QUOTE(Slyvamedis @ 2013 10 14, 21:18)
Turėjau omenyje, kad neturint savo aukso, galima turbūt ir parduotuvėje pirkti, nežinau ar bus didelis skirtumas, bet, manau, kad bus...
Jeigu iš balto aukso žiedai, tai girdėjau, kad būna problemų jei dengia rodžiu, bet čia gal labiau papasakos tas, kas darės iš balto aukso:) pati dariausi tik iš savo geltono su deimančiukais:)
mano pirmas vestuvinis ziedas yra pirktas is parduotuves. pirkom 2009 metais.
nusipirkom paprastoj Kauno juvelyrinej klasikinius raudono aukso ziedus (4mm). mano 2.45gr(kainavo 245lt). vyro - 2.55gr. (kaina - 255lt)
pries metus tuokemes baznycioj. pasigaminom naujus klasikinius balto aukso ziedus.
pas mane su 0.1 ct deimantuku ir ziedai su comfort fitu(5mm). bendra aukso mase berots 15gr(kartu su nudeginimu)
surinkau savo nenesiojamus arba mazai nesiojamus papuosalus. kurie buvo brangus. suzadetuviu zieda, kuris irgi piniga kainavo nemaza. tai nebuvo aukso lauzas, o juvelyriniai dirbiniai.
zinoma dar reikia nepamirsti, kad sumokejom uz juvelyro darba - 450lt
taigi musu atveju gamintis buvo tikrai brangu.
beje, labai daznai pasikeiciu "nauja" vestuvini zieda i savo "senaji"... nes senasis yra prigludes prie rankos, lengvas.as jo nejauciu. o dabartinis jau turi svorio. ir comfortfitas nera taip jau super patogu. dar pamirsau pridurti apie rodziavima. mano ziedas nerodziuotas. turi silta balta spalva. turiu daug juvelyriniu dirbiniu su rodziuotu baltu auksu. su auskarais yra viskas gerai, pakabukai, bet ziedai tikrai trinasi. lenda vos vos lengvas atspalvis. aisku gali vel nuenesti, kad nurodziuotu.
visgi mano patarimas rinktis nerodziuotus gaminius. jei nepatiks, visada galima nusirodziuot.