Sveikos
Padedu deklaruoti žmogui pajamas ir pačiai kyla klausimų, žmogus kaip valstybės tarnautojas privalo pildyti turto deklaraciją,tai klausimas toj vietoj ,kur turto vertė pvz buto, kokia suma turėtų būti rašoma:ar rinkos kaina, ar pirkimo suma?
QUOTE(D*L*K @ 2013 04 08, 19:12)
koki menesi gime?
Klausiau ne as, bet ir pas mane yra leliukas gimes 2012,spali.
QUOTE(Babina @ 2013 04 08, 18:34)
Sveikos,
Galbūt kažkas būsit susidūrę, būsiu labai dėkinga už info.
Deklaruoju vyro pajamas, jis yra kariškis. Kliūna tokia vieta. PSD. 35A langelyje rašo ir VMI pažymoje pateikia duomenis, kad jis visus metus nedirbo ir nebuvo draustas valstybės lėšomis. Tačiau kario statusas reiškia, kad jis yra apdraustasis.
Taigi, preliminarioje deklaracijoje automatiskai 35 langely rašo skaičių 12. Aš šitą skaičių pakeičiu 0 ir toliau ištaisau visus PSDĮ paskaičiavimus. Finale gaunasi, kad grąžintina/mokėtina suma lygi 0 (turiu omeny 33 langelį). Ar siūsti tokią deklaraciją?
Galbūt kažkas būsit susidūrę, būsiu labai dėkinga už info.
Deklaruoju vyro pajamas, jis yra kariškis. Kliūna tokia vieta. PSD. 35A langelyje rašo ir VMI pažymoje pateikia duomenis, kad jis visus metus nedirbo ir nebuvo draustas valstybės lėšomis. Tačiau kario statusas reiškia, kad jis yra apdraustasis.
Taigi, preliminarioje deklaracijoje automatiskai 35 langely rašo skaičių 12. Aš šitą skaičių pakeičiu 0 ir toliau ištaisau visus PSDĮ paskaičiavimus. Finale gaunasi, kad grąžintina/mokėtina suma lygi 0 (turiu omeny 33 langelį). Ar siūsti tokią deklaraciją?
0 rasykit i 35, nes kariai draudziami valstybes lesomis. aisku, jei buvo visus metus kariskis.
QUOTE(Babina @ 2013 04 08, 19:39)
Klausiau ne as, bet ir pas mane yra leliukas gimes 2012,spali.
tuomet ziurekit 17 langeli. jame turetu but nurodyta jums priklausanti papildoma neapmokestinamojo pajamu dydzio suma (uz vaikus). jei tai jusu pirmas leliukas, tai jums su vyru priklauso po 100 lt. jei vienas is jusu jokiu pajamu pernai negavo, tuomet tam, kuris gavo, galima rasyti 200 i 17 langeli
QUOTE(Gemma @ 2013 04 08, 20:05)
tuomet ziurekit 17 langeli. jame turetu but nurodyta jums priklausanti papildoma neapmokestinamojo pajamu dydzio suma (uz vaikus). jei tai jusu pirmas leliukas, tai jums su vyru priklauso po 100 lt. jei vienas is jusu jokiu pajamu pernai negavo, tuomet tam, kuris gavo, galima rasyti 200 i 17 langeli
Ir supainiojot zmogu,ne po 100 lt priklauso ,o po 50,nes tai pirmas vaikas,o antram ,treciam ir t.t. po 100lt abiem tevam.
QUOTE(juskirena @ 2013 04 08, 21:47)
Ir supainiojot zmogu,ne po 100 lt priklauso ,o po 50,nes tai pirmas vaikas,o antram ,treciam ir t.t. po 100lt abiem tevam.
nieko nesupainiojo, vaikas gimes 2012 10, vadinasi PNPD uz du menesius priklauso, taigi viso uz praeitus metus - arba po 100 litu kiekvienam, arba 200 vienam kazkuriam
Kas susidure su moksciu uz moksla, o konkreciai su valstybes finansuojamom paskolom. As kad susimoketi uz moksla 2012 emiau paskola. tai kaip suprantu 2012 man nepriklauso mokesciu lengvata, o priklausys kai atidavinesiu paskola? As teisi ar klystu? Please pagelbekit.
Be tokia mistika, visus metus dirbau vienoj darbovietej, vaiku neturiu. Kiek matau deklaracijoj jokiu mano mokesciu uz moksla nera, nes bankas pateike kaip 0Lt. Bet raso 33 langely 556Lt. Kazin cia kokia klaida, ar is kur cia? VMI skaiciuoja neapmokestinama minimuma su 308,8 (pagal skaiciuokle pasitikrinau, taip ir turi but), tai cia gal buhalterė mokėdama mokesčius kažką apsiskaičiavo.
Bendra apskaičiuota pajamų mokesčio suma 2336
Bendra išskaičiuota pajamų mokesčio suma 2892
Mokėtina (-) / grąžintina (+), pajamų mokesčio suma (Lt) 556
Be tokia mistika, visus metus dirbau vienoj darbovietej, vaiku neturiu. Kiek matau deklaracijoj jokiu mano mokesciu uz moksla nera, nes bankas pateike kaip 0Lt. Bet raso 33 langely 556Lt. Kazin cia kokia klaida, ar is kur cia? VMI skaiciuoja neapmokestinama minimuma su 308,8 (pagal skaiciuokle pasitikrinau, taip ir turi but), tai cia gal buhalterė mokėdama mokesčius kažką apsiskaičiavo.
QUOTE(Vicious_L @ 2013 04 08, 21:52)
Kas susidure su moksciu uz moksla, o konkreciai su valstybes finansuojamom paskolom. As kad susimoketi uz moksla 2012 emiau paskola. tai kaip suprantu 2012 man nepriklauso mokesciu lengvata, o priklausys kai atidavinesiu paskola? As teisi ar klystu? Please pagelbekit.
jei jusu paskola yra tiksline paskola mokslams is bet kurio banko ar valstybinio mokslo ir studiju fondo, tuomet galesite pasinaudoti lengvata tik tuo laikotarpiu(iais), kai grazinsite paskola.
o del 556 lt tai viskas gerai, jums tiek grazins, juk suma be minuso greiciausiai jusu darbo uzmokestis kinta, delto pasitaiko, kad perskaiciavus metini NPD gaunas moketina arba grazintina suma. jums siuo atveju pasiseke. arba gal ne pilnus metus dirbot toj darbovietej
QUOTE(ramirėja @ 2013 04 08, 19:18)
Sveikos
Padedu deklaruoti žmogui pajamas ir pačiai kyla klausimų, žmogus kaip valstybės tarnautojas privalo pildyti turto deklaraciją,tai klausimas toj vietoj ,kur turto vertė pvz buto, kokia suma turėtų būti rašoma:ar rinkos kaina, ar pirkimo suma?
Man atrodo, kad nebus problemų kaip nurodysi. Aš linkus rodyti rinkos verte, nes mano galva tai labiausiai atspindi realią turto vertę.
Dar turiu klausimą dėl turto deklaracijos,toj skilty kur reikia nurodyti pinigus banke/ne banke-reikia tiksliai , griežtai visas santaupas parodyti,pvz indėlius, "laisvus pinigus"?
QUOTE(Ronny @ 2013 04 09, 08:57)
Ar matėte, kad deklaruojantys pajamas už individualią veiklą VMI, papildomai dar turės patekti deklaraciją ir SODRAi
As taip pat noriu prisidet prie sios zinios ir kaip imanoma garsiau ja pranesti - VISI, BESIVERČIANTYS INDIVIDUALIA VEIKLA, TURI NUO ŠIŲ METŲ PATEIKTI DVI DEKLARACIJAS - VIENĄ VMI, IR VIENĄ SODRAI
NAUJI PAKEITIMAI_INDIVIDUALI VEIKLA