Įkraunama...
Įkraunama...

VUL Santariškių Akušerijos ir ginekologijos sk.

Sveikos. As irgi gimdziau santariskiu gimdymo namuose. Gimdymas buvo pirmas. Deja negaliu teigiamai atsiliepti apie siuos gimdymo namus. Na gal mes tiesiog papuolem ant tokio personalu kuris nesieme laiku reikalingu priemoniu, kad isvengtu galimu komplikaciju. Gimdymas komplikavosi. kai dar nebuvo atsidares kaklelis iki reikiamo diametro eme kristi vaiko sirdutes tonai (saremiu metu) todel gavau skatinamuju doze. skatinamuosius suleido kazkur 18 val. akusere apziurejo mane mazdaug 19 .30 ir pasake kad jau bus galima gimdyti. Buvau paguldyta i gimdymo poza, o patys gyditojai kazkodel isejo is gimdyklos (sito niekaip nesauprantu , jei jau buvo galima stumti vaika , tai kodel jie vel delse!) apie 20 val jie vel sugryzo i palata ir tada jau pasake kad vaikeli reikia greitai stumti , nes labai krinta sirdutes tonai!!! po pirmuju nesekmingu stumimo bandymu jau buvo paruostas vakumas, bet siaip taip pagimdziau pati. gimes vaikutis nekvepavo, ji gaivino verysad.gif iskarto buvo isnestas i reanimacija. ten is buvo 4 dienas ir 3 dienas patologiniam. namo isleisti buvom po 9 dienu. Gyditojai isleisdami namo apie jokias tokio gimdymo pasekmes nieko nesake. tik grizus namo ir emus dometis ir skaityt supratau, kad pasekmes tokio pridusimo vaikui gali buti labai liudnos. o jau ir islindo pirmosios bedos, siandien mes gulim ligoninej nes mazylei prasidejo traukuliukai. laukiam tyrimu. verysad.gif Be to as dar kai gulejom gimdymo namuose jau pastebejau kazkokius neaiskius judesius , bet paklausus gyditoja pasakydavo , kad tikriausiai pilvo diegliukai.....gaila neprisimenu akuseres pavardes kuri gimdyma prieme. (kokiu 50 metu moteriske su akiniais. stamboko sudejimo, storu balsu.) Vistik manau, kad gimdyma galima buvo pakreipti kita linkme ,kai tik eme kristi vaiko toniukai, uzbaigiant viska cezario operacija. Gmdymo israse parasyta ,kad pries laika nubegus vandenims pagimde pati. O vandenys man patys nenubego , buvo nuleisti mechaniskai... zodziu yra daug kabliuku del kuriu labai gailiuosi, kad gimdziau butent ten.
Atsakyti
QUOTE(Felma20 @ 2013 09 15, 13:07)
Sveikos. As irgi gimdziau santariskiu gimdymo namuose. Gimdymas buvo pirmas.

Liūdna jūsų istorija verysad.gif Aš pati planuoju gimdyti Santariškėse ir labai baiminuosi, kad gimdymo metu nenutiktų kas blogo. Turbūt visi gimdymo namai turi įvairiausių gimdymo istorijų ir niekada negali žinoti kaip pasiseks būtent tau.
O Santariškių personalui bandėte išsakyti savo kaltinimus? Kaip jie reaguoja?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Achimenė: 15 rugsėjo 2013 - 12:42
QUOTE(Reviv @ 2013 09 12, 20:42)

ačiū 4u.gif

QUOTE(Chianty @ 2013 09 13, 11:12)
Nereikia ? O kaip čia taip ? 4u.gif
Prieš 6 metus išvis nebuvo mokesčių, šį kart laukdamasi sužinojau, kad yra, bet maniau, jog visur ?
Tai mane atbaidė nuo tarimosi su gydytoja, kažkaip daugoka atrodė ir jei į kasą mokėt  tektu, ir dar plius į kišenę.

na VGN tikrai nereikia, bent jau prieš 2 metus nereikėjo. Jei tik nuo manęs priklausytų tai ten pat gimdyčiau, bet dabar tenka santariškėse tai vat ir galvoju kaip čia ar verta ko nors ieškot ar ne..

QUOTE(*Prada* @ 2013 09 14, 22:16)
Man vedėjas sakė, kad reikia mokėti į ligonių kasą, jeigu kvietiesi gydytoją ne jo darbo metu

čia Juršėnas?
oficialiai tai visi taip teigia tik vat įdomu praktiškai..
Atsakyti
QUOTE(*Convallaria* @ 2013 09 15, 19:20)
ačiū  4u.gif
na VGN tikrai nereikia, bent jau prieš 2 metus nereikėjo. Jei tik nuo manęs priklausytų tai ten pat gimdyčiau, bet dabar tenka santariškėse tai vat ir galvoju kaip čia ar verta ko nors ieškot ar ne..
čia Juršėnas?

Praktiskai matyt priklauso nuo to kaip gydytojas susitvarko, mum i kasa nereikejo moket

O liudnu istoriju matyt buna visuose gimdymo istaigose, tad man nesinorejo zaist loterijos ir vaziuot nesitarus, ypac po pirmojo komplikuoto gimdymo, antras gimdymas taip pat buvo komplikuotas ir galejo baigtis blogai jei ne gydytojas...
Atsakyti

čia Juršėnas?
[/quote]

Taip Juršėnas. Na kaip yra praktiškai nežinau. Man pasisekė, nes gimdžiau vedėjo darbo metu. Beje Juršėnu likau labai patenkinta. Jei ne jis, pati būčiau nepagimdžius, būtų prireikę cezario operacijos
Atsakyti
QUOTE(Felma20 @ 2013 09 15, 13:07)
kad pasekmes tokio pridusimo vaikui gali buti labai liudnos

Nesijaudink tik 4u.gif Pridusimo pasekmės priklauso nuo to, kaip ilgai vaikas negavo deguonies (nors per virkštelę, net ir tuo atveju, kai vaikiukas pats nekvėpuoja, deguonis jam vis dar tiekiama). Jeigu dukrytė iš karto buvo gaivinama - tai manau, viskas bus gerai jums.

O man klausimas..Jautei norą stangintis ar tieisog laukei komandų?
Atsakyti
Sveikos mamytės, gimdžiusios Santariškėse,

laukiame savo pirmagimio, kuris jau netrukus turėtų gimti. Mane domintų mokamos paslaugos Santariškių ligoninėje.

Kiek paskaičiau forume, tai supratau, kad ligoninėje yra mokamos privačios palatos, jei jas pavyksta gauti, nes labai užimtos (100 Lt/para), o kaip dėl nuskausminimo gimdymo metu? Kažkur girdėjau, kad epidūrinė nejautra - ~800 Lt ar gal dar daugiau. Ar yra gimdžiusių su epidūrine nejautra ir kokia kaina?

Iš anksto dėkoju smile.gif
Atsakyti
Epidūra turi būti nemokama berods.
Atsakyti
QUOTE(monsve @ 2013 09 23, 14:20)
Sveikos mamytės, gimdžiusios Santariškėse,

laukiame savo pirmagimio, kuris jau netrukus turėtų gimti. Mane domintų mokamos paslaugos Santariškių ligoninėje.

Kiek paskaičiau forume, tai supratau, kad ligoninėje yra mokamos privačios palatos, jei jas pavyksta gauti, nes labai užimtos (100 Lt/para), o kaip dėl nuskausminimo gimdymo metu? Kažkur girdėjau, kad epidūrinė nejautra - ~800 Lt ar gal dar daugiau. Ar yra gimdžiusių su epidūrine nejautra ir kokia kaina?

Iš anksto dėkoju  smile.gif

lotuliukas.gif Atsiprašau, bet tikrai juokinga.
Nemokama.
Atsakyti
Aš irgi taip visada galvojau, kad nemokama, kol draugė neprigrasino turėt dėl viso pikto su savim pinigų, mat jos draugei prieš kelis metus kainavo ~800 Lt...
Kažkaip nugąsdino, tai sakau išsiaiškinsiu, kur tiesa 4u.gif ax.gif

Ačiū už greitą atsakymą mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(monsve @ 2013 09 24, 10:17)
Aš irgi taip visada galvojau, kad nemokama, kol draugė neprigrasino turėt dėl viso pikto su savim pinigų, mat jos draugei prieš kelis metus kainavo ~800 Lt...
Kažkaip nugąsdino, tai sakau išsiaiškinsiu, kur tiesa  4u.gif  ax.gif

Ačiū už greitą atsakymą mirksiukas.gif

Matomai, kad savo noru mokėjo 800 už gimdymą smile.gif Tikrainieks taip neplėšikauja mirksiukas.gif
Atsakyti
Ir dar vienas klausimukas gimdžiusioms santariškėse pastaruoju metu... ax.gif
Iš savo praktikos gal galite pasidalinti, kas tikrai pravertė turint su savimi, ko visai nereikėjo, bet turėjot, gal kažką duoda ligoninėje, kad nereikėtų tempti iš namų, pvz. plačius naktinius marškinius gimdymui (kažkuri mamytė įkėlę sąrašiuką, ką pati ligoninė pateikia, kaip būtinybę su savimi turėti, bet man gana keista, kad gimdymo metu turėtum dėvėti savo rūbais...)?

Žodžiu, daug informacijos iš visų pusių ir žinok dabar, kas tikrai reikalinga turėt, o kas ne...nes taip gali ir kelioninį lagaminą susikrauti bigsmile.gif
Atsakyti