Įkraunama...
Įkraunama...

Gyventojų pajamų deklaravimas

QUOTE(giedre_giee @ 2013 03 21, 22:43)
o skola deklaracijoj ar gavot pranesima apie kitas skolas?

Ne, jokio pranešimo negavau. Elektroninėje deklaracijoje jau pamačiau sumą su minusu.
Atsakyti
QUOTE(cccitrin @ 2013 03 22, 16:34)
viska uzpildziau, bet meta, kad Pasirašymas negalimas. Jūs nesate deklaravęs sertifikato EDS. kas cia negerai ir ka daryt?

"PATEIKTI" spauskit,o ne "PATEIKTI IR PASIRASYTI" smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*macchiato* @ 2013 03 22, 16:31)
Ne, jokio pranešimo negavau. Elektroninėje deklaracijoje jau pamačiau sumą su minusu.

gal dirbat keliose darbovietese? gal turejot kokiu papildomu pajamu? biuleteniu?
Atsakyti
QUOTE(Gemma @ 2013 03 22, 20:06)
gal dirbat keliose darbovietese? gal turejot kokiu papildomu pajamu? biuleteniu?

Taip, vaikas sirgo kelis kartus. Bandysiu kitą savaitę išsiaiškinti MI ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*macchiato* @ 2013 03 22, 19:55)
Taip, vaikas sirgo kelis kartus. Bandysiu kitą savaitę išsiaiškinti MI  ax.gif

tai greiciausiai del to ir bus. nes net jei sodra nepritaike NPD, tai vis tiek gauta pasalpa isiskaiciuoja i apmokestinamasias pajamas ir mazina priklausanti NPD, del ko atsiranda GPM nepriemoka.

mano visos bendradarbes, kurios turejo biuletenius, siemet tures primoketi. aisku, ten nedaug (nuo keliolikos iki keliasdesimt litu). bet via tiek pikta...
Atsakyti
QUOTE(Gemma @ 2013 03 22, 23:15)
tai greiciausiai del to ir bus. nes net jei sodra nepritaike NPD, tai vis tiek gauta pasalpa isiskaiciuoja i apmokestinamasias pajamas ir mazina priklausanti NPD, del ko atsiranda GPM nepriemoka.

mano visos bendradarbes, kurios turejo biuletenius, siemet tures primoketi. aisku, ten nedaug (nuo keliolikos iki keliasdesimt litu). bet via tiek pikta...

Bet cia ir man keista, nes deklaruodama mamos pajamas atvirkscia varianta maciau - 2012 metus visus dirbo, be jokiu nedarbingumu, o stai 2011 nedarbingumu buvo labai daug, nes rimta operacija atlaike. Ir uz 2012 grazinama suma net tris kartus mazesne nei buvo uz 2011, ir kalba eina apie simtus, o ne desimtis. Del to ir nesuprantami man sie reikalai niekaip schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Gemma @ 2013 03 22, 22:15)

O as isvis patarciau tiems kas turi vaiku ir ar serga dazniau paprasyti darbe kad neskaiciuotu npd (galia metu vistiek deklaruodami susigrazinsite ir nebus jokios permokos),nes sodra neskaiciuoja npd jei nedarbingumas prasideda ne nuo 1 d ir baigiasi irgi ne paskutine men diena,zodziu jei biuletenis ne pilna men npd neskaiciuoja. Kas nesuprato paaiskinsiu per az,nes nevisada seku tema.
Atsakyti
doh.gif tai dabar imdama nedarbingumą visada liksiu skolinga valstybei g.gif kitais metais deklaruosiu ir abejoju, kad vaikas nei karto nesusirgs pe visus metus... g.gif

Jau perskaičiau juskirena žinutę, ačiū už atsakymą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *macchiato*: 23 kovo 2013 - 08:49
QUOTE(*macchiato* @ 2013 03 23, 08:44)
doh.gif  tai dabar imdama nedarbingumą visada liksiu skolinga valstybei g.gif  kitais metais deklaruosiu ir abejoju, kad vaikas nei karto nesusirgs pe visus metus... g.gif

Visko gali buti,nes jei darbe jums isskaiciuos npd pagal darbo uzmokesti,o tuo metu jus turejote biuleteni tai automatiskai pajamas padidejo o npd isskaiciuotas nuo mezasniu pajamu. Mano vyrui darbe neskaiciuoja npd tai galia metu mes susigrazinam visai padoria sumele biggrin.gif paprasykite buchalteres kan neskaiciuotu npd ir viskas,kai deklaruosite dar ir patenkinti busite. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(juskirena @ 2013 03 23, 09:48)
Visko gali buti,nes jei darbe jums isskaiciuos npd pagal darbo  uzmokesti,o tuo metu jus turejote biuleteni tai automatiskai pajamas padidejo o npd isskaiciuotas nuo mezasniu pajamu. Mano vyrui darbe neskaiciuoja npd tai galia metu mes susigrazinam visai padoria sumele biggrin.gif paprasykite buchalteres kan neskaiciuotu npd ir viskas,kai deklaruosite dar ir patenkinti busite. 4u.gif

tai turiu dar vieną klausimą ax.gif paprašysiu, kad neskaičiuotų NPD, o jei turi vieną vaiką, tai ką ten dar skaičiuoja, nes per pusę su vyru gaunam po 50lt. pasimečiau tarp visų šitų raidelių blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(*macchiato* @ 2013 03 23, 08:44)
doh.gif  tai dabar imdama nedarbingumą visada liksiu skolinga valstybei g.gif  kitais metais deklaruosiu ir abejoju, kad vaikas nei karto nesusirgs pe visus metus... g.gif

Jau perskaičiau juskirena žinutę, ačiū už atsakymą.

juk skola atsiranda ne del nedarbingumo o del NPD taikymo, vadinasi jus gavote 2012 metais daugiau ne priklauso ir turite grazinti. aisku tie gauti pinigeliai nepasijuto ir jau matyt seniai isleisti, o kai reiikia grazinti tai aisku nefaina ax.gif
man nepriklauso NPD, tai nedarbingumas man jokios itakos neturejo del GPM nepriemokos.
Atsakyti
QUOTE(*macchiato* @ 2013 03 23, 09:08)
tai turiu dar vieną klausimą ax.gif  paprašysiu, kad neskaičiuotų NPD, o jei turi vieną vaiką, tai ką ten dar skaičiuoja, nes per pusę su vyru gaunam po 50lt. pasimečiau tarp visų šitų raidelių blush2.gif

galite paprasyti kad ir uz vaika neskaiciuotu,nes pas mus trys vaikai,tai buchaltere neskaiciavo uz vaikus kol vyras neisejo tevystes atostogu (po gimimo)tai kai isejo tu atostogu ,buchaltere pradejo skauciuoti kaip uz viena vaika 50 lt,o kitu neskaiciuoja. o jei neskaiciuos uz vaika nei jums nei vyrui,tada kai deklaruosite galite pasirinkti kam taikyti pnpd.
Atsakyti