Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Amade @ 2013 03 25, 15:22)
Šiandien buvom iškišę nosytes laukan.  smile.gif  Visai smagu, net keletą foto pykštelėjau. Betvarkant kilo mintis... sudalyvausiu konkurse "Jausmai" -

"Stebėjimas"

Na, patarkuokit...  blush2.gif

nepyk, bet zvilgsniai tai tokie pikti, kad man baugoka smile.gif labai uzjuodinai vaika. be to, skirtingi jb atspalviai. nemanau, kad sios foto kartu tinka smile.gif ieskok dar wink.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2013 03 25, 15:29)
nepyk, bet zvilgsniai tai tokie pikti, kad man baugoka smile.gif labai uzjuodinai vaika. be to, skirtingi jb atspalviai. nemanau, kad sios foto kartu tinka smile.gif ieskok dar wink.gif

:mastau" sakai, pikti doh.gif na, bet bent pabandžiau unsure.gif
Atsakyti
Amade, kiek laiko rymojai prie foto, galvodama apie konkursą ir foto suderinamumą, formatą, kiek laiko jas apdirbai?
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2013 03 25, 15:34)
Amade, kiek laiko rymojai prie foto, galvodama apie konkursą ir foto suderinamumą, formatą, kiek laiko jas apdirbai?

10 min smile.gif
O iš tikro padariau kelias foto savo albumui, nieko neplanavau. Tik tvarkinėjant man užkliuvo tie žvilgsniai ir prisiminiau konkursą. Tikrai nesiruošiau jame dalyvaut, nieko neplanavau. mirksiukas.gif Vat man pasirodė visai nieko mintis apie vaiko ir katino jausmus, pamaniau - kodėl ne. Ir tiek. Dėl JB varianto pritariu brumbrumai, kad gal ir per daug užjuodinta. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Amade @ 2013 03 25, 15:45)
10 min smile.gif
O iš tikro padariau kelias foto savo albumui, nieko neplanavau. Tik tvarkinėjant man užkliuvo tie žvilgsniai ir prisiminiau konkursą. Tikrai nesiruošiau jame dalyvaut, nieko neplanavau.  mirksiukas.gif Vat man pasirodė visai nieko mintis apie vaiko ir katino jausmus, pamaniau - kodėl ne. Ir tiek. Dėl JB varianto pritariu brumbrumai, kad gal ir per daug užjuodinta.  g.gif

tai va, matosi, kad neapgalvota, paskubėta, neišjausta, nepalaukta.
ką ir norėjau pabrėįžti: dažnai matosi, jog merginos suplanuoja kažką arba neplanuotai padaro ir iš karto rodosi. palaukit, nespurdėkit, leiskit susigulėt vaizdui ir minčiai. kitą dieną jau kitom akim, blaiviau vertinsit, apgalvosit kadravimą, apdirbimą. na, būna tokių dienų, kai foto atrodo tobula, bet net ir tada verta palaukti bent vieną dieną..smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2013 03 25, 16:07)
tai va, matosi, kad neapgalvota, paskubėta, neišjausta, nepalaukta.
ką ir norėjau pabrėįžti: dažnai matosi, jog merginos suplanuoja kažką arba neplanuotai padaro ir iš karto rodosi. palaukit, nespurdėkit, leiskit susigulėt vaizdui ir minčiai. kitą dieną jau kitom akim, blaiviau vertinsit, apgalvosit kadravimą, apdirbimą. na, būna tokių dienų, kai foto atrodo tobula, bet net ir tada verta palaukti bent vieną dieną..smile.gif

4u.gif gerai gerai, į konkursą nedėsiu biggrin.gif Ir šiaip kažkaip jaučiu, kad man nesigauna nieko doro doh.gif Atrodo, norisi, bet arba ne iki galo norisi, arba ne mano vaizduotei kažką įdomaus padaryt. unsure.gif Griečiausiai reik ramiai pasėdėt, paskaitinėt ir pažiūrėt, ką gabesni žmonės daro g.gif
Atsakyti
QUOTE(Amade @ 2013 03 25, 16:13)
4u.gif gerai gerai, į konkursą nedėsiu  biggrin.gif  Ir šiaip kažkaip jaučiu, kad man nesigauna nieko doro  doh.gif  Atrodo, norisi, bet arba ne iki galo norisi, arba ne mano vaizduotei kažką įdomaus padaryt.  unsure.gif  Griečiausiai reik ramiai pasėdėt, paskaitinėt ir pažiūrėt, ką gabesni žmonės daro  g.gif

neverta pult į kraštutinumus. nebandysi - nieko ir neišmoksi. o kad rodai, gerai. parodei - gavai komentarą, susimąstei.
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2013 03 25, 16:14)
neverta pult į kraštutinumus. nebandysi - nieko ir neišmoksi. o kad rodai, gerai. parodei - gavai komentarą, susimąstei.

oi ne, aš ne kritikos bijau mirksiukas.gif juo labiau, kad teisybė, pykšt pokšt, atėjo mintis, padariau - nepagalvojau. Ale šiaip aš dažnai pagalvoju, kad man toks stygius idėjų g.gif Fotkint tai fotkinsiu irnesakyk.gif reik praktikos, ta pertrauka neturėtų būt ilga. Reik prisiverst ne mezgimo forumuose sėdėt, o fotografijos forumuose, ar šiaip albumuose, pasivartyt... 4u.gif tikrai ne fotikui padėt. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Amade @ 2013 03 25, 17:22)
oi ne, aš ne kritikos bijau  mirksiukas.gif  juo labiau, kad teisybė, pykšt pokšt, atėjo mintis, padariau - nepagalvojau. Ale šiaip aš dažnai pagalvoju, kad man toks stygius idėjų  g.gif  Fotkint tai fotkinsiu irnesakyk.gif reik praktikos, ta pertrauka neturėtų būt ilga. Reik prisiverst ne mezgimo forumuose sėdėt, o fotografijos forumuose, ar šiaip albumuose, pasivartyt...  4u.gif  tikrai ne fotikui padėt.  schmoll.gif

Bet jei fotografuoti reikia "prisiversti", tai gal geriau daryti tai, kas smagu? Nes juk iš fotografijos duonos nevalgai (tikiuos smile.gif ), tai kam kankintis? Fotografuoti be malonumo... hmmm...
Atsakyti
QUOTE(voveraite1302 @ 2013 03 25, 16:35)
Bet jei fotografuoti reikia "prisiversti", tai gal geriau daryti tai, kas smagu? Nes juk iš fotografijos duonos nevalgai (tikiuos smile.gif ), tai kam kankintis? Fotografuoti be malonumo... hmmm...

aš tikiu, kad jai reikia prisiverst ne ta prasme kaip prisiverst daržus nuravėt, iš reikalo, o maždaug taip: poreikis ir noras yra, bet prisiverst reikia, nes savim per mažai tiki.
Atsakyti
QUOTE(voveraite1302 @ 2013 03 25, 16:35)

fotografuoti patinka, tik nepatinka, kai nesigauna norimas rezultatas. Duonos iš to tikrai nevalgau ir nepretenduoju į tai biggrin.gif Mano pirminis noras buvo - išmokt padoriai fotografuot vaiką ir gamtą/keliones. 4u.gif
Na, bet džiaugiuosi, kad turiu mokytoją, gaunami ND net jei ne visai prie dūšios, "priverčia" pamąstyti, kas irgi naudinga.
Čia gaunamos pastabos irgi kartais praverčia, kartais gal per griežtos, na, bet jei kritikuojantysis daug nusimano, tada tikiu, kad savotiškai erzina nekokybiškos (visom prasmėm - minties nebuvimas, tamsu, išdegę ir t.t.) foto. g.gif
Papildyta:
QUOTE(sayonara @ 2013 03 25, 16:45)
aš tikiu, kad jai reikia prisiverst ne ta prasme kaip prisiverst daržus nuravėt, iš reikalo, o maždaug taip: poreikis ir noras yra, bet prisiverst reikia, nes savim per mažai tiki.

drinks_cheers.gif labai taikliai. Mane erzina pasiruošimo procesas, ypač namuose, kai reikia sudėlioti pvz. baltą foną, surasti tinkamą vietą, objektą ir panašiai. O viską baigus vėl į vietas sudėti doh.gif Arba sužiūrėti, kad fone nebūtų kokių besimėtančių "šiukšlių" unsure.gif Vat mokausi, bambu, purkštauju, bet paburbu ir nusprendžiu dar bandyt... Jaučiu, kad kelis cm pasistūmėjau per tuos pora mėn blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Amade @ 2013 03 25, 17:55)
fotografuoti patinka, tik nepatinka, kai nesigauna norimas rezultatas.

Čia gaunamos pastabos irgi kartais praverčia, kartais gal per griežtos, na, bet jei kritikuojantysis daug nusimano, tada tikiu, kad savotiškai erzina nekokybiškos (visom prasmėm - minties nebuvimas, tamsu, išdegę ir t.t.) foto.  g.gif

Papildyta:
drinks_cheers.gif  labai taikliai. Mane erzina pasiruošimo procesas, ypač namuose, kai reikia sudėlioti pvz. baltą foną, surasti tinkamą vietą, objektą ir panašiai. O viską baigus vėl į vietas sudėti 

Bet juk čia ir smagiausia - sudėliot viską taip, kad būtų gražu tau, man ir kitiems (gaila, kad ne visada pavyksta)... Mygtuką paspaust jau žymiai lengviau smile.gif O va į vietas viską atgal sudėliot kantrybės ir man ne visada pakanka biggrin.gif
Bet ir man nepatinka, kai neišeina taip, kaip norėta, ar tikėtasi... smile.gif O dar jei pradedi dairytis aplink... Tai trumpom akimirkom net neviltis užpuola biggrin.gif Koks mažas ir tamsus žmogelis esi smile.gif
O užduotėlės tikrai padeda pajudint smegenis smile.gif Ir vieną kitą džiuginančią foto padaryt smile.gif Geros tos supermamos. 4u.gif
Atsakyti