Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(voveraite1302 @ 2013 03 28, 20:55)
Flickre gali pasižiūrėti, prie actions/view exif info  4u.gif

Aciu labai 4u.gif
Atsakyti
konkursui jausmai

vienatve/vienisumas

user posted image

p.s komentarai laukiami
Atsakyti
5 ND naturalus apsvietimas

AUTO
user posted image

SESELIS
user posted image

CUSTOM
user posted image
Atsakyti
QUOTE(-Tynka- @ 2013 03 28, 19:34)
Rusiškai sunkiai, nu minimaliai suprantu. O šitas nuorodos tai abi atsidaro taip pat- su visais video, o ne konkretų..  bet nieko, gal rasiu ten giliau pasiknisus smile.gif

Keista, man konkretu video atidaro

ieskok What Remains: The Life and Work of Sally Mann
Atsakyti
Dar iskilo klausimas, gavau is mokytojos patarima mokytis fotkint maziau naudojant zoom'a, daugiau lakstyti kojytemis, kad butu maksimaliai atverta diafragma.
Dabar dariau bandymus. Fotkinu su manual'u, ir jei nezoominu, nesufokusuoja man objekto g.gif kaip taip gali buti. O jei truputi pasitraukiu nuo objekto (geles) ir prizoominu, sufokusuoja. Ko nemoku ar nesuprantu? unsure.gif
Atsakyti
Turbut per arti fokusuojamo objekto, todel ir neleidzia, paskaityk koks min atstumas turi buti, turetu beda tame buti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Edeva @ 2013 03 28, 21:14)
konkursui jausmai

vienatve/vienisumas
p.s komentarai laukiami

Liudna foto smile.gif Atrodo, kad vazele griuna g.gif

QUOTE(sbo @ 2013 03 28, 21:30)
5 ND naturalus apsvietimas

Vietomis yra isdegimai, bet siaip balta g.gif uzskaitysiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sbo @ 2013 03 28, 16:04)
Dar iskilo klausimas, gavau is mokytojos patarima mokytis fotkint maziau naudojant zoom'a, daugiau lakstyti kojytemis, kad butu maksimaliai atverta diafragma.
Dabar dariau bandymus. Fotkinu su manual'u, ir jei nezoominu, nesufokusuoja man objekto  g.gif kaip taip gali buti. O jei truputi pasitraukiu nuo objekto (geles) ir prizoominu, sufokusuoja. Ko nemoku ar nesuprantu?  unsure.gif

Tai čia ne zoominime esmė, paprasčiausiai nefokusuoja tada, kai esi fiziškai per arti objekto 4u.gif Dar nuo objektyvo, aišku, priklauso tas atstumas, bet jei esi arti ir nefokusuoja, tai reiškia, kad nieko jau nepadarysi, reikia atsitraukti toliau, ir tada jau zoominti arba nezoominti smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Alabama @ 2013 03 28, 15:07)
Keista, man konkretu video atidaro

ieskok What Remains: The Life and Work of Sally Mann

aha, ačiū, radau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2013 03 28, 12:45)
Gizzy, man labai patinka, nes įsivaizduoju tokį atviruką 
Gali uždėti rėmelį kaip polaroido, didesnis įspūdis bus, to užbaigtumo.

pritariu. superinis kadras.
QUOTE(sayonara @ 2013 03 28, 16:32)
o šiuolaikiniam žmogui gi ko reikia? GREITAI. o ką jis praranda darydamas greitai jis greičiausiai net nesupranta. jis praranda vaizduotę.

shakes. kokia tiesa. Say, kartais tu kaip pirshtu i aki. good.
QUOTE(sayonara @ 2013 03 27, 11:10)
Tu neteisi. paveikslas ten tiesiog privalo būti, tik sutinku su Yvettes pastaba, jis galėtų būti tvarkingau lokalizuotas.

drinks_cheers.gif
vsio zadumana.
QUOTE(sayonara @ 2013 03 27, 08:47)
Maggie, ką reiškia, tiek Tu, tiek say kankintųsi? biggrin.gif

galbut sunkiai eitusi mums mirksiukas.gif du degtukai. o jei rimtai, mes kiek kitais keliais einam ir ne visada suprantam viena kita. man noretusi buti pavyzdine mokine ir itikt, tau noretusi buti teisinga mokytoja, ir pagirt - o kadangi ne pradziamoksle ir su savo stiliums, manau, kad butu sudetinga. nors nebutinai. aj, mastau garsiai ir tiek. nezinau.
QUOTE(chiquitka @ 2013 03 26, 15:02)
Dekui visoms, kas pastebejot musu uzduoti. Labai smagu buvo atrasti nematomu kampu savo namuose. Skatinu visas pabandyti, tikrai idomiai praleisit laika 

aj, uzsidegiau, prasiejau, susinervinau ir padejau fotika i spinta. tiek ziniu.
QUOTE(Užmirstuole @ 2013 03 27, 09:53)
Labai grazu  kaip cia toki atspalvi isgaut  su ps apsidirba

naturali sviesa (langas, uzuolaida) - kai originalas teisingas ir sviesa gera, nesunku experimentuot po to su atspalviais. o as saltinau spalvas ir dejau seseliu.
QUOTE(Yvette @ 2013 03 27, 09:29)
Maggie, spalvota graži, tokia švelni.
Iki visiško džiugesio man erdvės mažoka ir paveikslas kreivokas ir norisi kiek nuo galvos atitraukti į kairę, kurios nėra. Žodžiu, kvadratas geras. būtų.

nezinau del kvadrato. paliktum note'a? gaila ranku, arba paveikslo. parodyk savo kvadrata.
QUOTE(Yvette @ 2013 03 27, 23:26)
O az uzsipilde, o man kazkaip ir patiko, nieko daugiau nebegauti i az  biggrin.gif  tai kolkas ir netrinu

oi negaliu, ciuozeja Tu lotuliukas.gif
as retai kada ta zinute, kuri lemtinga ir uzpildo deze, istrinu lotuliukas.gif
QUOTE(chiquitka @ 2013 03 27, 22:24)
Autoportretas - psichoanalitiko svajone biggrin.gif
Tikslas igyvendinimui - ismokti vaiksciuoti vandeniu doh.gif biggrin.gif

patiko reziume biggrin.gif
QUOTE(Jurzole @ 2013 03 27, 18:37)
Pirmoji - Indija.

lauksiu sito kadro. tikiuosi, kazkada, igyvendinsi.
kita vertus, erika, gerai pasake - patinka ir nuostabu tureti apie ka svajoti, tad galbut ne visada ir reikia siekti tikslo (nuotraukos).

Papildyta:
QUOTE(Yvette @ 2013 03 28, 17:27)
turiu kelias idėjas, bet meilužio Marko neturiu. *****, bet dėl poros kartų į metus, negi būti neištikimai ir įsigyti meilužį. Vyras ir tas sako neapsimoka  biggrin.gif
Taip ir liksiu vyrui ir H. ištikima. Nors, tiesa, kartais į kairę su moterim L. nueinu...

u la la, cia tave taip siandien pilnatis veikia? biggrin.gif isdykele.
QUOTE(isora @ 2013 03 28, 17:16)
Beje, turiu naują tikslą, išmokti fotkint taip, kad nereiktu karpyt..  lotuliukas.gif  nebent kvadratukus, kurie ir mane veža, maž banga daba tokia?  g.gif

labai geras tikslas. as, tiesa, niekada nebuvau megeja kapryt foto (neturiu to matymo, man sudetinga zodziu). tad jau metus, kitus visdar mokausi ikomponuoti viska taip, kad su croppinimu netureciau reikalu. 95% mano foto nekarpytos. toks tikslas lavina aki, saunuole.

aciu mergaites uz komentarus mano auto. as irgi stengiuos visada pakomentuot, patart, pakritikuot ar kokia zvaigzhde uzdet, flickr. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maggie: 29 kovo 2013 - 02:05
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2013 03 28, 10:20)
O privaciai butinai eisiu, tik nezinau nei kur nei pas ka

o tai ne nuo to vertetu pradet..?
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2013 03 28, 11:20)
Ale jusu pasiklausius, tos mano visos foto yra kazkokia tragedija.

tikrai taip.
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2013 03 28, 09:29)
O galetum man kazka patarti?
Ir ar galetum pasakyti nors viena gera dalyka?

gera? manau Tavo optimizmas neikainojamas mirksiukas.gif
QUOTE(Suprem @ 2013 03 28, 16:01)
Bet tikriausiai supranti, kad su degtukų dėžute tobulėsi ilgiau nei su geru aparatu? 

kazin. su geru fotiku - atsipalaiduosi ir galvosi, kad jau uz TOKIUS pinigus, tai tikrai turetu viskas gautis. tas nusivylimas ir roziniu akiniu nuemimas labai skausmingas.. gaunasi taip, kad su degtuku dezute vargtum, beprotishkai vargtum, bet jau kai paimtum i rankas ff, jau kurtum - ir visai nesvarbu ar glamura, ar reportazha, ar kaimo girtuoklius - tu jau kurtum. tie, kurie pradeda mokytis su ff, gaishta ilgiau, arba sustoja ties kokybishkos muilines standarto (pripazinkit, lauke, dienos metu, tai grozi kurti paprastai galima ir su canon 1000d), nusiperka sau tik uz 10k papildoma ISO, kad fotkinti baliukus. viskas.
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2013 03 28, 10:43)
Su mano senu fotiku ir objektyvu apie koki astruma kalbet, fokusas amziais nusokinejo, atsibodo su juo vargti.
Dovanotam arkliui i dantis neziurima  lotuliukas.gif , cia as apie foto, kurias kazkas gavo is manes.

nu cia tai isvis - blink.gif unsure.gif
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2013 03 28, 16:34)
Tai su tais pigiais fotikais aisku galima padaryti normaliu nuotrauku, tik klausimas kiek foto geru gaunasi procentaliai su vienu fotiku ir su kitu.

ka reishkia pigiais?!
nu apart ff apstu geru fotiku, jei pigesnis uz ff, tai nereishkia kad xrenovai fotkina. didziausias skirtumas manau ne ISO, o tai, kad tai yra PILNO kadro fotoaparatas, o ne crop'as.
nu bliamba, nepatingejau, zvilgtelk, idejau savo darbus, (as neseniai pakeiciau fotika, vasara, ir tai nera ff mirksiukas.gif ), fotkinau su canon 400d +50mm 1.8 viskas. daugiau nieko neturejau. tiesa sakant nelabai gaudziaus kas su kuo valgoma, tai man kokius metus net i galva neatejo pirkti ff biggrin.gif pakeiciau fotika, nes jau uzkniso 400d mirtinai, bet tikrai ne ISO ar sokinejantis fokusas (wtf?! nesuprantu kaip jis ten pas tave sokineja. taip, sudetingom apsvietimo salygom tikrai labau sunku sufokusuot, bet tokiu atveju, junk manual, kitais atvejais - manau siek tiek perdedi). man privalumas buvo naujas objektyvas (kuri uzsideciau realiai ir ant seno body), body del filmavimo, nes atrode, kad daug filmuosiu (ne velnio), kazkokius meninius trumpametrazinius filmukus biggrin.gif ISO keliu retai, kai namie sergam su dukra ir man baisiai nuobodu (ziema - tamsu), taip uzkeliu iki 800, bet man taip truksta tos tikros sviesos, kad tos nuotraukos tiesiog neiseina i dienos sviesa. supratau viena, kad man nereik ISO, nes jo nenaudoju, cia grynai komercijai, kai sudetingos salygos (baznycia, namai), o suktis reikia greitai. bet tiek babkiu kloti del ISO? ne ne ne. tikrai ne. o kelti ISO lauke? pavakare? hmm. jo, kartais rek. siaip padeda statyvas. anyway, tikiuosi minti supratai. foto idedu senas, cia tokia pradzios pradzia, kai pradejau labai dometis ir supratau, kas yra diafragma, bei islaikymas.

lasiukas (buvo tikrai tamsu)
user posted image

is masinos fotkinta (vakarejo stipriai)
user posted image

ilgas ishlaikymas, fotikas ant knygu, zaidimas su sviesa
user posted image

auto (isivaizduoji kaip buvo sudetinga - sufokusuot? ishlaikyt pusiausvyra etc.)
user posted image

prie ezero (tamsuma isvis)
user posted image

po lietaus (nuostabi sviesa)
user posted image

BE statyvo (zmones - siaip praeiviai, ne modeliai)
user posted image

maximalus paprastumas - gera sviesa
user posted image

tas pats (tik dar ivairiu kampu ieskojimas, privargau su tom gelem, kol gavau ko norejau)
user posted image

keltas ISO, iki 400
user posted image

Papildyta:
f2.2
user posted image

sniego gaudymas
user posted image

iso400, f1.8, 1/15 nu bet juk fokusas yra? kaip tai imanoma?
user posted image

kvadrato mokymasis biggrin.gif
user posted image

svaraus jb mokymasis
user posted image

kompozicijos ir wb mokymasis
user posted image

kai namie tamsu, fotkinimo priesais langa mokymasis
user posted image

dejau TIK senienas.

ka noriu Tau pasakyti - kad kai zmogus mokosi ir nori - tas matosi. cia prisijunge keleta merginu lyg ir po taves, arba kazkaip tuo paciu metu, nu zinok, su prastesniais fotikais jos, ir ne kazkokios menininkes ar genijai, nu bet 100x geriau uz tave fotkina. lygis vis keiciasi, eina tolyn. o tu stovi. nuo Naujako fotika renkiesi. parodyk, ka nufotkinai, padalyvauk konkursuose, paklausinek musu kazko, paklausk patarimo, perdaryk kazkoki kadra kur gavai patarimu forume, tik jais pasinaudodama - KAZKA padaryk. Tau negalima i komercija. Ir mane tas biesina, kad butent tokios kaip tu, labai gadina isvis fotografijos esme.
Atsakyti
Maggie, aciu 4u.gif .
Nesibiesink, viskas bus gerai smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(Edeva @ 2013 03 28, 20:14)
konkursui jausmai

vienatve/vienisumas

Vazele lyg kybotu ore ir dar griuna.... 4u.gif

Maggie, kokie puikus pavyzdziai 4u.gif
Atsakyti