Įkraunama...
Įkraunama...

Valstybės tarnyba :)

QUOTE(Sophi @ 2013 08 15, 18:09)
Aš susidarau proporciją ir tada skaičiuoju.

Jei nesunku butų paaiškinti 4u.gif
Atsakyti
sveikutes as irgi ruosiuosiu laikyti sita testa ir man irgi idomu labai, kaip reikia skaiciuoti be kalkuliatoriu? Pasidalinkite prasau, kaip skaiciavote sita uzduotele kaip sudarinejote proporcija, aciu
Atsakyti
QUOTE(moranda @ 2013 08 12, 18:26)
Ačiū, kad dalinatės informacija smile.gif O antroje dalyje skaičiavimai iš lentelių, tai kokie maždaug? Tokie, kaip pateikta pavyzdinėse užduotyse, patys pirmieji? Bet jie lyg ir pirmąjai daliai priklauso, jau visai susipainiojau g.gif

Atsakyti
sveikos būsimos/esamos valstybės tarnautojos:) pati bandysiu pretenduoti į VT,todėl pakitus tvarkai galbūt kas nors galėtų pagelbėti su atsakymais.

1. norint į VT pretenduoti reikalingi dokumentai: Prašymas, Asmens tapatybę, išsilavinimą, pilietybę ir amžių patvirtinančius dokumentus ir jų kopijas, CV, stažo įrodymą. - klausimas : ar tas pvz išsilavinimo kopiją turi būti patvirtinęs notaras? (kai pildai internetu skanuotus dokumentus tiesiog? ar turi net ir pasas būti su patvirtinimu teisiniu?). ir darbo stažas- ar pakanka iš Sodros pažymos oficialios ar vėlgi tvirtinti reikia nešti kažkur?

2. dėl kalbos mokėjimo įrodymo (dabar nerandu kur,bet buvau radusi testuojančiū-pažymas duodančių institucijų sąrašą, kuriame britų taryba įvardinta buvo. bet jei esu laikiusi jau IELTS testą anglų k. tos institucijos organizuojamą, tačiau jis nebuvo sąraše nurodytas-ar jis vis tiek tiks kaip patvirtinimas kalbos lygmens?)

3.gal dar kas nors turite info, kur pasispręsti bendrųjų gebėjimų testų? Vienas pvz atrodo mažoka..

Atsakyti
Labutis, aš tai sprendinėjau skaičių sekas šiame psl. http://www.fibonicci...-sequences-test
ir kitas užduotis http://testas.8m.com/svarastis.html
Atsakyti
QUOTE(Kerlin @ 2013 08 15, 21:42)
sveikutes as irgi ruosiuosiu laikyti sita testa ir man irgi idomu labai, kaip reikia skaiciuoti be kalkuliatoriu? Pasidalinkite prasau, kaip skaiciavote sita uzduotele kaip sudarinejote proporcija, aciu

Nu bent jau aš skaičiuoju taip:

326 darb. - 100 proc.
x darb. - 8 proc.

Tada stulpeliu susidaugini 326 x 8 = 2608, padalini iš 100 ir gauni 26.
Tada 326-26 = 300 (tiek darbuotojų dirbo po sumažinimo)

Tada kita proporcija:

300 darb. - 100 proc.
x darb. - 8 proc.

x = 24

300+24 = 324

ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Murinka @ 2013 08 16, 09:35)
Nu bent jau aš skaičiuoju taip:

326 darb. - 100 proc.
x darb. - 8 proc.

Tada stulpeliu susidaugini 326 x 8 = 2608, padalini iš 100 ir gauni 26.
Tada 326-26 = 300 (tiek darbuotojų dirbo po sumažinimo)

Tada kita proporcija:

300 darb. - 100 proc.
x darb. - 8 proc.

x = 24

300+24 = 324

ax.gif

as irgi taip skaiciuoju, taip paprasciausia thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mergyna su sijonu @ 2013 08 16, 08:27)
sveikos būsimos/esamos valstybės tarnautojos:) pati bandysiu pretenduoti į VT,todėl pakitus tvarkai galbūt kas nors galėtų pagelbėti su atsakymais.

1. norint į VT pretenduoti reikalingi dokumentai: Prašymas, Asmens tapatybę, išsilavinimą, pilietybę ir amžių patvirtinančius dokumentus ir jų kopijas, CV, stažo įrodymą. - klausimas : ar tas pvz išsilavinimo kopiją turi būti patvirtinęs notaras? (kai pildai internetu skanuotus dokumentus tiesiog? ar turi net ir pasas būti su patvirtinimu teisiniu?). ir darbo stažas- ar pakanka iš Sodros pažymos oficialios ar vėlgi tvirtinti reikia nešti kažkur?

2. dėl kalbos mokėjimo įrodymo (dabar nerandu kur,bet buvau radusi testuojančiū-pažymas duodančių institucijų sąrašą, kuriame britų taryba įvardinta buvo. bet jei esu laikiusi jau IELTS testą anglų k. tos institucijos organizuojamą, tačiau jis nebuvo sąraše nurodytas-ar jis vis tiek tiks kaip patvirtinimas kalbos lygmens?)

3.gal dar kas nors turite info, kur pasispręsti bendrųjų gebėjimų testų? Vienas pvz atrodo mažoka..

dokumentu nereikia tvirtinti, nes paskui istaiga tiesiog papraso parodyti ir orginalus smile.gif manau tas pats ir su Sodros pazyma.

Del dokumentu, tinkancio kalbu patvirtintinimui, siulyciau skambinti i VTD, ar jusiski pripazintu.
Atsakyti
QUOTE(Zviro @ 2013 08 16, 09:55)
as irgi taip skaiciuoju, taip paprasciausia thumbup.gif

drinks_cheers.gif man irgi taip paprasčiausia smile.gif kitaip net nelabai mokėčiau gal unsure.gif
Atsakyti
aciu, milagra797 smile.gif

pasiskambinau i VTD - dokumentams tikrai nereikalingi notaru patvirtinimai. IELTS egzaminas uzskaitomas ir ivertinimas (balu atitikmenis pagal lygius ikels i ju www.,bet sake, kad pvz C1 lygmuo 7-8 balai).
Atsakyti
merginos, o kaip pateikti nepriekaistingos reputacijos deklaracija, jeigu ji turi buti pasirasyta? skanuojat ar fotografuojat? Aciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sly smile @ 2013 08 16, 12:29)
merginos, o kaip pateikti nepriekaistingos reputacijos deklaracija, jeigu ji turi buti pasirasyta? skanuojat ar fotografuojat? Aciu smile.gif

nereikia nei skanuoti nei fotografuoti, yra forma sistemoj ja uzpildai ir viskas. Ten toj formoj uzdedi varnele kad pateikti duomenys yra teisingi.
Atsakyti