Įkraunama...
Įkraunama...

Gyventojų pajamų deklaravimas

Sveikos, skaiciau ta pirma puslapi ir vistiek iskilo klausimu blush2.gif Dabar savo deklaracijoje matau 31, 32 langeliuose +61, 33 langelis -61 o 46 langelis 0. Tai cia gal dar as tureciau sumoketi??? blink.gif 17 langelyje irasyta 700.

2012m iki 06.20 buvau vaiko prieziuros atostogose. Tada nuo 06.21 pradejau dirbti ir 10.05 isejau i dekreta ir 20121110 gime antras vaikutis. Tai kur ir ka irasyti reikia?
juk kasmet sausi ar gruodi gaudavau mazesnes ismokas. Dabar dekretas irgi kelesi per du metus tai vel gavau maziau, bet kazkodel deklaruojant niekad nesugrazina butent tokios sumos kuria isskaiciuodavo. g.gif Arba as kazko nesuprantu...
Atsakyti
QUOTE(JEma @ 2013 03 21, 12:41)
Sveikos, skaiciau ta pirma puslapi ir vistiek iskilo klausimu  blush2.gif Dabar savo deklaracijoje matau 31, 32 langeliuose +61, 33 langelis -61 o 46 langelis 0. Tai cia gal dar as tureciau sumoketi???  blink.gif  17 langelyje irasyta 700.

2012m iki 06.20 buvau vaiko prieziuros atostogose. Tada nuo 06.21 pradejau dirbti ir 10.05 isejau i dekreta ir 20121110 gime antras vaikutis. Tai kur ir ka irasyti reikia?
juk kasmet sausi ar gruodi gaudavau mazesnes ismokas. Dabar dekretas irgi kelesi per du metus tai vel gavau maziau, bet kazkodel deklaruojant niekad nesugrazina butent tokios sumos kuria isskaiciuodavo.  g.gif  Arba as kazko nesuprantu...

Paziurekit ar keisis 33 laukelis,jeigu i 17 laukeli irasysit pilna PNPD 1400,o vyrui 0.
Atsakyti
Labas, gal man kas padė. Ačiū
As turim du vaikus, vienas is pirmos santuokos15metu tai as taikaus visa 1200, turim 4metu dar tai man antras vaikas, ar man galima rasytis2400. bet mano vyrui tai yra pirmas vaikas.

Ar sau rašausi2400 o vyrui600.

Turbūt negaliu isirašyti sau3600 biggrin.gif o vyrui nieko. ar galiu 3000 biggrin.gif nu susimakalavau.
Ačiū kas atmakaluosit.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 03 21, 11:45)
Paziurekit ar keisis 33 laukelis,jeigu i 17 laukeli irasysit pilna PNPD 1400,o vyrui 0.

Pasikeite tiek, kad 31 - -44, 32 - 0, 33 - +44, 46 - 0

Tai ka cia reiskia?
Atsakyti
QUOTE(Gemma @ 2013 03 21, 11:01)
labai gali buti kad uz ta nugincyta mama sau viska prisitaikys, juk ji viena ji augina... tuomet jam bus per daug pritaikyta. reiktu kazkaip sita momenta issiaiskint

mama pajamų nedeklaruoja, tai realiai, jis net viską gali sau prisitaikyti, nedalinant per pusę g.gif
Atsakyti
QUOTE(JEma @ 2013 03 21, 12:55)
Pasikeite tiek, kad 31 - -44, 32 - 0, 33 - +44, 46 - 0

Tai ka cia reiskia?

Tai reiskia, kad visa PNPD prisitaikote sau ir vietoj buvusios situacijos su minusu gaunasi taip, kad sioj situacijoj 44 litus atgausite smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gemma @ 2013 03 21, 10:36)
painiai skaiciuojasi, taip. antroj santuokoj vaikai skaiciuojas toliau, bet kai pirmajam sukanka 18 arba baigia vidurine, tai antras vaikas tampa pirmu ir uz ji jau tik po 50 priklauso.

tik pagal istatyma NPD priklauso tam tevui, kuris po skyrybu faktiskai augina vaika. nebent tevai patys susitaria kitaip.
Papildyta:
tai butinai ziurekit deklaracija  mirksiukas.gif

svarbu ziureti ar vaikus augina, nes tik uz auginamus vaikus priklauso. todel jeigu turi vaika is pirmos santuokos, tačiau jo neaugina (vaikas po skyrybu priskirtas mamai), tai mama taikosi uz ji kaip vienisa, o tevui jis nesiskaiciuoja i auginamu vaiku skaiciu del PNPD.
alimentu mokėjimas nereikškia, kad augina vaiką.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giedre_giee: 21 kovo 2013 - 12:25
QUOTE(D*L*K @ 2013 03 21, 12:20)
Tai reiskia, kad visa PNPD prisitaikote sau ir vietoj buvusios situacijos su minusu gaunasi taip, kad sioj situacijoj 44 litus atgausite smile.gif

O kodel 46 langelis 0? Ir dar neaisku kas pas vyra gauusis g.gif

Beja jus man tada kvailai paaiskinkit. Kiekvienais metais gaudavau uz vaika 150Lt (suapvalinau) maziau sausio ar gruodzio menesi, o dabar paaiskeja kad ne tik neatgaunu tu pinigu bet dar ir uz kazka moketi turiu? Uz ka??? Kur dingsta mano pinigai?

Jau gailiuosi, kad si karta iseidama i dekreta pasirinkau visa ismokejima o ne dalimis. doh.gif Garantuoju kad vel to skirtumo niekas negrazins o nedamokejo visai nemazai doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ronny @ 2013 03 21, 11:55)
mama pajamų nedeklaruoja, tai realiai, jis net viską gali sau prisitaikyti, nedalinant per pusę  g.gif

as galvociau, kad apskritai jam uz ta vaika nepriklauso, nes jis jo faktiskai neaugina, tuo labiau, kad tai net jo vaikas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gemma: 21 kovo 2013 - 12:36
QUOTE(Ronny @ 2013 03 21, 11:55)
mama pajamų nedeklaruoja, tai realiai, jis net viską gali sau prisitaikyti, nedalinant per pusę  g.gif

QUOTE(giedre_giee @ 2013 03 21, 12:21)
svarbu ziureti ar vaikus augina, nes tik uz auginamus vaikus priklauso. todel jeigu turi vaika is pirmos santuokos, tačiau jo neaugina (vaikas po skyrybu priskirtas mamai), tai mama taikosi uz ji kaip vienisa, o tevui jis nesiskaiciuoja i auginamu vaiku skaiciu del PNPD.

Vistik siūlyčiau žiūrėti į teismo sprendimą, nes VMI gali jo pareikalauti. Mano žinomu atveju, jokių alimentų nebuvo priteista, o motina užsienyje irgi nedeklaruodavo pajamų, tas PNPD "nuplaukė" niekam netaikomas...
Atsakyti
QUOTE(giedre_giee @ 2013 03 21, 12:21)

realiai priklauso nuo tevu susitarimo. mano isiskyrus drauge su buvusiu vyru per puse deklaruoja, nes jie draugiskai isiskyre ir globa (nesu tikra del teisinio termino) yra daline, tai kas kad vaikas visa laika su mama gyvena, pas teti tik kas kazkelinta savaitgali pasibuna.
Atsakyti
QUOTE(jovana @ 2013 03 21, 12:33)
Vistik siūlyčiau žiūrėti į teismo sprendimą, nes VMI gali jo  pareikalauti. Mano žinomu atveju, jokių alimentų nebuvo priteista, o motina užsienyje irgi nedeklaruodavo pajamų, tas PNPD "nuplaukė" niekam netaikomas...

butent, as ir sakiau kad reikia ziureti, kam priskirtas vaikas. jeigu vaikas priskirtas mamai tai tevui nieko ir nepriklauso, neziurint i tai ar ji naudojasi ar ne
Atsakyti