Įkraunama...
Įkraunama...

VUL Santariškių Akušerijos ir ginekologijos sk.

QUOTE(make-up @ 2013 04 16, 19:39)
jei nesutiksi ,tai ir neziures  biggrin.gif reik ziuret ant ko pasirasineji kai atvaziuoji wink.gif ten yra punktas apie studentus ir gali sutikt arba ne wink.gif

Del to punkto-pries savaite gimdziau Santariskese,tai dokumentuose ne su ziburiu jo neradau,Antakalny tikrai yra,o cia visai kitokia forma,niekas tavo nuomones neklausia,nebent gal studentu dar cia nera,gal pakeis.
Atsakyti
QUOTE(chorisste @ 2013 04 17, 11:17)
Del to punkto-pries savaite gimdziau Santariskese,tai dokumentuose ne su ziburiu jo neradau,Antakalny tikrai yra,o cia visai kitokia forma,niekas tavo nuomones neklausia,nebent gal studentu dar cia nera,gal pakeis.

Irasai i gimdymo plana ,kad nepageidauji ir perspeji apie tai atvykus. Tokia yra paciento teise ir nesvarbu ar tai universitetine ligonine ar ne wink.gif

gal tiesiog neradot ,nes as buvau apziuroje priemime del kraujavimo ,tai toks punktas tikrai buvo ,kai pasirasinejau dokumentus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo make-up: 17 balandžio 2013 - 10:23
QUOTE(Julcikas83 @ 2013 04 16, 15:48)
Vaikiukas visa laika buvo su manimi, niekas niekur nebuvo isvezes, visos proceduros atliekamos palatose, atvaziuoja seseles su visa iranga, svarstyklem ir t.t., viskas daroma mamytes akyse.

o kiek dienu laiko po gimdymo? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Revla @ 2013 04 17, 07:32)
Po 20 tikrai nebus lotuliukas.gif
Pas mane buvo 2 mergaites.

QUOTE(Jurginas_Vilnius @ 2013 04 17, 07:47)
10 -20 studentu netilptu gimdykloj, tad nerasykite nesamoniu.

nu ka jus pasakojat biggrin.gif jeigu studentams akuserijos ciklas, tai vienu metu klinikoje buna mazdaug 40 studentu. juos reikia isdalinti per +- 6 gimdyklas, o jeigu isvarymo periode gimdyviu per tas 4h, kol trunka pratybos studentams, dar maziau- tai analogiskai ir dideja studentu skaicius gimdykloje. nes gimdyma privalo pamatyti kiekvienas studentas pagal akuserijos ciklo programa. 1-2 mergaites buna tuo atveju, jeigu yra studentu budejimas- tuomet sudaromas tvarkarastis ir nebuna tokiu sangrudu klinikoj. bet va rytais nuo 8 iki 11 gimdyti tai mano akim pats pavojingiausias laikas studentu klausimu biggrin.gif

bet cia jau labai OT rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(make-up @ 2013 04 17, 10:22)
Irasai i gimdymo plana ,kad nepageidauji ir perspeji apie tai atvykus. Tokia yra paciento teise ir nesvarbu ar tai universitetine ligonine ar ne wink.gif

gal tiesiog neradot ,nes as buvau apziuroje priemime del kraujavimo ,tai toks punktas tikrai buvo ,kai pasirasinejau dokumentus.

Gal man tiesiog kitokia forma padave, nes neapsisprende, ar mane guldyt, nes labai nenorejau, tai ta forma labai trumpa buvo ir tokia kompu tiesiog atprintuota (kaip ne kokia patvirtinta forma atrode).
O dabar mano pacios ispudziai-gimdziau praeita savaite smile.gif
Siaip, manau, viskas priklauso ne tiek nuo ligonines, kiek nuo gydytojo. As atvykau su truputi pakilusiu kraujospudziu (buvo 3 d. iki termino), tai mane kuo puikiausiai apziurejo, spaudima matavo 4 k per valanda, viska isaiskino, itikino atsigult vienai nakciai stebejimui (nes as nenorejau, labai arti gyvenu), nors tas spaudimas nebuvo labai didelis. Ryta mane apziurejusi gydytoja (apziuroj dalyvavo ir dar 3 mergaites, gal studentes) pasake, kad eiciau i gimdykla, kai paklausiau kodel, pasake, kad akuserijos kurso man nedestys ir isejo is kabineto blink.gif Tada as ziauriai supanikavau, nes nezinojau kas ir kodel, tai pasikvieciau skyriaus vedeja (nebuvau is anksto sutarus) ir paprasiau, kad gimdytumem kartu. Teko daryt extra cp, tai tikrai man buvo ramiau, kad susitariau. Vaikeli gavau po 2 val, kai grizau is pooperacines palatos (vyrui kazkodel jo nedave, nors gavo 10 balu), durniausia, kad kol gulejau po operacijos, niekas net man maldaujant nepasake, kokia mano vaiko bukle, tai prablioviau beguledama.
Del palatu-mes labai prasem, tai leido pasilikti vyrui ir paprastoj palatoj, kad galetu rupintis vaikuciu, bet po keliu valandu atsilaisvino vip'as, tai perkele ten. Vip'e buvo saldytuvas, virdulys ir kriaukle, patogus vystymo stalas ir lovyte su pliku ciuzinuku (patalynes jie neduoda). Siaip as viska turejau savo-ir paluciu daug, ir sau iklotu, tai nezinau, ar butu dave, jei netureciau.
Del pogimdyvines prieziuros-gal del to, kad man buvo cp, bet prieziura tai superine(lyginant su AK), labai daznai eidavo paklaust, kaip sekasi, siule vaistu (nuo nejautros man ziauriai galva skaudejo), visos akuseres labai mielos, matesi, kad nuosirdziai dirba (o jos dar ir persikraustymo darbu turejo, ne visi postai irengti, tai jos ten tikrai daug dirbo).
Naujagimiu gydytojoms neturiu nei priekaistu, nei komplimentu, i klausimus atsako, bet siaip nieko per daug ir nepasakoja. Siaip po gimdymo buvo atejusi gydytoja rezidente papasakot apie zindymo nauda ir pan (matesi, kad tikrai norejo padet ir suteikt informacijos, bet as jau turejau patirties siuo klausimu, tai tik sekmes palinkejo).
Atsiprasau, kad issipleciau, jei turesit kokiu konkreciu klausimu, tai prasom smile.gif
Atsakyti
del rezidentu.. kai pries pora metu gimdziau AK, pasirasiau prie punkto jog nesutinku, kad pastarieji dalyvautu gimdyme.. saremiu metu, kai vyko gydytojo apziuros ju nebuvo. Kai prasidejo gimdymas, kuris tesesi apie 20min buvo ileistos 3merginos, kurios stovejo ir stebejo kaip viskas vyksta... tad i mano nuomone nebuvo atsizvelgta... per saremius gal ir buciau pasakiusi, kad atsisakiau jog mane stebetu, o kai prasidejo pats gimdymas tiesiog nebetas galvoj buvo.. nieko nebesakiau.. tetroskau, kad viskas kuo greiciau ir laimingai pasibaigtu smile.gif
Atsakyti
chorisste, o kiek tas nedaug uzkiles spaudimas? ir ar CP prireike butent del spaudimo ar del kitu priezasciu? man labai aktualu kadangi su pirmu nestumu gale turejau gerokai uzkilusi spaudima ir itariau kad Vilniuj CP tikrai buciau sulaukus, del to vaziavau gimdyt i KKGN ir pagimdziau pati, si karta nezinau kaip bus, bet is anksto noris zinot kur kokios aplinkybes ar ir su antru lekt i Kauna ar ir Vln imanoma pagimdyt biggrin.gif
Atsakyti
" Greitosios medicinos pagalbos stoties direktorius Tadeušas Rodzas užtikrino, kad jokių ligoninių protekcijų, vežant gimdyves į stacionarą, nėra: „Gimdyvės paprastai iš anksto žino, kur jos gimdys, todėl vežame jas ten, kur jos pageidauja. Jokių ligoninių neproteguojame ir tikrai žinome, kad ginekologijos ir akušerijos paslaugos Antakalnyje vis dar teikiamos.“
Atsakymas, kur veza Greitoji 4u.gif
Atsakyti
Laba diena.

Dėl leliuko supratau- reikia turėti jam pataliukus (kaldrytę ir t.t.), vystyklus (palutes).
O kaip dėl mamos: apart įklotų (čia savaime suprantomas dalykas) ar reikia turėti vienkartinių palučių ar lovos čiužinys kažkaip apsaugotas (VGN buvo neperšlampamas ale čiužinėlis ar storesnė klijuotė ir reikalui esant keistavo paklodes be problemų)? g.gif Ar atsitikus "avarijai" bus be problemų pakeista patalynė g.gif ? Ačiū už atsakymus.
Atsakyti
QUOTE(Keretoja @ 2013 04 17, 15:30)
chorisste, o kiek tas nedaug uzkiles spaudimas? ir ar CP prireike butent del spaudimo ar del kitu priezasciu? man labai aktualu kadangi su pirmu nestumu gale turejau gerokai uzkilusi spaudima ir itariau kad Vilniuj CP tikrai buciau sulaukus, del to vaziavau gimdyt i KKGN ir pagimdziau pati, si karta nezinau kaip bus, bet is anksto noris zinot kur kokios aplinkybes ar ir su antru lekt i Kauna ar ir Vln imanoma pagimdyt  biggrin.gif

Spaudimas virsutinis buvo 140,bet kadangi viso nestumo metu buvo 110,tai jie traktavo kaip labai padidejusi. Gimdyt liepe todel,kad bijojo,kad auksciau nekiltu,nes numuse tik su vaistais.gimdziusi buciau pati,bet su skatinimu,nes kaklelis buvo tik 4cm,o cp prireike,nes nuleidus vandenis,labai susilpnejo tonai.del cp dziaugiuos,nes pasirodo,kad kojyte buvo labai isipainiojus i virkstele ir placenta jau labai menkai aprupino vaikeli(bent jau taip paaiskino),siaip tikrai gerai,kad greit sureagavo ir gelbejo vaika.
Atsakyti
QUOTE(aleksiuke @ 2013 04 18, 08:54)
Laba diena.

Dėl leliuko supratau- reikia turėti jam pataliukus (kaldrytę ir t.t.), vystyklus (palutes).
O kaip dėl mamos: apart įklotų (čia savaime suprantomas dalykas) ar reikia turėti vienkartinių palučių ar lovos čiužinys kažkaip apsaugotas (VGN buvo neperšlampamas ale čiužinėlis ar storesnė klijuotė ir reikalui esant keistavo paklodes be problemų)?  g.gif Ar atsitikus "avarijai" bus be problemų pakeista patalynė  g.gif ? Ačiū už atsakymus.

Manes paklause,ar turiu savo paluciu,as turejau,bet gal butu dave,nes tada gi baseinas butu lovoje,ciuzinio neapziurinejau,bet manau,nepaliktu gulet baloj.siaip akuseres tikrai stengiasi padeti,as savo virduli is vipo buvau paskolinus kitai palatai,tai akusere man net savo kavos padare,nes gydytojas liepe del galvos skausmo.
Atsakyti
Siandien buvau atviru duru ekskursijoje ir netiketoje paskaitoje, gal priklauso nuo to, kas veda, bet man Santariskiu paskaita patiko daug labiau nei Antakalnio, apie daug dalyku trumpai, aiskiai ir su bajeriais, zodziu pagrindai blush2.gif Tik buvo beproto karsta auditorijoje, vos ne iki alpimu, viskas nauja, bet kondicionieriai vos veike schmoll.gif Bet siaip, tikrai nesijauciu sugaisusi laika, vyrui irgi buvo idomu ir patiko ax.gif
Atsakyti