Įkraunama...
Įkraunama...

Hormonų tyrimai

QUOTE(egluciuke32 @ 2013 06 05, 17:33)
supratau, aciu uz atsakyma, keista jog man sake jog PKS buti negali, nes ov vyksta, o su PKS ov dazniausai nevyksta ir ciklai buna nereguliarus. NA tai gal siaip koks netikslumas ar nukrypimas, bet kuriuo atveju aciu smile.gif

Yra moterų, kurios turi PKS ir kurioms O vyksta kiekvieną ciklą, o ir ciklai reguliarūs. Turim pavyzdžių.
Nėra už ką wink.gif
Atsakyti
Merginos,

jei pirma ciklo diena tik patepliojo is esmes ant popieriaus ar verta ja zymeti kaip pirma? zymint cikla daznai tokios neskaiciuojamos kai kuriu ginekologu nuomone. Tai mastau kada eiti tyrimus darytis.. nes vakar patepliojo, o penktadienis (jei ta diena iskaiciuoti) 3 c.d. ir pirmadieni butu jau 6 c.d. kaip ir velu, bet jei neskaiciuoti, tai pirmadienis butu 5 c.d. ir turbut tuomet ir daryciau g.gif
Atsakyti
Sveika,

ąš eičiau šeštadienį, šeštadieniais kai kurios laboratorijos dirba iki pietų.

QUOTE(Novia @ 2013 06 06, 20:59)
Merginos,

jei pirma ciklo diena tik patepliojo is esmes ant popieriaus ar verta ja zymeti kaip pirma? zymint cikla daznai tokios neskaiciuojamos kai kuriu ginekologu nuomone. Tai mastau kada eiti tyrimus darytis.. nes vakar patepliojo, o penktadienis (jei ta diena iskaiciuoti) 3 c.d. ir pirmadieni butu jau 6 c.d. kaip ir velu, bet jei neskaiciuoti, tai pirmadienis butu 5 c.d. ir turbut tuomet ir daryciau  g.gif

Atsakyti
Sveikos mergaites

5 CD mano rezultatai

E2 - 146; norma 46-607
LH - 7,89; norma 2,4-12,6
FSH - 7,29, norma 3,5-12,5
TTH - 4,33, norma 0,27-4,2
SHGB - 65,85; norma 25-112
Testosteronas - 0,767; norma 0,29-1,67
LAI - 1,2; norma 0,3-5,62

Apie hormonus nieko nenumanau, dariausi pirma karta pakomentuokit mergaites, ir nesupratau kas tas LAI nes jo nebuvau prasius o kai paskambinau man padiktavo g.gif žodžiu bus matyt kai nuvaziuosiu apsiimti atsakymu
Atsakyti
Taipogi prasau jusu pagalbos 4u.gif
Tyrimai atlikti 6 ciklo diena, taciau siaip mano menesines nereguliarios.

TTH 1.39 mlU/l
norma: 0.4-4

Progesteronas 2.54
Ovuliacija: 0.79-19.78
Folikulinė fazė: 0.79-1.72
Liuteininė fazė: 4.77-63.6

Prolaktinas 203.07 mU/l
Nėščios moterys 206-4420

LH 2.43 mU/l
Ovuliacijos pikas: 9.6-80.0
Folikulinė fazė: 1 pusė: 1.5-8.0
2 pusė: 2.0-8.0
Liuteininė fazė: 0.2-6.5

FSH 4.53 mU/l
Ovuliacijos pikas: 6.3-24.0
Folikulinė fazė: 1 pusė: 3.9-12.0
2 pusė: 2.9-9.0
Liuteininė fazė: 1.5-7.0

I kurias fazes ziureti, jei tyrimas atliktas 6 ciklo diena?
Laborante tyrimo lape pazymejo, kad LH ir FSH per mazi.
Normas ji nurode Ovuliacijos piko fazes, bet juk 6 CD??
Ar as kazko nesuprantu..
Ir kiek zinau LH santykis su FSH turi buti apie 1, o pas mane taip nera..

O kad gydytoja jokio gydymo nepaskyre, tai isvis likau be zado..
Atsakyti
QUOTE(Venecija_ @ 2013 06 10, 12:09)
Sveikos mergaites

5 CD mano rezultatai

E2 - 146; norma 46-607
LH - 7,89; norma 2,4-12,6
FSH - 7,29, norma 3,5-12,5
TTH - 4,33, norma 0,27-4,2
SHGB - 65,85; norma 25-112
Testosteronas - 0,767; norma 0,29-1,67
LAI - 1,2; norma 0,3-5,62

Apie hormonus nieko nenumanau, dariausi pirma karta pakomentuokit mergaites, ir nesupratau kas tas LAI nes jo nebuvau prasius o kai paskambinau man padiktavo  g.gif žodžiu bus matyt kai nuvaziuosiu apsiimti atsakymu

Venecija, TTH per didelis - čia yra skydliaukės hormonas, todėl be endokrinologo čia niekaip neapsieisi. Visi kiti hormonai - liuks. LAI indeksas yra laisvas androgenų indeksas. Jis išskaičiuojamas iš TESTO ir SHBG. Su juo viskas tvarkoje smile.gif

QUOTE(zuzule @ 2013 06 10, 12:46)
Taipogi prasau jusu pagalbos  4u.gif
Tyrimai atlikti 6 ciklo diena, taciau siaip mano menesines nereguliarios.
TTH 1.39 mlU/l
Progesteronas 2.54
LH 2.43 mU/l
FSH 4.53 mU/l
I kurias fazes ziureti, jei tyrimas atliktas 6 ciklo diena?
Laborante tyrimo lape pazymejo, kad LH ir FSH per mazi.
Normas ji nurode Ovuliacijos piko fazes, bet juk 6 CD??
Ar as kazko nesuprantu..
Ir kiek zinau LH santykis su FSH turi buti apie 1, o pas mane taip nera..
O kad gydytoja jokio gydymo nepaskyre, tai isvis likau be zado..

Zuzule, keista Jūsų gydytoja vien dėl to, kad progesteroną skyrė darytis 6 ciklo dieną. Jis yra daromas 7 dieną po ovuliacijos - ciklo pradžioje jis visiškai nieko nepasako. TTH viskas tvarkoje, o vat LH tai pas Jus tikrai labai mažiukas. Bent kokiu atveju, LH iki ovuliacijos tik didėja, todėl jeigu būtumėt dariusi tyrimus anksčiau, jis būtų buvęs dar mažesnis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iveina: 10 birželio 2013 - 11:57
Zuzule, keista Jūsų gydytoja vien dėl to, kad progesteroną skyrė darytis 6 ciklo dieną. Jis yra daromas 7 dieną po ovuliacijos - ciklo pradžioje jis visiškai nieko nepasako. TTH viskas tvarkoje, o vat LH tai pas Jus tikrai labai mažiukas. Bent kokiu atveju, LH iki ovuliacijos tik didėja, todėl jeigu būtumėt dariusi tyrimus anksčiau, jis būtų buvęs dar mažesnis.

Kiek jau tu tyrimu pridaryta, bet kas is to..
Nepadeda man tie gydytojai sad.gif
O jei 6 ciko diena, tai i kuria FAZE ziureti? Folikuline?
Atsakyti
QUOTE(Iveina @ 2013 06 10, 13:57)
Venecija, TTH per didelis - čia yra skydliaukės hormonas, todėl be endokrinologo čia niekaip neapsieisi. Visi kiti hormonai - liuks. LAI indeksas yra laisvas androgenų indeksas. Jis išskaičiuojamas iš TESTO ir SHBG. Su juo viskas tvarkoje smile.gif

aciu uz komentara wink.gif
o TTH padidejimas gali trugdyti pastojimui... g.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzule @ 2013 06 10, 13:04)
Kiek jau tu tyrimu pridaryta, bet kas is to..
Nepadeda man tie gydytojai sad.gif
O jei 6 ciko diena, tai i kuria FAZE ziureti? Folikuline?

Tikrai folikulinė. O jau I ar II folikulinės fazės pusė, tai jau priklausys nuo to, kada Jums bus ovuliacija. Jeigu mėnesinės nėra reguliarios, greičiausiai 6 diena dar bus pirmoje folikulinėje fazėje. Bet čia tik mano okia nuomonė būtų.
Visagalyje google radau, jog mažas LH gali reikšti, jog ovuliacija apsikritai nevyksta, bet nėra rašoma, kas yra tas mažas LH.

QUOTE(Venecija_ @ 2013 06 10, 13:04)
aciu uz komentara wink.gif
o TTH padidejimas gali trugdyti pastojimui... g.gif

Taip, gali. Nežinau kuom tiksliai, bet net jeigu su lytiniais hormonais viskas tvarkoje, trukdyti gali būtent skydliaukės hormonai. Kadangi šiek tiek esu įsidėmėjusi Jūsų bandymo pastoti eigą, siūlyčiau be jokių laukimų užsiregistruoti pas endokrinologą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iveina: 10 birželio 2013 - 12:51

Sveikos... konversijos konversijos, bet čia kažkaip labai mažai visko... ginė sakė penktadienį, kad pagal geltonkūnį kokį tai O turėjo vykti...

22 ciklo diena. (21 sekmadienis...)

PRG Progesteronas (Immulite 2000) 29,5 nmol/l

Mot.: folikulinė fazė: 1,0 - 3,8 ;
ciklo vidurys: 1,5 - 5,5 nmol/l;
Mot.: liutealinės fazės vidurys: 19-76 ;
nėštumas: I tr.29,6 - 106;
II tr. 93,8 - 159 ;
III tr. 264- 509;
Vyrai: 0,86-2,9;
Vaikai: 1,1-9m.amžiaus: 0-4,1;
KONVERSIJA: nmol/l : 3,18 = ng/ml

Ar labai blogai ir ar dėl to gali skirti Duphą kad nebetepliotų prieš mėnesines?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Murmeti: 10 birželio 2013 - 13:16
QUOTE(Murmeti @ 2013 06 10, 14:15)
Sveikos... konversijos konversijos, bet čia kažkaip labai mažai visko... ginė sakė penktadienį, kad pagal geltonkūnį kokį tai O turėjo vykti...
22 ciklo diena. (21 sekmadienis...)
PRG Progesteronas (Immulite 2000) 29,5 nmol/l
<...>
Ar labai blogai ir ar dėl to gali skirti Duphą kad nebetepliotų prieš mėnesines?

Ovuliacija įvykus, tai faktas, bet dėl Duphastono tai aš vis tik būčiau linkusi pasitarti su gine unsure.gif Tai kelintą DPO yra atlikti tyrimai?
Atsakyti
QUOTE(Iveina @ 2013 06 06, 07:26)
Yra moterų, kurios turi PKS ir kurioms O vyksta kiekvieną ciklą, o ir ciklai reguliarūs. Turim pavyzdžių.
Nėra už ką wink.gif

tokiu atveju PKS pastoti netrukdo ir ji tarsi nemaiso? g.gif
Atsakyti