Anksciau ar veliau mes visi susidureme su dilema vesti ar ne savo vaukucius i darzeli, tada iskyla klausymas i kuri (nors Jonavoje ir ne ytin didelis ju pasirinkimas), renkames grupes, renkames aukletojas, auklejjimo metodikas ir pan.
Tad noreciau, kad siame skyrelyje pasidalintumeme savo patirtimi, patarimais, vertinga ir naudinga informacija. Kaip sprendziame vienokes ar kitokes problemeles. Vaikuciu sergamumas.
Kadangi musu patirtis dar labai maza, mes lankeme tik lopsi, o ir jame buvome mazai (sirgome) tai as sau pasidariau isvadas, jei yra nors menkiausia galymybe vaika auginti namuose - su lopsiu geriau neeksperementuoti. bet tai gali buti ir labai subjektyvu.
Dar klausymas mamytems ar musu mietose darzeliuose taikoma Valdorfo ar Montessori prigramos? Ar tik "geros pradzios....."
Mane, asmeniskai domintu darzelis "pakalnute", kalnu g-veje.

Nepatingekit, patarkit, ka nors

Aukletojos tikros mamos, superinis darzelis

O mazaja planuoju vesti i "Dobila", nes prie pat namu, bet vis dar abejoju. Teko girdeti, vazinejant su vezimuku lauke, kaip aukletojos STAUGIA ant lopselinuku, kurie niekaip negali porelemis eiti, tada sustojau net ir zirejau visa ta vaizdeli, tai aukletojos pamaciusios dar ir mane apkalbejo

As savo maze nuo metuku ir 2men vedu i 'Dobila', kol kas jokiu nesklandumu nebuvo (gal ir del to, jog pati cia dirbu

O apie darzelius

Ir siais metais, zinau, kad viena trimetuku grupe, dauguma tevu rinkosi tik del aukletojos (ir aisku, kas ka girdejo, ar pazista...), bet... teko dauguma nuvilti

Dar - jei jus vaikas turi regos sutrikimu - geriausiai rinktis butu 'Lakstingalele', jei kalbos sutrikimu ar siaip sunkiai sekasi tarti garsus - 'Zilviti', nes jie yra specializuoti tose srityse.
O po keleriu metu vel rinktis: mokykla, mokytoja

Sekmes renkantis.

Mamos, o kur savo vaikučius dedat vasarą? Mes einam į "Pakalnutę" bet ji dabar nedirba ir neaišku kada dirbs (po savaitės, dviejų - niekas nesako). T.y. paskambinus pasakė pasiteiraut ipo Žolinės

Taip pat, kiek žinau, nedirba Saulutė, Lakštingalėlėj tik 3 grupės...
Tai mano pana jau visas močiutes perėjo, dabar pati išėjau atostogų, tai bijau, kad per tiek laiko atpras nuo darželio. Pradėjus lankyti vėl bus problemos

Bagel, 05 Rug 2006 - 15:48, paraĆ„ā€ Äā‚¬Ā¦Ć„Ā¼Ä†Ā¦Ä€Ā½Ć„ā€ Äā‚¬Ė›Ć„ĀÄā€Ā¬Äā‚¬ĀÆ:
Bagel, 05 Rug 2006 - 15:48, paraĆ„ā€ Äā‚¬Ā¦Ć„Ā¼Ä†Ā¦Ä€Ā½Ć„ā€ Äā‚¬Ė›Ć„ĀÄā€Ā¬Äā‚¬ĀÆ: ![]()
Gera tema, bet tik dabar pamačiau...
Mamos, o kur savo vaikučius dedat vasarą? Mes einam į "Pakalnutę" bet ji dabar nedirba ir neaišku kada dirbs (po savaitės, dviejų - niekas nesako). T.y. paskambinus pasakė pasiteiraut ipo Žolinės![]()
Tai mano pana jau visas močiutes perėjo, dabar pati išėjau atostogų, tai bijau, kad per tiek laiko atpras nuo darželio. Pradėjus lankyti vėl bus problemos
Mamos, o kur savo vaikučius dedat vasarą? Mes einam į "Pakalnutę" bet ji dabar nedirba ir neaišku kada dirbs (po savaitės, dviejų - niekas nesako). T.y. paskambinus pasakė pasiteiraut ipo Žolinės

Man su tuo nera problemu

Agile, 05 Rug 2006 - 14:06, paraĆ„ā€ Äā‚¬Ā¦Ć„Ā¼Ä†Ā¦Ä€Ā½Ć„ā€ Äā‚¬Ė›Ć„ĀÄā€Ā¬Äā‚¬ĀÆ:
Agile, 05 Rug 2006 - 14:06, paraĆ„ā€ Äā‚¬Ā¦Ć„Ā¼Ä†Ā¦Ä€Ā½Ć„ā€ Äā‚¬Ė›Ć„ĀÄā€Ā¬Äā‚¬ĀÆ: ![]()
Apie kiekviena darzeli, kaip ir apie grupe, aukletoja galima isgirsti ivairiu nuomoniu...
As savo maze nuo metuku ir 2men vedu i 'Dobila', kol kas jokiu nesklandumu nebuvo (gal ir del to, jog pati cia dirbu) Bet net ir del ligu galiu pasakyt, kad nebutinai darzelis kaltas. Va maniske pradejus lankyt ir metus atlankius nei kartelio nesirgo (tfu ftu tfu) Bet ji ir visur kitur budavo drasi, lengvai prieinanti prei kitu ir apsiprantanti kitoje aplinkoje. O ligos kankina vaikus del to, kad vaikui sunku adaptuotis naujoje aplinkoje, o tuo labiau, kai salia nera mamos. Juos slegia itampa, tuo paciu issekina organizma ir kimba visokios ligos ligeles
![]()
O apie darzeliusNa man patinka dirbti cia, kur dirbu, bet.... kuo ilgiau dirbu, tuo labiau pazistu bendradarbes...ir tuo sunkiau paciai pasirinkt pas kuria noreciau vesti savo dukryte
Vieniems tevams viena aukletoja labai bloga, o kitiems ta pati - pati geriausia. Visada labai sunku pasirinkt....
Ir siais metais, zinau, kad viena trimetuku grupe, dauguma tevu rinkosi tik del aukletojos (ir aisku, kas ka girdejo, ar pazista...), bet... teko dauguma nuvilti![]()
Dar - jei jus vaikas turi regos sutrikimu - geriausiai rinktis butu 'Lakstingalele', jei kalbos sutrikimu ar siaip sunkiai sekasi tarti garsus - 'Zilviti', nes jie yra specializuoti tose srityse.
O po keleriu metu vel rinktis: mokykla, mokytoja![]()
Sekmes renkantis.Svarbiausia, kad vaikai butu patenkinti ir laimingi, tada ir mums, mamoms, bus daug lengviau ir maloniau leisti vaikuti i darzeli
As savo maze nuo metuku ir 2men vedu i 'Dobila', kol kas jokiu nesklandumu nebuvo (gal ir del to, jog pati cia dirbu

O apie darzelius

Ir siais metais, zinau, kad viena trimetuku grupe, dauguma tevu rinkosi tik del aukletojos (ir aisku, kas ka girdejo, ar pazista...), bet... teko dauguma nuvilti

O po keleriu metu vel rinktis: mokykla, mokytoja

Sekmes renkantis.

Labai aciu