Sveikos.
Prieš 1,5 sav (per mamos dieną) gimdžiau Santariškėse. Be susitarimo.
Užvedė kortelę greitai, bet pačią istoriją tai ilgokai pildė.
(džiaugiuosi, kad vos spėjom iki gimdyklos, nes atvažiavau jau su beveik pilnu atsidarymu- tikrai namuose nesedėjau ir nelaukiau iki paskutiniujų)
Patekau į Sigito Daugario rankas- nuostabus gydytojas. Akušėrės pavardės neatsimenu, kaip ir kito personalo (visi prisistatė gimdykloje).
Gimdymo metu svarbiausia klausyti ką sako gydytojai- jei geriau žino ir mato kas vyksta. Ir tada nebus nepatenkintų
Turėjau savo aprangą gimdymui, bet davė ligoninės. Ir dukrai davė pleduką-kaldrytę. Taip kad šioje vietoje savo atvežtas turtas liko tašėje
Pats gimdymas buvo sklandus. Vaiką iškart padėjo ant krūtinės.
Gimdykloje prabuvom dar porą valandų. Per tą laiką perrengė ir sutvarkė kūdikį, padarė visus skiepus (prieš tai atsiklausė ar sutinkam). Čia pat ir mane apvalė (natūralus gimdymas), padėjo persirengti. Kiekvieno žingsnio nekomentavo, bet jei paklausi ką darot ir kam čia reikia- atsako.
Maistas- valgyti galima, maitinančioms nesubalansuotas, man buvo per mažai
Vakarienei buvo bliudelis košės, koks meduolis ir kažką atsigerti. Tai už poros valandų vėl norėjosi valgyti
Lygiai taip pat ir po pusryčių- vos sulaukdavom pietų.
Kas man kliuvo- pagimdžiau sekmadienį iš ryto, perkelė į palatą ir iki pat vakaro sulaukėm gal tik vienos seselės (man reikėjo suleisti vaistų dėl kraujo grupės). Niekas neatėjo pasidomėti ar dar gyvos, ar nereikia pagalbos ar viskas gerai ir pan. Tik parodė kur yra sos mygtukas (kuris buvo gan aukštai- puiku jei be problemų gal išlipti iš lovos- kitaip jo nepasiektum).
Pirmadienį iš ryto prisistatė ginekologė. Iš istorijų nustatė, kad esam (aš ir palatos kaimynė) sveikos (laaabai keista, kad jokios apžiūros prieš išrašant nebuvo). Pats bendravimas puikus, konsultavo mum rūpimais klausimais.
Vėliau kaip uragas įsiveržė pediatrai (gydytoja ir sesutės ir dar n praktikančių), apžiūrėjo kūdikius, suleido skiepus į rankytes, pasvėrė ir t.t. Ir lygiai taip pat greiti dingo
Iki vakaro- nei vieno gydytojo/seselės vizito.
Tik ateidavo "aptarnaujantis" personalas su valgiais
Išrašymo procedūra, jei viskasw tvarkoje, gan greita. 11 val jau turėjom visus išrašus ir žalią šviesą namo
Jei tektų gimdyti dar kartą- rinkčiausi vėl Santariškes.