Įkraunama...
Įkraunama...

Kaitlentės, orkaitės, viryklės - 7

QUOTE(speedy @ 2013 05 29, 20:08)
Turbūt tiesa, nebandžiau. O ką tai keičia  g.gif  Visų elektrinių neįmanoma įjungti be elektros, bet nei vienas dėl to iš bado nemirė  biggrin.gif

Na is bado aisku nemirsi ax.gif bet jei nerra elektros, virdulys neveikia, tai dar ir ant dujines vandens neuzsivirisi, nes ji per daug mandri biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2013 05 29, 11:46)
Nu man taip pardavėjas parašė... g.gif
Kiek pavartau parduotuvėse ekspozicijose - vien minusus matau kai įsivaizduoju tokį savo virtuvėje.
Kaina įmontuojamo visuomet didesnė. O jam dar reikia lėšų "aprengti".
Talpa man atrodo mažesnė nei tokių pat matmentų neįmontuojamo.
Įmontavus virš jo dažniausiai daroma tokia alia spintelė. Man ji atrodo nereikalingas griozdas.

Pažįstamų/bendradarbių patirtis - nei vienas nedėtų antrą kart tokio.
Viena pažįstama turi ~5-6 metus, šeimoj vyras, du paaugliai. Tai sakė nespėja valyti aplink rankeną. Pas ją ten kažkokia plokštė. Bet vis tiek nei vyras nei vaikai nepratę visą laiką už rankenos imti. Apsineša aplink kaip reikiant. Kita pasakojo, kad po kelių metų naudojimo visas gumas reikia keisti, nes jau nelaiko. Kai sužinojo kiek tai jai kainuos, nusprendė, kad geriau naują (jau neįmontuojamą) nupirks ir pastatys į tą vietą. Pas kaimyną - šaldytuvo durelių kantas atsilupo. Durelės iš kažkokios ten plokštės apkantuotos pvc juosta. Atsilupo nes griebiama ranka dažniausiai už tos vietos kai atsidaro duris ir stovi galvoja - ką čia paėmus.

Na, pagalvojau, gal vis dėlto ir dėčiau tokį šaldytuvą, jeigu:
1. turėčiau aerodromo dydžio virtuvę
2. gyvenčiau viena ir priprasčiau tik už rankenos jamt

Bet ir tai. Jei jau turėčiau diiiidelė virtuvę, geriau imčiau dvidurį.

Mes gyvenom su montuojamu, tai tik apie toki ir svajoju thumbup.gif Man tik minusas, kad daug brangiau gaunas, nei toks pat nemontuojamas ax.gif
Jei tureciau kruva pinigu pirkciau grazu nemontuojama, butu kaip akcentas virtuveje ax.gif
O dviduris tai visiska nesamone, baisulinio dydzio, o vietos viduj nera doh.gif Nusipirkom, metus panaudojom ir pardavem, gerai, kad far beveik visus pinigus atsiemem, nes visi pamise del ju blink.gif Daugiau niekada schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Teoleda @ 2013 05 28, 19:22)
pantulka,aš ne profas,bet stiklo keramika,kiek suprantu,geresnis pasirinkimas,Geriau valosi,tvirtesnė,bet ir litų daugiau kainuoja. smile.gif Aš taip pat turiu greitai išsirinkti,bet iš dujinių ne prūdai to pasirinkimo,jei žiūrima į kainas.Orkaitė,ko gero,bus siemensas,kaitlentės reikai juodos,bet keramikai neišlaidausiu.teks jamti stiklinę ir keiktis kasdiena valant biggrin.gif

Ačiū už patarimą. Vat tame ir reikalas - ar išlaidauti šiek tiek ir turėti tikrai vertą daiktą, ar pataupyti bet paskui vargti. g.gif Nes kainos tai tikrai ženkliai skiriasi.

QUOTE(Ntu-Kpi @ 2013 05 29, 11:09)
Rinkausi tarp keturių modelių
Siemens ER626PT70E - su laikmačiu
Siemens ER626PB70E - toks pat tik be laikmačio
Bosch PRP626M70E - su centriniu išjungėju
Bosch PRP626B70E - be išjungėjo

Buvau beveik apsisprendusi pirkti Siemens su laikmačiu, bet radau tik pas vieną pardavėją, kiti nors įdėję į savo tinklapius, atrašydavo, kad kol kas nėra ir neaišku kada tiekėjas turės. O beto kas turėjo nenuleido nei kiek. Man kaina virš 2000 lt jau per daug. Tad šis variantas atkrito.
Tuomet jau buvau suradus pas ką pirksiu Siemens be laikmačio, bet kelis kartus apžiūrėjus parduotuvėje supratau, kad tai ne man. Nes ten puodą galima pastatyti tik virš degiklių. Aš gaminu daug, būna, kad užimti visi keturi degikliai. Ir kartais būna reikia staiga nukelti nuo ugnies kokį prikaistuvį, tad šioje kaitlentėje toios vietos nėra. Nebent kitas degiklis laisvas. Tad kad nukelti reikia ieškoti kur vietos ant stalviršio. Žaliai pažymėjau laikiklius kurie eina žemiau ir toje vietoje nepastatysi nieko - nuvirs.
Tuomet pasirinkimas susiaurėjo - liko du Bosch modeliai. Čia laikikliai leidžia nukelti puodą nuo ugnies - dar keturios vietos yra.
Norėjau imti tą su centriniu išjungėju - kaip paaiškino pardavėjas - tas išjungėjas tai tas pats kaip užsukti baloną. Aišku patogu, bet vis tiek išeinant iš namų visą laiką patikrinu ar balonas užsuktas. Man taip ramiau. Tad pagalvojau, kad man to pribumbaso nereikia.
Todėl įsigyjau tą paskutinį modelį. Kol kas tik pajungimo stadijoje pas mane - įmontuotas į stalviršį, bet dar nei elektra nei dujos nepajungta, tad nesinaudojau. Aišku visas keptuves ir puodu primatavau ant naujos kaitlentės - viskas stovi. biggrin.gif
Beje, kai išpakavom, kaitlentė buvo labai sunki. Negalėjau nei pakelti. Nuėmiau laikiklius - palengvėjo. Įdomumo dėlėi pasvėriau - vienas tas laikiklis sveria ~2,1 kg. doh.gif

thumbup.gif pastebėjimai. Labai dėkinga. Kaip ir padėjot apsispręsti. Tikrai imsim tik Bosch. Nes man irgi svarbu kad galėčiau į šonelį kur puodą nukelt. Nes ir dabar tuo naudojuosi su mūsų senučiuke dujine.
O va kas liečia tą išjungėją - aš žiūrėjau vieną filmuką apie tokio išjungėjo panaudojimą - tai taip - ten apsauga nuo įjungimo, daugiau gal skirta apsauga nuo vaikų. Mes dabar tiesiog svirtele prie skaitiklio naudojamės. Naujoj kaitlentėj kaip ir praverstų toks priedas. Kad priėję ir sugalvoję pasukioti neįjungtų. g.gif vat tik kaina aišku netaip ženkliai skiriasi, tik kad pas vieną pardavėją radau. Kitur neaiškūs modeliai, kitokiais kodais.

O ketaus laikikliai ir turi sverti, tik emaliuoti žymiai lengvesni. Ketaus ir laikys manau geriau ir tvirčiau.

Na ką beliks orkaitę išrinkt.
Konfrontacija tarp Pirolizės ir EcoClean... ir 74l bei 62l. t.y. Elextrolux prieš Siemens arba Bosch.

QUOTE(Ntu-Kpi @ 2013 05 29, 12:46)
Kiek pavartau parduotuvėse ekspozicijose - vien minusus matau kai įsivaizduoju tokį savo virtuvėje.
Kaina įmontuojamo visuomet didesnė. O jam dar reikia lėšų "aprengti".
Talpa man atrodo mažesnė nei tokių pat matmentų neįmontuojamo.
Įmontavus virš jo dažniausiai daroma tokia alia spintelė. Man ji atrodo nereikalingas griozdas.

Mes kažkur 800lt sutaupom neimdami įmontuojamo, o ir įmontuojamo tokio modelio kokio norėtusi neradom. O kas liečia dizainą, tiesa, kad yra ir gražių dabar, kaip antai Samsung su stiklu - juodu ar baltu. Ir priderinti gali prie kitos buitinės technikos, ir talpus pakankamai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pantulka: 30 gegužės 2013 - 01:31
QUOTE(jovjo @ 2013 05 29, 22:38)
Na is bado  aisku nemirsi  ax.gif  bet jei nerra elektros, virdulys neveikia, tai dar ir ant dujines vandens neuzsivirisi, nes ji per daug mandri  biggrin.gif

O tai pas Jus elektra tik per šventes biggrin.gif
Atsakyti
Aciu speedy uz kantrybe 4u.gif

klausimas kuo skiriasi

EHH6340FOK
EHH6540FOK

ACIU 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Urtėja* @ 2013 05 30, 16:26)
Aciu speedy uz kantrybe  4u.gif

klausimas kuo skiriasi

EHH6340FOK
EHH6540FOK
ACIU  4u.gif

Pas EHH6540FOK "Direct" valdymas ir daugiau taimerių.
P.S. seniau rašiau kad EHH6340FOK ir EHH6340FSK vienodi. Pasirodo ne, EHH6340FSK neturi taimerių blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo speedy: 30 gegužės 2013 - 15:40
elektroliux ar aeg geriau?

nes mes nusiziurejom labai panasias viska panasiai daro tik va subalamutino sako AEG ir elekctroliux ta patik firma gamina, bet AEG geresnes? yra tame tiesos?

ir ka manot apie remeli?
man asmeniskai graziau be remelio, bet galimybe greiciau nuskelti kampa smile.gif ir del isbegimo

pasiule toki modeli

hk634200xb
ehh6540fok
Atsakyti
QUOTE(*Urtėja* @ 2013 05 31, 22:49)
elektroliux ar aeg geriau?

nes mes nusiziurejom labai panasias  viska panasiai daro tik va subalamutino sako AEG ir elekctroliux ta patik firma gamina, bet AEG  geresnes? yra tame tiesos?

ir ka manot apie remeli?
man asmeniskai graziau be remelio, bet galimybe greiciau nuskelti kampa smile.gif ir del isbegimo

pasiule toki modeli

hk634200xb
ehh6540fok

Electrolux geresnis valdymas.
Jei jau AEG analogas, tada HK654200XB.
Atsakyti
Gal kas turit, ar patogus orkaites sensorinis valdymas? Man, pvz, kaitlentes nelabai patinka, bet kad praktiskai nebera be sensorinio valdymo, o vat orkaiciu yra? As cia ziurejau speedy rekomenduota electrolux'a, bet kazkaip va ta sensorika biskiuka stabdo 4u.gif
Atsakyti
Na, jau porą dienų naudojuos nauja kaitlente.
Biškiuką buvo streso kai tik įjungėm į elektros lizdą - visi jungikliai cypė lyg juos kas bandytų įjungti. Nors rankenėlės buvo nusuktos ant išjungimo. Aišku reikia priprasti netiesti rankos link degtukų ir reikia kantrybės išmokti uždegti - būna dar per trumpai palaikau įspaustą rankenelę.
Bet nieko.
Dabar tik klausimas - kuo ją valyti? Įtariu negalima valyti visokiais cif.. unsure.gif
Atsakyti
Sveikos ir sveiki visi mirksiukas.gif ]
Gal kas turite ir galite pakomentuoti, išvardyti + ir - šios kaitlentės. Užsienio komentatoriai labai gerai atsiliepia, gal išgirsiu ir vietinių vertintuojų ax.gif Ačiū.
Bosch PCQ715M90E
Bosch
Atsakyti
speedy, būčiau labai dėkinga, jei parašytumėt, ar čia tik garinė orkaitė ar galima joje ir maistą pašildyti, t.y. vietoj mikrobangės? Arba nerandu niekur tokios info arba nemoku skaityti blush2.gif

SIEMENS HB 25D5L2

Atsakyti