Įkraunama...
Įkraunama...

VUL Santariškių Akušerijos ir ginekologijos sk.

QUOTE(saule12 @ 2013 04 07, 08:52)
daktare viska paaiskino kaip kas vyks pries pat finala, tad kaip ir minejo ne viena mamyte - svarbiausia klausyti ka sako, nes jei improvizuosi tai pati sau pakenksi ir kankinsiesi ilgiau nei reikia...

Na asmeniskai as manau kad mama geriau zino kaip jai gimdyt nei daktare, nebent koks ishskirtinis atvejis butu biggrin.gif Bet idomu ar leidzia santaruose gimdyt kaip norti-t.y. kitom pozom nei gulint ant stalo? ar kas isbande gal jau? gal yra galimybe gimdyt vonioj? Ar galima per saremius but vonioj ar dushe? 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Keretoja @ 2013 04 07, 11:10)
Na asmeniskai as manau kad mama geriau zino kaip jai gimdyt nei daktare, nebent koks ishskirtinis atvejis butu  biggrin.gif  Bet idomu ar leidzia santaruose gimdyt kaip norti-t.y. kitom pozom nei gulint ant stalo? ar kas isbande gal jau? gal yra galimybe gimdyt vonioj? Ar galima per saremius but vonioj ar dushe?  4u.gif  4u.gif

Tai manai, kad pvz. jei moteris jaucia nora stangintis, tai tegu ir stanginasi? O nemanai, kad kartais vaisiaus galvute buna zemai, jau spaudzia tiesiaja zarna, jauciamas noras stangintis, bet gimdos kaklelis atsidares 8 cm? Tai tegu steni ta moteris, tegu plysta tas kaklas, svarbu, kad moteris gerai jauciasi? Manai, kad jei ji prakvepuotu, nespaustu vaisiaus butu labai kazkam blogai? Butu baisi tragedija, kad paklause akuseres, o ne savo jausmo? biggrin.gif
Atsakyti
Sveikutes, kiek girdejau dabar jau yra atidarytos 6 gimdyklos. Vaikutis kai gimsta psguldo ir ant pilvo ir prie kruties , veliau ateina neonatologe apziuri pacioje gimdikloje vaikuti ir jeigu viskas gerai akuseres sutvarko aprengia vaikuti ir jau is ten ir vaikutis ir mama keliauja i bendra palata, palatos yra 2 vietes. Kekvenoje palatose ya ir tualetai ir dusas. yra mokamos palatos kainavo 100 lt. Kiek girdejau yra ir vonia gimdymui tik nezinau ar veikia . Mes gimdem ant dideles 2 vetes oranzines lovos skirtos vyrui su zmona gimdyt labai patogios gal ja ir galima pavadint kede. Mano kaimynes vaikutis gulejo vaiku skyriuje tame paciame aukste kitam koridoriaus gale tai seneliu bei draugu ten ne ileidzia bet mama ir tetis gali ateiti kas 3 valandas i buti po 15-20 minuciu tik ten su higiena grestai kazkaip paskabini i duris atidaro dezenfekuoji rankas tada uzeini vel plauni vel dezenfekuoji tada tik prie vaikucio leidzia prieiti. O po cezario jau po 2 valandu galima vaikuti pasiimt. o jei tetis yra sale tai tik apziuri sutvarko ir atiduoda . Vaikuciui rekejo turet sauskelniu, dregnu serveteliu, kepuryte, mes jemem bodziuka sliauztinukus kojinaites ir koldryte.
Atsakyti
QUOTE(MamaaaX @ 2013 04 07, 18:06)
Sveikutes, kiek girdejau dabar jau yra atidarytos 6 gimdyklos. Vaikutis kai gimsta psguldo ir ant pilvo ir prie kruties , veliau ateina neonatologe apziuri pacioje gimdikloje vaikuti ir jeigu viskas gerai akuseres sutvarko aprengia vaikuti ir jau is ten ir vaikutis ir mama keliauja i bendra palata, palatos yra 2 vietes. Kekvenoje palatose ya ir tualetai ir dusas. yra mokamos palatos kainavo 100 lt. Kiek girdejau yra ir vonia gimdymui tik nezinau ar veikia . Mes gimdem ant dideles 2 vetes oranzines lovos skirtos vyrui su zmona gimdyt labai patogios gal ja ir galima pavadint kede. Mano kaimynes vaikutis gulejo vaiku skyriuje tame paciame aukste kitam koridoriaus gale tai seneliu bei draugu ten ne ileidzia bet mama ir tetis gali ateiti kas 3 valandas i buti po 15-20 minuciu tik ten su higiena grestai kazkaip paskabini i duris atidaro dezenfekuoji rankas tada uzeini vel plauni vel dezenfekuoji tada tik prie vaikucio leidzia prieiti. O po cezario jau po 2 valandu galima vaikuti pasiimt. o jei tetis yra sale tai tik apziuri sutvarko ir atiduoda . Vaikuciui rekejo turet sauskelniu, dregnu serveteliu, kepuryte, mes jemem bodziuka sliauztinukus kojinaites ir koldryte.

aciu uz info 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aistele @ 2013 04 07, 12:16)
Tai manai, kad pvz. jei moteris jaucia nora stangintis, tai tegu ir stanginasi? O nemanai, kad kartais vaisiaus galvute buna zemai, jau spaudzia tiesiaja zarna, jauciamas noras stangintis, bet gimdos kaklelis  atsidares  8 cm? Tai tegu steni ta moteris, tegu plysta tas kaklas, svarbu, kad moteris gerai jauciasi? Manai, kad jei ji prakvepuotu, nespaustu vaisiaus butu labai kazkam blogai? Butu baisi tragedija, kad paklause akuseres, o ne savo jausmo? biggrin.gif

Na, aistele, gal jau pilno kaklelio atsivėrimo palaukti nėra tas pats, kas griežtai klausytis visų nurodymų...

Kerėtoja turėjo omeny, kad, kai jau ateina stūmimo laikas - tada jau svarbesni moters pojūčiai negu akušerių komandos, nes akušerės stangų juk nejaučia... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vylabusle @ 2013 04 07, 19:29)
Na, aistele, gal jau pilno kaklelio atsivėrimo palaukti nėra tas pats, kas griežtai klausytis visų nurodymų...

Kerėtoja turėjo omeny, kad, kai jau ateina stūmimo laikas - tada jau svarbesni moters pojūčiai negu akušerių komandos, nes akušerės stangų juk nejaučia...  ax.gif

Akuserems aparatas rodo saremi, joms tai kasdienybe 4u.gif

MamaaaX, o kam dregnos serveteles kudikiui?

Su pupeliu sriuba tai... super.

Kuo daugiau perskaitau sioje temoje, tuo labiau aiskeja, kad niekuo ypatingu ligonine nepasizymi. Na, apart gal technikos, kurios duok Dieve kuo reciau prireiktu 4u.gif O pogimdyvinis "servisas" primena Antakalnio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Osvile: 07 balandžio 2013 - 21:49
QUOTE(Osvile @ 2013 04 07, 22:46)
Akuserems aparatas rodo saremi, joms tai kasdienybe 4u.gif 

Pirmą kartą girdžiu apie tokį aparatą blink.gif Nežinau, kaip bus man su gimdymu - arba rimtas battle'as su akušerėmis, arba teks prasklaidyti mitų... g.gif
Atsakyti
QUOTE(vylabusle @ 2013 04 07, 22:49)
Pirmą kartą girdžiu apie tokį aparatą  blink.gif  Nežinau, kaip bus man su gimdymu - arba rimtas battle'as su akušerėmis, arba teks prasklaidyti mitų...  g.gif

Taip taip,as irgirie tokio aparato buvau prijungta..Antakalny cia. drinks_cheers.gif
Viska daktarai tikrai zino ir labai gerai. Man pries 3 val. pasake kada jau pagimdysiu..tai pavelavo tik 7min. biggrin.gif irgi ziurejo pagal ta aparata.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Revla: 07 balandžio 2013 - 22:02
Na as pirma gimdziau Kaune specialiai tam kad prie manes nejungutu jokiu aparatu, laseliniu ir kt panasiu dalyku, kad galeciua gimdyt pati o ne uz mane gimdytu. Bet panasu kad Vln ir su nauja ligonine naturalaus gimdymo linkme nepasistumeta apart stebuklingos gimdymo kedes, kuria lb idomu butu pamatyt g.gif Aisku cia kiekvienai gimdyvei pagal jos poreikius.. na ir ligonine dar salyginai nesenai atsidare gal dar kazkokiu pasikeitimu bus g.gif
Atsakyti
Sveikos,
neseniai gimdziau naujoj ligoninej. Pirma vaika AK.
Na, nesitarem, bet visi malonus buvo, tik skatino gimdyma, labai neaiskino kodel ir ko noriu neklause. Na, pirmas gimdymas nebuvo sklandus, tai labai nepriestaravau.
Gydytojai fainai, akusere atrode piktoka i pabaiga, bet gal del to, kad jos pamaina baiginejos. Kamuolys maciau buvo gimdykloj ant spintos.
Nepatiko, tik, kad vaiksciojo, kas netingejo - gydytojai, slaugutes, nesiojo daiktus, vaistus ar dar bala zino ka...
Gimus vaikuti padejo ant stalo po lempom (jokio padejimo ant krutines schmoll.gif ) ir pasake, kad ateis aprengs kazkas ir paduos maitinti, dingo. Tai kol mane siuvo suprantu, bet paskui vyras bande rengti pats, atnese man padejo ant krutines trumpam, o zindyt gavau po geru keliu valandu.

Po gimdymo palatoj demesio is vaiku gyd ir ginekologes gavau. Bet irgi priklauso nuo gydytoju, vienos malonios, kitos nelabai ( cia naujagimiu), o palatos gydytoja gera.

Maistas kaip minejo dar nesureguliuotas - tai sriubu nevalgiau.
Namo greitai uzrase ir dar primine, kad pas akuseres i posta BUTINAI ateitumem atsisveikint biggrin.gif (vyras saldainiu deze nunese).
Atsakyti
QUOTE(darijusha @ 2013 04 08, 12:28)
Gimus vaikuti padejo ant stalo po lempom (jokio padejimo ant krutines  schmoll.gif ) ir pasake, kad ateis aprengs kazkas ir paduos maitinti, dingo. Tai kol mane siuvo suprantu, bet paskui vyras bande rengti pats, atnese man padejo ant krutines trumpam, o zindyt gavau po geru keliu valandu.

Maistas kaip minejo dar nesureguliuotas - tai sriubu nevalgiau.
Namo greitai uzrase ir dar primine, kad pas akuseres i posta BUTINAI ateitumem atsisveikint biggrin.gif (vyras saldainiu deze nunese).

verysad.gif liudesys kad taip elgiasi, negi sunku iskarto paduoti vaikeli doh.gif pas akuseres tai butinai uzeiti, o visa kita tai kaip gausis.... verysad.gif
Atsakyti
Sekiau šitą temą, nes smalsu labai buvo, kaip elgiamasi naujame skyriuje, bet po darijushos posto galutinai nusivyliau verysad.gif Baisu... Mane VGN abu kartus tvarkė su vaikeliu ant krūtinės... kodėl AK chebrai tai vis dar problema kažkokia? doh.gif
Atsakyti