QUOTE(Miraval @ 2013 03 21, 16:55)
turbūt didžiausia bėda tame, kad kambarys melsvais tapetais...
dazhnai problema buna - pats baltas lapas. ir blizgus daiktas. tavo daiktas ok (dar ir fotogenishkas, nepamirshk trecdaliu taisykle pasinaudoti, bus geras ND), vietoj balto lapo paimk pvz tualetini popieriu, pamenu, merginos sake, kad gerai gaunasi su juo. bandyk viska. as pamenu, buvau taip pavargus (keleta kartu vis perdarinejau), kad man pavyko pasirinkus kazkokio zurnalo "gabaliuka", tarp raidziu ir paveikslelio o siaip ateiciai, yra pirkti kazkokias specialias mazas korteles, pagal kurias labai greitai nusistatai ta baltos spalvos balansa. bet praktikoje, merginos verciau pasirenka RAW fotografavima, nei zaidimus su WB ir t.t. Raw visada galima pataisyt. kazkas klause, kuo skyriasi jpg ir raw. man asmenishkai raw nepatinka, nors jei fotografuociau uzsakymus, ko gero, fotkinciau TIK raw. pagr skirtumas toks, kad sudetingom, labai sudetingom, sviesios salygom - RAW yra nemazai pataisomas, tad jei yra tamsoka (darzelio svente), rinkites raw+jpg (negaliu pakest fotkiu skaiciaus), ir koreguokit viena ir ta pacia foto, tiek raw, tiek jpg. pajusite skirtuma
QUOTE(R.i.R. @ 2013 03 21, 14:24)
Tyčia pacituosiu. Neužskaitau, nes stiklinė vos įžiūrima lyg per rūkelį. Balta galėtų būti baltesnė, šviesesnė, ypač dirbtiniame apšvietime.
Archyvas, juosta, flickr visa inspiracija surasyta
p.s. kas ten buvo su tuo symbiosis? kas per foto jis papostino, kad taip sunerimot? nieko nemaciau ir nieko nezinau