Įkraunama...
Įkraunama...

Gyventojų pajamų deklaravimas

QUOTE(Įsimylėjus @ 2013 03 20, 11:06)
Sveikos,

Gal kuri žinote:

Asmuo 2012 metais pardavė buto dalį už 30 000 lt,ar privalu pildyti deklaraciją?

ačiū 4u.gif

kiek metu islaike nuosavybėje, ar buvo deklaruota gyvenamoji vieta (jei taip kiek metu)?
Atsakyti
kaip idomiai, ilindau i vyro deklaracijas, preitu metu raso atnaujinta, bet tuscia, tik irasytas npdn ir gyvybes draudimas g.gif mes pernai uzsideklaravom g.gif
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2013 03 20, 10:29)
O gali būti, kad nėra nei pažymų, nei preliminarios EDS'e? Tikrai žinau, kad darbovietė duomenis pateikusi - kolegos jau turi preliminarias suformuotas, o pas mane kažkaip keistai, nėra jokių duomenų, paskutiniai - už 2011-uosius, nors rodo, kad atnaujinta prieš kelias dienas g.gif

Aš irgi jau kolegoms supildžiau, o pas mane tik už 2011 pateikta laugh.gif
batsiuvys be batų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jovana @ 2013 03 20, 11:26)
Aš irgi jau kolegoms supildžiau, o  pas mane tik už 2011 pateikta laugh.gif
batsiuvys be batų biggrin.gif

O, tai aš nevieniša be preliminarios ir be pažymų, smagumėlis laugh.gif

Vadinas, belieka kantriai laukti toliau. Belaukdama išskaičiau delfyje, kad ilgiau užtruks tiems, kuriems dar sudės skaičius už pilnamečius, bet vis dar moksleivius vaikus, tai čia mano atvejis, ko gero. Nors galėjo ir nevargti - pati skaičiuką įsidėčiau per sekundės dalį, neprireiktų kelių dienų biggrin.gif
Atsakyti
Jeigu dirbau uzsienyje kur reikia nurodyti pajamas uzdirbtas? Kuriame langelyje? Ir kaip konvertuoti valiuta?
Vakar skambinau i VMI per 15 minuciu dasiskambinau, informacijos 0, matyt kazkoks skambuciu centras aptarnauja doh.gif
Matyt reikes eiti i VMi poskyri kai bus galimybe, tikiuosi ten bent padesi viska padaryti kaip reikia.. g.gif

Na panasu, kad pati neuzpildysiu, reikes vaziuoti i VMI grizus i LT doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MajaLi: 20 kovo 2013 - 11:45
QUOTE(giedre_giee @ 2013 03 20, 11:19)
kiek metu islaike nuosavybėje, ar buvo deklaruota gyvenamoji vieta (jei taip kiek metu)?

Ne,gyvenamoji vieta ten nebuvo deklaruota,dalis buto buvo paveldėta ir po poros mėnesių parduota už žemesnę nei rinkos kainą. Notarė sakė,kad mokesčių mokėti nereikės,bet atsivertus preliminarią deklaraciją,skaičiai gąsdina unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(neringuska @ 2013 03 20, 11:22)
kaip idomiai, ilindau i vyro deklaracijas, preitu metu raso atnaujinta, bet tuscia, tik irasytas npdn ir gyvybes draudimas  g.gif  mes pernai uzsideklaravom  g.gif

paspauskite mygtuka pildyti ir turetu automatisskai uzsipildyti. tada sulyginkite su tuo ka jau buvote deklarave uz 2011 metus, jei niekas nesikeicia (grazintinos ar moketinos sumos) tai antra karta ir nereikia teikti patikslintos.
grazinti gali tik tuomet jei buvo anksciau tarkime grazintina suma mazesne nei raliai priklauso.
tarkime man 2008 grazino 1300 lt, o po patikslinimo (ir pati sulyginusi atradau kur klaida buvo) turi grazinti virs 1900 lt, vadinasi dar 600 lt skirtuma tureciau gauti.

Bet 2009, 2010 ir 2011 metu deklaraciju duomenys ir po atnaujinimo buvo tie patys, tai ju ir netikslinau.
Papildyta:
QUOTE(Įsimylėjus @ 2013 03 20, 11:44)
Ne,gyvenamoji vieta ten nebuvo deklaruota,dalis buto buvo paveldėta ir po poros mėnesių parduota už žemesnę nei rinkos kainą. Notarė sakė,kad mokesčių mokėti nereikės,bet atsivertus preliminarią deklaraciją,skaičiai gąsdina unsure.gif

jei paveldejimo sutartyje buto dalies kaina nurodyta mazesne nei 30000 lt (arba lygi jai) tai mokesciu nereikia jokiu moketi nors ir neislaikete 3 metu.
Atsakyti
labukas i kuria eilute irašyti palykanas už busto paskola kad susigražinti,visa laika pas vyra budavo kadangi jis lietuvoj nedirbo mokesčiu nemokėjo,tai bandysiu aš susigražinti tik nežinau i kur irašyti.
Atsakyti
sveikos,
ssusiduriau su beda, atsidariau vyro deklaracija, ir uz 2012 turim soc dr skola, bet zmogus buvo isvykes dirbti uzsienyje, tne mokejo mokescius, ir deklaravo isvykima savo, kaip man pateikineti deklaracija? tokia kokia preliminari yra, ar tiesiog koreguoti, kad skolos nebutu? nes 33 langelyje turi suma, kuria grazinsime , o 46 kuria turime moketi...
Atsakyti
QUOTE(angels008 @ 2013 03 20, 12:05)
labukas i kuria eilute irašyti  palykanas už busto paskola kad susigražinti,visa laika pas vyra budavo kadangi jis lietuvoj nedirbo mokesčiu nemokėjo,tai bandysiu aš susigražinti tik nežinau i kur irašyti.

Rasykite GPM308L priede.
Atsakyti
QUOTE(MajaLi @ 2013 03 20, 11:30)
Jeigu dirbau uzsienyje kur reikia nurodyti pajamas uzdirbtas? Kuriame langelyje? Ir kaip konvertuoti valiuta?
Vakar skambinau i VMI per 15 minuciu dasiskambinau, informacijos 0, matyt kazkoks skambuciu centras aptarnauja  doh.gif
Matyt reikes eiti i VMi poskyri kai bus galimybe, tikiuosi ten bent padesi viska padaryti kaip reikia.. g.gif

Na panasu, kad pati neuzpildysiu, reikes vaziuoti i VMI grizus i LT  doh.gif

jei turite mokesčių sumokėjima užsienyje patvirtintus dokumentus, reikia pildyti GPM308N prieda ir prideti tuos dokumentus. I litus verciama arba kursu pagal pajamu gavima, arba pagal kursą gruodžio 31 d.

QUOTE(Hiacinta @ 2013 03 20, 12:08)
sveikos,
ssusiduriau su beda, atsidariau vyro deklaracija, ir uz 2012 turim soc dr skola, bet zmogus buvo isvykes dirbti uzsienyje, tne mokejo mokescius, ir deklaravo isvykima savo, kaip man pateikineti deklaracija? tokia kokia preliminari yra, ar tiesiog koreguoti, kad skolos nebutu? nes 33 langelyje turi suma, kuria grazinsime , o 46 kuria turime moketi...

35A rašykite 0, jei buvo draustas užsienyje
Atsakyti
QUOTE(giedre_giee @ 2013 03 20, 10:13)
V6 rodote pajamas, V7 islaidas. Islaidos arba pagl dokumentus arba 30 proc. nuo pajamu.

vel as doh.gif ziurineju prel.deklaracija ir iskilo klausimas(blondinei doh.gif ) -V6 landely uz IDV pajamas rasyt atminusavus islaidas,rasomas i V7,ar neatminusavus islaidu?
ir kaip kazin geriau su islaidom,jei pajamos be islaidu 1700lt- atimt turimas islaidas(kuriu nera daug,iki 200lt),ar minusuot nuo pajamu 30procentu? blush2.gif
Atsakyti