Turbūt mano ir seskės anytų dovanoms nelabai prilygsi savo "išradingumu".
Žodžiu - seskės gimtadienis. Atvažiuoja jos uošvis ir atneša jai "Stiliaus" (iš "Lietuvos rytoa") žurnalus, perrištus su kaspinėliu tarybinių laiku. Ir dar įkišta tarybinė atvirutė "pozdravliaem". Ten parašyta - sveikinu su gimtadieniu. Seskė galvojo, kad čia bajeris. Ir klausia - o tai kur dovana. Tai uošvis sako - čia ir yra dovana nuo tavo anytos.
Ai, dar atvežė jiems vištą (jie vištas augina). Tai anyta jai ir sako, oi mūsų vištos taip krenta. Sesuo paklausė - o šita kaip? Anyta - nu jo šita irgi krito (padvėsė, suprask), bet mes valgom ir nieko

Rezultatas - šuo pasimėgaudamas valgė vištos buljoną.
Kai pagalvoji - nu marti, tai gal dzin ką dovanoti. Bet buvo mano švogerio jubiliejus. Tėvai išvakarėse pranešė, kad tėvui su širdim blogai, tai neatvažiuos. Gaila aišku... Po poros savaitgalių jie važiavo pas jo tėvus, tai gerbiamieji tėveliai savo sūnaus net nesiteikė pasveikinti normaliai.
Mano anyta ne tokia "originali", bet savo dovanom irgi pasižymi. Kalėdom visada pritempia visokio š.. ir dar pasakojasi - oi, čia saldainiai iš Amerikos, teta Vlada atvežė. Tie saldainiai tai caro Ivano laikų, sakau, geriau jau lietuviškus pirkti, tai bent žinosim nuo ko apsinuodijom. Man pvz. Kalėdom padovanojo virtuvinį rankšluostuką, kuris buvo atlenktas rankom (labai nemokšiškai). Aiškiai kažkokį medžiagos gabalą apkarpė.. Po to įdėjo kremą deginimuisi ir aiškina, kad čia pienelis kūnui. Sakau, tai gal aš moku skiatyti. Tai ta vėl teisinasi - aš paprašiau ten tos Vlados, tai jinai sakė , kad čia pienelis kūnui. Mano anyta turi visokių draugelkų, kurių dukros gyvena užsienyje arba tos draugelkos kokioj Amerikoj vaikus prižiūri. Tai dukros priveža mamoms kokių nors dalykėlių, mamkoms nereikia, tai mano anyta prasieina ir kaip kokia šiukšlių mašina viską susirenka ir taip dovanas mus visiems gatavos
Tiesa, prisimianiau. Pvz. aš tikrai žinau, kad kitom kalėdom gausiu dovaną tam maišlyje, kuriame jai dovanojau praeitą kartą... Nu dar būna, kad per Kalėdas gaunam maišelius su gėlytėm

Geriausias bejeris - kai pamačiau maišelį, kurį jinai paėmė iš mano namų ir kur yra tos atvirutės prie maišelio, ten mano mama buvo užrašius anūkei.
Kadangi apie mano anytą galima knygą parašyti, tai manau pastarasis bajeris geriausiai iliustruos jos "taupumą ir originalumą". Žodžiu - grįžtam su vyru iš darbo, o pakeliui nusipirkom kerptą viščiuką, kuris įpakuotas į foliją. Ištarukiu aš tą viščiuką, o folgą, savaime suprtama metu į šiukšliką. Pmatė mano anyta - tu nemesk, aš snieguolių prikarpysiu.

Sakau, gerai, pasiimkit visą šiukšlių maišą, neškitės namo, gal dar ką nors rasit gero. Tai ji mus su vyru nepraktiškais apvadino. Va teip va..
Ai, mano tėvukas irgi čia pavarė. Indai, aišku nepamaišys, bet kai jų neturi kur dėti... Per vieną gimdienį padovanojo servizą, per kitą - servizą. Sakau, dabar galim pyktis su vyru, kai tiek dafiga lėkščių turim
Dabar vėl sako - nu tokią sunkią dovaną nupirkau - nežinau čia tau vienai ar jums abiems bus. Tai aš jam - servizų daugiau ačiū nereikia, nes ir taip nebeturim kur kišti... Tai tipo dabar jau ne servizas..