Sveikos
o ką reiškia pažymoje skaičiai "kito asmens sumokėtas GMP"? 28 oje eilutėje rašoma lygtais deklaracijoje
QUOTE(Aniutik @ 2013 03 26, 22:21)
o kaip yra su sodros pasalpom, kur moka uz vaiko prieziuors atostogas?
kiek atsimenu ten reik rasyt prasyma del npd, kad skirtu uz vaikus.
bet man deklaracijoje kazkodel daug irasyta tam 17 langely.
visus 2012 metus buvau vaiko prieziuros atostogu su antru vaiku ir 17 langely man irasyta 1800.
nieko nebesuprantu gal galetumet paaiskinti?
buciau labai dekinga
kiek atsimenu ten reik rasyt prasyma del npd, kad skirtu uz vaikus.
bet man deklaracijoje kazkodel daug irasyta tam 17 langely.
visus 2012 metus buvau vaiko prieziuros atostogu su antru vaiku ir 17 langely man irasyta 1800.
nieko nebesuprantu gal galetumet paaiskinti?
buciau labai dekinga
Taip tvarkantis dokumentus Sodroje del pasalpos, reikia rasyti prasyma, jei norite, kad Jums taikytu NPD. Taciau 17 langely yra papildomas NPD, kuris taikomas tik uz vaikus. Jei pasakysite tiksliai, kiek vaikuciu turite ir ju gimimo datas, bei ar auginate juos viena, ar su vyru, galima butu patikslinti suma. Kitas variantas - paskaityti kelis puslapiukus sios temos ir viska greit pati susiskaiciuosit
Papildyta:
QUOTE(Aniutik @ 2013 03 26, 23:11)
beje, o kaip yra su kompiuteriais? ar grazina kazka?
negrazina jau senokai
Papildyta:
QUOTE(baltapuke5 @ 2013 03 27, 00:38)
nesupramtu kodel man bunant vaiko auginimo atostogose dingo 200 lt
gimdziau 2011 03. 201201 uz gruodi pasalpa gavau 100lt maziau,ir 2013 01 vl uz gruodi 100 maziau, mokesciai grazina tik 50 lt,kaip suprast?
gimdziau 2011 03. 201201 uz gruodi pasalpa gavau 100lt maziau,ir 2013 01 vl uz gruodi 100 maziau, mokesciai grazina tik 50 lt,kaip suprast?
Tikrinkites NPD ir PNDP, arba ziurekite, kur ir uz ka atsiranda minusas. Beje uz 2011 gruodi gautus mazesnius pinigelius turejote atsiimti praeitu metu deklaracijoj
QUOTE(Laukinė prerija @ 2013 03 26, 18:59)
ot velniava, kaip dabar daryti, jei kur buvo tos deklaracijos atnaujintos, aš jas pažiūrėjau ir dabar visur rašo peržiūrėtos, tai nebežinau, kurią galiu pildyti iš naujo :ohjei perziurejote i\tai ir parasyta perziureta.
ar pažymos turi būti atnaujintos?
ar pažymos turi būti atnaujintos?
jeigu perziurejote, tai ir rays perziureta.
QUOTE(Bulbulka. @ 2013 03 27, 00:00)
Labas vakaras,
gal pagelbesit
pussesere pardave automobili, kurio neislaike 5 metus, pazymoje nurodyti duomenys kad pardave - kodas 16 (privalomai registruotino kilnojamojo daikto pardavimo ar kitokio perleidimo nuosavyben pajamos), i kuri prieda reiketu irasyti sia suma? Irasiau i neapmokestinamos pajamos, manau neteisingai pirko nepigiau negu pardave.
Aciu
gal pagelbesit
pussesere pardave automobili, kurio neislaike 5 metus, pazymoje nurodyti duomenys kad pardave - kodas 16 (privalomai registruotino kilnojamojo daikto pardavimo ar kitokio perleidimo nuosavyben pajamos), i kuri prieda reiketu irasyti sia suma? Irasiau i neapmokestinamos pajamos, manau neteisingai pirko nepigiau negu pardave.
Aciu
jeigu neislaike 3 metu, reikia deklaruoti GPM308T_1 I dalyje.
QUOTE(Pinta @ 2013 03 27, 00:13)
Sveikos
o ką reiškia pažymoje skaičiai "kito asmens sumokėtas GMP"? 28 oje eilutėje rašoma lygtais deklaracijoje
reiskiasi, kad kitas asmuo (imone) uz jus sumokejo GPM is savo lesu, o neiskaiciavo. taip daznai buna, jeigu gaunamos pajamos natura.
QUOTE(giedre_giee @ 2013 03 27, 11:42)
jeigu perziurejote, tai ir rays perziureta.
reiskiasi, kad kitas asmuo (imone) uz jus sumokejo GPM is savo lesu, o neiskaiciavo. taip daznai buna, jeigu gaunamos pajamos natura.
Aciu
O kodel idomu jai yra nurodyta pazymoje,o kitiems kas pardave neislaikyta 3 metus nera....?
Sveiki,
noriu ir aš pagalbos dėl taikytino MPNPD skaičiuko 17 langelyje. Vienas vaikas gimęs 2009 liepą, kitas - 2012 m. rugsėjį. Kokį skaičiuką reikėtų rašyti į 17 langelį?
Iš anksto dėkoju
noriu ir aš pagalbos dėl taikytino MPNPD skaičiuko 17 langelyje. Vienas vaikas gimęs 2009 liepą, kitas - 2012 m. rugsėjį. Kokį skaičiuką reikėtų rašyti į 17 langelį?
Iš anksto dėkoju
QUOTE(liadukas @ 2013 03 27, 11:58)
Sveiki,
Iš anksto dėkoju
Iš anksto dėkoju
1800 jei sau vienai, po 900 - jei su vyru dalinates
sveiki, o jei zmogus neturi el.bankininkystes, tai tik VMI gali deklaruoti?
QUOTE(vaidute2006 @ 2013 03 27, 12:49)
sveiki, o jei zmogus neturi el.bankininkystes, tai tik VMI gali deklaruoti?
Taip arba nueiti i banka ir paimti el.banko prisijungimus.
jei vaika auginu viena tai npd1200? ir jei vaiko neturi tai tame langelyje0?
QUOTE(- AUSRITTA- @ 2013 03 27, 13:03)
jei vaika auginu viena tai npd1200? ir jei vaiko neturi tai tame langelyje0?
Auginant vienam PNPD 1200,o jei nera vaiku, zinoma ten lieka 0
[quote=D*L*K,2013 03 27, 10:51]
Taip tvarkantis dokumentus Sodroje del pasalpos, reikia rasyti prasyma, jei norite, kad Jums taikytu NPD. Taciau 17 langely yra papildomas NPD, kuris taikomas tik uz vaikus. Jei pasakysite tiksliai, kiek vaikuciu turite ir ju gimimo datas, bei ar auginate juos viena, ar su vyru, galima butu patikslinti suma. Kitas variantas - paskaityti kelis puslapiukus sios temos ir viska greit pati susiskaiciuosit
Papildyta:
Aciu kaip ir supratau
o kaip su tuo npd is sodros, kur uz gruodi sumokejo mazesnes pasalpas?
kaip ji susigrazinti?
Papildyta:
Aciu kaip ir supratau
o kaip su tuo npd is sodros, kur uz gruodi sumokejo mazesnes pasalpas?
kaip ji susigrazinti?
QUOTE(Bulbulka. @ 2013 03 27, 10:45)
Aciu
O kodel idomu jai yra nurodyta pazymoje,o kitiems kas pardave neislaikyta 3 metus nera....?
jeigu pardave zmogui, tai nebus duomenu, o jeigu imonei, tai tada ir buna, nes jos privalo pranesti vmi