Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Miraval @ 2013 03 21, 16:55)
turbūt didžiausia bėda tame, kad kambarys melsvais tapetais...

dazhnai problema buna - pats baltas lapas. ir blizgus daiktas. tavo daiktas ok (dar ir fotogenishkas, nepamirshk trecdaliu taisykle pasinaudoti, bus geras ND), vietoj balto lapo paimk pvz tualetini popieriu, pamenu, merginos sake, kad gerai gaunasi su juo. bandyk viska. as pamenu, buvau taip pavargus (keleta kartu vis perdarinejau), kad man pavyko pasirinkus kazkokio zurnalo "gabaliuka", tarp raidziu ir paveikslelio biggrin.gif o siaip ateiciai, yra pirkti kazkokias specialias mazas korteles, pagal kurias labai greitai nusistatai ta baltos spalvos balansa. bet praktikoje, merginos verciau pasirenka RAW fotografavima, nei zaidimus su WB ir t.t. Raw visada galima pataisyt. kazkas klause, kuo skyriasi jpg ir raw. man asmenishkai raw nepatinka, nors jei fotografuociau uzsakymus, ko gero, fotkinciau TIK raw. pagr skirtumas toks, kad sudetingom, labai sudetingom, sviesios salygom - RAW yra nemazai pataisomas, tad jei yra tamsoka (darzelio svente), rinkites raw+jpg (negaliu pakest fotkiu skaiciaus), ir koreguokit viena ir ta pacia foto, tiek raw, tiek jpg. pajusite skirtuma rolleyes.gif
QUOTE(R.i.R. @ 2013 03 21, 14:24)
Tyčia pacituosiu. Neužskaitau, nes stiklinė vos įžiūrima lyg per rūkelį. Balta galėtų būti baltesnė, šviesesnė, ypač dirbtiniame apšvietime.

drinks_cheers.gif

Archyvas, juosta, flickr visa inspiracija surasyta smile.gif

user posted image

p.s. kas ten buvo su tuo symbiosis? kas per foto jis papostino, kad taip sunerimot? nieko nemaciau ir nieko nezinau unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maggie: 22 kovo 2013 - 13:24
Reiks pabandyt man snd su tualetiniu popieriumi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2013 03 22, 14:23)
Archyvas, juosta, flickr visa inspiracija surasyta  smile.gif

Labai patinka!
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2013 03 22, 07:50)
Sea Girl, sveikinu. Tokie įvertinimai visada širdį paglosto.

Mes porą savaičių ieškojom apartamento vasaros atostogoms. Tai nusiplūkėm, jau ir tų atostogų nebesinorėjo. Bet vakar radom  wub.gif  Lėksim į Toscaną. Netoli Val D`Orcia.
Myliu tas vietas.

tikrai taip.

oi, kaip faina, tokia nuostabi vieta..
QUOTE(sayonara @ 2013 03 22, 12:59)
merginos, nesupraskite neteisingai, bet kartu pagalvokime, kodėl žodis jausmai dažnokai sukelia panašų vaizdinį - rymančios merginos ar vaikino, pasirėmusio ranka galvą ar apkabinusio kelius, būtinai pusnuogio? kodėl apskritai tik žmogaus? negi fotografija turi tik žmogų kaip priemonę jausmams išreikšti? ar tai nėra lengviausio kelio pasirinkimas užduočiai įgyvendinti?

raginu pasitelkti vaizduotę ir reikti jausmus platesniu spektru priemonių smile.gif

būtų mano valia, paskelbčiau konkursą "Jausmai" drausdama fotografuoti žmones tongue.gif

labai taikliai parasyta. nes man paciai is karto jausmai kelia butent tokias asocijacijas - zmogus, akys, liudnas veidas.. ishsukis tam tikras. as nemoku kitaip isivaizduot jausmu. ziurint pro visai kitokia prisme. net idomu pasidare igyvendint tokia uzduoti.
Atsakyti
Sveiki visi!
Ilgai laukus, dar palaukus, vis tik nusprendziau netempti kol suzaliuos lazda smile.gif Buve nebuve, jungiuosi.
Anonimiskai vaidenausi cia jau ne diena ir ne dvi, laisvu laiku studijavau ankstesnes temas (saziningai, net ir visas bataliju scenas, ko - geda - nepasakyciau apie "Kara ir taika" ax.gif ); buvo idomu ir man asmeniskai tikrai naudinga.
Trumpai apie save: fotopasaulyje kol kas - kaip aklas (as) kurcio (fotoaparato) vedamas ax.gif Gyvenime (pripazistu - neprotingai) laikausi moto ignoruoti visokias instrukcijas, sutarciu paragrafus ir t.t. ir pan. Dabar jau ledai pajudejo, pripuolusi vis studijuoju fotoaparato instrukcija, nors man, gerokai susipykusiai su tiksliaisiais mokslais, tai daznai prilygsta Sizifo prakeiksmui doh.gif Bet azartas neapleido, sis bei tas galvoje nusvito, gal kuria diena isvysiu sviesa tunelio gale. Kol kas svajones visiskai zemiskos - nors kiek daugiau ivaldyti techninius parametrus, kad seimos albumo pavartymas nesibaigtu migrenos ir savigrauzos priepuoliu.
Taigi - nuo siol laikysiuos karciuju mokslo saknu dietos smile.gif 1-asis namu darbu patiekalas jau garuoja, nuosirdziai - neismanau, ar jis valgomas, ar ta linkme keliauju, noreciau, kad i juos uzmestu aki tamstos mokytojos su raudonais tusinukais ax.gif Tik... turiu klausima, nepykit, jei kartais tai butu 1000 ir pirmasis toks klausimas: koki dydi Flickr pasirinkti, kad neistampytu SM puslapio? (ar medium 500 ok?). Aciu
Atsakyti
QUOTE(Iks @ 2013 03 22, 15:32)
Tik... turiu klausima, nepykit, jei kartais tai butu 1000 ir pirmasis toks klausimas: koki dydi Flickr pasirinkti, kad neistampytu SM puslapio?  (ar medium 500 ok?). Aciu

Labas. smile.gif
Taip, šitas dydis bus pats tas. 4u.gif Nuotraukas dėk viena po kitos.
Atsakyti
QUOTE(Iks @ 2013 03 22, 16:32)
Sveiki visi!
Tik... turiu klausima, nepykit, jei kartais tai butu 1000 ir pirmasis toks klausimas: koki dydi Flickr pasirinkti, kad neistampytu SM puslapio?  (ar medium 500 ok?). Aciu

Sveika prisijungus smile.gif
As keldama nuotraukas renkuosi medium 500 arba medium 640, tai lyg ir neistampo puslapio smile.gif Laukiam namu darbu smile.gif
Atsakyti
Dekoju uz atsakyma. Keliu 1-aji blyna:

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
QUOTE(Iks @ 2013 03 22, 16:55)

Sveika prisijungusi 4u.gif , nežinau kaip kitom, bet man II ir III beveik nesimato skirtumo unsure.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Iks @ 2013 03 22, 15:55)
Dekoju uz atsakyma. Keliu 1-aji blyna:

Ir aš nematau skirtumo tarp antros ir trečios. Pritūpk žemiau. Perpjautą obuolį apšlakstyk citrinos sultimis, tuomet neparūduos. 4u.gif Dabar truputi negražiai atrodo.
Atsakyti
Ka, matyt, per tikras obuolys pasitaike, gavo jisai tu sulciu, bet kol bandziau N variantu, pasidave. Aciu uz komentarus, bandysiu savo laime dar karta smile.gif
Atsakyti
Man irgi, kai fotkinau su kitiniu pirmąjį ND, labai sunku buvo padaryti, kad būtų ryškus skirtumas tarp 2 ir 3 objekto.. Gal reikia atstumus padidinti tarp jų, ar ką.. Va su 50tuku tai iškart pavyko lengvai.. ax.gif
Atsakyti