Įkraunama...
Įkraunama...

VUL Santariškių Akušerijos ir ginekologijos sk.

QUOTE(Rutule @ 2013 06 25, 18:53)
Kol švieži prisiminimai, parašysiu apie gimdymą Santariškėse.
Atvykau su nedideliais sąrėmiais, bet su 7 cm atsidarymu. Kol nuėjau iki gimdyklos buvo jau visi 8 cm biggrin.gif.

Keista tik primėmime dirbanti moteris buvo - tai jai adresas ne tas, tai dar kažkas. Bet nesigilinom. Priėmime apžiūrėjo gydytoja Diana Bužinskienė - labai maloni moteris. Užpildė krūvą popierių ir nusiuntė į gimdyklą.

Gimdykloje mane pasitiko akušerė (deja, vardo nežinau, nes kortelė buvo nusukta) ir gydytoja Diana Jatužienė. Abi buvo labai malonios, juokavo tarpusavy ir su manim.
Kadangi buvau streptokoko nešiotoja man iš karto įstatė katetrį, kad galėtų suleisti peniciliną. Daugiau nieko neleido. Akušerė klausė ar norėčiau epidūro ar šiaip kokio nuskausminimo. Sakiau, kad norėčiau epidūro, bet gydytoja sakė, kad jau nespėsim, nes liko mažai man laiko. Todėl sutikau su kitais nuskausminančiais, kur galva sukas biggrin.gif Leido vaikščioti, į WC, pasėdėt ant kamuolio. Vandenis nuleido gydytoja ties 9 cm, tada jau tapo saldu ir vaikščiot jau neleido, kad virkštelė neiškristų. Netrukus ir pagimdžiau.
Visą laiką (apie porą valandų) nei akušerė, nei gydytoja labai nelindo į akis ir leido man su vyru pabūt vieniems, kas man patiko labai. Gimdymo metu gydytoja vadovavo visam paradui ir liepė klausyt akušerės nurodymų. Viską aiškino kas vyksta neklausiama. Paklaus ar nori vyras nukirpt virkštelę. Ją kirpo, kai nustojo pulsuoti (mes to neprašėm). Gimus vaikiukui iš karto paguldė man ant krūtinės. Tik užgimus placentai, paklausė ar ją pasiimsim namo. Beja, gimdant placentą skatinančiųjų neleido. Ir nuolat viską aiškino kas vyksta - dabar bus tas, dabar skauda, nes bus anas, neklausiama.
Gimdykloje gimdymo metu buvo gydytoja, akušerė ir sanitarė, kuri valė viską ir pan.
Plyšau labai minimaliai, bet siuvo vis tiek. Prieš susiuvant suleido lidokaino. Po siuvimo vėl pasakė apie higieną ir pan.
Kai viską baigė, nuėmė vaikiuką, apšluostė ir suvystė į paprastą ligoninės vystyklą ir adijaliuką ir vėl padavė man pamaitinimui. Taip pragulėjom kol atėjo vaikų gydytoja. Ji paklausė ar sutinkam su skiepais, vitamino K injekcija, apžiūrėjo vaikiuką.
Po poros valandų mane pervežė (kadangi sėdėt galėjau, tai su tokiu prabangiu odiniu foteliu biggrin.gif) į palatą. Kurį laiką buvau viena, vėliau atkelė kitą mamą.
Palata buvo erdvi, dvivietė, su visa veikiančia aparatūra (kas man visad trūksta ligoninėse, tai lokalus apšvietimas - čia jis buvo), veikė visi iškvietimo mygtukai ir, žinoma, planšetkė  lotuliukas.gif Palatose buvo roletai. Tuoalete buvo wc popieriaus, tad jo galite nesivežti. Taip pat buvo pisuaras, kad labai palengvino apsiprausimą. Yra ir nuolat karštas gyvatukas, tai, kad jei kas, galima išsidžiovinti.
Palatoj dar yra vystymo stalas su paminkštintu čiužinuku - kitose ligoninėse (gimdžiau AK ir VGN) to nebūdavo ir tai man buvo nemažas minusas.
Savo puodelių, šakučių vežtis irgi nereikia - kiekvieną kartą atneša su maistu įrankius, puodelius. Maistas būna padėkluose ir apdengtas, kad neatvėstų.
Palatoj ir gimdykloj buvo tvanku juodai. Džiaugiausi, kad nors langai buvo ne į pietus, tai iš vis būtų amen per tokius karščius.
Apie priežiūrą po gimdymo - kiekvieną rytą ir vakarą užeidavo akušerė, pamatuodavo temperatūrą, paklausinėdavo apie savijautą. Vaikų gydytojai budavo labai dėmesingi, apžiūrėdavo vaikus ir nuolat viską aiškindavo neklausiami. Aš trečiakartė, tai man klausimų iš vis nebuvo, bet, manau, jei klaustum, viską papasakotų, nes jie buvo labai malonūs. Akušerės vaikus pasverdavo, valydavo bambutę, raukšles. Net sutepdavo tepalu, kad mums nereiktų biggrin.gif
Kiekvieną rytą darė bendrą kraujo tyrimą vaikams. Taip pat buvo atlikti visi skiepai, paimtas kraujas genetiniam tyrimui. Nieko nereikėjo prašinėt ir aiškintis, kaip kad reikėjo pagimdžius antrą vaiką AK.

Taigi, išvada:
Pliusai - labai daug informacijos iš visų gydytojų visuose procesuose. Jie tą daro neprašomi ir labai maloniai. Visa priežiūra po gimdymo labai gera - man nieko netrūko. Išvis jaučiausi jei ne aukščiausio lygio viešbuty, tai bent jau vos ne privačioj klinikoj.
Minusai - karšta palatose ir gimdykloj, maistas tikrai nekoks. Man patiko tik rytinės košės, sriuba per pietus (visų siaubui buvo pupelių vieną kartą, bet aš netikiu mitais, kad to negalima, tai valgiau ir vargo nemačiau). Nepatiko, kad dušas ir wc yra dviem palatom, nes reikėdavo užsirakint kaimynių duris, o aš kartais pamiršdavau atrakint jas  doh.gif

Tai tiek. Klauskit ko dar norite.

sutinku su viskuo thumbup.gif ir del wc, tik kad ne as pamirsdavau atrakint, o gretimos palatos kaimynes biggrin.gif pagal gimdymo data matau tai buvai ne tu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(egda @ 2013 06 25, 12:28)
nesutikčiau... schmoll.gif Santariškėse lankiaus visą neštumą, ten ir gimdžiau (priklausau Santariškių šeimos centrui). Kadangi buvau priskirta didelės rizikos grupei,mane prižiūrėjo ne tik šeimos daktarė, bet ginekologė ir plius akušerė. Ir tyrimai visi reikiami buvo padaryti, taip pat teko ir genetikę aplankyti, endokrinologę, okulistę, stomotologę. Visur buvo maloniai priimta, apžiūrėta  thumbup.gif Ir jokių eurų ar litų nereikėjo  nei vieno kartelio:)

as irgi Santariskiu seimos centrui priklausau.ir mano nestumas nebuvo rizikingas ,bet irgi priziurejo seimos gydytoja,akusere ir ginekologe.ir siuntinejo pas visus gydytojus ivairiems tyrimams.tik priziurinti akusere kazkodel labai atkakliai siule gimdyti antakalnyje.
Atsakyti
Gimdžiau ir aš Santariškėse, o tiksliau - buvo planinis cezaris. Labiausiai nustebino, kad namo išrašė antrą dieną - galvojau, juk šiaip ar taip operacija...

Nors gimdžiau nesusitarus, priežiūra tikrai negaliu skųstis - visos seselės labai dėmesingos ir geranoriškos.
Pirmąjį gimdžiau Raudonajam kryžiuj - tai kontrastas akivaizdus (tiek pačių patalpų, tiek priežiūros prasme).
Keistas dalykas - tai dušines tulikuose. Visiškai niekaip neatitvertos. Tai akivaizdu, kad vienai pacientei nusimaudžius visas tulikas liuliuoja. Kazkaip neapgalvotai padaryta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Unka: 26 birželio 2013 - 13:50
QUOTE(tirine @ 2013 06 25, 22:40)
as irgi Santariskiu seimos centrui priklausau.ir mano nestumas nebuvo rizikingas ,bet irgi priziurejo seimos gydytoja,akusere ir ginekologe.ir siuntinejo pas visus gydytojus ivairiems tyrimams.tik priziurinti akusere kazkodel labai atkakliai siule gimdyti antakalnyje.

man irgi rolleyes.gif itariu todel,nes ji ten irgi dirba cool.gif
Atsakyti
QUOTE(egda @ 2013 06 27, 01:26)
man irgi  rolleyes.gif  itariu todel,nes ji ten irgi dirba  cool.gif

Man irgi primygtinai siūlė AK, irgi įtariu vien dėlto, kad ten dirba...
Atsakyti
QUOTE(*Pasaulio saulė* @ 2013 06 27, 09:49)
Man irgi primygtinai siūlė AK, irgi įtariu vien dėlto, kad ten dirba...

Aisku,reiskias niekas nepasikeite biggrin.gif O as beveik pries 2 metus gimdziau ir pasirinkau RK didziausiam akuseres nusivylimui biggrin.gif
Atsakyti
Merginos, jūs čia rašot apie gimdyvių laikymą lovose kai joms nesinori to daryti ir kad skirtinga patirtis gimdant tose pačiose ligoninėse. Įsigilinus į situaciją daug kas paaiškėtų mirksiukas.gif . Pvz dažniausiai neleidžia vaikščioti toms, kurioms vandenys jau nutekėję, kad neiškristų virkštelė ir vaikutis nežūtų. Šiuo atveju manau svarbesnė vaikučio gyvybė nei gimdyvės patogumas? Taip ir su kateteriu...Daugeliu atveju jis gal ir nereikalingas, bet...kadangi gimdymo metu būna įvairiausių situacijų...kritus spaudimui pvz prasidėjus kraujavimui pataikyti į veną nedaug šansų, nes kraujagyslės subliūkšta, šiuo atveju kateteris jau esantis reikiamoje vietoje irgi padėtų nedelsiant pajungti skysčių lašinę ir suleisti reikiamus vaistus...
Todėl linkiu daugiau supratimo daktarų atžvilgiu, jie tikrai nėra tokie neišprusę kaip jums kartais atrodo smile.gif ir dauguma veiksmų turi tam tikrą priežastį 4u.gif . Tą viską manau galima išsiaiškinti su personalu blush2.gif .
Atsakyti
QUOTE(Emirija @ 2013 07 01, 10:08)
Merginos, jūs čia rašot apie gimdyvių laikymą lovose kai joms nesinori to daryti ir kad skirtinga patirtis gimdant tose pačiose ligoninėse. Įsigilinus į situaciją daug kas paaiškėtų  mirksiukas.gif . Pvz dažniausiai neleidžia vaikščioti toms, kurioms vandenys jau nutekėję, kad neiškristų virkštelė ir vaikutis nežūtų. Šiuo atveju manau svarbesnė vaikučio gyvybė nei gimdyvės patogumas?  Taip ir su kateteriu...Daugeliu atveju jis gal ir nereikalingas, bet...kadangi gimdymo metu būna įvairiausių situacijų...kritus spaudimui pvz prasidėjus kraujavimui pataikyti į veną nedaug šansų, nes kraujagyslės subliūkšta, šiuo atveju kateteris jau esantis reikiamoje vietoje irgi padėtų nedelsiant pajungti skysčių lašinę ir suleisti reikiamus vaistus...
Todėl linkiu daugiau supratimo daktarų atžvilgiu, jie tikrai nėra tokie neišprusę kaip jums kartais atrodo  smile.gif ir dauguma veiksmų turi tam tikrą priežastį  4u.gif . Tą viską manau galima išsiaiškinti su personalu  blush2.gif .

va paraudoninti zodziai yra labai svarbus mirksiukas.gif 4u.gif
vandenmaisi prakerpa patys medikai ir tada guldo cool.gif o guldo ir su nenubegaisiais vandenimis.
esu gimdzius vgn be kateterio ,taip ,kad...

buna ,kad dauguma veiksmu neturi jokios priezasties. Arba viena priezasti ,palengvinti ir supaprastinti mediku darba.

Tam ir rasomi gimdymo planai ,kad galetum kontaktuot su personalu ,net jei jam to ir nelabai noris biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo make-up: 01 liepos 2013 - 09:51
QUOTE(Emirija @ 2013 07 01, 10:08)
Pvz dažniausiai neleidžia vaikščioti toms, kurioms vandenys jau nutekėję, kad neiškristų virkštelė ir vaikutis nežūtų.

Na , as atsiprasau, bet parasete tikra nesamone, kaip gali iskristi virkstele del nubegusiu vandenu, man nubego vandenys 22 val, pagimdziau 8 ryto, jei man butu reikeje tiek laiko gulet as is proto iseiciau lotuliukas.gif jeigu jau ten gydytojai lenda, kerpa, tai isvis neaisku ka gali prakirpt, girdejau atveju kai gimda moteriai sugadino per tokius karpymus, bet kai viskas vyksta naturaliai, kaip gamtos skirta kam tie kateteriai, gulejimas ir kt nereikalingos intervencijos. Aisku jeigu moteris mazai pasidomejus apie fiziologija ir gimdymo procesus, tai ja labai lengva isgasdinti, pakabinti "ant laidu" ir liepti guleti atseit vaikeliui kitaip bus blogai. O kad gimdymas ant nugaros pati blogiausia, nepatogiausia ir sunkiausia padetis gimdyti ir vaikeliui ir mamai ir butent del to vyksta daugybe komplikaciju su gimdymu, gydytojai kazkodel neuzsimena, nes jiem gi taip patogu laikyt moteri ant satlo praskestom kojom ir stebet "situacija".. liudna liudna padetis santariskese kai pasiskaitau, nezinanciom moterim tikrai naudojamasi, taip kaip gydytojam patogu o ne kaip geriau mamai ir vaikeliui..
Atsakyti
QUOTE(Keretoja @ 2013 07 01, 12:38)
Na , as atsiprasau, bet parasete tikra nesamone, kaip gali iskristi virkstele del nubegusiu vandenu, man nubego vandenys 22 val, pagimdziau 8 ryto, jei man butu reikeje tiek laiko gulet as is proto iseiciau  lotuliukas.gif 

drinks_cheers.gif Tai yra reti pasitaikantis dalykas ir taip nutinka tik pačių vandenų nubėgimo momentu jei galvytė nėra tinkamai įsistačiusi (pvz. priešlaikinis gimdymas, vaisiaus padėtis nestabili) ir dar pati virkštelė turi būti pakankamai ilga (ir pagalba tokiu atveju būna skubi, tikrai ne gulėjimas viso gimdymo metu schmoll.gif).
Todėl, jei jau vandenys nubėgo/nuleisti, vaikiuko galvytė gimdymo takuos, tai neįsivaizduoju kaip ir pro kur ta virkštelė gali iškristi g.gif

Čia gal daugiau atskirų medikų ar gimdymo namų "politika", nes pvz. VGN'e puikiausiai leido judėt nubėgus vandenim g.gif (aišku, prieš tai patikrino vaginaliai)
Atsakyti
QUOTE(Siii... @ 2013 06 25, 14:46)
Joo, užėjau smalsumo vedina, nes aplink visi tik ir skalambija, kokia baisi ta klinika ir kaip ten baisu biggrin.gif Gimdysiu Santariškėse ir nesiruošiu imt į galvą blogų atsiliepimų - kai laukiausi pirmo, tokių atsiliepimų apie visas ligonines prisiskaičiau biggrin.gif Teisingai kažkuri moteris čia rašė - visada atsiras tokių, kurios viskuo nepatenkintos biggrin.gif

O ir patirtis rodė (ne mano, o tą patį mėnesį gimdžiusių), kad net ir labiausiai išgirtose ligoninėse visokių nemalonių ir sveikatai kenksmingų dalykų buvo pasitaikę biggrin.gif

Geriau pačios viskuo domėkimės, klauskime jei kas neaišku ir nesitikėkime, kad kaip privačiose ligoninėse, šokinės kaip aplink ponias biggrin.gif Man labiausiai rūpi, kad leliukas sveikas gimtų ir gimdymo procesas būtų prižūrimas ir kontroliuojamas atsakingai.

drinks_cheers.gif
Aš akušeriniam praleidau 10 dienų, patologiniam - 6 dienas (balandžio antra pusė buvo).
Priežiūra nesiskundžiu, palyginus su AK net žymiai geresnė, gal dėl to, kad po CP g.gif
Kai trečią parą temperatūra man sukilo, buvo ne tik gydytoja pakviesta, bet ir skyriaus vedėjas, paimti visi tyrimai: bendras kraujo, CRB, tepinėlis. Tyrimai padaryti per pora valandų, jei negreičiau, nes atėjus rezidentė pasakė, kad infekcija, kad paskirti antibiotikai, kad hemoglobinas labai prastas ir t.t.
Du minusai man buvo: antrą savaitę (pirmą gulėjimo savaitę viskas labai gerai buvo ir 4 kartus ar net 5 kartus davė) maistas nepritaikytas žindyvėms (palatos kaimynė suvalgė žirnių sriubą, tai oi kaip vaikas rėkė visą parą...), ir...neturėjo paklodės pakeitimui doh.gif lotuliukas.gif Paskui girdėjau, kad tarpusavy šnekėjosi, kad ir pagalvių trūksta lotuliukas.gif
Dar vat kas nepatiko, kad reanimacijoj, kai vaikui nešiau MP, buvo vietoj jo mišinukas sugirdytas. Nežinau, gal nepamatė, kad paliktas MP, bet atsiprašinėjo po to labai.

Vat nėščiųjų patologiniam tai būdavo sulašėjus lašalinei sunku surasti sesutę savaitgalį biggrin.gif

Apie gimdymą...Na, mano atveju, būtų buvęs echoskopas, gal nebūtų reikėję oksitocino, nes niekaip kūdikio neįprstos padėties negalėjo nustatyti, tai laukė, kol kaklelis atsidarys.
Ai, dar toks liūdesiukas, kad vaiką pamačiau tik antrą parą sad.gif Na, bet čia jau nieko nebuivo galima padaryti...
Atsakyti
Man nuleido vandenis ir gulėt liepė būtent dėl to, kad virkštelė neiškristų tik kokias 10 - 15 min. Paskui leido ir vaiksčiot, ir į tuliką.
Kataterį išėmė prieš vežant į palatą, po gimdymo. Nelaikė kaip kad VGN'e visą parą doh.gif Kaip, kad teigė: "Maža kas bus jums, parą laikysim..."
Atsakyti