Įkraunama...
Įkraunama...

VUL Santariškių Akušerijos ir ginekologijos sk.

QUOTE(zuikiene. @ 2013 05 28, 09:55)
Sveikos mamytes visos temos neskaiciau, bet pazystama sake kad po gimdymo labai prasta prieziura ir siaip ale konvejeris ar tikrai tai tiesa? visoms dekinga uz atsakymus busiu 4u.gif

siek tiek juoka kelia tas zodis ''konvejeris'' parodykite nors viena valstybine gimdymo istaiga, kur nera to. Jei netinka ''konvejeriai'' reikia gimdyti privacioje klinikoje mirksiukas.gif
Atsakyti
Pasidalinsiu savo patirtim. Gimdziau pries tris savaites antra vaika ir noreciau patarti toms, kurios gimdys pirma karta, gal geriau rinkites ne Santariskes, nes cia nei gimdyviu, nei kudikiu prieziuros negaleciau pavadinti atidzia, silta, malonia. Aisku, jeigu butu kokiu ypatingu komplikaciju gal viska profesionaliai atliktu, nes zmones dirba su didele patirtim, bet jeigu gimdant pirma karta, kai nieko nezinai ir noretusi patarimu ir kuo daugiau, tai cia ju reiktu nuolat paciai prasyti. Is keleto seseliu suzinojau, kad ligonine turi dideliu skolu, personalo mazai ir tai daugeli vercia eiti nemokamu atostogu, kad vadovybe galetu is atlyginimu fondo atsiskaitineti uz skolas. Visi lekia, skuba, manes po gimdymo per 3 dienas, net neapziurejo, vaikelis gime priduses ir buvo zali vandenys, sake, kad gali reiketi antibiotiku, taciau pusantros paros pralaukus, man nieks apie jokius antibiotikus nieko nepasake, kai pati paklausiau vaiko gydytojos, ta sako, kad ligos istorijoje nieko nepazymeta, bet ji pasidomes, taciau ji taip ir nesiteike ateiti ir ka nors pakomentuoti, tik is akuseres suzinojau, kad jeigu nepaskyre, tai greiciausiai nereikia. Tikiuosi, kad tikrai ju ir nereikejo, bet manyciau, kad ne taip gydytojas turi elgtis. Beje israsant is ligonines vaikui jau buvo prasidejusi gelta, taciau niekas bilirubino tyrimo jam nepadare, nors turejo, nes jeigu ji paumetu mums jau bunant namie, nieks nezinotu su kokiais tyrimu rezultatais mus isleido is ligonines ir kokia ligos eiga. Ne ka geriau vyko gimdymas, na bet kadangi mama gali iskesti bet ka, tai to nesureiksminu, bet tikrai nekokie prisiminimai. Atvykau paryciais su reguliariais saremiais, taciau jie liovesi, kol buvau prijungta prie aparato nebuvo nei vieno saremio. Akusere pradejo burbuliuoti, ko atvaziavau, reikejo palaukti, nors sakiau jai, kad namie laukiau 2 valanadas ir viskas vyko reguliariai. Kai pradejo pildyti popierius ir suzinojo mano pareigas (apie tai rasau ne tam, kad pasigirti, bet atvirksciai, nes nebe pirma karta ta pajauciu) plokstele pasikeite, is kart pakviete gydytoja, kuri apziurejusi nustate, kad atsidarymas 4 cm ir nutare guldyti mane, bendravo maloniai ir su sypsena. Gimdykloje per 4 val. daugiau kaklelis neatsidare, o kai atejo nauja pamaina, tai viskas ir prasidejo. Gyd. D.Plestyte apziurejusi mane pradejo reiksti pretenzijas, kodel mane pagulde i gimdykla, o ne i skyriu, juk gimdymo veikla nesivysto. I ka jai atsakiau, kad gi ne pati save cia pasiguldziau, ne as sprendziu. Veliau atejo kartu su R.Jursenu, kuris pareiske, kad cia ne sanatorija ir reikia skatinti gimdyma. Akusere J.Druskiene is pradziu lyg ir normali atrode, bet veliau pasimate kas per viena, viska dare grubiai, grieztai, jokiu maloniu zodziu ar palaikymo, per apziuras isvarydavo is gimdyklos vyra, jis pradejo net piktintis, sako, gal ir gimdant isvarys. Nesupratau kodel jis turejo iseidineti, lyg ko nebutu mates. Akusere labai negraziai elgesi su kitu personalu, tai supratau, kad tas personalas is RK, ir tie kas ateje is Antakalnio labai zemina ji. O gimdant tikrai nemalonu stebeti toki neprofesionalu elgesi. Gyd. D.Plestytes apziuros budavo labai skausmingos, atrodo lyg plesytu specialiai viduje, be to pareiske, kad jai siandien taip skauda galva. Tada pagalvojau, o man tai matai nieko neskauda, siaip cia gulciu ir raitausi. Kai pirma vaika gimdziau Raudonajam kryziuje, tai nieko panasaus nebuvo, nors tada atrode, kad irgi demesio buvo mazoka, bet palyginus su Santariskem, tai tada buvo viskas labai ir labai gerai. As nesu is tu, kurioms reikia meilikavimu ar dirbtinu sypsenu, man labiau priimtinas tiesus, aiskus, konkretus benrdavimas, taciau per si gimdyma jautesi, kad viskas buvo daroma, kad tik greiciau, ir, kad ciuoztumet visi is ten greiciau:( Taigi viska susumavus antra karta gimdancioms, kai jos jau viska zino, ir jei nereikia meilikavimu, tai galima cia gimdyti, bet pirmakartems tikrai siulyciau paieskoti kur kitur. Tai, kad naujos patalpos, plansetiniai kompai, tai tikrai neesme. Maistas beje irgi prastas, neatsizvelgiama i tai, kad maitinancioms mamoms negalima kai kuriu produktu valgyti (buvo zirniu sriuba, kmynu arbata, ir pan.).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo j.a.v: 29 gegužės 2013 - 12:48
QUOTE(j.a.v @ 2013 05 29, 13:45)
Pasidalinsiu savo patirtim.
Akusere J.Druskiene is pradziu lyg ir normali atrode, bet veliau pasimate kas per viena, viska dare grubiai, grieztai, jokiu maloniu zodziu ar palaikymo, per apziuras isvarydavo is gimdyklos vyra, jis pradejo net piktintis, sako, gal ir gimdant isvarys. Nesupratau kodel jis turejo iseidineti, lyg ko nebutu mates. Akusere labai negraziai elgesi su kitu personalu, tai supratau, kad tas personalas is RK, ir tie kas ateje is Antakalnio labai zemina ji.

Maistas beje irgi prastas, neatsizvelgiama i tai, kad maitinancioms mamoms negalima kai kuriu produktu valgyti (buvo zirniu sriuba, kmynu arbata, ir pan.).

Va ir maniski si akusere prieme, tik nezinojau pavardes nes be korteles vaiksciojo mad.gif kaip ir priemimo gydytoja, tai net nezinau ar tikrai daktare buvo lotuliukas.gif
paguglinau dabar blush2.gif, tai tikrai ta pati akusere ir ji anksciau RK kaip suprantu dirbo. emocijos ir prisiminimai liko kaip ir jusu cool.gif
Vyro irgi prasydavo iseiti, nors basona padavineti tai vyrui nieko tokio, o jau per apziuras tai jau ziuret is gimdyklos kampo negalima doh.gif

O maisto dar nesureguliavo blink.gif pries du menesius jau sake tariasi (ar susitare), kad spec meniu (bent be pupeliu ar zirniu) padarytu maitinancioms doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo darijusha: 29 gegužės 2013 - 14:47
Kiek girdžiu (ne forume), o 'gyvai' ir nesenai gimdžiusiųjų (pažįstamos mamos) patirtį, beveik vien prasti atsiliepimai verysad.gif Kad viskas "nuo-iki" gerai būtų nepasakė nė viena...ypač prastai atsiliepia apie priežiūrą po gimdymo, na ir kai kuriais atvejais apie žmogiškąjį faktorių cool.gif

O man paskutinįkart ginė nė nepasakius įėmė ir įrašė į nestuke.gif kortelę įrašą apie ekstragenitalinę patologiją, su kuria gimdyt atseit priims tik Santariškės doh.gif

Bet jau dabar toks psichologinis nusiteikimas, kad turbūt tai dar blogiau nei gimdyti išvis be priežiūros kur patvoryje doh.gif
Atsakyti
QUOTE(j.a.v @ 2013 05 29, 12:45)
Pasidalinsiu savo patirtim. Gimdziau pries tris savaites antra vaika ir noreciau patarti toms, kurios gimdys pirma karta, gal geriau rinkites ne Santariskes, nes cia nei gimdyviu, nei kudikiu prieziuros negaleciau pavadinti atidzia, silta, malonia. Aisku, jeigu butu kokiu ypatingu komplikaciju gal viska profesionaliai atliktu, nes zmones dirba su didele patirtim, bet jeigu gimdant pirma karta, kai nieko nezinai ir noretusi patarimu ir kuo daugiau, tai cia ju reiktu nuolat paciai prasyti. Is keleto seseliu suzinojau, kad ligonine turi dideliu skolu, personalo mazai ir tai daugeli vercia eiti nemokamu atostogu, kad vadovybe galetu is atlyginimu fondo atsiskaitineti uz skolas. Visi lekia, skuba, manes po gimdymo per 3 dienas, net neapziurejo, vaikelis gime priduses ir buvo zali vandenys, sake, kad gali reiketi antibiotiku, taciau pusantros paros pralaukus, man nieks apie jokius antibiotikus nieko nepasake, kai pati paklausiau vaiko gydytojos, ta sako, kad ligos istorijoje nieko nepazymeta, bet ji pasidomes, taciau ji taip ir nesiteike ateiti ir ka nors pakomentuoti, tik is akuseres suzinojau, kad jeigu nepaskyre, tai greiciausiai nereikia. Tikiuosi, kad tikrai ju ir nereikejo, bet manyciau, kad ne taip gydytojas turi elgtis. Beje israsant is ligonines vaikui jau buvo prasidejusi gelta, taciau niekas bilirubino tyrimo jam nepadare, nors turejo, nes jeigu ji paumetu mums jau bunant namie, nieks nezinotu su kokiais tyrimu rezultatais mus isleido is ligonines ir kokia ligos eiga. Ne ka geriau vyko gimdymas, na bet kadangi mama gali iskesti bet ka, tai to nesureiksminu, bet tikrai nekokie prisiminimai. Atvykau paryciais su reguliariais saremiais, taciau jie liovesi, kol buvau prijungta prie aparato nebuvo nei vieno saremio. Akusere pradejo burbuliuoti, ko atvaziavau, reikejo palaukti, nors sakiau jai, kad namie laukiau 2 valanadas ir viskas vyko reguliariai. Kai pradejo pildyti popierius ir suzinojo mano pareigas (apie tai rasau ne tam, kad pasigirti, bet atvirksciai, nes nebe pirma karta ta pajauciu) plokstele pasikeite, is kart pakviete gydytoja, kuri apziurejusi nustate, kad atsidarymas 4 cm ir nutare guldyti mane, bendravo maloniai ir su sypsena. Gimdykloje per 4 val. daugiau kaklelis neatsidare, o kai atejo nauja pamaina, tai viskas ir prasidejo. Gyd. D.Plestyte apziurejusi mane pradejo reiksti pretenzijas, kodel mane pagulde i gimdykla, o ne i skyriu, juk gimdymo veikla nesivysto. I ka jai atsakiau, kad gi ne pati save cia pasiguldziau, ne as sprendziu. Veliau atejo kartu su R.Jursenu, kuris pareiske, kad cia ne sanatorija ir reikia skatinti gimdyma. Akusere J.Druskiene is pradziu lyg ir normali atrode, bet veliau pasimate kas per viena, viska dare grubiai, grieztai, jokiu maloniu zodziu ar palaikymo, per apziuras isvarydavo is gimdyklos vyra, jis pradejo net piktintis, sako, gal ir gimdant isvarys. Nesupratau kodel jis turejo iseidineti, lyg ko nebutu mates. Akusere labai negraziai elgesi su kitu personalu, tai supratau, kad tas personalas is RK, ir tie kas ateje is Antakalnio labai zemina ji. O gimdant tikrai nemalonu stebeti toki neprofesionalu elgesi. Gyd. D.Plestytes apziuros budavo labai skausmingos, atrodo lyg plesytu specialiai viduje, be to pareiske, kad jai siandien taip skauda galva. Tada pagalvojau, o man tai matai nieko neskauda, siaip cia gulciu ir raitausi. Kai pirma vaika gimdziau Raudonajam kryziuje, tai nieko panasaus nebuvo, nors tada atrode, kad irgi demesio buvo mazoka, bet palyginus su Santariskem, tai tada buvo viskas labai ir labai gerai. As nesu is tu, kurioms reikia meilikavimu ar dirbtinu sypsenu, man labiau priimtinas tiesus, aiskus, konkretus benrdavimas, taciau per si gimdyma jautesi, kad viskas buvo daroma, kad tik greiciau, ir, kad ciuoztumet visi is ten greiciau:( Taigi viska susumavus antra karta gimdancioms, kai jos jau viska zino, ir jei nereikia meilikavimu, tai galima cia gimdyti, bet pirmakartems tikrai siulyciau paieskoti  kur kitur. Tai, kad naujos patalpos, plansetiniai kompai, tai tikrai neesme. Maistas beje irgi prastas, neatsizvelgiama i tai, kad maitinancioms mamoms negalima kai kuriu produktu valgyti (buvo zirniu sriuba, kmynu arbata, ir pan.).

Oooo sad.gif labai apgailestauju dėl prastos patirties. Ir dar....norėčiau apginti akušerę, kuri priėmė Jūsų ginmdymą. Matot, darbuotojus labai įtakoja bendra atmosfera tarp bendradarbių, gydytojų-ginekologų požiūris į gimdyvę, gimdymo priežiūra, taktika ir panašiai. jeigu budinčiai gydytojai ir net skyriaus vedėjui gimdyvė sukelia "galvos skausmą" ir "užima vietą", jokia, netgi angeliška akušerė neišlygins situacijos. Galbūt ji gavo nurodymą išprašyti vyrą Jūsų apžiūros metu. Jūs gi to nežinote. Greičiausiai šiame skyriuje akušerės nėra savarankiškos sprendimuose, deja....
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2013 05 29, 19:03)
Kiek girdžiu (ne forume), o 'gyvai' ir nesenai gimdžiusiųjų (pažįstamos mamos) patirtį, beveik vien prasti atsiliepimai  verysad.gif Kad viskas "nuo-iki" gerai būtų nepasakė nė viena...ypač prastai atsiliepia apie priežiūrą po gimdymo, na ir kai kuriais atvejais apie žmogiškąjį faktorių  cool.gif

O man paskutinįkart ginė nė nepasakius įėmė ir įrašė į  nestuke.gif kortelę įrašą apie ekstragenitalinę patologiją, su kuria gimdyt atseit priims tik Santariškės doh.gif

Bet jau dabar toks psichologinis nusiteikimas, kad turbūt tai dar blogiau nei gimdyti išvis be priežiūros kur patvoryje doh.gif

patvoryje ne geriausia vieta wink.gif Jūs nesinervuokite, o ramiai susiraskite kitą ginekologę, geriausiai nesusijusią su Santariškių klinika ( kartais ranka-ranką plauna), ir paklauskite jos nuomonės apie tą ekstragenitalinę patologiją ir ar jai esant būtina gimdyti tik Santariškėse. O gal ramiai nuvažiuokit į Vilniaus gimdymo namus ir paklauskit patarimo. Su daugybe ekstragenitalinių patologijų galima gimdyti ir ne perinataliniuose centruose. Sėkmės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dvynių mama @ 2013 05 29, 23:26)
patvoryje ne geriausia vieta wink.gif  Jūs nesinervuokite, o ramiai susiraskite kitą ginekologę, geriausiai nesusijusią su Santariškių klinika ( kartais ranka-ranką plauna), ir paklauskite jos nuomonės apie tą ekstragenitalinę patologiją ir ar jai esant būtina gimdyti tik Santariškėse. O gal ramiai nuvažiuokit į Vilniaus gimdymo namus ir paklauskit patarimo. Su daugybe ekstragenitalinių patologijų galima gimdyti ir ne perinataliniuose centruose. Sėkmės smile.gif

Man jūsų patarimas patiko drinks_cheers.gif
Vakar su vyru vėl šnekėjausi, tai turbūt nuvažiuosiu iš anksto į VGN kon-ją ar priėmimą, parodysiu ką turiu iš med. dokumentų ir pasiklausiu ar priimtų g.gif

Mane prižiūrinti gyd. dirba Santariškėse, bet aš pas ją gimdyt neplanuoju ir dėl gimdymo nesiruošiau tartis iš anksto..
Net jei kitur nepriimtų, tai turbūt nueičiau į Santariškes (nes visai šalia), kai veikla būtų taip įsibėgėjus, kad tik "įbėgt ir pagimdyt" biggrin.gif Man jau teko per nestuke.gif vienąsyk ten važiuoti konsultuotis, paliko labai slogų įspūdį (kaip sakant sukandau dantis dėl medikų profesionalumo ax.gif, bet bendravimas man buvo visiškai nepriimtinas (gyd. iš AK pretenzijų nebūtų, bet jau akušerė pakliuvo..gaila be vardinės kortelės buvo, paviešinčiau...)
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2013 05 30, 08:56)
Man jūsų patarimas patiko drinks_cheers.gif
Vakar su vyru vėl šnekėjausi, tai turbūt nuvažiuosiu iš anksto į VGN kon-ją ar priėmimą, parodysiu ką turiu iš med. dokumentų ir pasiklausiu ar priimtų g.gif

Mane prižiūrinti gyd. dirba Santariškėse, bet aš pas ją gimdyt neplanuoju ir dėl gimdymo nesiruošiau tartis iš anksto..
Net jei kitur nepriimtų, tai turbūt nueičiau į Santariškes (nes visai šalia), kai veikla būtų taip įsibėgėjus, kad tik "įbėgt ir pagimdyt" biggrin.gif Man jau teko per  nestuke.gif  vienąsyk ten važiuoti konsultuotis, paliko labai slogų įspūdį (kaip sakant sukandau dantis dėl medikų profesionalumo ax.gif, bet bendravimas man buvo visiškai nepriimtinas (gyd. iš AK pretenzijų nebūtų, bet jau akušerė pakliuvo..gaila be vardinės kortelės buvo, paviešinčiau...)

Sveiki, as ir pritarciau pries tai rasiusiai mamytei kad gal pabandykite vistik i VGN arba Antakalni nuvaziuoti ir pabandyt pasikonsultuoti su medikais, kurie priziuri sudetingesnius nestumus, gal ten pakonsultuos ir jums bus ramiau 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(j.a.v @ 2013 05 29, 13:45)
Pasidalinsiu savo patirtim. Gimdziau pries tris savaites antra vaika ir noreciau patarti toms, kurios gimdys pirma karta, gal geriau rinkites ne Santariskes, nes cia nei gimdyviu, nei kudikiu prieziuros negaleciau pavadinti atidzia, silta, malonia.

As labai pritarciau siai minciai, mano drauge gimde pries 2 menesius, kazkoks siaubas, nei gimdyves prieziura gera, nei kudikelio. O pats gimdymas buvo sunkus, anesteziologo nesulauke, kol buvo galima duoti, gydytoja su kuria taresi neatvaziavo, net i skambuti neatsiliepe, gimdyma prieme budinti gydytoja kuri neturi patirties! Jauciu praeis dar kokie metai kol ten viskas susitvarkys 4u.gif
Atsakyti
Sveikos. O gimdant reikia savo naktinius turet ar jie duoda savo rubus?
Atsakyti
QUOTE(Neringa D @ 2013 05 31, 16:19)
Sveikos. O gimdant reikia savo naktinius turet ar jie duoda savo rubus?

Mano draugei nieko nedave su savo gimde
Atsakyti
QUOTE(Dijura @ 2013 05 31, 16:51)
Mano draugei nieko nedave su savo gimde

Aciu uz atsakyma, taip ir galvojau, tik pasitikslint norejau is jau gimdziusiu 4u.gif
Atsakyti