Įkraunama...
Įkraunama...

Hormonų tyrimai

Ir dar prie visų mano klausimų - tai visgi, dėl ko kyla prolaktinas? daug temų perskaičiau,o konkretaus atsakymo ir neradau.
Atsakyti
na stai as turiu savo hormonu rezultatus(paciu skaiciu neturiu viska gyd. sudejusi i ligos istorija ir deja negaliu jums ju parodyti verysad.gif ) bet sake kad viskas gerai, su nezym. kabliukais. Prolaktinas normoje thumbup.gif, tai dabar paeme tepinele chlamidijoms , dabar lauksiu sio tyrimo atsakymo, deja ji suzinosiu tik po savaites, kita pirmadieni doh.gif
visoms linkiu kuo greiciau susitvarkyti savo hormoniukus ir kraustytis is sios temos i nestuku temele:super
Atsakyti
QUOTE(nefifi @ 2013 05 05, 18:10)
Ir dar prie visų mano klausimų - tai visgi, dėl ko kyla prolaktinas? daug temų perskaičiau,o  konkretaus atsakymo ir neradau.

prolaktinas man akivaizdžiai kyla nuo nervų - streso. daugiau paaiškinimų jokių nėra. žinoma, tas kilimas nėra didelis. kažkur iki 1000. jei daugiau, tada jau verta ieškoti prolaktinomos mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos,

Ir aš ateinu su pirmaisiais hormonų tyrimų atsakymais - dariausi 4 ciklo dieną:

TTH 2,76 0,400-4,00 mlU/L

FT4 19,3 11,5-22,7 pmol/L

ATPO 48,5 <35,0 IU/mL

FSH 11,9 fol.f. 2,80-11,3 IU/L
ovul.f. 5,80-21,0 IU/L
liut.f. 1,20-9,00 IU/L

LH 8,7 fol.f. 1,10-11,6 IU/L
ovul.f. 17,0-77,0 IU/L
liut.f. <14,7 IU/L

Kiek suprantu, labai blogi yra FSH ir ATPO rezultatai - labai aukšti, o tai įtakoja nevaisingumą? Baisiai išsigandau, dar priskaičiau, kad FSH nelabai yra kaip ir sumažinti? verysad.gif

Dar laukiu 21 ciklo dienos, liko dar du hormonai išsitirti.
Ar galit pakomentuoti - jau čia man visai visai nėra vilties su tokiais rezultatais sulaukti stebukliuko? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(biryte @ 2013 05 07, 18:46)
Sveikos,

Ir aš ateinu su pirmaisiais hormonų tyrimų atsakymais - dariausi 4 ciklo dieną:

TTH 2,76 0,400-4,00 mlU/L

FT4 19,3 11,5-22,7 pmol/L

ATPO 48,5 <35,0 IU/mL

FSH 11,9 fol.f. 2,80-11,3 IU/L
ovul.f. 5,80-21,0 IU/L
liut.f. 1,20-9,00 IU/L

LH 8,7 fol.f. 1,10-11,6 IU/L
ovul.f. 17,0-77,0 IU/L
liut.f. <14,7 IU/L

Kiek suprantu, labai blogi yra FSH ir ATPO rezultatai - labai aukšti, o tai įtakoja nevaisingumą? Baisiai išsigandau, dar priskaičiau, kad FSH nelabai yra kaip ir sumažinti? verysad.gif

Dar laukiu 21 ciklo dienos, liko dar du hormonai išsitirti.
Ar galit pakomentuoti - jau čia man visai visai nėra vilties su tokiais rezultatais sulaukti stebukliuko?  verysad.gif

Sveika 4u.gif

Na FSH truputi pakiles, bet susilaukti stebukliuko sansu tikrai dar yra, jei kitu problemu ,zinoma, nera.. Pakiles FSH indikuoja kad reikalai prastesni su kiausidziu darbu. Reiktu dar issitirti AMH hormona kuris tiksliau apibrezia kiausidziu rezerva, t.y ar pakankamai dar like kiausialasciu. Nes pasak visu rasliavu ir paciu gydytoju FSH gali kisti kas menesi, tad nera labai tikslus rodiklis. Ir taip pat dar (estradiolio) E2 tyrima gerai butu pasidaryti, nes nuo jo rodikliu galima labiau spresti apie FSH. ATPO rodo kad su skydliauke kazkas negerai. Daug apie ji nezinau, bet manau vaistu yra, o FSH mazinimui taip pat yra visokiu naturaliu budu. Nors kitu nuomone tas mazinimas labai situacijos nepakeis. Geriau issitirt AMH! 4u.gif Zinoma, geriausiai pakonsultuos kompetetingas gyditojas 4u.gif
Atsakyti
Ačiū labai už informaciją - šiek tiek nurimau 4u.gif Dar ciklo 21 dieną eisiu darytis kitų hormonų tyrimų. O AMH kurią ciklo dieną geriausiai tirtis, ar nesvarbu?
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(biryte @ 2013 05 07, 21:06)
Ačiū labai už informaciją - šiek tiek nurimau  4u.gif Dar ciklo 21 dieną eisiu darytis kitų hormonų tyrimų. O AMH kurią ciklo dieną geriausiai tirtis, ar nesvarbu?
4u.gif

AMH nesvarbu ciklo diena 4u.gif Tik butinai del skydliaukes issiaiskinkit, nes gali trukdyti pastoti jei kazkas su ja netvarkoj. Sekmytes 4u.gif
Atsakyti
Laba diena.... smile.gif
norejau pasiteirauti, gal kuri nors zinos apie ATPO rodikli. Beveik pries 5 men ATPO buvo 20,10, o dabar 6,55. Jokiu vaistu ATPO mazinimui negeriau. Gal kuri zinot ar cia blogai kad taip sumazejo? g.gif
Atsakyti
Sveikos,

Gal išmanančios galėtų pakomentuoti mano rezultatus:

Tyrimai atlikti 4 c.d.

FSH 5,8 IU/l

folik.f.2,80-11,3 IU/l
ovul.f.5,80-21,0
liut.f.1,20-9,0

LH 5,19 IU/l

fol.f.1,10-11,6 IU/l
ovul.f.17-77,0
liut.f.<14,7

Dėkui iš anksto 4u.gif
Atsakyti
Azul, geri 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramce @ 2013 05 09, 13:59)
Azul, geri 4u.gif

Dėkui.
Paklausiu kaip blondinė biggrin.gif , bet vis tiek paklausiu.
Kaip skaičiuojasi tas santykis? LH:FSH, ar FSH:LH?
Atsakyti
QUOTE(Azul @ 2013 05 09, 14:13)
Dėkui.
Paklausiu kaip blondinė biggrin.gif , bet vis tiek paklausiu.
Kaip skaičiuojasi tas santykis? LH:FSH, ar FSH:LH?

biggrin.gif LH:FSH
Atsakyti