Įkraunama...
Įkraunama...

VUL Santariškių Akušerijos ir ginekologijos sk.

QUOTE(Dziurgita:) @ 2013 06 20, 13:59)
nezinojau, bet cia kaip maitinimas, motinos pienas vaikui geriausias, bet ne visada vaikelims pasiseka jo gauti.

Kažkaip nukirpus virkštelę anksčiau laiko, vaikučiai paskui kenčia nuo žemo hemoglobino. Tai išties svarbu ir gan nesunku gi įvykdyti, ten gi ji vos kelias minutes pulsuoja. Nekalbant apie atvejus, kai reikia tarkime kūdikį gaivinti ir jau ne iki hemoglobinų, manau, tai gydytojai turėtų pasistengti įgyvendinti. O mūsų darbas - prižiūrėti smile.gif

P.S. Gimdysiu be vyro šįkart, nežinau, kaip čia pačiai viską sužiūrėti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Irine: 20 birželio 2013 - 16:44
Gal kam pravers mano patirtis, nes pati nuolat skaičiau šią temą ir svarsčiau kur geriau važiuot, nes man Santariškės netoli namų. Bet neigiami atsiliepimai sunkino apsisprendimą.
Gimdžiau Santariškėse prieš tris dienas, viskas super. Nuvažiavom vakare, nes pradėjo lašėti vandenys. Apžiūrėjo rezidentė, labai maloni mergina, berods vardu Karolina, pasikonsultavo su budinčia gydytoja, kaip vėliau supratau Rasa Povilaitiene, pasakė kad namo jau nepaleis, o guldys į nėščiųjų palatą, nes vandenys tik vos vos šlampa. Bet ar kaklelio apžiūra paspartino ar tiesiog sutapimas, bet man išėjus už kabineto durų tą pačią sekundę šliukštelėjo vandenys biggrin.gif tada iškart nukreipė mane į gimdyklą. Ten pasakė, jei per dvi valandas neprasidės veikla, leis skatinamuosius. Važiavau be jokio gimdymo plano, esu pirmakartė, nežinau kodėl, bet tikiu gydytojais ir jų darbu. Mane paguldė ir pajungė aparatus sarėmiams ir vaikiuko širdutės tonams sekti smile.gif Visą laiką kartu buvo mano vyras. Dar prieš tai paklausė ar reikės epidūro,kadangi nebuvau tvirtai nusprendus, tai pasakiau, kad žiūrėsim pagal situaciją. Tiesa, anksčiau buvo rašyta,kad neduoda jokių gimdymo marškinių, bet man jau buvo padėti. Taip pat atnešė kaldrytę ir palutę vaikiukui suvynioti. Taip kad šitoj vietoj bėdos nebuvo, jei kam aktualu ax.gif Veikla neprasidėjo, tai leido skatinamuosius. Čia jau buvo "linksmoji" dalis, bet kadangi epidūro neprašiau, tik berods du sykius į veną leido nuskausminamuosius, galėjau atsikvėpt mažumėlę. Pagrinde pas mane ateidinėjo akušerė, bet to pilnai užteko. Kadangi viskas tęsėsi 8 val, spėjo ir pamaina pasikeisti lotuliukas.gif Povilaiteinė perdavė mane Puzienei, kaip tik jai atėjus. Na o pats stumimas truko 15 min. Leido tada ir atsigert, nors aš to neprašiau smile.gif Na o galų gale gime gražuolė dukrytė. Tiesa mane kirpo, bt net nepajutau kada. Esu dėkinga gyd.Puzienei, ji aiškiai ir konkrečiai sakė ką ir kada daryti. Svarbiausia yra klausyti ką sako thumbup.gif Vaikiuka iškart padėjo ant krūtines,kol išstūmiau placentą, paskui nuvalė, žodžiu jokių priekaištų neturiu. Po dviejų valandų nuvežė i pogimdyvinę palatą. Daktarai savo vizitais neįkyrėjo, bet pilnai visko užteko. Maistas gan neblogas, aišku kopūstų sriubos nevalgiau, bet užteko ir kitų patiekalų mirksiukas.gif Na o po dviejų parų jau buvau namie su savo džiaugsmeliu wub.gif jei dar kam kas įdomu, rašykit, atsakysiu rolleyes.gif beja, su niekuo nesitariau, niekam nemokėjau, tik išeinant poste palikom gėlyčių bei maišelį su kava, saldainiais ir vynu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(egda @ 2013 06 20, 18:08)
Mane paguldė ir pajungė aparatus sarėmiams ir vaikiuko širdutės tonams sekti smile.gif
Veikla neprasidėjo, tai leido skatinamuosius.

Aš turiu tik vieną klausimą - ar visą gimdymą jūs taip ir pragulėjot?
Jums nebuvo leidžiama judėt, vaikščiot ir pan.?

Būdama trečiakartė rimtai spirčiau koja į dantis, kurie norėtų sulaikyt lovoj ir priverst kęst visą tą pragarą cool.gif

Ir dar apildau pora klausimų dėl priežiūros po gimdymo: koks dėmesys pačiai gimdyvei vėliau?
Ar gyd. nors sykį bent pilvą pamaigo, kad pažiūrėt pvz. kaip gimda susitraukia?
Ar išrašant namo jus apžiūrėjo ginekologė (-as)? Ar buvot apžiūrėta ant kėdės?
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2013 06 20, 18:39)

Būdama trečiakartė rimtai spirčiau koja į dantis, kurie norėtų sulaikyt lovoj ir priverst kęst visą tą pragarą cool.gif

tai kad man nesinorėjo niekur eit rolleyes.gif bet gal čia dėl patirties nebuvimo niekur nesiprašiau...
Atsakyti
Aisku, visoms skirtingai, bet man pirmo gimdymo metu norejosi tik stovet, vaiksciot, tada saremiai dar pakenciami budavo, kai paguldydavo tonu matuoti, man didziausia tragedija budavo, nes skausmai baisiausi. Jei ir antra karta taip, fiziskai butu neimanoma visa laika isguleti
Atsakyti
QUOTE(Morena. @ 2013 06 20, 18:59)
Aisku, visoms skirtingai, bet man pirmo gimdymo metu norejosi tik stovet, vaiksciot, tada saremiai dar pakenciami budavo, kai paguldydavo tonu matuoti, man didziausia tragedija budavo, nes skausmai baisiausi. Jei ir antra karta taip, fiziskai butu neimanoma visa laika isguleti

Tikrai ne jums vienai drinks_cheers.gif

Užtat ir domiuosi, ar sudaroma galimybė stovėt, vaikščiot, klubus pasukt, pasėdėt ant kamuolio, nueit savarankiškai į WC? ax.gif

Aš pirmą gimdymą apturėjau tokį, kaip egda, tai mane šiurpas krėtė skaitant..dabar žinodama ką tai reiškia skatinant gimdymą jį visą pragulėt - epidūro prašyčiau pirma nei man tą oksitociną pajungtų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2013 06 20, 18:39)

mano drauge neseniai gimde santariskese, tai leido kaip jai patogiau, isitaise ketriomis rolleyes.gif ir siaip ispudziai patys geriausi liko 4u.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Morena. @ 2013 06 19, 23:54)
Nu bet ir nesamone doh.gif gerti negalima, jei planuojama intubacija, t. y. pilna narkoze, na gimdymo metu tikrai mazai sansu , kad reikes.
Pirma vgn gimdziau, net i galva neatejo, kad negalima gerti, geriau kiek norejau ir niekas nieko nesake

Prie bet kokios nejautros negalima gerti ir valgyti. Nes visą laiką yra galimybė,kad pykint gali nuo jos, o su raminamaisiais asfikcijos galimybė padidėja. Kiek daro operacijų su spinalu/ epidūru (ne apie cezarį kalbu), niekada neleidžia nuo vidurnakčio gerti.
Atsakyti
QUOTE(Mere @ 2013 06 20, 22:02)
mano drauge neseniai gimde santariskese, tai leido kaip jai patogiau, isitaise ketriomis  rolleyes.gif ir siaip ispudziai patys geriausi liko  4u.gif  wub.gif

Oho, cia turbut laimes dalykas, ant kokios pamainos pataikysi (jei nesitarusi). Kai kam, pasirodo, Santariskese leidzia gimdyt kaip nori, o kai ka VGN'ne "pririsa" prie lovos ir pajudet neleidzia... Na, nors gerti leido VGN kiek noriu. Neisivaizduoju, kaip laseline gali palengvinti, kai nuo kvepavimo isdziuva burna ir kamuoja troskulys. Man kazkaip atrodo, kad laseline uztikrina, kad organizmui skysciu nepritruktu, bet abejoju, ar jautiesi taip, kad nereikia gerti... Be to, laseline su fiziologiniu skysciu - dar vienas pretekstas laikyti gimdyve prirakinta prie lovos.
Jau kai prireiks antra vaika gimdyti, tikrai ruosiuosi daryti taip, kaip man patogiau. Per pirma gimdyma nuolankiai klausiau mediku, ir jie tikrai nepadare taip, kad man butu gerai (ypac daug zalos padare nelaukdami, kol iseis placenta, o traukdami ja rankomis praejus vos porai minuciu po vaiko gimimo, atplyso ir liko gabalu).
Dabar tingiu ieskoti, kas ten ta gimdymo plana pakopijavo, bet saunuole, giriu uz tvirta poziuri ir labai tikiuosi, kad uzteks jegu issireikalauti (ir gimdymo aplinkybes leis) sau norimu dalyku.
Atsakyti
buvau siandien Santariskese "ekskursijoje" smile.gif na ka ,su tvirta nuomone ir uztikrintumu ten gimdyt realu biggrin.gif
Pirmo ten tikrai nevaziuociau gimdyt ,o dabar net labai idomu biggrin.gif

neisivaizduoju kaip galima butu isbut negerus ,kol jie ten nesutvarke vedinimo ,nes gimdyklose siaubingai karsta ir tvanku. Kaip ir palatose. Zada ,kad po svenciu turetu jau baiginet tvarkyt ir bus kuo kvepuot tada,
Atsakyti
Na, man irgi aktualu, kad galima būtų vaikščioti ir ant kamuolio sėdėti. Gulint žiauriai skauda, nesinori.
Atsakyti
QUOTE(kismet @ 2013 06 20, 22:24)
Man kazkaip atrodo, kad laseline uztikrina, kad organizmui skysciu nepritruktu, bet abejoju, ar jautiesi taip, kad nereikia gerti...
Be to, laseline su fiziologiniu skysciu - dar vienas pretekstas laikyti gimdyve prirakinta prie lovos.

Nesijauti kaip nenorėdamas gerti, bet skysčių tikrai netrūksta. Buvo gyvenime situacija, kai man neleido gerti pilnas 4 paras. Absoliučiai nė lašo negėriau ir visąlaik lašino skysčius. Psichologiškai jaučiausi mirtinai užtroškus, rašiau graudžius laiškus artimiesiems biggrin.gif , nors realiai - nespėjau bėgiot į WC ir visas vandens poreikis buvo pilnai patenkintas smile.gif

VGN'e nors ir buvo lašinė (bet leido papildomai ir gerti), tačiau judėjimo netrikdė schmoll.gif Į rankas stovą ir eik. Beje, lašinę pastatė tik pačioj pabaigoj gimdymo, kai pasakiau, kad silpna, iki vaiko gimimo gal buvo likę tik 20 min.
Papildyta:
QUOTE(Magnifique @ 2013 06 20, 22:21)
Prie bet kokios nejautros negalima gerti ir valgyti. Nes visą laiką yra galimybė,kad pykint gali nuo jos, o su raminamaisiais asfikcijos galimybė padidėja. Kiek daro operacijų su spinalu/ epidūru (ne apie cezarį kalbu), niekada neleidžia nuo vidurnakčio gerti.

drinks_cheers.gif
Jei geriami skysčiai, tai tikimybė, jog bet kokios nejautros metu pykins - tiesiog savaime didesnė. Operuot gal ir gali operuot (su spinaline/epidūru) tik kiek pačiam - žmogui bus smagu jausti šleikštulį, pykinimą ir gal net ims realiai tąsyti..

Pvz. jei reikia ekstra CP, o moteris - valgius ar daug gėrus, visąlaik išlieka galimybė, kad tiesiog zonduos, jog pašalint skrandžio turinį ax.gif Kai kurios gydymo įstaigos ir medikai tai daro, nerizikuoja cool.gif
Atsakyti