Įkraunama...
Įkraunama...

Hormonų tyrimai

QUOTE(Prometėja @ 2013 09 24, 20:32)
Na, buvau aš pas ginę su savo rezultatais... Tai nei prie LH ir FSH santykio, nei prie PRL neprisikabino - tipo viskas ok, bet echoskopuojant pastebejo, kad gimdos gleivine  mazesne negu turetu buti... Tai dar paspaude krutis - o ten kai istrysko fontanas  doh.gif

Sakykit, o ką reiškia, kai iš krūtų fontanai? Mane tada apžiūros metu irgi ginekologas gerai apspaudė tai iš dešnės sake išsispaudė lašelis ir tik pasakė, kad viskas gerai, o aš kažkaip ir nebepaklausiau ką daugiau reikštų, nes daug kitų klausimų turėjau.. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Piktukė @ 2013 10 06, 20:15)
Sakykit, o ką reiškia, kai iš krūtų fontanai? Mane tada apžiūros metu irgi ginekologas gerai apspaudė tai iš dešnės sake išsispaudė lašelis ir tik pasakė, kad viskas gerai, o aš kažkaip ir nebepaklausiau ką daugiau reikštų, nes daug kitų klausimų turėjau.. ax.gif

Gali būti, kad yra padidėjęs prolaktinas, bet nebūtinai rolleyes.gif jeigu gydytojas sakė, kad viskas gerai, gal ir yra tada viskas gerai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Iveina @ 2013 10 07, 06:50)
Gali būti, kad yra padidėjęs prolaktinas, bet nebūtinai  rolleyes.gif jeigu gydytojas sakė, kad viskas gerai, gal ir yra tada viskas gerai  smile.gif

turbut geriausia butu pasidaryt PRL ir butu aisku. smile.gif pas mane po kelis lasus budavo ir padidejus, ir kai normalus PRL.
Atsakyti
QUOTE(Piktukė @ 2013 10 06, 19:15)

Sveikos, - na, gal dėl ramybės galit pasidaryt PRL, bet jeigu gyd. sakė, kad viskas ok, - galgi viskas gerai. 4u.gif

Man tai taip paaiškino, kad iš krūtų pienas, o tyrimas normos ribose, nors arčiau viršutinės ribos:
Tų prolaktino molekulių būna kelių rūšių (vienos aktyvesnės, kitos ne) - o tyrimas rodo tik jų vienetų skaičių (neišskiriant kurios aktyvesnės, kurios ne) ir gali būti ir taip, kad prolaktino molekulių skaičius telpa į normos ribas pagal vnt., bet ten vyrauja aktyvesnės molekulės, -tada tyrimas rodo normos ribas, - bet vistiek organizmas veikiamas taip, lyg būtų virš normos PRL 4u.gif Nžn ar aiškiai parašiau... blush2.gif

Man priskyrė vaistų mažinančių PRL ir va db pasidarius 7DPO PRL nuo 16.6 ng/ml jis man nukrito iki 6,96 ng/ml 4u.gif

Dar ir PRG pasidariau: 39,4 nmol/l (norma Mot.: liutealinės fazės vidurys: 19-76 wink.gif
Tai supratau, kad ovuliacija lyg įvykus? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Prometėja @ 2013 10 07, 12:20)
Tai supratau, kad ovuliacija lyg įvykus? 4u.gif

Ivykus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramce @ 2013 10 07, 13:54)

Ačiū už atsakymą 4u.gif na, lauksim rezultatų blush2.gif
Atsakyti
Hmm.. g.gif Ačiū už atsakymus, tada jei šį mėnesį nepavyko kitą 7DPO pasidarysiu PRL, nes dabar jau liko tik kelios dienos iki mm ir turb8t nelabai verta kažką daryti.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Piktukė @ 2013 10 08, 18:40)
Hmm.. g.gif  Ačiū už atsakymus, tada jei šį mėnesį nepavyko kitą 7DPO pasidarysiu PRL, nes dabar jau liko tik kelios dienos iki mm ir turb8t nelabai verta kažką daryti.. 4u.gif

PRL gali darytis bet kurią ciklo dieną mirksiukas.gif 7DPO aktualu, kai nori tirtis PRG.
Atsakyti
Sveikos, man paskyrė progesterono tyrimą 21 CD, bet mano ciklas 31. pagal tai ką perskaičiau čia ne vėliau turėtų būt daroma? nes darytis vistiek reikės privačioj klinikoj mokėti pinigėlius bus gaila jei ne laiku atlikti ir neteisingi rezultatai...
Atsakyti
QUOTE(raudona321 @ 2013 10 08, 23:10)
Sveikos, man paskyrė progesterono tyrimą 21 CD, bet mano ciklas 31. pagal tai ką perskaičiau čia ne vėliau turėtų būt daroma? nes darytis vistiek reikės privačioj klinikoj mokėti pinigėlius bus gaila jei ne laiku atlikti ir neteisingi rezultatai...

Jeigu žinote savo ovuliacijos dieną, tada darykitės 7-8 dieną po ovuliacijos (DPO) smile.gif nes ta 21 CD skaitoma kaip 7 DPO, esant standartiniam 28 dienų ciklui.
Atsakyti
sveikos,

gavau atsakymus, padare hormonu tyrima 3-cia ciklo diena. galit gal pakomentuoti?

Lytinius hormonus sujungiantis
globinas (SHBG) - 45.54nmol/l

Folikulus stimuliuojantis hormonas
(FSH) 4,41 mIU/ml

Liuteinizuojantis hormonas (LH) 2,82 mIU/ml

Testosteronas (TTE) <20,0 ng/dl
(x0.03467nmol/l)

Estradiolis (E2) 56,9 pg/mL
(x3.671pmol/L)

Tireotropinis hormonas (TSH, TTH) 0,916 μIU/ml

LAI 1.52
Atsakyti
QUOTE(lyrika @ 2013 10 17, 10:39)
sveikos,

gavau atsakymus, padare hormonu tyrima 3-cia ciklo diena. galit gal pakomentuoti?

Lytinius hormonus sujungiantis
globinas (SHBG) - 45.54nmol/l
Folikulus stimuliuojantis hormonas
(FSH) 4,41 mIU/ml
Liuteinizuojantis hormonas (LH) 2,82 mIU/ml
Testosteronas (TTE) <20,0 ng/dl
(x0.03467nmol/l)
Estradiolis (E2) 56,9 pg/mL
(x3.671pmol/L)
Tireotropinis hormonas (TSH, TTH) 0,916 μIU/ml
LAI 1.52

Sveiki, su LAI, TTH, TESTO, SHBG, E2 - viskas gerai.
LH ir FSH mano akimis žiūrint yra vos mažoki (į mažesnę pusę). Gal kiek didesnių skaičiukų norėtųsi, bet gal ir viskas gerai. Santykis LH ir FSH - 0,6 (turėtų būti apie 1), bet pastojama ir su tokiu wink.gif

Gydytoja viską plačiau pakomentuos smile.gif
Atsakyti