Įkraunama...
Įkraunama...

VUL Santariškių Akušerijos ir ginekologijos sk.

QUOTE(aleksiuke @ 2013 04 25, 20:43)
sakyčiau visiška nesąmonė- kątik gimusį kūdikėlį jau su muilu prausti ir teplioti kremais.... doh.gif  Čia aišku kiekvienos mamos reikalas. Bet į ligoninę tikrai nesiruošiu vežti šitų dalykų.  schmoll.gif Ir jokia man gydytoja neaiškins ar kitaip leis suprasti jog esu bloga mama. Galiausiai- turėsim trečią vaiką, jau galiu ir pati daug ko papasakoti cool.gif

drinks_cheers.gif ir taip daiktu susidaro, dar sukti galva del kazkokiu kremuku doh.gif po kranu plaunant tikrai jo neprireiks biggrin.gif o jei prireiks visada vyras gales suorganizuoti 4u.gif
Atsakyti
Sveiki,

labai aciu moterims, kurios pasidalina savo ispudziais ir patirtimi po gimdymo Santariskese! Pasiskaitineju, nes pati planuoju ten gimdyti. Bet ka perskaitau, vis nusistebiu, nes po pirmo gimdymo (2007 m.) nemazai pasikeitimu gimdymo namuose....Pirmiausia nustebina, kad daug ka reikia savo tureti-ir naktinukus-marskinius gimdymui, ir vaikucio prieziuros reikmenis, ir uzklotelius vaikuciams uzkloti (jei gerai supratau).... Nes kai gimdziau pirmaji vaikeli (RK ligonineje, kuris dabar persikele i Santariskes), tereikejo tureti drabuzeliu vaikeliui, sau drabuziu, higienos reikmenu sau, o ko prireikia-net to paties muilo vaikucio uzpakaliukui nuplauti, ir aliejuko sausai vaiko odelei (teko truputi ilgiau su vaikeliu paguleti)- visko dave, netgi parekomendavo, kokios priemones geriausiai tinka. Ir netgi kremuko nuo issutimo Sudocrem gavom po maza indeli dovanu. Na laikas eina, viskas keiciasi, nors atrodo, ne per seniausiai pirmaji gimdziau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mere @ 2013 04 25, 20:58)
drinks_cheers.gif ir taip daiktu susidaro, dar sukti galva del kazkokiu kremuku  doh.gif po kranu plaunant tikrai jo neprireiks  biggrin.gif o jei prireiks visada vyras gales suorganizuoti  4u.gif

Nu ir aš ploviau po kranu jei ką. Nesam mamos kvailos. Bet aš pati kažkada šusdavau iki žaizdų, ir matyt dukrytės oda jautresnė kokia, tuo labiau kad kakodavo tiek pat kiek valgydavo doh.gif irgi buvau sugalvojus kad nieko nereikia, ir te tau-antros paros vakaras (tai reiškia vyras nieko nebeatveš iki kitos dienos) ir prireikė. Šiaip nemanau kad reikia iššluot vaistines prieš gimdant bet tiek sau tiežk mažytei kiek kur gaudavau mėginukų tuos po to ir sunaudojau, ne GN tai kelionėse. Tokių kiekių tai nė mest negaila jei nepanaudoji, o stalčiuke vietos ir neužima. O tokiose Santariškėse kur viskas nauja ir dar nelabai sustyguota, kai net po užpakaliu neturi ką pakišt vaikui tai tikėtis kremukų ar tepalo speneliams...
Atsakyti
QUOTE(Mere @ 2013 04 25, 20:58)
drinks_cheers.gif ir taip daiktu susidaro, dar sukti galva del kazkokiu kremuku  doh.gif po kranu plaunant tikrai jo neprireiks  biggrin.gif o jei prireiks visada vyras gales suorganizuoti  4u.gif

aš ne apie daiktų kiekį tašėje kalbėjau, o apie tai, kad net pediatrai su tais muilais nelabai rekomenduoja maudyti 4u.gif Kiek atsimenu, tai rekomenduoja pirkti vaistinėje lakišiaus žolytę, daryti nuovirą ir juo maudyti vaiką. Po kol dar naujagimis, tai oda valosi natūraliai 4u.gif Bet čia kita tema biggrin.gif
Atsakyti
Na, muiliuko prireikia, nes tie pirmi kakiai tai tokie lipsnus ir vien vendenuku sunkiai atsiplauna. Tikrai nereikia maudyti muilu vaiko, o kita vertus galima ir be jo issiversti ax.gif
Tiesa, va nakti man nepatiko, kad silto vandens laabai ilgai reikejo laukti, kol prades is krano begt.

Meginuku as asmeniskai negavau schmoll.gif , nors kaimynei palatos dave dezute su dovanelemis ir liepe pasirasyti. Sakau, gal pirmagimiams tik dalina lotuliukas.gif

O komentarai mamos priklauso labai nuo gydytojos 4u.gif Viena tokia faina buvo, visus vaikus gyre thumbup.gif
Beje, spiritui recepta israse, bet nenorejom per visa miesta vaziuot jo pirkti, nes deficitas, tai su salicilo spirituku issivertem ax.gif

bendra isvada - gera ta ligonine ax.gif . ir mamytems drasiai reikia klausti, jei kyla klausimu. cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo darijusha: 26 balandžio 2013 - 08:01
Spirito galima nusipirkti kitoj gatvės pusėj esančioj Gintarinėj vaistinėj, nereikia važiuoti per visą miestą.

Dovanėlės reikėjo paprašyti, jei palatos kaimynė nebūtų paprašius, irgi būtų negavus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(~Astartė~ @ 2013 04 26, 09:12)
Spirito galima nusipirkti kitoj gatvės pusėj esančioj Gintarinėj vaistinėj, nereikia važiuoti per visą miestą.

Dovanėlės reikėjo paprašyti, jei palatos kaimynė nebūtų paprašius, irgi būtų negavus  smile.gif

tai jau dabar žinom, bet nebereikia irnesakyk.gif
Dovanelės lyg neprašė ji g.gif tiesiog atnešė ax.gif
Atsakyti
QUOTE(darijusha @ 2013 04 26, 09:29)
tai jau dabar žinom, bet nebereikia irnesakyk.gif
Dovanelės lyg neprašė ji  g.gif  tiesiog atnešė  ax.gif

Jums reikėjo paprašyti, kai jai atnešė 4u.gif
Man irgi atnešė, o jai ne, nors mūsų vaikai gimė vos pusantros valandos skirtumu, bet kitą dieną. Kažkas kažko nesužiūrėjo.
Dėmesio vertos vos kelios dovanėlės: maximoj sauskelnėm 20 proc nuolaida, jei nepirksit iš užsienio, Euro vaistinėj nuolaida mamos prekėms (nebepamenu kokia), Lietuvos draudimas lelių metams apdraudžia nemokamai.
Atsakyti
QUOTE(~Astartė~ @ 2013 04 26, 08:35)
Jums reikėjo paprašyti, kai jai atnešė  4u.gif
Man irgi atnešė, o jai ne, nors mūsų vaikai gimė vos pusantros valandos skirtumu, bet kitą dieną. Kažkas kažko nesužiūrėjo.
Dėmesio vertos vos kelios dovanėlės: maximoj sauskelnėm 20 proc nuolaida, jei nepirksit iš užsienio, Euro vaistinėj nuolaida mamos prekėms (nebepamenu kokia), Lietuvos draudimas lelių metams apdraudžia nemokamai.

man atrodo dovanėlės yra visiškai nesvarbu. Esmingiausias dalykas yra ar profesionalūs akušeriai ginekologai, ar jie nespaudžia pilvo gimdymo metu, ar nepiktnaudžiauja gimdymo veiklą skatinančiais vaistais.
Perskaičiau delfyje ir įdedu citatą. Sunku patikėti g.gif
ir dar vienas momentas, kuris balų neprideda......medikų tarpusavio bendravimas...Su palatos kaimyne matėm sceną,kuri gerokai pašiurpino. Viduryje koridoriaus, matant ir girdint daugybei svetimų žmonių, viena gydytoja, kaip vėliau sužinojom Naujagimių skyriaus vedėja, siaubingai užsipuolė vieną iš savo skyriaus darbuotojų. Jos tonas buvo kaip konclagerio prižiūrėtojos.......Matyt šiai medikei žodžiai 'etika" ir "mandagumas" yra nežinomi
nenorėčiau būti žiūrove tokioje scenoje sad.gif

DELFI: http://www.delfi.lt/...1#ixzz2RetJ4SWZ
Atsakyti
QUOTE(dvynių mama @ 2013 04 27, 13:42)
man atrodo dovanėlės yra visiškai nesvarbu. Esmingiausias dalykas yra ar profesionalūs akušeriai ginekologai, ar jie nespaudžia pilvo gimdymo metu, ar nepiktnaudžiauja gimdymo veiklą skatinančiais vaistais.
Perskaičiau delfyje ir įdedu citatą. Sunku patikėti  g.gif 
ir dar vienas momentas, kuris balų neprideda......medikų tarpusavio bendravimas...Su palatos kaimyne matėm sceną,kuri gerokai pašiurpino. Viduryje koridoriaus, matant ir girdint daugybei svetimų žmonių, viena gydytoja, kaip vėliau sužinojom Naujagimių skyriaus vedėja, siaubingai užsipuolė vieną iš savo skyriaus darbuotojų. Jos tonas buvo kaip konclagerio prižiūrėtojos.......Matyt šiai medikei žodžiai 'etika" ir "mandagumas" yra nežinomi
nenorėčiau būti žiūrove tokioje scenoje sad.gif

DELFI: http://www.delfi.lt/...1#ixzz2RetJ4SWZ

Dėl dovanėlių tai taip drinks_cheers.gif bet yra kam svarbu ir tai nėra blogai, nes po gimdymo net smulkmena gali sukelti erzulį.
Man labiausiai užkliuvo, kad patarimai prieštarauji vieni kitiems kardinaliai. Net dėl tos pačios nosytės valymo, tai nusprendėm, kad priklauso viskas nuo to iš kurios ligoninės akušerė atėjo.
Deja, panašių dalykų (švelnesnės tik stadijos) ne vieną mačiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ~Astartė~: 27 balandžio 2013 - 14:35
Sveikos, noriu paklaust jau gimdžiusių Santariškėse dėl Epidiurinės nejautros. Aš noriu gimdyt su Epidiuriniu. Ar kai paprašai,kad padarytų epidiurinį, jį ir padaro ar bando atkalbėt. Ir ar reikia turėt savo? ax.gif
Atsakyti
Gimdziau Santariskese, viskuom likau patenkinta, personalu ypac, labai padejo visos akuseres maitinimo klausimais, vaiko prausimu ir elementariausiu paemimu ant ranku (esu pirmakarte). Visi tikrai buvo paslaugus, jokiu persuktu veidu, cia gal man papuole tokios pamainos. Beja buvome VIP palatoje, bet nemanau, kad tai itakojo. Primamajame klause ar noresiu pizamos valdiskos ar savo. Tikrai tiesa, kad vaikuciui reikia dekiuko, nes niekas neduoda, paklodeles, paluciu ir aisku drabuzeliu. Maistas, ne kazka, bet man tai nebuvo aktualu, valdisko maisto as nevalgau niekur. Zodziu, negaliu lyginti su AK ar VGN, nes neturiu patirties, bet man tikrai tiko ir patiko.
Atsakyti