Įkraunama...
Įkraunama...

Imuniniai/čikagos tyrimai

QUOTE(RakteliS @ 2014 11 05, 08:33)
Kiek kainuojaa konsultacija pas Karpenko?

Be echo būdavo apie 50 Lt

Gal kam bus įdomu.
Nacionalinėje visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijoje (Gėlių g. 9, buv. AIDS centro laboratorijoje) daro platų ląstelinio imuniteto tyrimą (helperių-supresorių) (CD3, CD4, CD8, CD16, CD19). Žinoma, reikia, kad paskui kas nors tą abrakadabrą išaiškintų... biggrin.gif
Kainuoja 120 Lt.
Santariškėse daro po vieną atskirai, išeina daug brangiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pelargonija: 21 lapkričio 2014 - 17:34
Sveikos, merginos. Noreciau Jusu patarimu mano atveju. Gyvenu UK. Rudeni turejau ketvirtaji persileidima. Mano antrasis nestumas buvo sekmingas - turiu suneli. Taciau visi kiti keturi nestumai netruko ilgiau nei 5-6sav. (embrionas nustodavo vystytis mazdaug 14-15DPO). Pagal UK taisykles tiria tik po triju is eiles ivykusiu persileidimu. Pagaliau snd pradejom tyrimu pradzia. Taciau mane priziurinti gydytoja nepaskyre imunologinio tyrimo. Jos zodziai buvo "Nera irodyta, kad sutrikes imunitetas turi itakos nestumo vystymuisi. Jei yra kazkokie tai nukrypimai, tai gydoma sterodais ir kitais baisiais vaistais. Musu ligonine nera tiriamoji. Todel neskirsiu imunologinio tyrimo". Isejau is kabineto negavusi imunologiniu tyrimu (taip pat nepaskyre nei PRG, nei homocisteino tyrimu).
Sakaitydama internete apie galimas persileidimu priezastis viename straipsnyje radau, kad jeigu visi nestumai nutruko tuo paciu metu ir ankstyvoje stadijoje, dazniausiai to priezastis buna imunologiniai sutrikimai. Kitame straipsnyje, nagrinejanciame imunines sistemos sutrikimus ir nestumo eiga, buvo pastraipa patvirtinanti pries tai mano parasyta teigini (mamos imunines lasteles puola embriona, pakeicia jo dnr fragmentus, genetine info tampa nesuderinama su gyvybe ir embrionas nustoja vystytis ankstyvoje stadijoje).
Noreciau suzinoti kokia yra nestumu vystymosi dinamika jeigu nera gydomi imunologiniai sutrikimai (t.y. ar nestumai nustoja vystytis mazdaug tuo paciu metu ar ne)? Kokie organizmo pozymiai dar budingi su imuniniu sutrikimu (pvz alergijos ar pan)?
Klausiu todel, kad jeigu mano patirtis rodo didele tikimybe tureti imunini sutrikima, sulaukusi is ligonines AFS, kariotipo ir hormonu tyrimu atsakymu, esant jiems neigiamiems, labai rimtai galvoju kreiptis pagalbos pas Gorgy Londone.
Atsakyti
Lietuvoje imunitetu beveik niekas nesirūpina. Per IVFus tiesiog skiria prednizoloną.
Karpenko skiria imunoglobuliną.
Man irgi trys nėštumai nutrūko 5-6 sav., ir vienintelė įtariama rimta priežastis - kad sunaikina imunitetas. Tuo labiau, kad Bykova rado sukilusias kileres.
Anksčiau merginos rašė Supermamoj, kurios važiavo pas Gorgį. Nor spavyko ne visoms.
Manau, jau pasibaigė turinčios pakankamai finansų pas jį važiuotį, nes nebesigirdi.
Atsakyti
Aš lankausi Latvijoje imunologijos klinikoje. Buvo atliktos kelios procedūros - lazerinė ir autohemoterapija. Organizmas, atrodo, reaguoja puikiai, bet rezultatais kol kas pasigirti negaliu.
Atsakyti
Tik girdėjau tokią... gal gali tiksliau, kaip vadinasi, kokį tinklapį pažiūrėti.
Atsakyti
QUOTE(Pelargonija @ 2014 12 30, 18:56)
Tik girdėjau tokią... gal gali tiksliau,  kaip vadinasi, kokį tinklapį pažiūrėti.

Ji yra Rygoje: http://imunologs.lv/node/26 Lankausi pas Anną. Ji jau daugybei šeimų padėjo, kurioms nepavyko IVF ir laukė daug metų. Tik aš likau kažkoks neišaiškintas variantas g.gif
Atsakyti
O seniai pas juos lankaisi?
Aš irgi neišaiškintas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Pelargonija @ 2014 12 30, 20:02)
O seniai pas juos lankaisi?
Aš irgi neišaiškintas  biggrin.gif

Ši gydytoja mane gydo jau daugiau nei trejus metus (anksčiau ji dirbo kitur), o šioje klinikoje gal dar nė metų nėra. Ji atrado pagrindinę mano negalavimų priežastį ir viskas apsivertė aukštyn kojom. Ji žiūri visą organizmą, nes, pvz., nepastoti galima ir dėl skrandžio problemų. Nes visas organizmas yra kaip ratas - jei pažeista viena grandis, jis negali visavertiškai funkcionuoti. Pvz., gerklės, skrandžio, gimdos ir makšties gleivinė yra labai susijusi. Išgydžius vieną ligą, atsikuria visa gleivinė ir t.t.
Galėčiau daug čia prirašyti, kas man buvo atlikta, kokie baisiausiai užkilę hormonai buvo sureguliuoti be hormoninių vaistų, bet gal per daug čia išsiplėsčiau. Jeigu norėtumėte, galite man parašyti AŽ ir būtinai atsakysiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(stygele @ 2014 12 30, 20:05)
Ši gydytoja mane gydo jau daugiau nei trejus metus (anksčiau ji dirbo kitur), o šioje klinikoje gal dar nė metų nėra. Ji atrado pagrindinę mano negalavimų priežastį ir viskas apsivertė aukštyn kojom. Ji žiūri visą organizmą, nes, pvz., nepastoti galima ir dėl skrandžio problemų. Nes visas organizmas yra kaip ratas - jei pažeista viena grandis, jis negali visavertiškai funkcionuoti. Pvz., gerklės, skrandžio, gimdos ir makšties gleivinė yra labai susijusi. Išgydžius vieną ligą, atsikuria visa gleivinė ir t.t.
Galėčiau daug čia prirašyti, kas man buvo atlikta, kokie baisiausiai užkilę hormonai buvo sureguliuoti be hormoninių vaistų, bet gal per daug čia išsiplėsčiau. Jeigu norėtumėte, galite man parašyti AŽ ir būtinai atsakysiu smile.gif

Gal jei nesunku papasakokit smulkiau . Labai įdomu. Na o jeo negaluoja skrandis tai ji gydo ji ir tada? labai įdomu kaip ten kas..
Atsakyti
Bykova bent jau žiūri, kad nebūtų aktyvi skrandžio infekciją helicobacter pylori g.gif
Atsakyti
QUOTE(siaures meskute @ 2014 12 30, 23:30)
Gal jei nesunku papasakokit smulkiau .  Labai įdomu. Na o jeo negaluoja skrandis tai ji gydo ji ir tada?  labai įdomu kaip ten kas..

Tiesą sakant, tos, kurios nuėjo ilgesnį kelią, žino, kad neįmanoma visko surašyti į vieną puslapį. Kada nors, kai pavyks pasiekti tikslą (labai to tikiuosi), reikės viską surašyti išsamiai. Pagrindinė mano negalavimų priežastis jau nuo vaikystės buvo skrandis. Taigi nuo to ir pradėjo gydytoja. Taip pat kiekvieną mėnesį matuoju temperatūrą ir stebiu gleives. Kai kurie vaisingumo gydytojai, kuriems užsiminiau, jog turiu ne vienerių metų grafikus, tik išsišaipė iš jų, bet iš tikrųjų jie yra labai informatyvūs: gydytoja Anna iš jų mato viską – kokie hormonai blogi, kada jaučiuosi gerai, kada blogai, kada suvalgiau ar išgėriau ko nors neleistino smile.gif ir t. t. Aš visada maniau, kad jeigu vaisingomis dienomis jaučiuosi labai „šlapia“, tai yra super gerai. Pasirodo, ne. Jeigu gleivės kaip vanduo, o ne kaip kiaušinio baltymas, jos išplauna spermiukus ir jie mano terpėje neišsilaiko ir tuo labiau neišgyvena ilgesnį laiką. Taigi visko kaltininkas mano skrandis. Mane dažnai pykindavo, nevirškindavo, turėjau gastritą, žaizdelių... Po metų stebėjimo ir gydymo buvo rasta pagrindinė priežastis – glitimo netoleravimas (apie tai nieko nebuvau girdėjusi, beje, dėl jo organizmas gamina antikūnius ir dėl to vystosi visokie negeri dariniai) – ir mano sveikata apsivertė aukštyn kojomis smile.gif Tiksliau – baigėsi visos su virškinimu susijusios problemos. Tuo metu gydžiausi ir kitą mano gleivinę nualinusią 8 metų problemą – pienligę. Ir, galiu pasakyti, organizmas pradėjo atsigauti tik pastarąjį pusmetį. Pradėjo augti svoris (tai buvo sunkiausia mano užduotis, nes visada buvau labai liesa ir priaugti bent 100 g man buvo neįmanoma, kai kurie gydytojai sakė, kad kol nepriaugsiu svorio, tol nepastosiu). Taigi nuo 49 kg (ūgis 173 cm) jau priaugau 9 kg ir esu panaši į moterį, o ne mergaičiukę smile.gif (tuo labai džiaugiasi mano vyras wub.gif ), dingo pienligė.
Taigi gydytoja man taiko panašius į NAPRO technologijos metodus (apie tai buvau užsiminusi temoje apie netradicinius gydymo metodus, bet niekas nieko neatrašė, gaila, kad ji nebėra tokia aktyvi kaip anksčiau), tiesiog bando atkurti vaisingumą natūraliais metodais: skiria vitaminus, papildus, daržoves, vaisius, pasako, ką valgyti ar gerti vienoje ciklo pusėje, ką kitoje. Pvz., saldumynai ir alkoholis labai išreguliuoja hormonus, raudonėlis reguliuoja progesterono lygį ir t. t.
Tiesa, abu su vyru dar planuojam nuvažiuoti į Lenkiją, NAPRO kliniką – gal jie atras, kodėl mums nepavyksta. Anna sako, kad organizmas ir hormonai jau sutvarkyti, viskas lyg ir gerai, ir tikriausiai koja kiša kažkoks imuninis atsakas.

Papildyta:
QUOTE(Pelargonija @ 2014 12 31, 00:01)
Bykova bent jau žiūri, kad nebūtų aktyvi skrandžio infekciją helicobacter pylori  g.gif

Taip, geriau, kad šitos bakterijos nebūtų.
Atsakyti
QUOTE(Pelargonija @ 2014 12 30, 23:01)
Bykova bent jau žiūri, kad nebūtų aktyvi skrandžio infekciją helicobacter pylori  g.gif

Man visad buvo bedu su skrandžiu..tik man atrodo niekas nežiūrėjo tos infekcijos. O kaip būtų galima ja išsitirti?

Strygele o kaip daro tą glitimo netoleravimo testą? Norėčiau pasidaryti kaži kur reikia kreiptis.
Papildyta:
QUOTE(Pelargonija @ 2014 11 21, 18:21)
Be echo būdavo apie 50 Lt

Gal kam bus įdomu.
Nacionalinėje visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijoje (Gėlių g. 9, buv. AIDS centro laboratorijoje) daro platų ląstelinio imuniteto tyrimą (helperių-supresorių) (CD3, CD4, CD8, CD16, CD19). Žinoma, reikia, kad paskui kas nors tą abrakadabrą išaiškintų... biggrin.gif
Kainuoja 120 Lt.
Santariškėse daro po vieną atskirai, išeina daug brangiau.

o karpenko ta abra kadabra aiskina? g.gif darant si tyrima iprasta procedura? nereikia registruotis ir pan?
Atsakyti