O, dar negirdejau, koks Santariskiu poziuris i vandens gerima gimdymo metu? AK neleisdavo (o gal ir toliau neleidzia), VGN nieko nesake, geriau daug, o idomu, kaip Santariskese?
QUOTE(make-up @ 2013 06 19, 15:38)
kai sudarineji plana ,tai suvoki ,kad jis yra tam ,kad kai viskas vyksta sklandziai . Jei buna kazkokiu komplikaciju ,tai ir nukrypsti nuo to plano ,bet tai nereiskia ,kad viso plano negalesi igyvendint ,dalis vistiek gali but puikiai igyvendinta
to ir linkiu, kad viskas pagal planą. lyg ir nėra pageidavimų, kurie neįgyvendinami.
QUOTE(kismet @ 2013 06 19, 16:22)
O, dar negirdejau, koks Santariskiu poziuris i vandens gerima gimdymo metu? AK neleisdavo (o gal ir toliau neleidzia), VGN nieko nesake, geriau daug, o idomu, kaip Santariskese?
bent man neleido . bet gal dėl to, kad prie lašelinės prijungta buvau
QUOTE(kismet @ 2013 06 19, 16:22)
Neleidžia, stato lašelinę. Čia dėl viso pikto, jei tektų epidūrą daryt ar Cezarį ar migdyt, nes tada yra galimybė,kad galit aspiruoti į plaučius skrandžio turiniu (kitaip tariant atpilt ir įtraukt į plaučius,kas gali būti labai pavojinga), dėl to apsidrausdami gerti neleidžia.
Nu bet ir nesamone gerti negalima, jei planuojama intubacija, t. y. pilna narkoze, na gimdymo metu tikrai mazai sansu , kad reikes.
Pirma vgn gimdziau, net i galva neatejo, kad negalima gerti, geriau kiek norejau ir niekas nieko nesake
Pirma vgn gimdziau, net i galva neatejo, kad negalima gerti, geriau kiek norejau ir niekas nieko nesake
QUOTE(make-up @ 2013 06 19, 15:32)
tai nereiskia ,kad to poziurio nereik keist
neisivaizduoju kas mano plane gali netikt tam noru sarase nera nieko tokio ko nebutu galima padaryt ,jei viskas vyksta sklandziau .
ikeliu savo noru sarasa ,otsiprasau uz offtopic
Noriu , kad gimdyme galėtų dalyvauti vyras.
Nenoriu ,kad tik atvykus būtų įstatytas kateteris, jį įstatyti tik esant būtinybei.
Nenoriu, kad gimdykloje būtų pašalinių asmenų, įskaitant studentus. Noriu, kad šalia tebūtų akušerė ir, jei prireiks, daktaras, o kol nėra poreikio stumti, pageidauju didžiąją laiko dalį leisti vienumoje su vyru.
Nepageidauju, kad būtų dažnai tikrinamas mano gimdos kaklelis.
Nenoriu naudoti jokio medikamentinio nuskausminimo. Prašau jo ir nesiūlyti, jei norėsiu- paprašysiu pati.
Noriu laisvai judėti sąrėmių metu.
Noriu,kad būtų leista atsigerti gimdymo metu.
Nenoriu,kad būtų kerpamas vandenmaišis iki pilno atsidarymo,jei iki tol vandenys nebutų nubėgę.
Noriu, kad medicinos personalas man viską smulkiai paaiškintų, kas ir kodėl bus ar turi būti daroma.
Noriu laisvai rinktis stūmimo pozą.
Nenoriu, kad mane kirptų, verčiau plyšiu, jei jau bus lemta.
Noriu, kad vaikelis keliautų tiesiai ant mano nuogo pilvo/krūtinės.
Noriu, kad virkštelė būtų nukirpta tik jai nustojus pulsuoti,tai turėtų padaryti vyras.
Noriu, kad vaikas liktų pas mane kol išgimdysiu placentą, kol pirmą kartą pažindysiu. Svėrimas, matavimas, šluostymas, aprengimas gali būti nukelti bent valandai.
Nepageidauju oksitocino injekcijos placentai išgimdyti, noriu tai padaryti natūraliai.
Nepageidauju skiepų ir vitaminų injekcijų vaikui.
Noriu, kad vaikas nebūtų nuo manęs atskirtas.
Jei man reikės suteikti skubią pagalbą, noriu, kad vaikas visą laiką liktų su vyru/ ant jo rankų/ jo priežiūroje.
Nepageidauju, kad mano vaikas būtų maitinamas mišinuku. O jei, kraštutiniu atveju to prireiktų, nenoriu, kad būtų naudojamas buteliukas.
neisivaizduoju kas mano plane gali netikt tam noru sarase nera nieko tokio ko nebutu galima padaryt ,jei viskas vyksta sklandziau .
ikeliu savo noru sarasa ,otsiprasau uz offtopic
Noriu , kad gimdyme galėtų dalyvauti vyras.
Nenoriu ,kad tik atvykus būtų įstatytas kateteris, jį įstatyti tik esant būtinybei.
Nenoriu, kad gimdykloje būtų pašalinių asmenų, įskaitant studentus. Noriu, kad šalia tebūtų akušerė ir, jei prireiks, daktaras, o kol nėra poreikio stumti, pageidauju didžiąją laiko dalį leisti vienumoje su vyru.
Nepageidauju, kad būtų dažnai tikrinamas mano gimdos kaklelis.
Nenoriu naudoti jokio medikamentinio nuskausminimo. Prašau jo ir nesiūlyti, jei norėsiu- paprašysiu pati.
Noriu laisvai judėti sąrėmių metu.
Noriu,kad būtų leista atsigerti gimdymo metu.
Nenoriu,kad būtų kerpamas vandenmaišis iki pilno atsidarymo,jei iki tol vandenys nebutų nubėgę.
Noriu, kad medicinos personalas man viską smulkiai paaiškintų, kas ir kodėl bus ar turi būti daroma.
Noriu laisvai rinktis stūmimo pozą.
Nenoriu, kad mane kirptų, verčiau plyšiu, jei jau bus lemta.
Noriu, kad vaikelis keliautų tiesiai ant mano nuogo pilvo/krūtinės.
Noriu, kad virkštelė būtų nukirpta tik jai nustojus pulsuoti,tai turėtų padaryti vyras.
Noriu, kad vaikas liktų pas mane kol išgimdysiu placentą, kol pirmą kartą pažindysiu. Svėrimas, matavimas, šluostymas, aprengimas gali būti nukelti bent valandai.
Nepageidauju oksitocino injekcijos placentai išgimdyti, noriu tai padaryti natūraliai.
Nepageidauju skiepų ir vitaminų injekcijų vaikui.
Noriu, kad vaikas nebūtų nuo manęs atskirtas.
Jei man reikės suteikti skubią pagalbą, noriu, kad vaikas visą laiką liktų su vyru/ ant jo rankų/ jo priežiūroje.
Nepageidauju, kad mano vaikas būtų maitinamas mišinuku. O jei, kraštutiniu atveju to prireiktų, nenoriu, kad būtų naudojamas buteliukas.
Puikus planas
Mano atrodo identiskai, iskyrus siuos du punktus:
" Nepageidauju oksitocino injekcijos placentai išgimdyti, noriu tai padaryti natūraliai.
Nepageidauju skiepų ir vitaminų injekcijų vaikui."
Del placentos, man jau po gimdymo kaip ir nelabai svarbu, kaip ji iseis, todel nesu pries ta injekcija ir siais laikais skiepai su vitaminais tikrai nepatrukdys
Bet zinoma, cia tik mano nuomone
Is esmes labai dziugu, kad pasiryzote naturaliam gimdymui, paskutiniu metu, kur bepazvelgsi - tai atrodo kaip naujiena, gimdymai labai "paziaureje" yra, moterys ruosiasi kaip i musi koki
Linkiu, kad viskas eitusi pagal plana
Sveiki.Domina sis punktas
,, Noriu, kad virkštelė būtų nukirpta tik jai nustojus pulsuoti.,,
Kodel taip svarbu?
Kodel taip svarbu?
QUOTE(rionka @ 2013 06 20, 09:36)
Sveiki.Domina sis punktas
Kodel taip svarbu?
Kodel taip svarbu?
Sakoma, kad pulsuojanti virkstele is placentos pernesa visas reikalingas medziagas vaikeliui, todel nevertetu skubeti jos nukirpti
QUOTE(Blyksteli @ 2013 06 19, 09:39)
kazi kaip drasiai moterys i Santariskes gimdyt vaziuos ? gaila tikrai
tiktai nereikia perdeti del Santariskiu, lygiai tas pats ir kitose ligoninese jei taip atsitiktu, tai niekas nevaziuotu ten gimdyti? As vaziuosiu ir gimdysiu ten
Papildyta:
QUOTE(Blyksteli @ 2013 06 20, 12:53)
Sakoma, kad pulsuojanti virkstele is placentos pernesa visas reikalingas medziagas vaikeliui, todel nevertetu skubeti jos nukirpti
nezinojau, bet cia kaip maitinimas, motinos pienas vaikui geriausias, bet ne visada vaikelims pasiseka jo gauti.
make-up, nuostabus planas, nuosirdiziai linkiu kad viskas taip ir pavyktu labai prasom pasidalinti po gimdymo info nes kolkas kazkodel nesitiki kad Vilniuj taip pagimdyti imanoma, nors ir nieko cia ipatingo nera o visi norai naturalus. Man pirma dukrele pavyko pagal visus jusu isvardintus punktus pagimdyt KKGN, specialiai ten vaziavau, nes apejus Vilniaus ligonines nei vienoj gimdyt nesinorejo, o su antru vaikeliu viskas gali but greciau, todel atsarginiam planui turiu ir Vilniu bet nzn kokia ligonine pasirinkt kad toks gimdymas butu igyvendinamas be kovos..
Tai sakote, VGN gerti leidžia? Pvz. UK tikrai leidžia. Sunku negėrus išbūti, kažkoks akmens amžius atrodo.. Gi ir cezarius daro su spinaline narkoze dabar. Žinoma, yra tikimybė, kad gali prireikti užmigdyti labai staigiai, tada jie leidžia pilną narkozę, bet ji tokia menka..
Gal reikės vriharia gerti...
geguzes 12 gimdzxiau VGN, tai manes net paklause gimdykloje ar turiu vandens, kad galeciau atsigert kai noresiu
QUOTE(Irine @ 2013 06 20, 14:08)
Tai sakote, VGN gerti leidžia? Pvz. UK tikrai leidžia. Sunku negėrus išbūti, kažkoks akmens amžius atrodo.. Gi ir cezarius daro su spinaline narkoze dabar. Žinoma, yra tikimybė, kad gali prireikti užmigdyti labai staigiai, tada jie leidžia pilną narkozę, bet ji tokia menka..
QUOTE(ginte509 @ 2013 06 20, 17:27)
geguzes 12 gimdzxiau VGN, tai manes net paklause gimdykloje ar turiu vandens, kad galeciau atsigert kai noresiu
Na tai reiškia tai tiesiog ligoninių politika. Reikia savo galva nuspręsti ir daryti, kaip atrodo tinkama. Gersiu