Įkraunama...
Įkraunama...

Hormonų tyrimai

QUOTE(Iveina @ 2013 10 17, 11:11)
Sveiki, su LAI, TTH, TESTO, SHBG, E2 - viskas gerai.
LH ir FSH mano akimis žiūrint yra vos mažoki (į mažesnę pusę). Gal kiek didesnių skaičiukų norėtųsi, bet gal ir viskas gerai. Santykis LH ir FSH - 0,6 (turėtų būti apie 1), bet pastojama ir su tokiu wink.gif

Gydytoja viską plačiau pakomentuos smile.gif

dekui! o kaip skaiciuojamas santykis? kas is ko dalinama?
jeigu bus bedu, yra koks gydymas?
Atsakyti
QUOTE(lyrika @ 2013 10 17, 11:14)
dekui! o kaip skaiciuojamas santykis? kas is ko dalinama?
jeigu bus bedu, yra koks gydymas?

Tiesiog LH dalinama iš FSH (abu turi būti tokiais pačiais matavimo vienetais). Jūsų atveju 2,82/4,41=0,6.

Šiaip į šį santykį labiau žiūrima tada, kai LH stipriai viršija FSH - tokiu atveju, jeigu santykis yra didesnis nei 1.0 yra tiriama dėl policistinių kiaušidžių sindromo. Bet Jums tas negresia.

Gydymo manau Jums neprireiks wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Iveina @ 2013 10 17, 11:17)
Tiesiog LH dalinama iš FSH (abu turi būti tokiais pačiais matavimo vienetais). Jūsų atveju 2,82/4,41=0,6.

Šiaip į šį santykį labiau žiūrima tada, kai LH stipriai viršija FSH - tokiu atveju, jeigu santykis yra didesnis nei 1.0 yra tiriama dėl policistinių kiaušidžių sindromo. Bet Jums tas negresia.

Gydymo manau Jums neprireiks wink.gif

dekui dar karta 4u.gif
dar reikes pasidaryti kitus tyrimus ir siusti vyra tada jau, nes nebera ideju, kas gali blogai buti doh.gif
Atsakyti
Sveikos, merginos, smile.gif

Priimsit? smile.gif

Ir as turiu toki "dziaugsmeli" su tais visais hormonais doh.gif
Man mane lyg viskas normoje, tik DHEA-S yra per per didelis, apie 11, o normos auksciausia riba apie 9 yra. Tai israse thybone ketvertuka kas ryta pries pusrycius. Siandien antra diena ji geriu, tikuosi greitai numusiu as ji ir galesim pamatyt uzkibusi zirniuka ax.gif

Beje, kas tas LAI tyrimas? Nelabai randu info apie ji g.gif
Atsakyti
QUOTE(niolika @ 2013 10 17, 11:50)
Sveikos, merginos, smile.gif
<...>
Beje, kas tas LAI tyrimas? Nelabai randu info apie ji  g.gif

LAI yra laisvųjų androgenų indeksas (FAI - Free Androgen Index). Išskaičiuojamas dydis. TESTO dauginamas iš 100 ir dalinama iš SHBG.
Atsakyti
QUOTE(Iveina @ 2013 10 17, 12:49)
LAI yra laisvųjų androgenų indeksas (FAI - Free Androgen Index). Išskaičiuojamas dydis. TESTO dauginamas iš 100 ir dalinama iš SHBG.

Aciu labai 4u.gif
Papildyta:
O gal teko susidurti, kaip ta TESTO pamazinti? ax.gif (tas TESTO kaip suprantu rodo, kiek pas mane vyrisku hormonu? Ar taip? g.gif )
Atsakyti
SveikoS, gal kas galetu pagelbeti, buciau labai dekinga.Gavau tyrimu rezultatus ir nieko nesuprantu, o siuo metu esu uzsienyje.

FT4-17
TSH-3.6
FSH-4.0
LH-2.2
PROG-55
PROL-515
Atsakyti
QUOTE(dione23 @ 2013 10 18, 19:41)
SveikoS, gal kas galetu pagelbeti, buciau labai dekinga.Gavau tyrimu rezultatus ir nieko nesuprantu, o siuo metu esu uzsienyje.

FT4-17
TSH-3.6
FSH-4.0
LH-2.2
PROG-55
PROL-515

Prie siu rezultatu turetu buti ir normos surasytos, tad pati nesunkiai gali pasiziureti kurie rodikliai yra normos ribose, ir kurie ne - per dideli ar per mazi. Tuomet bus aiskiau siek tiek - ar reikia gydytojo ar nelabai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dione23 @ 2013 10 18, 19:41)

FT4-17
TSH-3.6
FSH-4.0
LH-2.2
PROG-55
PROL-515

Taip, tikrai reikalingos normos. Pagal progesterono rezultatu,s panašu, jog tyrimus darėtės 21 CD, bet tomis dienoms nėra tikslinga darytis FSH ir LH.
Prolaktinas bent kokiu atveju per aukštas (nepriklausomai nuo to, kokie matavimo vienetai, ar normos).
Atsakyti
Sveikos merginos, gal galesit padeti...

Noriu darytis tyrimus, kuriuos reikia atlikti 20-21 CD. Bet skaiciau, kad tai turi buti 7 dienos po Ovuliacijos. Taigi man pagal BT matavimus visgi O vyko 18 CD, tai ar teisngai suprantu, kad šiuos tyrimus turėsiu darytis po 7 dienu kai nustatyta galima o diena ? T. Y. 10 mėn. 25 diena ? Aciu uz pagalba
Atsakyti
QUOTE(Iveina @ 2013 10 21, 09:53)
Taip, tikrai reikalingos normos. Pagal progesterono rezultatu,s panašu, jog tyrimus darėtės 21 CD, bet tomis dienoms nėra tikslinga darytis FSH ir LH.
Prolaktinas bent kokiu atveju per aukštas (nepriklausomai nuo to, kokie matavimo vienetai, ar normos).

as cia dariausi norvegijoje, jokiu normu nebuvo salia parasyta,tik tiek, ka surasiau.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Tyriausi progesteroną ir jo rezultatai 21 c.d. buvo 26.2 nmol/l g.gif skaičiau temutę ir kiek supratau nuo 25 skaitosi, kad ovuliacija įvyko? tai taip gaunasi, kad šį ciklą ov buvo, taip? kad ir vos vos virš 25? blush2.gif g.gif bet tokių skaičiukų turbūt negana, kad užsikabintų kleckas? g.gif
Atsakyti