Įkraunama...
Įkraunama...

VUL Santariškių Akušerijos ir ginekologijos sk.

QUOTE(*Karamelia* @ 2013 04 11, 19:52)
O gal zinote,jei kvieciant greitaja, kur ji dazniausiai veza,ten kur arciau ar kaip.Nes man arciau VGN,o jau santariskes per visa miesta,idomu kur veza,gal net i antakalni nuveztu:)Itariu,kad gali tekti pasinaudoti greitaja pagalba,antras leliukas,jei kartais buciau viena namie,vyras darbe,tai kol suvazines ir pagimdysiu:)

Neblogi norai, issikviesti greitaja ir dar tegu nuveza ten kur noriu blink.gif O ne taksi tokias paslaugas turetu atlikineti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(*Karamelia* @ 2013 04 11, 20:52)
O gal zinote,jei kvieciant greitaja, kur ji dazniausiai veza,ten kur arciau ar kaip.

Pagal būklę. Jei gimdymas laiku ir jokios rizikos nėr, tai veš kur arčiau cool.gif

Sakau iš savo pvz., nes gyvenu visai šalia Santariškių, visais klausimais greitoji mane ar vaikus veža tik ten, nors kartais po to nenori priimt ir priekaištauja, kodėl pvz. nenuvežė į Lazdynus ar kokią infekcinę (žiūrint kokia bėda) doh.gif
Atsakyti
QUOTE(make-up @ 2013 03 25, 09:23)
O kaip jie po pacio gimdymo elgias ? Ar guldo ant krutines vaikuti , ar leidzia pabut su juo taip ? Ar nemaudo ? Isnesa is gimdyklos kazkur ar visas apziuros atlieka ten ?

kažkaip nuliūdino ir nustebino, kad daugumai labiau rūpi parkingas, sienos ir planšetės, nei tokie iš tikro svarbūs klausimai unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Morena. @ 2013 03 30, 13:38)
Is tu nedaugelio komentaru visgi susidariau ispudi, kad Santariskes is Antakalnio atsinese naujagimiui nepalankios ligonines ivaizdi... O gaila... Matyt, teks rinktis kitus gimdymi namus

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mikcia: 12 balandžio 2013 - 09:30
QUOTE(mikcia @ 2013 04 12, 10:39)
kažkaip nuliūdino ir nustebino, kad daugumai labiau rūpi parkingas, sienos ir planšetės, nei tokie iš tikro svarbūs klausimai unsure.gif

drinks_cheers.gif sutinku
Atsakyti
QUOTE(mikcia @ 2013 04 12, 09:39)

sutinku 4u.gif
Atsakyti
Dėl naujagimiui palankių praktikų, tai viską jie naudoja - šiaip ar taip, tai šiuo metu pažangiausia Lietuvos ligoninė ir keista manyti, kad personalas ten mažiau apsišvietęs nei "supermamos". Jei kažkam kažko nepritaikė, greičiausiai tam buvo objektyvi priežastis. Visos be to turim liežuvį ir galim pasakyti, ko norime. Ne žvėrys ten dirba ir tikrai nori, kad tiek mums, tiek vaikučiams viskas būtų kuo geriau. Aišku, būna, kad "bangos nesutampa", bet čia jau laimės dalykas arba reikia tartis iš anksto su tuo, su kuo "bangos sutampa". O kad buitinės sąlygos ten geros, įranga nauja ir sienos gražios - ne svarbiausia, bet ir tikrai ne minusas.
Atsakyti
Pasidalinsiu savo ispudziais po vakarykscio apsilankymo atviru duru dienose.

Aplinka isties labai moderni, iranga taip pat visa nauja ir moderni.
Siuo metu veikia 5 gimdyklos. 2 is ju turi paturbintas lovas, kur gimdyti galima ir sedint ir gulint ir kaip tik nori.. gimdyklose yra dusai ir WC, ortopediniai kamuoliai.
(veliau bus atidarytos dar 5 gimdyklos)

Pogimdyvines palatos 26, visos dvivietes. su WC ir dusu ant dvieju palatu. palatos daug erdvesnes nei VGN.

mokamos palatos 5, taip pat erdvios, su dviem lovom privaciu dusu ir WC. Saldytuvas bendro naudojimo koridoriuje. mokamos palatos kaina 100 Lt./parai. (po gero menesio planuoja irengti dar 5 privacias palatas).

Reikia atsivezti anklodele ir rubelius naujagimiui bei naktinius gimdymui.
Epidura jei reikia duoda ligonine ir apmoka ligoniu kasos.

Srautai sake dideli, per para priima 10-15 naujagimiu.

Kaip pasakojo vyr. akusere jie dirba pagal naujagimiams palankios ligonines taisykles ir jei nera jokiu pasaliniu kliuciu ar nesklandumu, is karto gimusi kudiki deda ant mamos krutines ir laiko ~ 1 val. (kol pirma karta pavalgo). veliau sveria, matuoja ir rengia. nemaudo, tik apsluosto.

po CP kudikis keliauja i naujagimiu skyriu ir kol kas tik gimus mamai nededamas ant krutines.

kokia grazi bebutu aplinka, svarbiausia yra ten dirbantis personalas. Didzioji dauguma ateje is AK, visi iki pensijinio amziaus smile.gif tad tvarka ilgainiui turbut vistik nusistoves AK.

man asmeniskai sutiktas personalas ispudzio nepaliko (isskyrus naujagimiu gydytoja), tokie pasirode nesicackinantys ir dirbantys tik pagal savo "atidirbta" metodika. gal tas ispudis ir klaidingas, nzn.

praeita savaite ten gimdziusi pazystama sake, kad gimdymo metu viskas buvo labai gerai, taciau po gimdymo prisisaukti pagalba buvo labai sudetinga ir dar jauciasi stiprus chaosas.

sekmes 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Superach @ 2013 04 12, 16:00)
Dėl naujagimiui palankių praktikų, tai viską jie naudoja - šiaip ar taip, tai šiuo metu pažangiausia Lietuvos ligoninė ir keista manyti, kad personalas ten mažiau apsišvietęs nei "supermamos". Jei kažkam kažko nepritaikė, greičiausiai tam buvo objektyvi priežastis. Visos be to turim liežuvį ir galim pasakyti, ko norime. Ne žvėrys ten dirba ir tikrai nori, kad tiek mums, tiek vaikučiams viskas būtų kuo geriau. Aišku, būna, kad "bangos nesutampa", bet čia jau laimės dalykas arba reikia tartis iš anksto su tuo, su kuo "bangos sutampa". O kad buitinės sąlygos ten geros, įranga nauja ir sienos gražios - ne svarbiausia, bet ir tikrai ne minusas.

bet kai reikia vos ne kautis ir rėkti, kad po gimdymo nori iš karto vaiką ant krūtinės gauti, o ne pusvalandį lauktį kol ji nuvalys, aprengs ir paduos... Kai moterys ir taip labiau nei kada gyvenime silpna ir pažeidžiama kovot už elementarius dalykus (kaip pvz. kad nenori mišinuku maitint vien dėl "šventos ramybės")... ai, nu bet nenoriu čia kelt bangų ir antipatijų... matyt kiekvienai mamai skirtingi dalykai rūpi ir tiek...
Papildyta:
QUOTE(Jurginas_Vilnius @ 2013 04 12, 16:30)
Didzioji dauguma ateje is AK, visi iki pensijinio amziaus smile.gif tad tvarka ilgainiui turbut vistik nusistoves AK.

man vien tas yra didžiulis minusas verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Superach @ 2013 04 12, 16:00)
Visos be to turim liežuvį ir galim pasakyti, ko norime.

Man tai juokingi tokie pareiskimai. Kai gimdai, nera jegu kazka aiskinti ir maziausiai norisi konfliktu, o bet koks pareiskimas apie savo norus, deja, gali toki konflikta sukelti...

QUOTE(Jurginas_Vilnius @ 2013 04 12, 16:30)
Epidura jei reikia duoda ligonine ir apmoka ligoniu kasos.

Apie nemokama epidura ir VGN pasakojo pernai, kai man reikejo gimdyti. Visada budavo idomiausia su tuo "jei reikia"... Vat gydytojui atrodys, kad nereikia, ir ka, matysi tu ta nemokama epidura kaip savo ausis smile.gif Geriau jau padarytu taip, kad pageidaujancios, jei dar nevelu, gali ji gauti nemokamai, ir tiek, jei nera kontraindikaciju... Cia truputi off topic, tik siaip pamastymas gimdymu tema smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Karamelia* @ 2013 04 11, 21:52)
O gal zinote,jei kvieciant greitaja, kur ji dazniausiai veza,ten kur arciau ar kaip.Nes man arciau VGN,o jau santariskes per visa miesta,idomu kur veza,gal net i antakalni nuveztu:)Itariu,kad gali tekti pasinaudoti greitaja pagalba,antras leliukas,jei kartais buciau viena namie,vyras darbe,tai kol suvazines ir pagimdysiu:)

Na kur veza tikrai nezinau, bet juk ir taxi issikviesti galima! smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kismet @ 2013 04 12, 15:39)
Man tai juokingi tokie pareiskimai. Kai gimdai, nera jegu kazka aiskinti ir maziausiai norisi konfliktu, o bet koks pareiskimas apie savo norus, deja, gali toki konflikta sukelti... 

Kaip ir rašiau, tai pažangi ligoninė, ir visos naujagimiui palankios praktikos čia taikomos (vaiko padėjimas ant krūtinės, prioritetas žindymui ir t.t.). O jei kyla papildomų klausimų dėl to, kas vyksta ar moteris turi ypatingų pageidavimų tai "instruktuokite" vyrą, rašykite gimdymo planą - juk negali gydytojai atspėti iš akių kas ir kaip. Atsiprašau, jei piktai skamba, bet man tik keista, kodėl daug kam atrodo, jog daktarai tik ir stengiasi vaika atimti ir išnešti; padaryti, kaip jums blogiau, mišinuką įkišti, kalio permanganate išmaudyti ir t.t.
Atsakyti
įdedu komentarą iš delfi:
Julija rašo:
Nesenai grįžau pagimdžiusi pirmagimį šiame naujajame Santariškių klinikų akušerijos skyriuje. pasakysiu trumpai NIEKO GERO. Personalo - ( akušerių, slaugučių) per mažai, nei ką priskviesi, nei ko prisišauksi esant bėdai, o kai ateina, tai pervargusios ir nervingos. Palatose kriauklės per mažos naujagimį apiplauti, vystyklų neduoda - savo turi tempti iš namų, dušai be kabinų - vanduo liejasi laisvai ant visų grindų,elektrinių pientraukių neturi, matyt per didelė prabanga šiam moderniam skyriui. Mano vaikas iš krūties negalėjo valgyti dėl objektyvių priežasčių, tai mano vyras buvo priverstas man nupirkti ne tik pientraukį, bet ir mišinių, kuriuos pati kaip išmanydama gaminau palatoje,kas, kiek žinau, yra draudžiama daryti. Beje, virdulys taip pat iš namų. Žodžiu kam tie planšetiniai kompiuteriai, jei nėra elementarių dalykų, būtinų gimdymo skyriui
ir dar vienas momentas, kuris balų neprideda......medikų tarpusavio bendravimas...Su palatos kaimyne matėm sceną,kuri gerokai pašiurpino. Viduryje koridoriaus, matant ir girdint daugybei svetimų žmonių, viena gydytoja, kaip vėliau sužinojom Naujagimių skyriaus vedėja, siaubingai užsipuolė vieną iš savo skyriaus darbuotojų. Jos tonas buvo kaip konclagerio prižiūrėtojos.......Matyt šiai medikei žodžiai 'etika" ir "mandagumas" yra nežinomi.
...Po gimimo mano vaikelį suvyniojo į vienkartinį medikų chalatą, kad nesušaltų. Antklodžių naujagimiams nebuvo. Vėliau rengėm savo rūbeliais. Naujagimių vizitacijų metu akušerės neturėjo vystyklų nei vienkartinių, nei daugkartinių, reikalingų pakloti ant vystymo stalų ir svarstyklių.

Atsakyti