Įkraunama...
Įkraunama...

VUL Santariškių Akušerijos ir ginekologijos sk.

Kas pirmąsyk gimdysit, tai didelė tikimybė, jog prireiks tepaliukų speneliams (Garmastan, Lansinoh ir pan.) ar kompresiukų "Multimam" 4u.gif
Aš jau su žindymo patirtim, tai be problemų..neėmiau į gimdymo namus.
Atsakyti
As sioje ligonineje gimdyciau antra karta, prieziura mane visai tenkino, vistiek guli kelias dienas tai ir personalas vis keicias, jei viena diena viena gydytoja ar sesele nelabai, kita diena buna puiki, akuseres budincios tai visom dienom puikios ir geranoriskos buvo. Apie pati gimdyma nekomentuosiu nes buvau sutarus ir gavau tokias paslaugas kokiu ir tikejaus.
Del daiktu: naktinius gavau ligoninej, reik tiesiog prasyti, o siap tai visko ka turejau pagal tuos sarasus ir prireike, net ir wc popieriu savo naudojau, nes ligoninej toks jis kietas, kad po gimdymo kai ten viskas jautru labai praverte savas , ir multimam kompresu turejau, nors ir ne pirma kart gimdziau ir zindyt iskart gerai sekesi, tiesiog reikejo spenialiams uzsigrudint. Tiesa iklotu man truko siunciau vyra pirkti,nes prausiausi ir keiciausi po kiekvieno uzejimo i wc.
Adialiuka vaikui buvom gave ligonines, bet labai maloniai paklause gal turim savo, nes ta dien labaidaug gimdymu buvo ir tiesiog ju truko.
Atsakyti
Prašykit, bet nebūtinai gausit biggrin.gif
Gimdyvė, kuri atėjo "nuo to" gyd. pas "tą gyd.", susitarus (girdėjau tel. pokalbį priėmime smile.gif ) - gavo. O aš vos prieš penkias min. paklausus ar neduos naktinių gimdymui - išgirdau, kad neturi doh.gif lotuliukas.gif Keistoka, ar ne?
Ir į vieną liftą pakliuvom kilt. Pabuvau bjauri ir sakau vyrui "matai... kaip gaila... kol rengiausi savo, tai ligoninės naktinių atsirado" lotuliukas.gif Lydinti moterėlė kaip spruko vos durys atsidarė..kita gimdyvė matyt nesuprato ko aš čia taip pakomentavau.
Aš nesitarus buvau ir iš anksto pakištukais negundžiau, kol darbas nenudirbtas, tad ir naktiniai nepriklauso biggrin.gif

Gimdymo skyriuj visas personalas thumbup.gif Po gimdymo irgi dauguma thumbup.gif Tik keli pipiriukai buvo.

Ir sakau, jei sveikatos problemos jums ar vaikui, galit negaut to ko reikia - tiesiog būkit atidžios 4u.gif

Ai, redaguoju žinutę..vyras sėdi kambary, klausia ką rašau. Išties "kas buvo - tas pražuvo" tongue.gif Bala nematė mūsų patirties, tikiuos, kad jūsų visų bus geresnė 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rasma: 29 rugsėjo 2013 - 15:47
QUOTE(Rasma @ 2013 09 29, 05:27)
Tokį ir teko susikraut doh.gif Galiu parašyt kas pravertė ir ką tikrai imčiau vėl..

nors planuoj ugimdyti ne Santariškėsse - skaitau, konspektuoju - ačiū, labai naudinga info 4u.gif

O man klausimdas dėl gimdymo naktinukų - visur skaičiau, kad geriau trumpesni, kad su tokiais patogiau gimdyti. Turiu vienus, jie virš kelių - dabar suabejojau, ar nebus per trumpi?

Ir, dar vienas aktualus klausimas. Jei nutiktų taip, kad gimdymas netikėtai prasidėtų anksčiau termino, nuo 34 iki 38 savaitės - ar yra skirtumas, kur gimdyti? T.y., ar nebūtų situacija, kad naujagimis išvežtas į Santariškes, o mama guli ten, kur gimdė?
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2013 09 29)

O man klausimdas dėl gimdymo naktinukų - visur skaičiau, kad geriau trumpesni, kad su tokiais patogiau  gimdyti. Turiu vienus, jie virš kelių - dabar suabejojau, ar nebus  per trumpi? 

Ir, dar vienas aktualus klausimas. Jei nutiktų taip, kad gimdymas netikėtai prasidėtų anksčiau termino, nuo 34 iki 38 savaitės - ar yra skirtumas, kur gimdyti? T.y., ar nebūtų situacija, kad naujagimis išvežtas į Santariškes, o mama guli ten, kur gimdė?

VGN'e tiek nereikėjo. Paprašiau ir gavau naktinius, po gimdymo pakeitė į švarius. Nereikėjo vystyklų, patiesalų - visko buvo palatose. Lovelėse irgi kažkas buvo, bet nepamenu, lyg antklodėlė..miegojo su manim be jokių papildomų paklodžių. Gyd. net ragino prie savęs guldyt. Buvo ir valdiški rūbeliai, pritrūkus ar neturint... Panaudojus į skalbinių dėžę įmesdavai viską ir tiek. Soskės VGN net neleido. .kai pamatė, tai išmest liepė biggrin.gif Reikėjo WC popieriaus.

Nebus per trumpi schmoll.gif Man gyd. sakė nors ir visai užpakalio gali nedengt...bet tai nejauku man būtų doh.gif

Jei gimdytumėt anksčiau, pvz. 34, tai tiesiog reiks pasirašyt atsisakymą dėl vykimo į Santariškes - kitaip gali nepriimti. Nuo 34-35 sav. nepervežinėja į Santariškes. Bet čia apie AK žinau. Čia pas juos taip..
VGN, jei nesuklysiu, tai lyg nuo 37 sav. priima.
Mažesnius kūdikėlius, bent jau iš AK, veža vėliau į Santariškes. Galiu nuramint - kartu su mama 4u.gif
Bet tokios situacijos nebus, jei mamos būklė leidžia būti pervežtai su vaiku. Neperveža tik jei kūdikiui reik skubios pagalbos būtent Santariškėse, o mamai pvz. reik irgi rimtos pagalbos intensyvios terapijos skyriuje. Kai tik gali - važiuoja pas vaiką..
Atsakyti
negaliu patiket, kad vercia mamas sukt galva del paluciu ar naktiniu... vaziuosiu i ekskursija ir teirausiuos smile.gif
Atsakyti
Atvažiavai, pasakai, kad neturi ir duos, kur dings, vistiek turi. O jei ir is pradziu sakys, kad ne , vistiek suras, negimdysi juk su kelnem smile.gif Matyt, jau priprantta prie visu gimdanciuju kurios turi viska, ir duot nebenori. Pacios ir busime pripratinusios.
Manes Antakalnyje klause ar turiu savo, bet pasakiau, kad ne, tai atsiprašė, ir davė toookius grazius.... lotuliukas.gif Kitu atseit neturejo tuo metu, neparupina jiems. Nesakau, kad melavo, as su akusere tariausi, tad manau butu davusi normalius jei turetu. O gavau tokius gimdymo marskinius, kuriuose is kokiu 10 sagu buvo 4 , na, praktiskai nuoga buvau ir skyleta smile.gif Drauge gimde nesenai, tai sake, kad daktaram svarbiausia, kad patogus priejimas butu.
Atsakyti
QUOTE(kaktusytek @ 2013 10 01, 07:42)
negaliu patiket, kad vercia mamas sukt galva del paluciu ar naktiniu... vaziuosiu i ekskursija ir teirausiuos smile.gif

Na, negi mamom tokia didelė bėda įsimesti kokią didelę nereikalingą vyro maikę, kurios po to negaila ir išmest būtų ir kokią vienkartinę palutę. Dėl dantų šepetėlio galvos niekas nesuka, o gimdymo skuduras tampa didelė problema, lyg tai esminis gimdymo dalykas būtų. Nieko asmeniško, bet daugiau pozityvo ir optimistiško nusiteikimo visoms. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolka_jv @ 2013 10 01, 11:53)
Na, negi mamom tokia didelė bėda įsimesti kokią didelę nereikalingą vyro maikę, kurios po to negaila ir išmest būtų ir kokią vienkartinę palutę. Dėl dantų šepetėlio galvos niekas nesuka, o gimdymo skuduras tampa didelė problema, lyg tai esminis gimdymo dalykas būtų. Nieko asmeniško, bet daugiau pozityvo ir optimistiško nusiteikimo visoms.  smile.gif

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
pritariu, nes toks jausmas, kad tik iir ieskoma prie ko prikibti...
pati gimdziau 33 sav. tai patikekit, niekas nebuvo suruosta... naktinius gimdykloj dave
... kadangi buvo cezaris, ir para negalima buvo keltis... tai nesukau sau galvos... o kai tik leido atsikeliti ir nueiti pas vaikelius i reanimacija, norejau isisprausti i savo drabuzelius... kita situacija, kai gimdai pati...
bet ir po pacios gimdymo, iskart, kai tik jegos leido apsirengiau savo drabuzelius.
Mamos, maziau reikalaukit ir kreipkit demesio i smulkmenas... neturesit, manau bus kam atvesti... svarbiausia Jusu ir vaikelio sveikata... patikekit... trecia karta gimdziau, nestumui buvo 33sav... teko per daug ka pereiti, daug ka patirti... ir matyt patyrus baime del savos, del vaikeliu gyvybes, sveikatos, supranti, kad tie materialus dalykai tai tokios smulkmenos... neverta del ju sukti galvos....
Gero ir lengvo gimdymo gimdysiancioms 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Nu vat ir man atmintim ka tik atejo, kad naktinius ne priimamajam dave o pacioj gimdykloj
Atsakyti
as tai labai pozityvi, taciau gimdymo neisivaizduoju su vyro maike smile.gif kaip ant nuogos krutines vaikeli guldysit? tiesiog ligonine turi tam reikalui pritaikyta dalyka ir taskas. juk gulantis planinei operacijai niekas neliepia atsivezt savo naktinuku biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kaktusytek @ 2013 10 01, 14:48)
tiesiog ligonine turi tam reikalui pritaikyta dalyka ir taskas.

Taip, bet jei, kaip čia rašė, duoda suplyšusį, be sagų, skylėtą ir dar murziną rūbą-skudurą gimdymui - tada jau geriau savo ar vyro maikė.
Atsakyti