QUOTE(Teoleda @ 2013 05 28, 19:22)
pantulka,aš ne profas,bet stiklo keramika,kiek suprantu,geresnis pasirinkimas,Geriau valosi,tvirtesnė,bet ir litų daugiau kainuoja.
Aš taip pat turiu greitai išsirinkti,bet iš dujinių ne prūdai to pasirinkimo,jei žiūrima į kainas.Orkaitė,ko gero,bus siemensas,kaitlentės reikai juodos,bet keramikai neišlaidausiu.teks jamti stiklinę ir keiktis kasdiena valant
Ačiū už patarimą. Vat tame ir reikalas - ar išlaidauti šiek tiek ir turėti tikrai vertą daiktą, ar pataupyti bet paskui vargti.
Nes kainos tai tikrai ženkliai skiriasi.
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2013 05 29, 11:09)
Rinkausi tarp keturių modelių
Siemens ER626PT70E - su laikmačiu
Siemens ER626PB70E - toks pat tik be laikmačio
Bosch PRP626M70E - su centriniu išjungėju
Bosch PRP626B70E - be išjungėjo
Buvau beveik apsisprendusi pirkti Siemens su laikmačiu, bet radau tik pas vieną pardavėją, kiti nors įdėję į savo tinklapius, atrašydavo, kad kol kas nėra ir neaišku kada tiekėjas turės. O beto kas turėjo nenuleido nei kiek. Man kaina virš 2000 lt jau per daug. Tad šis variantas atkrito.
Tuomet jau buvau suradus pas ką pirksiu Siemens be laikmačio, bet kelis kartus apžiūrėjus parduotuvėje supratau, kad tai ne man. Nes ten puodą galima pastatyti tik
virš degiklių. Aš gaminu daug, būna, kad užimti visi keturi degikliai. Ir kartais būna reikia staiga nukelti nuo ugnies kokį prikaistuvį, tad šioje kaitlentėje toios vietos nėra. Nebent kitas degiklis laisvas. Tad kad nukelti reikia ieškoti kur vietos ant stalviršio. Žaliai pažymėjau laikiklius kurie eina žemiau ir toje vietoje nepastatysi nieko - nuvirs.
Tuomet pasirinkimas susiaurėjo - liko du Bosch modeliai. Čia laikikliai leidžia nukelti puodą nuo ugnies -
dar keturios vietos yra.
Norėjau imti tą su centriniu išjungėju - kaip paaiškino pardavėjas - tas išjungėjas tai tas pats kaip užsukti baloną. Aišku patogu, bet vis tiek išeinant iš namų visą laiką patikrinu ar balonas užsuktas. Man taip ramiau. Tad pagalvojau, kad man to pribumbaso nereikia.
Todėl įsigyjau tą paskutinį modelį. Kol kas tik pajungimo stadijoje pas mane - įmontuotas į stalviršį, bet dar nei elektra nei dujos nepajungta, tad nesinaudojau. Aišku visas keptuves ir puodu primatavau ant naujos kaitlentės - viskas stovi.
Beje, kai išpakavom, kaitlentė buvo labai sunki. Negalėjau nei pakelti. Nuėmiau laikiklius - palengvėjo. Įdomumo dėlėi pasvėriau - vienas tas laikiklis sveria ~2,1 kg.
pastebėjimai. Labai dėkinga. Kaip ir padėjot apsispręsti. Tikrai imsim tik Bosch. Nes man irgi svarbu kad galėčiau į šonelį kur puodą nukelt. Nes ir dabar tuo naudojuosi su mūsų senučiuke dujine.
O va kas liečia tą išjungėją - aš žiūrėjau vieną filmuką apie tokio išjungėjo panaudojimą - tai taip - ten apsauga nuo įjungimo, daugiau gal skirta apsauga nuo vaikų. Mes dabar tiesiog svirtele prie skaitiklio naudojamės. Naujoj kaitlentėj kaip ir praverstų toks priedas. Kad priėję ir sugalvoję pasukioti neįjungtų.
vat tik kaina aišku netaip ženkliai skiriasi, tik kad pas vieną pardavėją radau. Kitur neaiškūs modeliai, kitokiais kodais.
O ketaus laikikliai ir turi sverti, tik emaliuoti žymiai lengvesni. Ketaus ir laikys manau geriau ir tvirčiau.
Na ką beliks orkaitę išrinkt.
Konfrontacija tarp Pirolizės ir EcoClean... ir 74l bei 62l. t.y. Elextrolux prieš Siemens arba Bosch.
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2013 05 29, 12:46)
Kiek pavartau parduotuvėse ekspozicijose - vien minusus matau kai įsivaizduoju tokį savo virtuvėje.
Kaina įmontuojamo visuomet didesnė. O jam dar reikia lėšų "aprengti".
Talpa man atrodo mažesnė nei tokių pat matmentų neįmontuojamo.
Įmontavus virš jo dažniausiai daroma tokia alia spintelė. Man ji atrodo nereikalingas griozdas.
Mes kažkur 800lt sutaupom neimdami įmontuojamo, o ir įmontuojamo tokio modelio kokio norėtusi neradom. O kas liečia dizainą, tiesa, kad yra ir gražių dabar, kaip antai Samsung su stiklu - juodu ar baltu. Ir priderinti gali prie kitos buitinės technikos, ir talpus pakankamai.