Įkraunama...
Įkraunama...

VUL Santariškių Akušerijos ir ginekologijos sk.

QUOTE(<Salsa> @ 2013 03 28, 13:11)
Vaikuti tik pagimdzius apvale ir paulde ant krutines  smile.gif  po to buvo paeme, suvyste ir dave iskarto maitinti. apao gimdymo gimdykloje dar praleidau 2 valandas su lialiuku ant krutines. Kaip supratau tokai tvarka. Kad jeigu butu kraujavimas, kad galetu kuo skubiau pagalba suteikti. Ir dar lasine baige lasinti. Vaikiuka ten pat apziurejo atejusi pediatre. I palata veza su spec lova.
Plano neturejau. Bet manau,kad butu atsizvelge. Nieko tikrai be mano sutikimo nedare.
Man prakirpinejo vandenmaisi, nes norejo suzadinti gimdyma.

tai lasaline visgi dar vis stato doh.gif na bet gal bus galima susitart ,kad nestatytu .
ar jums del kazkokiu konkreciu priezasciu ja state ? O kodel norejo skatint gimdyma ,kad kirpo vandenmaisi ? Nebuvo veiklos ?
Atsakyti
QUOTE(Mere @ 2013 03 25, 08:40)
man irgi labai idomu ar tik gimusi vaikuti iskarto padeda ant pilvo ir tik po to nukerpa virkstele?  rolleyes.gif  4u.gif ar skuba viska "sutvarkyti" ir jau kada gausi tai ir dziaukis...  unsure.gif  biggrin.gif

Pirmiausia nukirpo virktele, po to padejo ant krutines. Kadangi gimdymas buvo sunkus. Virksteles reikalu nesureiksminau.

QUOTE(make-up @ 2013 03 25, 13:25)
Man tai kazkaip svabiau gydytoju darbo metodika ,o ne palatos  blush2.gif
Butu smagu ,kad parasytu atsiliepimus ir apie tai ,o ne tik apie buitinius dalykus  4u.gif

O ka galima pasakyti apie darbo metodika? Juk nelabai turime su kuo palyginti. Juk sioje ligonineje gimdome pirma karta smile.gif

QUOTE(Blonda @ 2013 03 25, 14:49)
Mano pastebejimas del maisto - jis nepritaikytas mamoms kurios nuri maitinti savo kudiki pacios.
Pvz. pora sykiu pietums buvo zirniu sriuba, kazkuriai vakarienei buvo pridetas ir obuolys, dar kiek pamenu buvo ir kopustu salotos  biggrin.gif

Bet atmetus visus siuos maistus, uzteko ir likusio  4u.gif O jei dar kas atveza kokios namines sriubytes, visai viskas puiku buna  smile.gif

Ar as cia jau per daug is anksto pradejau ziureti maista - ka galima ir ko ne? g.gif

Del maisto tai pritariu. Buvo ir kopustu sriuba, raugintu kopustu/morku salotos. Tai as ju taip pat nevalgiau.

QUOTE(Rutule @ 2013 03 26, 15:53)
Beja, domina ir ar yra dušai ir wc palatose.

Yra dusas ir wc kartu. Vienas dviems palatoms. Apie seimynines palatas nelabai ka zinau.

QUOTE(LabaiTyli @ 2013 03 27, 08:33)
O kur būna vaikelis po gimdymo? Jį apžiūri ir išmaudo gimdykloje ir paskui jau visą laiką lieka su mama? Ar kaip AK išsineša apžiūrom ir paskui reikia pačiai nueiti atsinešti?

Vaikutis pabuvo kazkiek laiko ant krutines, po to paemusi akusere aprenge, apvale dar siek tiek ir padave ant krutines kad maitinciau. Nemaude. Jau grizus i palata, vakare sesute isplove plaukucius(nes labai susikruvine buvo). Bet pries tai paklause, ar as noriu, kad ji tai padarytu. Padejo pervystyti, pagulde i lovele. Man tuo metu buvo dar sunku is lovos atsikelti. Ir daznai vaiksciojo i palata pasiziureti ar viskas gerai mums.

QUOTE(Keretoja @ 2013 03 27, 15:33)
Man butu idomu ar teko kazkam prasyt neskiepyt, neleist vit K ar nelasint akiu, kaip ziurima i gimdyma kitokiomis pozomis nei ant lovos ir ar yra galimybe gimdyti vonioje? Gal kazkas galetu pasidalinti tokia informacija jei turi?  4u.gif

Del skiepu klause iskarto gimdykloje ar sutiksiu. Tam reikia pasirasyti popierius kad sutinki arba nesutinki. Del pozu nelabai galiu ka pasakyti. Gimdziau tradiciskai. Tiesiog lova ten reguliuojasi pagal aukscius, kad butu patogiau. Bet kai prasidejo stumimas, manes tai jau nedomino. Tik norejau visokiariopos daktaru pagalbos ir patarimu. Gal parasys ka nors kitos merginos. O vonios taip pat nemaciau. Bet ten gimdyklu labai daug. Gal kurioje ir yra..na nezinau. Pabandyk pasiskambinti jiems ir paklausti. AK tai tikrai yra vonios.

QUOTE(Mere @ 2013 03 27, 15:55)
Man irgi labai idomu skiepu ir vitaminu klausimas  ax.gif bent VGN leido rinktis, tik reikejo pasirasyti kad atsisakom, tikiuosi ir cia turetu buti ta pati tvarka  4u.gif

Tvarka ta pati.

QUOTE(liepavitke @ 2013 03 27, 16:51)
Del gimdymo kitomis pozomis- tai pas juos dabar naujos gimdymo kedes-lovos. Kur gali ir atsiguulus ir atsitupus, visokiom ten pozom gimdyt. Tik kitas klausimas ar kas taip nores priimineti gimdyma... sakys kad nemoka. ar kad yra pavojus kudikiui ir lieps kaip ir visur ant nugaros gultis. Savaites begy tureciau as tai issiaiskinti savo kailiu:)

Asmeniskai as manau, kad gimdymas ant nugaros jiems yra patogiau, kai gimdymas yra sunkus. Tuomet jie gali pastoviai tave stebeti. Kaip kas vyksta. Na, cia mano nuomone. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(<Salsa> @ 2013 03 28, 13:51)
O ka galima pasakyti apie darbo metodika? Juk nelabai turime su kuo palyginti. Juk sioje ligonineje gimdome pirma karta smile.gif

na gal yra kas gimdo ne pima vaika ir turi su kuo palyginti wink.gif
Atsakyti
QUOTE(<Salsa> @ 2013 03 28, 14:11)
Vaikuti tik pagimdzius apvale ir paulde ant krutines  smile.gif  po to buvo paeme, suvyste ir dave iskarto maitinti. apao gimdymo gimdykloje dar praleidau 2 valandas su lialiuku ant krutines. Kaip supratau tokai tvarka. Kad jeigu butu kraujavimas, kad galetu kuo skubiau pagalba suteikti. Ir dar lasine baige lasinti. Vaikiuka ten pat apziurejo atejusi pediatre. I palata veza su spec lova.
Plano neturejau. Bet manau,kad butu atsizvelge. Nieko tikrai be mano sutikimo nedare.
Man prakirpinejo vandenmaisi, nes norejo suzadinti gimdyma.

aciu 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
[quote=<Salsa>,2013 03 28, 14:51]

O palatoje Jus buvote viena ar buvo dar mamyciu? Vyro nebuvo salia?
Atsakyti
[quote=agatas85,2013 03 28, 14:49]
[quote=<Salsa>,2013 03 28, 14:51]

O palatoje Jus buvote viena ar buvo dar mamyciu? Vyro nebuvo salia?
[/quote]
Pirma vakara buvau su kita gimdyve. Kita diena ja isleido, likau viena palatoje per visa nakti. Kita diena vel gavau kaimyne. Dar kita diena mus kartu isleido. Vyras budavo iki velaus vakaro. po to vaziuodavo pailseti. Gretimoje palatoje zinau, jog vyras buvo iki ryto viena nakti.
Atsakyti
QUOTE(<Salsa> @ 2013 03 28, 19:32)
Pirma vakara buvau su kita gimdyve. Kita diena ja isleido, likau viena palatoje per visa nakti. Kita diena vel gavau kaimyne. Dar kita diena mus kartu isleido. Vyras budavo iki velaus vakaro. po to vaziuodavo pailseti. Gretimoje palatoje zinau, jog vyras buvo iki ryto viena nakti.

aciu uz info 4u.gif
dar vienas klausimelis ar palatoje yra dusas ir tualetas, saldytuvas, virdulys?
Atsakyti
QUOTE(agatas85 @ 2013 03 28, 20:57)
aciu uz info  4u.gif
dar vienas klausimelis ar palatoje yra dusas ir tualetas, saldytuvas, virdulys?

Dusas ir tualetas yra vienas dviems palatoms. Kadangi pagal istatymus virdulio negali buti palatoje, tai sake bus atskira virtuvele kur galima pasidaryti arbatos. Kai gulejau ji dar neveike, bet gydytoja sake, kad jau ant dienu sis klausimas busi issprestas. DEl saldytuvo nepaklausiau. Gal kitos mergaites parasys smile.gif
Atsakyti
QUOTE(<Salsa> @ 2013 03 28, 23:16)
Dusas ir tualetas yra vienas dviems palatoms. Kadangi pagal istatymus virdulio negali buti palatoje, tai sake bus atskira virtuvele kur galima pasidaryti arbatos. Kai gulejau ji dar neveike, bet gydytoja sake, kad jau ant dienu sis klausimas busi issprestas. DEl saldytuvo nepaklausiau. Gal kitos mergaites parasys smile.gif

aisku, aciu smile.gif

virdulys reikalingas kartais ne tik arbatai pasidaryti, o ir pieno misinukui pasidaryti ar isplauti verdanciu vandeniu pientrauki, ciulptuka, buteliuka. na kol kas mano nuomone yra tokia kad palatos AK yra geresnes, ir atskiras dusas su WC, saldytuvas palatoje ir netolese buvo virtuvele, na ir palatoje buvo rozeciu tai ir virduliuka atrodo galima buvo savo tureti, bet kadangi as neturejau nuosavo tai teko naudotis bendru virtuveleje. tik vat geriausi gydytojai isvaziavo is AK tai vien del ju reiketu vaziuoti i santariskes
Atsakyti
Vakar norejau nuvaziuot pasiziuret palatu (pries savaite skambinau, sake, atvaziuoti vakare, tada viska mielai parodys), pasiskambinau pries vaziuojant, tai labai atsiprase ir pasake, kad is valdzios (kas ta valdzia nepaaiskino) gavo draudima rodyti gimdyklas ir palatas. Tik pasake, kad yra 5 seimynines palatos ir ne visos dar irengtos. Del kursu nesciosioms pasiskambinti po Velyku. Dabar galvoju vaziuot i Antakalni, nors nuo santariskiu man 2 min kelio su masina g.gif
Atsakyti
QUOTE(chorisste @ 2013 03 29, 12:08)
Vakar norejau nuvaziuot pasiziuret palatu (pries savaite skambinau, sake, atvaziuoti vakare, tada viska mielai parodys), pasiskambinau pries vaziuojant, tai labai atsiprase ir pasake, kad is valdzios (kas ta valdzia nepaaiskino) gavo draudima rodyti gimdyklas ir palatas. Tik pasake, kad yra 5 seimynines palatos ir ne visos dar irengtos. Del kursu nesciosioms pasiskambinti po Velyku. Dabar galvoju vaziuot i Antakalni, nors nuo santariskiu man 2 min kelio su masina g.gif

na gal isileis veliau g.gif kai kursai prasides ax.gif nes vistiek kazkaip norisi pamatyti kur atsidursi atvaziavus gimdyti ax.gif 4u.gif pro kur ieiti ir pan. kad neklaidzioti su saremiais doh.gif
Atsakyti
QUOTE(agatas85 @ 2013 03 28, 22:41)
aisku, aciu  smile.gif

virdulys reikalingas kartais ne tik arbatai pasidaryti, o ir pieno misinukui pasidaryti ar isplauti verdanciu vandeniu pientrauki, ciulptuka, buteliuka. na kol kas mano nuomone yra tokia kad palatos AK yra geresnes, ir atskiras dusas su WC, saldytuvas palatoje ir netolese buvo virtuvele, na ir palatoje buvo rozeciu tai ir virduliuka atrodo galima buvo savo tureti, bet kadangi as neturejau nuosavo tai teko naudotis bendru virtuveleje. tik vat geriausi gydytojai isvaziavo is AK tai vien del ju reiketu vaziuoti i santariskes

Jūs labai klystate!!!!!! PALATOJE PAČIOMS NEGALIMA DARYTI MIŠINUKŲ, PLAUTI BUTELIUKŲ IR PANAŠIAI. MIŠINIŲ GAMINIMAS, BUTELIUKŲ, ČIULPTUKŲ, ŽINDUKŲ PLOVIMAS IR STERILIZAVIMAS YRA IŠSKIRTINAI AKUŠERINIO SKYRIAUS PERSONALO (AKUŠERIŲ, SLAUGYTOJŲ ARBA SPECIALAUS DARBUOTOJO) PRIEVOLĖ. Jei Santariškių akušerinio skyriuje esančios gimdyvės palatose pačios gamina mišnius ,- tai didžiulė netvarka
Atsakyti