jei deklaracijos virsui parasyta , jei nebus pateikta iki 04.29 deklaracija bus pasalinta, tai jau tarkim geguzes vidury butu per velu deklaruot pajamas ?
Jei vienam vaikui 4 m, kitam 8.5 m ar sutvarkytu ligoniu kasose draustuma vienisai mamai gaunanciai alimentus?
QUOTE(kristyyynyte @ 2013 04 10, 01:48)
jei deklaracijos virsui parasyta , jei nebus pateikta iki 04.29 deklaracija bus pasalinta, tai jau tarkim geguzes vidury butu per velu deklaruot pajamas ?
Jei vienam vaikui 4 m, kitam 8.5 m ar sutvarkytu ligoniu kasose draustuma vienisai mamai gaunanciai alimentus?
Nebus per velu.
Taip.
QUOTE(smileja @ 2013 04 09, 22:45)
Labas vakaras,
Lyg ir radau atsakymą į savo klausimą, bet pasitikslinsiu dar vistiek. Gal atsakysit, būčiau dėkinga
Žiūrinėjau už 2008 metus pateiktą preliminarią deklaraciją, ji būna tuščia, kol nepaspaudžiu pildyti, tada dalis užsipildo, tik 15 langelis lieka su 0, o 33 langelis -930. Kai į 15 langelį įrašau 4224 (tokią sumą radau ir MNPD taikymo lentelės 1 priede ir skaičiuoklė VMI puslapyje tiek paskaičiavo), 33 langelyje suma pasikeičia į +84. Ar teisingai darau? Auginam du vaikus, gimusius 2006 ir 2007 metais, 2008 m. pradžioj skaitosi dar buvau nėštumo ir gimdymo atostogose, o vėliau motinystės. Vyras dirbantis irgi. Pateikti man ją, tikintis, kad teisingai viską įrašiau ar palikti ramybėj jei iš tiesų esu skolinga, nes rašo, kad dokumentas nepateiktas iki 04.29 bus pašalintas
Beja, kitas klausimėlis, 2011 m. aš nedirbau, bet mokėjau už mokslą, yra suma įrašyta preliminarioj deklaracijoj, tai ar mano vyras galėtų įsirašyti tą sumą jei deklaruotų pajamas?
Lyg ir radau atsakymą į savo klausimą, bet pasitikslinsiu dar vistiek. Gal atsakysit, būčiau dėkinga
Žiūrinėjau už 2008 metus pateiktą preliminarią deklaraciją, ji būna tuščia, kol nepaspaudžiu pildyti, tada dalis užsipildo, tik 15 langelis lieka su 0, o 33 langelis -930. Kai į 15 langelį įrašau 4224 (tokią sumą radau ir MNPD taikymo lentelės 1 priede ir skaičiuoklė VMI puslapyje tiek paskaičiavo), 33 langelyje suma pasikeičia į +84. Ar teisingai darau? Auginam du vaikus, gimusius 2006 ir 2007 metais, 2008 m. pradžioj skaitosi dar buvau nėštumo ir gimdymo atostogose, o vėliau motinystės. Vyras dirbantis irgi. Pateikti man ją, tikintis, kad teisingai viską įrašiau ar palikti ramybėj jei iš tiesų esu skolinga, nes rašo, kad dokumentas nepateiktas iki 04.29 bus pašalintas
Beja, kitas klausimėlis, 2011 m. aš nedirbau, bet mokėjau už mokslą, yra suma įrašyta preliminarioj deklaracijoj, tai ar mano vyras galėtų įsirašyti tą sumą jei deklaruotų pajamas?
tikrai nesate skolinga 15 langelyje reikia irasyti paciai, nes uz ankstesnius metus deklaracija to nedaro. ir reikia rasyti bendra suma pagrindinio NPD ir papildomo (uz vaikus). jei neturejot invalidumo, tai tada jums tikrai priklauso 4224, ta skaiciu irasykit ir pateikit, jei dar nepateiket
o uz mokslus gali pasinaudoti sutuoktinis ir tevai, tad tikrai galit rasyti vyrui. jam ir NPD uz vaikus rasykit tais metais, kai pajamu neturejot
QUOTE(kristyyynyte @ 2013 04 10, 00:48)
draustuma tikrai galima susitvarkyti. berods, temos pradzioj rase viena mamyte, kad sutvarko viska atbuline data.
siaip, deklaruoti terminas - iki 05.02. bet cia svarbu tiems, kam yra prievole (valdininkams, vykdziusiems individualia veikla, esantiems skoloje). jei jus grazinsites, tai taip grieztai niekas neziures. tik deklaracija teks is naujo pildyt ir gali ilgiau uztrukti pinigeliu grazinimas
Norėjau paklausti dėl deklaracijos dirbantiems pagal verslo liudijimą.
Nuo kokios sumos mokamas pelno mokestis?
Ir ar yra kažkokia riba dėl pajamų gautų iš juridinių asmenų, kurią viršijus reikia mokėti pelno mokestį. Nu lygtai 15 700 Lt. nu kažkur skaičiau nieko nerandu
Ir ar yra kažkokia riba dėl pajamų gautų iš juridinių asmenų, kurią viršijus reikia mokėti pelno mokestį. Nu lygtai 15 700 Lt. nu kažkur skaičiau nieko nerandu
QUOTE(Erina @ 2013 04 10, 09:14)
Norėjau paklausti dėl deklaracijos dirbantiems pagal verslo liudijimą.
jeigu is juridinių asmeniu gavote daugiau kaip 15500, tada nuo visu paajmu, gautu is juridiniu, mokeste GPM ir Sodrai mokescius. Jeigu negavote is juridiniu daugiau kaip 15500, tada papildomai mokesciu moekti nereikia
QUOTE(D*L*K @ 2013 04 10, 10:29)
Tokiu ziniu negalime tureti nei viena, kadangi niekas to nezinome. Uz ankstesnius metus jau yra seniai atgavusiu, uz 2012 - kiek zinau dar is viso nera. Teoriskai - VMI turi 90 dienu nuo deklaracijos pateikimo. O kaip kiekvienas tuos pinigus atgaus, priklauso nuo daug aplinkybiu, tad vienas gali atgauti po savaites, kitas - po menesio
pagal istatyma iki liepos 31 dienos grąžina. Jeigu pateikti po termino, tada per 90 dienų
QUOTE(giedre_giee @ 2013 04 10, 08:28)
jeigu is juridinių asmeniu gavote daugiau kaip 15500, tada nuo visu paajmu, gautu is juridiniu, mokeste GPM ir Sodrai mokescius. Jeigu negavote is juridiniu daugiau kaip 15500, tada papildomai mokesciu moekti nereikia
gal galima nuoroda i teises akta? man irgi aktualu, bet as radau tik kazka apie daugiau nei 10 proc pajamu is vieno juridinio vieneto. tai kaip yra is tirkuju?
QUOTE(Gemma @ 2013 04 10, 12:16)
gal galima nuoroda i teises akta? man irgi aktualu, bet as radau tik kazka apie daugiau nei 10 proc pajamu is vieno juridinio vieneto. tai kaip yra is tirkuju?
Verslo liudjimų išdavimo taisyklės.
iš pradžių buvo nusotata dėl 10 proc. iš juridinių asmenų, paskui ją pakeitė į 15500 lt. Turėkit omenį, kad už 2012 metus įsigaliojo nuo gegužės1 d,, todėl ir skaičiuojamos tik tos pajamos, kuriuos gautos nuo gegužės 1 d.
http://www.vmi.lt/cm.....p_col_count=1
QUOTE(Gemma @ 2013 04 10, 08:10)
dar kartą padėkosiu viską šiandien susitvarkiau, buvau ir mokesčių inspekcijoj, tavrkingai viską užsipildėm, aš už 2008 metus susigrąžinsiu dar, vyras už visus penkis metus atgal ir jis už mano mokslus susigrąžins, žodžiu sumelė nemenka susidarė
QUOTE(jurmarta @ 2013 04 10, 14:25)
nesuprantu..kovo menesi pateikiau deklaracija,gavau laiska is vmi,kad priimta..būsena rodė pateikta,o dabar...prisijungiu,o būsena-atnaujinta kas cia??
Jeigu atnaujintoj nieko nepasikeite,tai nieko daryti ir nereikia.