Įkraunama...
Įkraunama...

VUL Santariškių Akušerijos ir ginekologijos sk.

QUOTE(make-up @ 2013 06 19, 14:32)

• Nenoriu ,kad tik atvykus būtų įstatytas kateteris, jį įstatyti tik esant būtinybei.

norejau paklaust del sito punkto, ar tikrai galima prasyti kad neistatytu kateteri? ir ar visose ligoninese tai daroma? pirma vaikeli gimdziau VGN, tai ji iskart man istate, po kurio laiko ileido kazkokius vaistus nuo skausmu, nuo kuriu man tik blogiau pasidare, tai is tikruju man tas kateteris sukele tik nepatogumu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(voitik @ 2013 06 23, 22:38)
norejau paklaust del sito punkto, ar tikrai galima prasyti kad neistatytu kateteri? ir ar visose ligoninese tai daroma? pirma vaikeli gimdziau VGN, tai ji iskart man istate, po kurio laiko ileido kazkokius vaistus nuo skausmu, nuo kuriu man tik blogiau pasidare, tai is tikruju man tas kateteris sukele tik nepatogumu doh.gif

Siaip tai daktarai neturi jokios teises kazka jums daryti be jusu sutikimo mirksiukas.gif Mano supratimu, kas gimdo, tas ir diriguoja parada 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Irine @ 2013 06 19, 11:55)
Aš važiuosiu ten vis tiek. Man šalia namų, ne pirmas vaikas, patirties turiu, ir esu labai neblogai atlikus namų darbus. Neblogai įsivaizduoju, ko tikėtis. Jeigu krės koks nors šaltis, pakils temperatūra ar pan., nepavyks jiems man nepadaryti tyrimų. Kovosiu. Arba sakysiu, darykite mokamus, duokite pasirašyti lapą, kad nemokamai man nepriklauso ir daryti atsisako. Virkštelės anksčiau laiko neleisiu nukirpti. Su niekuo nesitarsiu ir niekam nemokėsiu, nebent tikrai reikės ko nors, kas nepriklauso pagal reglamentą.

Ir mirusių po cezario yra buvę anksčiau kitose ligoninėse, ir tam pačiam Raudonajam Kryžiuje nuo gydytojos aplaidumo vos nepasibaigė labai liūdnai. Taip kad idealios ligoninės nėra. Bet mūsų pačių atsakomybė ir pasiruošimas labai svarbūs, ir negalima juos nuo savęs nusiimti ir atsiduoti kažkieno malonei, tikintis, kad nieko nenutiks.

Kai nutiko šitokia situacija dabar gimdyvės žinos, kad reikia reikalauti tyrimų ir kad jas kas nors apžiūrėtų rimtai, o ne pro pirštus............O apie Santariškes galiu pasakyti tik vieną, esu labai nusivylusi ir tikrai niekada ten nesikreipsiu, nes daktarų šaltumas ir nejautrumas tavo skausmui yra beribis......Na nebent ateitumėte mojuodami eurais, tai gausite visą reikalingą priežiūrą
Atsakyti
QUOTE(Blyksteli @ 2013 06 24, 02:13)
Siaip tai daktarai neturi jokios teises kazka jums daryti be jusu sutikimo  mirksiukas.gif Mano supratimu, kas gimdo, tas ir diriguoja parada  4u.gif

Lt - deja, tikrai ne visada.
Atsakyti
QUOTE(šeflera @ 2013 06 24, 08:37)
Kai nutiko šitokia situacija dabar gimdyvės žinos, kad reikia reikalauti tyrimų ir kad jas kas nors apžiūrėtų rimtai, o ne pro pirštus............O apie Santariškes galiu pasakyti tik vieną, esu labai nusivylusi ir tikrai niekada ten nesikreipsiu, nes daktarų šaltumas ir nejautrumas tavo skausmui yra beribis......Na nebent ateitumėte mojuodami eurais, tai gausite visą reikalingą priežiūrą

nesutikčiau... schmoll.gif Santariškėse lankiaus visą neštumą, ten ir gimdžiau (priklausau Santariškių šeimos centrui). Kadangi buvau priskirta didelės rizikos grupei,mane prižiūrėjo ne tik šeimos daktarė, bet ginekologė ir plius akušerė. Ir tyrimai visi reikiami buvo padaryti, taip pat teko ir genetikę aplankyti, endokrinologę, okulistę, stomotologę. Visur buvo maloniai priimta, apžiūrėta thumbup.gif Ir jokių eurų ar litų nereikėjo nei vieno kartelio:)
Atsakyti
QUOTE(Bobulka @ 2013 06 09, 21:30)
Siii...info ieskai?  mirksiukas.gif

Joo, užėjau smalsumo vedina, nes aplink visi tik ir skalambija, kokia baisi ta klinika ir kaip ten baisu biggrin.gif Gimdysiu Santariškėse ir nesiruošiu imt į galvą blogų atsiliepimų - kai laukiausi pirmo, tokių atsiliepimų apie visas ligonines prisiskaičiau biggrin.gif Teisingai kažkuri moteris čia rašė - visada atsiras tokių, kurios viskuo nepatenkintos biggrin.gif

O ir patirtis rodė (ne mano, o tą patį mėnesį gimdžiusių), kad net ir labiausiai išgirtose ligoninėse visokių nemalonių ir sveikatai kenksmingų dalykų buvo pasitaikę biggrin.gif

Geriau pačios viskuo domėkimės, klauskime jei kas neaišku ir nesitikėkime, kad kaip privačiose ligoninėse, šokinės kaip aplink ponias biggrin.gif Man labiausiai rūpi, kad leliukas sveikas gimtų ir gimdymo procesas būtų prižūrimas ir kontroliuojamas atsakingai.
Atsakyti
QUOTE(voitik @ 2013 06 23, 22:38)

Ka reiskia negalima prasyt? Ligonineje nieko neturetu buti daroma per prievarta, viskam turi buti sutikimas gautas, as gimdziau KKGN, kateteriu atsisakiau, nors buvo gan didelis spaudimas, vistiek butu ishmuse, o man gimdyt butu buve nepatogu, svarbiausia kad gmdyvei butu gimdyti patogu, tada ir gimdymas vyksta sklandziai.
Atsakyti
QUOTE(Siii... @ 2013 06 25, 13:46)
Joo, užėjau smalsumo vedina, nes aplink visi tik ir skalambija, kokia baisi ta klinika ir kaip ten baisu biggrin.gif Gimdysiu Santariškėse ir nesiruošiu imt į galvą blogų atsiliepimų - kai laukiausi pirmo, tokių atsiliepimų apie visas ligonines prisiskaičiau biggrin.gif Teisingai kažkuri moteris čia rašė - visada atsiras tokių, kurios viskuo nepatenkintos biggrin.gif

O ir patirtis rodė (ne mano, o tą patį mėnesį gimdžiusių), kad net ir labiausiai išgirtose ligoninėse visokių nemalonių ir sveikatai kenksmingų dalykų buvo pasitaikę biggrin.gif

Geriau pačios viskuo domėkimės, klauskime jei kas neaišku ir nesitikėkime, kad kaip privačiose ligoninėse, šokinės kaip aplink ponias biggrin.gif Man labiausiai rūpi, kad leliukas sveikas gimtų ir gimdymo procesas būtų prižūrimas ir kontroliuojamas atsakingai.

pabendravus su personalu iš Santariškių ir su ginekologais bei iš Santariškių vaikų ligoninės darbuotojais tikrai neketinu keisti nuomonės ir gimdyti tik čia, kita vertus, po kiek laiko pasimatys kiek skundų buvo pagrįstų, kiek mažiau, o jei liepos mėn. dar apmažės srautas Santariškėse nuo to blogiau nebus
apie AK ir VGN iš medikų lūpų prisiklausiau gerokai baisesnių atsiliepimų )nei gimdyvės aprašo apie Santariškes), bet kiekviena rinksis kur jos nuomone jai yra geriausia, be to man tik kelios minutės nuo namų, gydytoja pažįstama tai ir pirmą vaiką gimdant visai ramu
Atsakyti
QUOTE(Muzika mano siela @ 2013 06 25, 17:33)
o jei liepos mėn. dar apmažės srautas Santariškėse nuo to blogiau nebus

Del kokiu priezasciu srautas Santariskese apmazes?
Atsakyti
Kol švieži prisiminimai, parašysiu apie gimdymą Santariškėse.
Atvykau su nedideliais sąrėmiais, bet su 7 cm atsidarymu. Kol nuėjau iki gimdyklos buvo jau visi 8 cm biggrin.gif.

Keista tik primėmime dirbanti moteris buvo - tai jai adresas ne tas, tai dar kažkas. Bet nesigilinom. Priėmime apžiūrėjo gydytoja Diana Bužinskienė - labai maloni moteris. Užpildė krūvą popierių ir nusiuntė į gimdyklą.

Gimdykloje mane pasitiko akušerė (deja, vardo nežinau, nes kortelė buvo nusukta) ir gydytoja Diana Jatužienė. Abi buvo labai malonios, juokavo tarpusavy ir su manim.
Kadangi buvau streptokoko nešiotoja man iš karto įstatė katetrį, kad galėtų suleisti peniciliną. Daugiau nieko neleido. Akušerė klausė ar norėčiau epidūro ar šiaip kokio nuskausminimo. Sakiau, kad norėčiau epidūro, bet gydytoja sakė, kad jau nespėsim, nes liko mažai man laiko. Todėl sutikau su kitais nuskausminančiais, kur galva sukas biggrin.gif Leido vaikščioti, į WC, pasėdėt ant kamuolio. Vandenis nuleido gydytoja ties 9 cm, tada jau tapo saldu ir vaikščiot jau neleido, kad virkštelė neiškristų. Netrukus ir pagimdžiau.
Visą laiką (apie porą valandų) nei akušerė, nei gydytoja labai nelindo į akis ir leido man su vyru pabūt vieniems, kas man patiko labai. Gimdymo metu gydytoja vadovavo visam paradui ir liepė klausyt akušerės nurodymų. Viską aiškino kas vyksta neklausiama. Paklaus ar nori vyras nukirpt virkštelę. Ją kirpo, kai nustojo pulsuoti (mes to neprašėm). Gimus vaikiukui iš karto paguldė man ant krūtinės. Tik užgimus placentai, paklausė ar ją pasiimsim namo. Beja, gimdant placentą skatinančiųjų neleido. Ir nuolat viską aiškino kas vyksta - dabar bus tas, dabar skauda, nes bus anas, neklausiama.
Gimdykloje gimdymo metu buvo gydytoja, akušerė ir sanitarė, kuri valė viską ir pan.
Plyšau labai minimaliai, bet siuvo vis tiek. Prieš susiuvant suleido lidokaino. Po siuvimo vėl pasakė apie higieną ir pan.
Kai viską baigė, nuėmė vaikiuką, apšluostė ir suvystė į paprastą ligoninės vystyklą ir adijaliuką ir vėl padavė man pamaitinimui. Taip pragulėjom kol atėjo vaikų gydytoja. Ji paklausė ar sutinkam su skiepais, vitamino K injekcija, apžiūrėjo vaikiuką.
Po poros valandų mane pervežė (kadangi sėdėt galėjau, tai su tokiu prabangiu odiniu foteliu biggrin.gif) į palatą. Kurį laiką buvau viena, vėliau atkelė kitą mamą.
Palata buvo erdvi, dvivietė, su visa veikiančia aparatūra (kas man visad trūksta ligoninėse, tai lokalus apšvietimas - čia jis buvo), veikė visi iškvietimo mygtukai ir, žinoma, planšetkė lotuliukas.gif Palatose buvo roletai. Tuoalete buvo wc popieriaus, tad jo galite nesivežti. Taip pat buvo pisuaras, kad labai palengvino apsiprausimą. Yra ir nuolat karštas gyvatukas, tai, kad jei kas, galima išsidžiovinti.
Palatoj dar yra vystymo stalas su paminkštintu čiužinuku - kitose ligoninėse (gimdžiau AK ir VGN) to nebūdavo ir tai man buvo nemažas minusas.
Savo puodelių, šakučių vežtis irgi nereikia - kiekvieną kartą atneša su maistu įrankius, puodelius. Maistas būna padėkluose ir apdengtas, kad neatvėstų.
Palatoj ir gimdykloj buvo tvanku juodai. Džiaugiausi, kad nors langai buvo ne į pietus, tai iš vis būtų amen per tokius karščius.
Apie priežiūrą po gimdymo - kiekvieną rytą ir vakarą užeidavo akušerė, pamatuodavo temperatūrą, paklausinėdavo apie savijautą. Vaikų gydytojai budavo labai dėmesingi, apžiūrėdavo vaikus ir nuolat viską aiškindavo neklausiami. Aš trečiakartė, tai man klausimų iš vis nebuvo, bet, manau, jei klaustum, viską papasakotų, nes jie buvo labai malonūs. Akušerės vaikus pasverdavo, valydavo bambutę, raukšles. Net sutepdavo tepalu, kad mums nereiktų biggrin.gif
Kiekvieną rytą darė bendrą kraujo tyrimą vaikams. Taip pat buvo atlikti visi skiepai, paimtas kraujas genetiniam tyrimui. Nieko nereikėjo prašinėt ir aiškintis, kaip kad reikėjo pagimdžius antrą vaiką AK.

Taigi, išvada:
Pliusai - labai daug informacijos iš visų gydytojų visuose procesuose. Jie tą daro neprašomi ir labai maloniai. Visa priežiūra po gimdymo labai gera - man nieko netrūko. Išvis jaučiausi jei ne aukščiausio lygio viešbuty, tai bent jau vos ne privačioj klinikoj.
Minusai - karšta palatose ir gimdykloj, maistas tikrai nekoks. Man patiko tik rytinės košės, sriuba per pietus (visų siaubui buvo pupelių vieną kartą, bet aš netikiu mitais, kad to negalima, tai valgiau ir vargo nemačiau). Nepatiko, kad dušas ir wc yra dviem palatom, nes reikėdavo užsirakint kaimynių duris, o aš kartais pamiršdavau atrakint jas doh.gif

Tai tiek. Klauskit ko dar norite.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rutule: 25 birželio 2013 - 17:55
QUOTE(Airona @ 2013 06 25, 17:05)
Del kokiu priezasciu srautas Santariskese apmazes?

jei dalis nutarę dėl nepriežiūros ar kitų priežasčių pasirinks kitas ligonines
Atsakyti
QUOTE(Muzika mano siela @ 2013 06 25, 19:27)
jei dalis nutarę dėl nepriežiūros ar kitų priežasčių pasirinks kitas ligonines

Tokiu atveju tikimybe 50:50.
Atsakyti