Įkraunama...
Įkraunama...

Kiek kainuoja namo statybos? 6 tema

QUOTE(arkava @ 2013 03 16, 20:36)
Pagavau, pagavau. Tik manau, kad tas malonumas mums gaunas per brangus.

Nepatingėjau atsidaryti Velux kainininką. Ten bene populiariausias 94x140 stoglangis, kurio U-0,7, kainuoja 4325 Lt. Žiūrėkite langą GGLX 3062_65. Dar pridedam montavimą ir turim apie 5000 Lt. Žinoma, galima tikėti nuolaidos - ypač jei perki daugiau nei 4 stoglangius, bet kaina vis tiek kosminė.

O stogo 1 kv. kaina kiek - 1000 Lt? Na, gerai - 1500 Lt.

Lango U-0,7. Arba varža: R-1,42.
Stogo U bus apie 0,16, o jei namas normalesnis - ir 0,1. Arba varža: R-6,25/R-10.

U arba R skirtumas: 4,4-7 kartai. Kainos skirtumas: 3-4 kartai. Žodžiu, brangu ir dar šiluma išeina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 16 kovo 2013 - 20:48
QUOTE(cibulis @ 2013 03 16, 19:11)
Dėl nuotaikos, psichologiniu aspektu - labai geras dalykas, tačiau stoglangiai - didelis šilumos nuostolis. Juk stoge deda bent 30 cm apšiltinimo sluoksnį ir įdeda šaltus stoglangius, t.y. kad langas niekada pagal šiltumą neprilygs sienai ar stogui. Logika tokia: stogą bene iš visų namo dalių labiausiai apšiltini, o tada iškerti skylę ir dedi stoglangį.

Žinoma, yra pasyviems namas tinkamų stognalgių, t.y. labai šiltų, bet jie su įdėjimu 1 vnt. kainuoja apie 5000 Lt.

Man stoglangiai labai patiko, bet atsisakiau dėl minėtų priežasčių.

Mums būtų reikalingas tik vienas stoglangis - kad mansardiniame aukšte vonia nebūtų tamsi. Šiuos minusus žinome, tenka rinktis tarp šviesos ir šilumos biggrin.gif Bandysim dar ieškot alternatyvos kaip tą vonią apšviest smile.gif
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2013 03 16, 19:36)
Taip,taip,nestatykit zidini,geriau stoglangi isikalkit.

tongue.gif židinio name nestatysim, o šalia statysim pirtelę ir ten bus židinys, todėl nusprendėm, kad du židinius daryti gaunas brangokoka biggrin.gif o vat stoglangio pirty tikrai nebus lotuliukas.gif
Atsakyti
Tai jei židinys,bebūtų naudojamas kaip vienas iš pagrindinių šildymo būdų-tai jo labai jau brangaus ir nereikėtu  10000 lt čia iš kur tiek priskaičiavo?
Mes židinio neatsisakėm,visgi smagu,kai gali pakurti,nors ir 3 kart metuose ir stebėti degimo procesą...  O dar ir šilumos kai truputį trūksta..

pamatukas 300 + kaminas 3000 + kamino apdaila 500 + kapsule 4000 + apdaila ir kt
tai ir gaunasi 8-10 tukst.
Atsakyti
QUOTE(Loreciukaz @ 2013 03 16, 22:38)
pamatukas 300 + kaminas 3000 + kamino apdaila 500 + kapsule 4000 + apdaila ir kt

Pamatukas-sutinku,kaminas-nu tikrai pigesni galima rasti,apdaila-sutinku,kapsule-nu jei 3 kartus i metus pakurt užtektų ir perpus pigesnės(būna ir 1000/1500lt intervale),apdaila.... Nu nesigauna man tie 10 niekaip biggrin.gif
P.s. Kapsulė aišku už tokią sumą kaip ir rašiau,3 kartam į metus pakurt biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Oksana79: 16 kovo 2013 - 22:52
QUOTE(Oksana79 @ 2013 03 16, 21:30)

lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Loreciukaz @ 2013 03 16, 22:38)

Pas mus gavosi:
pamatuka mes skaiciavom prie grindu betonavimo kainos, tai net nepasakysiu, kiek jis. Kaminas kaip schiedel, pavadinimo nepamenu, bet pigesnis per puse, jokios apdailos nereikia-1800lt, movos ten visokios-200lt, kapsule pirkom "mokivezi" per akcija-1500lt., apdaila kainavo...koks 300lt, tik tiek, kiek gipsas ir vidines siltinimo medziagos, apdailai naudojom atlikusias grindu plyteles nuo seniau, tokios a la akmens mases, statem patys, pagal si aprasyma, pasirodo, ne sventieji puodus ziedzia, pasidarem puikiai:
http://www.geltona.lt/zidinys/
Tai va, pats zidinio pasistatymas kainavo 3800lt. Plius, pas mus ortakiai-500lt, vedzioti sienose, ir zidinyje esantis ventiliatorius ar kaip jis ten, kur isijungia uzkaitus orui ir isstumia siluma per ortakius, kainuoja jis apie 700lt, bet mes vel pataikem i "mokivezi" akcija, pirkom uz 500lt.
Zodziu, zidinys, kaip pagrindinis sildymo saltinis, mums kainavo apie 5000lt.
Labai atsiprasau uz siukslyna blush2.gif Ir zidinio virsutine dalis siai dienai nudazyta gelsva spalva, taikant prie mediniu sienu.
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sena pažįstama: 17 kovo 2013 - 05:32
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 03 17, 05:24)
Tai va, pats zidinio pasistatymas kainavo 3800lt

Klausimas ne į temą. Už lango žalia, langas praviras, o jūs židinį užkūrę. Kiek suprantu lauke dar gana šiltą. Šiaip kūrenat ar truputį pasišildote namą?
Atsakyti
QUOTE(zabukas @ 2013 03 16, 22:14)
Mums būtų reikalingas tik vienas stoglangis - kad mansardiniame aukšte vonia nebūtų tamsi. Šiuos minusus žinome, tenka rinktis tarp šviesos ir šilumos biggrin.gif Bandysim dar ieškot alternatyvos kaip tą vonią apšviest  smile.gif
Papildyta:

tongue.gif  židinio name nestatysim, o šalia statysim pirtelę ir ten bus židinys, todėl nusprendėm, kad du židinius daryti gaunas brangokoka biggrin.gif o vat stoglangio pirty tikrai nebus  lotuliukas.gif

Jum dar zidinys reikalingas pirtyje? Va cia tai neieilinis pasirinkimas. Esu mates p[irciu su langais,tai galite ir stoglangi isideti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2013 03 17, 09:56)
Jum dar zidinys reikalingas pirtyje? Va cia tai neieilinis pasirinkimas. Esu mates p[irciu su langais,tai galite ir stoglangi isideti  smile.gif

matyt, eina kalba apie atskirą pirties pastatą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zabukas @ 2013 03 16, 19:02)
drinks_cheers.gif  būtent šitos išvados šiandien priėjom su vyru ir nusprendėm židinio atsisakyti  ax.gif

Tik dar man patarkit dėl stoglangių  ax.gif  Gerai, blogai jie? Nes su kuo bekalbėtume - tiek skirtingų nuomonių  ax.gif

Su stoglangiais tai su ivairiom nuomonem teko susidurt. Vienas pazistamas turi miegamajam lygiai virs lovos ir yra patenkints, ziuri i zvaigzdes per teleskopa, zodziu, kaifuoja. Kiti ne uz ka nebedetu stoglangio miegamajame ir vaiku kambary, nes per lietu tipo baisus garas i ta stoglangi. As asmeniskai stoglangi deciau nebent i vonia ir palipus laiptais i antra auksta koridoriuj, kad nebutu tamsu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Požiūris: 17 kovo 2013 - 11:46
QUOTE(biesas66 @ 2013 03 17, 09:56)
Jum dar zidinys reikalingas pirtyje? Va cia tai neieilinis pasirinkimas. Esu mates p[irciu su langais,tai galite ir stoglangi isideti  smile.gif

na, aš kiek mačiau pirčių, tai beveik visose priepirtyje yra židinys. Jokio neeilinio pasirinkimo nematau schmoll.gif
Tik man kažkaip keistas Jūsų noras lazdavotis bigsmile.gif

QUOTE(Lanksti @ 2013 03 17, 11:17)
matyt, eina kalba apie atskirą pirties pastatą smile.gif

žinoma, gi parašiau, kad šalia bus statoma...
Papildyta:
QUOTE(Požiūris @ 2013 03 17, 11:45)
Su stoglangiais tai su ivairiom nuomonem teko susidurt. Vienas pazistamas turi miegamajam lygiai virs lovos ir yra patenkints, ziuri i zvaigzdes per teleskopa, zodziu, kaifuoja. Kiti ne uz ka nebedetu stoglangio miegamajame ir  vaiku kambary, nes per lietu tipo baisus garas i ta stoglangi. As asmeniskai stoglangi deciau nebent i vonia ir palipus laiptais i antra auksta koridoriuj, kad nebutu tamsu.

Šiaip tai ir man baisiai atrodo apsnigti stoglangiai, plius dar jų valymas man atrodo nelabai patogus, Vyras visai jų nenori, bet aš kažkaip vis abejoju ar tamsus vonios kambarys gerai ax.gif ar kas nors turite name vonios kambarį be lango?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zabukas: 17 kovo 2013 - 12:31
Tema pavirto, ne "Kiek kainuoja namo statybos", o "Kiek kainuoja zidinio irengimas" lotuliukas.gif 4u.gif
Beje, pas mus name irgi zidinio nebus smile.gif
Atsakyti