Sveikos,
Gavos visa paklode
Labai gerai suprantu, apie ka kalbat
mano turtelis irgi i si pasauli atejo po extrinio CP. Ir pritariu kazkurios isreikstai minciai, kad su tuo jausmu nesusidurus sunku ji suprast, bet kai jis aplanko nieko negali padaryt su tuo liudesiu ir nusivylimu
Visa nestuma planavau ir ruosiausi gimdyti pati, ir pratimu raumenims sustiprinti ir gimdymui palengvinti dariau, ir nusiteikinejau info ieskodama, skaitydama, moraliskai ruosdamasi... Pagal skanus vaikas paskutinius pora menesiu visad atrode vyresnis (nors tikrai zinojau, kada pastojau ir jis nebuvo vyresnis), tai net apsidziaugiau, kai 2 sav anksciau nubego vandenys- visgi nebus super didelis
vandenys nubego pries prasidedant saremiams (puse 1 nakties), saremiai prasidejo apie 3.30 ryto, palengva, nereguliarus. Apie puse 10 ryto nuvaziavom i ligonine, aparatas rode, kad saremiai reguliarus, kas 5 min, bet gan lengvi, kaklelio nusprende, kad dar nera reikalo tikrint.
Taip nuo mazdaug 10.30 iki 14h vaiksciojom, vonioj sedejau, ant kamuolio sokinejau- saremiai kas 3 min, trunka minute ir jau saldus
patikrina kakleli- 2-3cm
ir as pati ir akusere tikejomes, kad bus daugiau, nes veiksmas taip 'smagiai' vyko. As nusprendziu, kad dar ilgas kelais laukia- imam epidiura. Dar tenka palaukt, isistikint, kad progresuojam + kol anasteziologas atejo- ta valana su kitu pasauliu snekejau
po epiddiuro tikimes greitos veiklos, 15h pastate epidiura, buvo 4cm, aparatas visa laika fiksavo labai stiprius saremius apie 17h- 4-5cm... 19h 5cm
+ leliuko galvyte neisistacius ir eina sonu... tada sulaukiu nuosprendzio, kad reikia CP, as nuo hormonu ir nuovargio issekus krokodilo asarom verkiau is nusivylimo
gydytojas zinojo, kaip labai norejau pati pagimdyt, dar sake kol paruos operacine palaukiam ir vel patikrinsim, gal kazkas pasikeis... aisku niekas nepasikite, kadangi jau turejau epidiura, tai nestate nejautros, bet ji papilde kitokiais vaistais ir suveike liuks
ir 19.50 jau turejau savo suneli
Visa vyra- 3.9kg ir 58cm
Is to nusivylimo, i operacine vaziuojant jauciausi kaip ten buciau ne as, absoliuciai abejinga viskam kas vyko aplink. Nebuvo jokio (kitu nupasakoto) nuostabaus jausmo apemimo nei kai tik uzgime leliukas, nei kai as ji pamaciau... as ji norejau iskart ant krutines turet, kad nepultu iskart tikrint ir svert, leist jam nusiramint, bet zinoma po cezario butent ta ir dare pirmom minutem ir jis reke visa gerkle, del ko man labai sirdi skaudejo (dar gan ilga laika po to)... aciu Dievui jam buvo viskas gerai ir jo niekur neisnese, po keliu minuciu (nors man atrode po bent 10+min- kitaip sakant- amzinybes
), jis jau gulejo MB rankose susuktas i ranksluoscius, pridejo man prie veido, leido pasidziaugt, bet kai jis vel pradejo niurzget sakiau, kad geriau MB tegu ji glaudzia ir ramina...
Cia mano istorijos baisioji dalis ir baiges
nes tik perkelta nuo operacinio stalo i lova ir isstumta per pirmas operacines duris gavau maziuka nuoga, tik su pampiu sau ant krutines ir jis iskart valgyt pradejo be jokiu problemu
ir nuo tada nesiskyrem. Nors nakciai primygtinai siule, kad sesutes gali ji paimt, bet as grieztai atsisakinejau ir pirma kart (po kai jau MB isvyko namo), paspaudziau skambuti kad man ji paduotu, o po to ir pasiiminejau- padejinejau ji pati, miegojau didziaja nakties dali su juo ant krutines (pagalvem apsikamsius, kad nenuslystu sonan), keiciau pampersus pati (sudejo man juos pasiekiamai, o pasisukt as labai greit galejau po operacijos). Kita ryta pediatras rado mane sedincia lovoj su sukryziuotom kojom
Bet del tu pirmu minuciu ir fakto, kad prireike operacijos, man buvo trauma... jauciausi kaip negimdzius... taippat toks jausmas lydejo, kaip is manes kas butu pavoges tas pirmas minutes su maziuku kaip butu nuskriaude mano vaika tuo
analizavau ta diena ir operacija ir tt po sekunde ir vis masciau, masciau, masciau, kodel taip buvo, kas galejo but kitaip...
Bet esme ta, kad maziuko galvyte ejo sonu ir niekaip neisistate, mano gimdos kaklelis uzsispyre ir nustojo atsidarinet, prie visko dar sutindamas
taip, kad nebuvo kitos iseities ir esu labai laiminga, kad veiksmu buvo imtasi laiku ir nelaukiant kol leliukas sustresuos ar neduok Dieve strigs del negeros padeties jau pradejes eit gimdymo kanalu... Plius po visko as atsigavau neitiketinai greitai, maitinti sekes/as irgi labai gerai, maziukas labai ramus vaikas. Zodziu, turejau idealu nestuma (priaugau vos 4kg), ir idealu po gimdyvini laika, tai dabar jau juokauju, kad gi negalejo absoliuciai viskas but idealu- tai va ir teko netikes gimdymas
O siaip 3 drauges, kurios gimde apie ta pati laika visos pagimde pacios, bet visas kirpo ir 2 naudojo vakumus, o 1 reples- ju istorijos man pasirode baisesnes ir ju gijimas buvo ilgesnis. Juk kad pagimdai pati, nereiskia, kad visada po to lengviau ar organizmas ta lengviau pernesa
Tai viska apsvarscius susitaikiau su tuo, kas buvo ir dabar tik dekoju Dievui, kad mum viskas taip sklandziai ir gerai praejo.
Kita karta sake leis paciai vel bandyt jei maziukas pasibels laiku ir veikla vyks pakankamai greitai, nes del pavojaus gimdai plysti per randa neskatins ir neleis perilgai kankintis.
Manau tik situacijos isanalizavimas ir su tuo kas ivyko susitaikymas nuima tuos jausmus, kurie uzplusta del nusivylimo, kad nepavyko tai, kam taip ilgai ir nuosekliai ruosiesi, tai, kas atrodo buna taip lengva ir paprasta kitom...
Other people's success is not your failure.
[/url]