QUOTE(KittyKitty @ 2013 08 09, 22:23)
Sveikos,
norėčiau, kad pasakytumėt kas nors savo nuomonę. Niekad neturėjau problemų su lyt. hormonais, darausi pagal tvarką, kai reikia prieš procedūras ir t. t. Pasidariau PRL (man nenurodė, kurią C. D. daryti, tik reikėjo nevalgius iki 9.30), rezultatas:
294,1 mIU/L, norma 102-496.
balandžio mėnesį daryta kitoj laboratorijoje (dieną ir valgius), buvo 130 (norma nuo 59 iki 619) mU/L.
Kaip suprantu, labai pakilo, turėtų būti iki 200, taip? Kas galėjo turėti įtakos, ar gali būti, kad svyruoja, ar gali priklausyti nuo ciklo dienos?
Ačiū
sveika
PRL nuo ciklo dienos nepriklauso, nors ir gydytojai rekomenduoja jį darytis antroje ciklo pusėje. dėl to valgymo iki šiol neaišku: daug kur rašo internete, kad reikia nevalgius, po atsikėlimo praėjus 3val., bet daktarai to nepasako net ir perklausiant. aš visada jį darydavau pavalgius, iš ryto po pusryčių, vieną kartą padariau nevalgius ir rezultatas nebuvo kažkuo išsiskiriantis. sakoma, kad pastojimui reikėtų PRL iki 200, bet aš į tai žiūriu vėlgi kritiškai, nes PRL yra LABAI ŠOKINĖJANTIS hormonas - jis nuo streso gali staigiai užkilti, o paskui gali ir sumažėti. žiūriu, nemažai nežinančių to PRL ar su šiek tiek didesniu pastoja natūraliai be problemų, tad sakyčiau, svarbu, kad jis normose ir ne prie viršutinės jos ribos ir jau gerai. čia tik mano nuomonė po visų tyrimų ir jų analizavimo