Gal kam pravers mano patirtis, nes pati nuolat skaičiau šią temą ir svarsčiau kur geriau važiuot, nes man Santariškės netoli namų. Bet neigiami atsiliepimai sunkino apsisprendimą.
Gimdžiau Santariškėse prieš tris dienas, viskas super. Nuvažiavom vakare, nes pradėjo lašėti vandenys. Apžiūrėjo rezidentė, labai maloni mergina, berods vardu Karolina, pasikonsultavo su budinčia gydytoja, kaip vėliau supratau Rasa Povilaitiene, pasakė kad namo jau nepaleis, o guldys į nėščiųjų palatą, nes vandenys tik vos vos šlampa. Bet ar kaklelio apžiūra paspartino ar tiesiog sutapimas, bet man išėjus už kabineto durų tą pačią sekundę šliukštelėjo vandenys
tada iškart nukreipė mane į gimdyklą. Ten pasakė, jei per dvi valandas neprasidės veikla, leis skatinamuosius. Važiavau be jokio gimdymo plano, esu pirmakartė, nežinau kodėl, bet tikiu gydytojais ir jų darbu. Mane paguldė ir pajungė aparatus sarėmiams ir vaikiuko širdutės tonams sekti
Visą laiką kartu buvo mano vyras. Dar prieš tai paklausė ar reikės epidūro,kadangi nebuvau tvirtai nusprendus, tai pasakiau, kad žiūrėsim pagal situaciją. Tiesa, anksčiau buvo rašyta,kad neduoda jokių gimdymo marškinių, bet man jau buvo padėti. Taip pat atnešė kaldrytę ir palutę vaikiukui suvynioti. Taip kad šitoj vietoj bėdos nebuvo, jei kam aktualu
Veikla neprasidėjo, tai leido skatinamuosius. Čia jau buvo "linksmoji" dalis, bet kadangi epidūro neprašiau, tik berods du sykius į veną leido nuskausminamuosius, galėjau atsikvėpt mažumėlę. Pagrinde pas mane ateidinėjo akušerė, bet to pilnai užteko. Kadangi viskas tęsėsi 8 val, spėjo ir pamaina pasikeisti
Povilaiteinė perdavė mane Puzienei, kaip tik jai atėjus. Na o pats stumimas truko 15 min. Leido tada ir atsigert, nors aš to neprašiau
Na o galų gale gime gražuolė dukrytė. Tiesa mane kirpo, bt net nepajutau kada. Esu dėkinga gyd.Puzienei, ji aiškiai ir konkrečiai sakė ką ir kada daryti. Svarbiausia yra klausyti ką sako
Vaikiuka iškart padėjo ant krūtines,kol išstūmiau placentą, paskui nuvalė, žodžiu jokių priekaištų neturiu. Po dviejų valandų nuvežė i pogimdyvinę palatą. Daktarai savo vizitais neįkyrėjo, bet pilnai visko užteko. Maistas gan neblogas, aišku kopūstų sriubos nevalgiau, bet užteko ir kitų patiekalų
Na o po dviejų parų jau buvau namie su savo džiaugsmeliu
jei dar kam kas įdomu, rašykit, atsakysiu
beja, su niekuo nesitariau, niekam nemokėjau, tik išeinant poste palikom gėlyčių bei maišelį su kava, saldainiais ir vynu