QUOTE(JViktorija @ 2013 03 15, 13:05)
oho, nu ir pliurpimas merginu
Patarimu ir minciu cia gausu. As ir, tik uz stalcius
. Pas mane virtuvej viena tik spintele, vargas, kol kazka pasiekiu. Gerai, bent , kad reciau naudojami daikta ten sudeti.
Sita varianta irgi svarstem, bet tada pati plautuve, labai jau arti spinteles krasto. jauciu ten pastoviai nutaskyta butu
. Pas mane pacia dabartine virtuve, kriaukle arti sienos, nu tai taskos tikrai
.
Krosneles taip nestatem, todel, kad praejimas labai nepatogus butu. O pati krosnele turi lenkta stikla, todel puikiai matysis tiek nuo sedimosios vietos, tiek nuo stalo
na, jei krosnelė svarbiau už ergonomiką, tuomet neturiu ką patart. Aš ją siūliau stumti ne dėl to jog ji blogai matysis, bet todėl, jog ji ne vietoje ir viską griauna.
jeigu negalima pagal kaminą padaryti uždaro bloko iš šaldytuvo/orkaitės ir/ar ūkinės spintos o darbinio paviršiaus pagal lango sieną (ne L formą, bet du lygiagrečius paviršius), arba virtuvę tempti tik pagal lango sieną, arba daryti kaip RIM rekomendavo, tuomet lieka tik L forma, kurios aš nemėgstu iš principo, todėl patarimai iš mano pusės tokie kompromisiniai gali būti. L ar U formos virtuvės turi teisę gyvuoti, kai jos yra didelės pvz kaip pas Lietingą, kitu atveju tai kompromisas, kuris man asmeniškai nepriimtinas. pas mane ta pati problema, ir architektas ir dizaineriai papaišė L formą, bet kadangi virtuvė turi būti kartu su valgomuoju, o vietos labai nedaug, nedariau L formos, nes nenoriu aukoti nei darbastalio nei vietos pasidėjimui.
bet jei ten nebus intensyviai šeimininkaujama - gal galima ir taip. tik prieš langą nedaryčiau nei kriauklės, nei viryklės ir jei vietos darbui mažai, kriauklę daryčiau be jokio padėklo ir kampą laužčiau ne 90 laipsnių bet du po 45 laipsnius ir per tą kraštinė dėčiau ar viryklę ar kriauklę. gal viryklę. be to, jei neintensyvus šeimininkavimas yra labai fainos 3 skyliu kaitlentės, gal 40 ar 45cm pločio - labai pasitarnauja taupant vietą. PVZ aš visas 4 kaitvietęs esu sujungęs gal tik 3 kartus per paskutinius 15 metų.
Papildyta:
QUOTE(Mindija @ 2013 03 14, 23:32)
Tai va, kad jiems tik grikiai, striptizas ir krentantys puodai galvoj (kam reiks tas supras)
nu kam taip žiauriai
aš labai rimtai, o lyriniai nukrypimai tik pagyvina diskusiją
man virtuvė - žiauriai svarbi zona, ypač kai planuoju ją apjungti su valgomuoju, o tai jau signalas, jog didesnioji laiko dalis bus praleidžiama būtent čia. skirsiu jai išskirtinį dėmesį, nesvarbu jog esu ne moteris. Aišku tai trūkumas na bet juk niekas negimė be trūkumų
Papildyta:
QUOTE(Juodai @ 2013 03 15, 22:11)
geriausia aišku būtų turėt nusipirkus, kad paskui neiškiltų kokių nors siurprizų
pritariu
gerai jei viskas gerai, bet jei meistrai prigrybaus, turės labai plačias galimybes nurašyti viską ant to, kad nedavėt konkrečių matmenų. nebent pateiktumėt visus matmenis iki milimetro ir paimtumėt parašą, kad padarys būtent pagal tuos išmatavimus. nedaug, bet skirtumų tarp skirtingų BT gamintojų būna.