Įkraunama...
Įkraunama...

Hormonų tyrimai

QUOTE(Iveina @ 2013 11 12, 16:09)
Progesteronas geras, rodo, kad ovuliacija įvykus ir panašu, kad ovuliacija buvo kokybiška (turi viršyti 10 ng/ml). Prolaktinas taip pat geras. Tik įdomios normos - šiaip prolaktino viršutinė riba yra apie 23 ng/ml arba apie 480 nlU/l. Apskritai sakoma, kad jeigu prolaktinas ir normos ribose, bet arčiau viršutinės ribos, jau yra slopinama ovuliacija. Tačiau Jums tas negalioja, nes Jūsų PRL yra geras.

Ačiū už pakomentavimą 4u.gif 4u.gif Atsakymus gavau į el. paštą, tai pakopinau, dariausi Sorpo.
Atsakyti
Sveikos merginos,
Pavasari su vyru pradejome zygius po gyd. nestuke.gif link smile.gif Mano hormonai buvo normos ribose, tik vyro turtas prastokas, spalio pirmomis dienomis buvo atlikta 1IUI( vaisingumo spec. patare del musu amziaus ir MB prastos spermos) ir po jos rado cista del kurios dingo MMM verysad.gif jau kuri laika gyd. ja stebi, si karta liepe pasidaryti prolaktina, TTH ir FT4 tyrimus. Bijau, kad del stimuliacijos man issiderino visi hormonai (bet stimul.dozes buvo nedideles ir tik viena karta, o organizmas taip sureagavo). Gal kuriai kas panasau buvo?
Atsakyti
QUOTE(Renalta @ 2013 11 13, 10:28)
Sveikos merginos,
Pavasari su vyru pradejome zygius po gyd.  nestuke.gif link  smile.gif Mano hormonai buvo normos ribose, tik vyro turtas prastokas, spalio pirmomis dienomis buvo atlikta  1IUI( vaisingumo spec. patare del musu amziaus ir MB prastos spermos) ir po jos rado cista del kurios dingo MMM  verysad.gif jau kuri laika gyd. ja stebi, si karta liepe pasidaryti prolaktina, TTH ir FT4 tyrimus. Bijau, kad del stimuliacijos man issiderino visi hormonai (bet stimul.dozes buvo nedideles ir tik viena karta, o organizmas taip sureagavo). Gal kuriai kas panasau buvo?

Skydliaukės veikla vis tik gali sutrikti nuo dirbtinio hormonų reguliavimo. Man po stimuliacijos (pirma stimuliacija, mažomis dozėmis, išaugo 3 vienodo dydžio foliai, bet vienas liko, taigi dabar turiu cistą, bet mm pasirodė laiku, nes gleivinė buvo ideali nėštumui, bet..). Faktas yra tas, kad kiekvieno organizmo reakcija į cheminius "hormonus" yra skirtinga. Vieni stimuliuojantys vaistai slopina gleivinės augimą, o sutrikus ir kitų hormonų veiklai, parasčiausiai nebūna iš ko ateiti tom mm, nes gleivinė būna per plona, kad pradėtų atsisluoksniuoti.
Atsakyti
sveikos,
pasiemiau tyrimus sian. randuos de, zodziu 12 cd tokie (skliausteliuose tyrimo rezultatas to pacio hormono darytas 3 ciklo diena)
Estradiol 62,1pg/ml (71,9)
Progesteron 0,99 ng/ml (0,90)
FSH 5,5 mlE/ml (4,9)
LH 19,4 mlE/ml (16,3)
normu salia situ tyrimu nera...
gal kas suprasit? man tepasake kad policistines ir tiek...

Kiti tyrimai daryti 3 ciklo diena
TSH 0,86 uIU/ml (norma 0,27-2,50)
Dhea basal 2,24 ng/ml (norma 0,4-4,10)
DHEA Sulfat 3,4 ug/ml (norma 0,4-4,3)
SHBG 56,9 nmol/l (norma 18,0-144,0)
Nzn parasyta Freier Androgen 4,06 norma <3,50
Estradiol 71,9 pg/ml
progesteron 0,90 ng/ml
FSH 4,9 mlE/ml
LH 16,3 mlE/ml
Prolaktin 15,1 ng/ml(norma 4,8-23,3)
testosteronas 0,67 ng/ml (norma 0,03-0,48)

gal kas ka pakomentuotumet? kad policistines senai zinau sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Iveina @ 2013 11 13, 11:47)
Skydliaukės veikla vis tik gali sutrikti nuo dirbtinio hormonų reguliavimo. Man po stimuliacijos (pirma stimuliacija, mažomis dozėmis, išaugo 3 vienodo dydžio foliai, bet vienas liko, taigi dabar turiu cistą, bet mm pasirodė laiku, nes gleivinė buvo ideali nėštumui, bet..). Faktas yra tas, kad kiekvieno organizmo reakcija į cheminius "hormonus" yra skirtinga. Vieni stimuliuojantys vaistai slopina gleivinės augimą, o sutrikus ir kitų hormonų veiklai, parasčiausiai nebūna iš ko ateiti tom mm, nes gleivinė būna per plona, kad pradėtų atsisluoksniuoti.

Labai aciu uz paaiskinima 4u.gif o pas jus kiek laiko jau cista yra?ar ji mazeja?
IUI metu gleivine buvo tinkamo storio, tai kur ji dingo? doh.gif nes siuo metu ji labai plona verysad.gif
Atsakyti
Sveikos,

pasidariau 3CD hormonu tyrimus. Gal galetumete pakomentuoti, kurios labiau nusimano apie tai, ar viskas gerai (pas gyd eisiu po visu tyrimu). Dekui.

E2 - 32,63 pg/ml (norma 12-166)
TTH - 1,91 uIU/ml (norma 0,27-4,2)
FSH - 5,21 mIU/ml (norma 4-13)
LH - 4,59 mIU/ml ( norma 2-12)
SHGB - 17,9 nmol/l (norma 18-114)
T - 0,329 ng/ml (norma 0,1-0,8)
Atsakyti
QUOTE(Cit @ 2013 11 13, 14:02)
sveikos,
<...>
gal kas ka pakomentuotumet? kad policistines senai zinau sad.gif

Taip, LH ir FSH santykis viršija 3, todėl nenuostabu, kad nustatytos PKS. Estradiolis geras, nors aišku visada galėtų būti didesnis, nes jis atsakingas už gleivinės storį. Prolaktinas daugiau mažiau geras. TSH (jeigu tai tas pats kas TTH) irgi geras. Jeigu tas Freier Androgen reiškia laisvųjų androgenų indeksą, tada jis taip pat tiesiog patvirtina PKS. Kokį gydymą siūlo?
QUOTE(Renalta @ 2013 11 13, 15:06)
Labai aciu uz paaiskinima  4u.gif o pas jus kiek laiko jau cista yra?ar ji mazeja?
IUI metu gleivine buvo tinkamo storio, tai kur ji dingo?  doh.gif nes siuo metu ji labai plona  verysad.gif

Praėjęs ciklas buvo stimuliuotas, cistą rado paskutinę ciklo dieną, kai ėjau pasitikrinti dėl kitos stimuliacijos. Dabar tik antra naujo ciklo diena, tai labai tikiuosi, kad per šį ciklą ji išnyks. O dėl gleivinės.. tiesą pasakius neįsivaizduoju, kaip ji gali sumažėti doh.gif bet tokios jau tų chemijų paskemės - niekada nežinai kuom pasibaigs...
QUOTE(-robertina- @ 2013 11 13, 16:08)
Sveikos,

pasidariau 3CD hormonu tyrimus.  Gal galetumete pakomentuoti, kurios labiau nusimano apie tai, ar viskas gerai (pas gyd eisiu po visu tyrimu). Dekui.

E2 - 32,63 pg/ml (norma 12-166)
TTH - 1,91 uIU/ml (norma 0,27-4,2)
FSH - 5,21 mIU/ml (norma 4-13)
LH - 4,59 mIU/ml ( norma 2-12)
SHGB - 17,9 nmol/l (norma 18-114)
T - 0,329 ng/ml (norma 0,1-0,8)

Kad nėra prie ko kibti 4u.gif
Atsakyti
na kol aks nieko, paprastas ginisu dare cia pirma cikla po eprsileidimo viskas, tai tiesiog metformina geriu, po 1 du kart dienoj... o 22 i viasingumo klinika einam, tikiuso ten jau koki gydyma skirs, mano paprastas ginisu norejo daryti stimuliacijas paprastas, vaistais, bet nutariau geriau i klinika kreiptis smile.gif visgi gal jei tas testosteronas tosk didelis galetu man ka ir nuo jo skirt sad.gif plaukai kuokstais slenka, sakau gal ir lelius del jo galejo pabegt? nes pamenu jau ligonine slinko, po persileidimo jau 3 men ir toliau krenta sad.gif
Atsakyti
Labukas:) noreciau isgirsti jusu nuomone del mano hormonu tyrimo..
E2-311.8
fsh-6.00
lh-14.96
prl-285,4
testo-2.04

pagal viska matau,kad per didelis kiekis tik lh ir testo..ar gali tai parodyti,kad man PKS ir nevyksta ovuliacija?
Atsakyti
QUOTE(Cit @ 2013 11 13, 21:46)
na kol aks nieko, paprastas ginisu dare cia pirma cikla po eprsileidimo viskas, tai tiesiog metformina geriu, po 1 du kart dienoj... o 22 i viasingumo klinika einam, tikiuso ten jau koki gydyma skirs, mano paprastas ginisu norejo daryti stimuliacijas paprastas, vaistais, bet nutariau geriau i klinika kreiptis smile.gif visgi gal jei tas testosteronas tosk didelis galetu man ka ir nuo jo skirt sad.gif plaukai kuokstais slenka, sakau gal ir lelius del jo galejo pabegt? nes pamenu jau ligonine slinko, po persileidimo jau 3 men ir toliau krenta sad.gif

Metforminas gerai. O stimuliacija esant PKS yra taip pat gera išeitis. Toms, kurios turi PKS dažnai būna per žemas progesteronas antroje ciklo pusėje, o jis vaidina bene svarbiausią vaidmenį. Jis tiriamas 7 dieną po ovuliacijos. Bent kokiu atveju linkiu kuo greičiau atsigauti ir pagauti gandrą už uodegos 4u.gif

QUOTE(April10 @ 2013 11 14, 00:47)
Labukas:) noreciau isgirsti jusu nuomone del mano hormonu tyrimo..
E2-311.8
fsh-6.00
lh-14.96
prl-285,4
testo-2.04

pagal viska matau,kad per didelis kiekis tik lh ir testo..ar gali tai parodyti,kad man PKS ir nevyksta ovuliacija?

Visų pirma blogai, kad nenurodėte, kokiais matavimo vienetais atlikti tyrimai. Kelintą ciklo dieną? Nes jeigu ne 3-5 CD, o vėliau, visai normalu, kad LH yra pakilęs, nes artėjant link ovuliacijos jis ir turi kilti. Iš E2 sprendžiant taip pat galima susidaryti įspūdį, kad tyrimai atlikti tikrai net 3-5 ciklo dieną. E2 taip pat didėja artėjant link ovuliacijos. Dėl TESTO taip pat nėra aišku kokie matavimo vienetai - be to, jeigu TESTO ir didesnis, reikia kartu vertinti ir SHBG - tokiu būdu įvertinama, kiek laisvo testosterono yra kraujyje.
O ar vyksta ovuliacija galima įvertinti tik echoskopu ir progesterono tyrimu 7 dieną po ovuliacijos.
Atsakyti
QUOTE(Iveina @ 2013 11 14, 07:02)
Metforminas gerai. O stimuliacija esant PKS yra taip pat gera išeitis. Toms, kurios turi PKS dažnai būna per žemas progesteronas antroje ciklo pusėje, o jis vaidina bene svarbiausią vaidmenį. Jis tiriamas  7 dieną po ovuliacijos. Bent kokiu atveju linkiu kuo greičiau atsigauti ir pagauti gandrą už uodegos  4u.gif 
Visų pirma blogai, kad nenurodėte, kokiais matavimo vienetais atlikti tyrimai. Kelintą ciklo dieną? Nes jeigu ne 3-5 CD, o vėliau, visai normalu, kad LH yra pakilęs, nes artėjant link ovuliacijos jis ir turi kilti. Iš E2 sprendžiant taip pat galima susidaryti įspūdį, kad tyrimai atlikti tikrai net 3-5 ciklo dieną. E2 taip pat didėja artėjant link ovuliacijos. Dėl TESTO taip pat nėra aišku kokie matavimo vienetai - be to, jeigu TESTO ir didesnis, reikia kartu vertinti ir SHBG - tokiu būdu įvertinama, kiek laisvo testosterono yra kraujyje.
O ar vyksta ovuliacija galima įvertinti tik echoskopu ir progesterono tyrimu 7 dieną po ovuliacijos.

pataisysiu smile.gif 4 CD
E2 311,8 pmol/l
FSH 6.00 IU/l
LH 14.96 IU/l
PRL 285.4 mIU/l
TESTO 2.04 nmol/l
Atsakyti
o koki tyrima vyrui reikia atlikti?
Atsakyti