Sveikutes apie garų puode gaminamo maisto naudą turbūt zinome visos bet pritrūksta idejų, kad patiekalai būtu kuo įvairesni ir sveikesni. Kas turite garų puodą, prašom pasidalinti idėjomis
Balandėlius, kukulius, bulves, šiaip visokias daržoves, krūtinėlę
QUOTE(cushy @ 2013 03 18, 10:54)
Balandėlius, kukulius, bulves, šiaip visokias daržoves, krūtinėlę
O i balandelius ir kukulius kiausini dedi?
Vakar gaminau menke,-imarinavau apslaksciau citrinos sultim, ant zuvies virsaus uzdejau raudono svoguno riekeliu.Gavosi tikrai skaniai
Balandėliai, bulvės, faršo kukuliukai, šaldytos daržovės garnyrui, mėsos kepsniukai
Indelyje - ryžiai, omletas, pyragai
Tiek atsiminiau
Indelyje - ryžiai, omletas, pyragai
Tiek atsiminiau
QUOTE(Geriuke @ 2013 03 18, 18:52)
As jame kolkas mesos farso kukuliukus pagal Beatos recepta gaminu,tai
Gal galima plačiau ?
As kol kas tik zuvi esu gaminusi, bet labai skaniai gaunasi Is folijos pasidarai tokia lekstute aukstesniais krastais, dedi zuvi, uzpili sojos, uzspaudi laimo, smulkiai pjaustyto imbiero, galima cesnako, svogunu laisku, ciliuko, pipiriuko. Padaziukas nerealus gaunasi, valgau tiesiai is folijos
Mergaites ka dedat i kukuliu farsa? noriu daryt vistienos kukulius..
Šypsenėlė (:+2013 03 20, 10:01-->
Faršas, prieskoniai, pjaustytas svogūnas, kiaušinis. Šiaip paskutinius kartus visada faršą maišau su žaliu kopūstu, tarkuotu per burokinę tarką, maždaug 50/50 faršo ir kopūsto. Taip maišau ir kotletų masę, kurie bus kepami. Maišyti pagal skonį, kopūsto visai nesijaučia, jei daugiau tai minimaliai, patiekalas gaunasi "lengvesnis", sutaupoma mėsos sąskaita. Šitas fintas labai padeda norint nepersivalgyti, suvalgai tiek pat, tik lengvesnio skrandžiui, mažiau kaloringesnio maisto. galima pradžiai ir 1/3 kopūsto įdėti, pagal skonį
QUOTE( Šypsenėlė (: @ 2013 03 20, 10:01)
Mergaites ka dedat i kukuliu farsa? noriu daryt vistienos kukulius..
Faršas, prieskoniai, pjaustytas svogūnas, kiaušinis. Šiaip paskutinius kartus visada faršą maišau su žaliu kopūstu, tarkuotu per burokinę tarką, maždaug 50/50 faršo ir kopūsto. Taip maišau ir kotletų masę, kurie bus kepami. Maišyti pagal skonį, kopūsto visai nesijaučia, jei daugiau tai minimaliai, patiekalas gaunasi "lengvesnis", sutaupoma mėsos sąskaita. Šitas fintas labai padeda norint nepersivalgyti, suvalgai tiek pat, tik lengvesnio skrandžiui, mažiau kaloringesnio maisto. galima pradžiai ir 1/3 kopūsto įdėti, pagal skonį
As kukuliukus verdu, darzoves, menke irgi dariau, labai skaniai gavosi, nors receptas visai paprastas buvo
Dar jame kinu koldunus verdu, isvis nerealus dalykas
Dar jame kinu koldunus verdu, isvis nerealus dalykas
Šypsenėlė (:+2013 03 18, 11:59-->
kiek laiko garinat?
gal galima placiau apie menke?
QUOTE( Šypsenėlė (: @ 2013 03 18, 11:59)
Vakar gaminau menke,-imarinavau apslaksciau citrinos sultim, ant zuvies virsaus uzdejau raudono svoguno riekeliu.Gavosi tikrai skaniai
kiek laiko garinat?
QUOTE(Simuute @ 2013 03 20, 21:17)
menke irgi dariau, labai skaniai gavosi, nors receptas visai paprastas buvo
gal galima placiau apie menke?
QUOTE(eglute320 @ 2013 03 20, 15:32)
Faršas, prieskoniai, pjaustytas svogūnas, kiaušinis. Šiaip paskutinius kartus visada faršą maišau su žaliu kopūstu, tarkuotu per burokinę tarką, maždaug 50/50 faršo ir kopūsto. Taip maišau ir kotletų masę, kurie bus kepami. Maišyti pagal skonį, kopūsto visai nesijaučia, jei daugiau tai minimaliai, patiekalas gaunasi "lengvesnis", sutaupoma mėsos sąskaita. Šitas fintas labai padeda norint nepersivalgyti, suvalgai tiek pat, tik lengvesnio skrandžiui, mažiau kaloringesnio maisto. galima pradžiai ir 1/3 kopūsto įdėti, pagal skonį
As irgi dedu kopusto, tik 1\4 dali, labai gelbsti, nes buna sultingesne, ypac malta krutinele. Dar kai turiu kartais kopusta keiciu cukinija, tik deti reikia irgi koki 1\4 , cukinija turi neutralu skoni, o gaminant igauna mesos , prieskoniu skoni, o mesa labai sultinga tampa.