Aš irgi pati susidėliojau ir nusipiešiau, kaip aš įsivaizduoju savo virtuvę, ir matau spalvas, ne tik baldų, bet ir sienų, grindų žinau, kad realybėje kitaip gali atrodyt - apšvietimas, kitas žiūrėjimo kampas.. bet man labai smagu tą piešinuką turėti ir nesvarbu kokio dydžio virtuvė
Vat ir stengsiuos artėti prie jo... reikia derintis su baldininkais fasadus, gyvai pamatyti pavyzdžius, juos pačiupinėti, negalima pasikliauti tik vaizdu kompiuteryje ar ant popieriaus.
Ir nematau nieko blogo, kad vaizdelius pateiks baldininkas po sutarties pasirašymo - juk galima joje įtraukti punktą, kad esant esminėms korekcijoms kaina gali kisti, juk viskas yra suderinama... aišku, jeigu tas gamintijas ne "Antano" tipo...
QUOTE(Juodai @ 2013 03 26, 12:29)
Standartai, nestandartai... Man tai primena vaikystę, kuomet pas visus buvo vienodos sekcijos, berods Neris, vienosdos virtuvės spintelės ir kita...
Dabar, kaip suprantu, yra standartiniai dydžiai, pvz. stalčiai - 900, 600, 450 mm, ar spintelių pločiai - 600, 450, 150, na gal dar 300mm... Tad jeigu telpa tokie matmenys pas tave virtuvėje ir nelieka plyšių, tai virtuvė - standartinė , o jei lieka pvz koks 545 ar 176mm plyšys ir tu ten nori pasidaryt spintelę, tai jau manau nestandartas... . Būtent taip aš įsivaizduoju nestandartinių baldų gamintojus, kad jie tai pagamins viską taip, kaip pageidauji, o vat pvz Nabukas - standartinių baldų gamintojas, nes pas juos gaminamos tik tam tikro dydžio spintutės ir jokių nukrypimų nėra ir nebus
Na, bet čia tik aš teip įsivaizduoju...
Dabar, kaip suprantu, yra standartiniai dydžiai, pvz. stalčiai - 900, 600, 450 mm, ar spintelių pločiai - 600, 450, 150, na gal dar 300mm... Tad jeigu telpa tokie matmenys pas tave virtuvėje ir nelieka plyšių, tai virtuvė - standartinė , o jei lieka pvz koks 545 ar 176mm plyšys ir tu ten nori pasidaryt spintelę, tai jau manau nestandartas... . Būtent taip aš įsivaizduoju nestandartinių baldų gamintojus, kad jie tai pagamins viską taip, kaip pageidauji, o vat pvz Nabukas - standartinių baldų gamintojas, nes pas juos gaminamos tik tam tikro dydžio spintutės ir jokių nukrypimų nėra ir nebus
Na, bet čia tik aš teip įsivaizduoju...
Teisingai, labai panašiai ir yra. Standartai baldų gamyboje yra visose grandyse, pradedant nuo plokštės storio, visa furnitūra yra standartizuota, nors yra kai kurių niuansu, kuriuos tenka sužinoti: pvz. vieni furnitūros gamintojai kairę puse laiko dešinę kiti atvirkščiai. Pvz. baldų gamyboje naudojami keli kartotiniai žingsniai. Vienas iš jų 32 mm. Daugelį standartų kuria pats gamintojas, prisitaikydamas prie savo turimų galimybių, naudojamų staklių, kt. įrankių.
Dideli gamintojai labai standartizuoja visą baldų gamybą, nes taip ji tampa daug paprasčiau organizuojama ir pigesnė. Taip sutaupoma medžiagų ir darbo sąnaudos mažesnės. Tai sąlygoja jų naudojamas staklynas, medžiagos ir kt. Nuėję pas didelį virtuvė baldų gamintoja (neminėsiu pavadinimo) galėsite pasirinkti iš dviejų korpuso spalvų: pilka ir balta, iš dešimt LMDP fasadų spalvų ir dar kažkiek dažyto MDF spalvų. Viršutinių spintelių dydis standartinis, apatinius spintelių dydis fiksuotas standartinis, galima rinktis tik du skirtingus stalviršio aukščius. Ne pasakyčiau, kad tai standartiniai baldai, nes jie bus nuo sienos iki sienos, ir atrodys kaip ir mums jau įprasti nestandartiniai virtuvės baldai, tik tiek, kad prieš gaminant klientui reikšti pageidavimus galimybės labiau ribotos.
QUOTE(Dešimtukas @ 2013 03 26, 14:01)
Ne pasakyčiau, kad tai standartiniai baldai, nes jie bus nuo sienos iki sienos, ir atrodys kaip ir mums jau įprasti nestandartiniai virtuvės baldai, tik tiek, kad prieš gaminant klientui reikšti pageidavimus galimybės labiau ribotos.
Na taip, jei jau gaminiesi baldus pagal savo poreikius (išdėstymas, komplektcija, spalva ir t.t.), nesiverčia liežuvis jų vadinti standartiniais... . Gal galėčiau taip pavadinti parduotuvėje pirktą baldą, bet labiau jam tiktų pavadinimas "serijinės gamybos"
Peršasi išvada, kad standartinių baldų dabar nėra ir šiek tiek juokingai skamba, kai baldininkai skelbiasi, kad jie yra "nestandartinių baldų gamintojai" , nes iš esmės - visi jie tokie yra... tai tik žodžių žaismas norint pritraukti klientą ir keista, jeigu dar kas nors "užsikabina" ant jo
QUOTE(Juodai @ 2013 03 26, 13:25)
Peršasi išvada, kad standartinių baldų dabar nėra ir šiek tiek juokingai skamba, kai baldininkai skelbiasi, kad jie yra "nestandartinių baldų gamintojai"
Skelbiasi, bet paslapčia visi baldininkai svajoja rasti kur nors skylę realizacijai (tai eksportas dažniausiai) ir sėkmingai gaminti standartą dideliais kiekiais.
QUOTE(Dešimtukas @ 2013 03 26, 13:35)
Skelbiasi, bet paslapčia visi baldininkai svajoja rasti kur nors skylę realizacijai (tai eksportas dažniausiai) ir sėkmingai gaminti standartą dideliais kiekiais.
Va vaaaa
Užtai ir sako, kad lenkas ne tautybė, o profesija LT gan nemaža skylė Lenkijos pašonėj
O jūs pabandykit garsiai pasvajot čiem čiort nie šutit
QUOTE(Dešimtukas @ 2013 03 26, 14:35)
pelningiausias reikalas
QUOTE(Dešimtukas @ 2013 03 26, 14:51)
Baldų gamyba, baldinių medžiagų - tradicinė lenkų sritis, beje ir Vilniaus lenkų.
lenkas ir Afrikoj lenkas
QUOTE(kad ji kur galas @ 2013 03 26, 17:17)
kodėl ne į temą, labai net į temą
bet aš taip nenorėčiau nei masyvo, nei granito, nei kitokiam kokiam stalviršyje kalbu apie tuos griovelius man jie tik palpildomas šluostymo/krapštymo plotas
QUOTE(Juodai @ 2013 03 26, 16:32)
bet aš taip nenorėčiau nei masyvo, nei granito, nei kitokiam kokiam stalviršyje kalbu apie tuos griovelius man jie tik palpildomas šluostymo/krapštymo plotas
bet prikolnai atrodo dėl praktiškumo - nežinau, bet va, užkliuvo
QUOTE(rsc @ 2013 03 25, 23:43)
Sutarty gi ir kaina nurodoma O pakeitus projekta ji gali keistis...
Kazkokia nesamone. o tai negali tik parodyti projekto iki sutarties?
QUOTE(Juodai @ 2013 03 26, 15:32)
Mūsų NAS (neatpažinto akmens stalviršis ) toks. Tai visiškai pritariu Juodai, kad tik valymo daugiau, nes (bent mūsų atveju) grioveliai nepakankamo nuolydžio (ar dar kokio bieso) ir vanduo ten užsilaiko. Reik dar atsimint nuvalyt, nes juk nekelsi džiovyklės su visais dar šlapiais indais, reik laukt kol nuvarvės...
Nors nuotraukoj atrodo gražiai Esu tokį variantą mačius su šviesaus masyvo stalviršiu ir Juodai tipo kriaukle