Įkraunama...
Įkraunama...

Tu negimdei - CP..

QUOTE(M.A.M.A @ 2013 03 20, 18:47)
Ir natūraliai gimdžiusios moterys jaučia nuoskaudų, toli gražu ne visada patiria "tobulą" gimdymą. Kaip mano atveju - kaip ir visos, buvau prisisvajojusi, prisikūrusi, prisilankiusi kursų pirmąkart besiruošianti gimdyti mamytė. O rezultatas - sunkus gimdymas, pridusęs vaikelis, lūžęs naujagimio raktikaulis, ašaros, nes iškart išnešė, nepaguldė ant krūtinės, nerimas dėl vaikelio sveikatos... Manau, mūsų išgyvenimai panašūs...

sutinku absoliuciai. Deja, tas "netobulo buvimo" jausmas lydi ne tik "Cezario" mamas - tai toks bjaurus kirminas, kuris ima ir "pagrauzia"...

vandenyje, as manau, kad minti mano supratot apie tuos konsiliumus CP butinybei nustatyti... Nebukime naivios, kam reikia, tas gauna. Bet kuriuo atveju, cia jau off top smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zz_aiza @ 2013 03 20, 14:31)
kadangi gimdymo patirtis ir baigtis buvo tokia pati kaip temos autorės, tai aš antrą kartą pasirinkau CP savo noru  blush2.gif , nes be proto bijojau vėl atkentėti viską iki galo ir vos vos spėjo CP padaryti  doh.gif

Tikriausiai ir manęs tas pats laukia, bet dabar jau bent žinosiu ir nebeskraidysiu padebesiais smile.gif

QUOTE(vaiciuke @ 2013 03 20, 15:14)
Paskaiciau tema ir atsidusau, kad ne as viena tokia...
Mano pirmas CP, antra gimdziau pati.
Is tikruju tai problemu niekas nekuria, labai patiko issakyta mintis, kad logika eina sau, o veikia hormonai ir nieko cia nepadarysi...

Kaip džiugu, kad antrą pati pagimdėte 4u.gif

QUOTE(M.A.M.A @ 2013 03 20, 16:47)
Ir natūraliai gimdžiusios moterys jaučia nuoskaudų, toli gražu ne visada patiria "tobulą" gimdymą. Kaip mano atveju - kaip ir visos, buvau prisisvajojusi, prisikūrusi, prisilankiusi kursų pirmąkart besiruošianti gimdyti mamytė. O rezultatas - sunkus gimdymas, pridusęs vaikelis, lūžęs naujagimio raktikaulis, ašaros, nes iškart išnešė, nepaguldė ant krūtinės, nerimas dėl vaikelio sveikatos... Manau, mūsų išgyvenimai panašūs...

Oj... 4u.gif tikrai panašūs išgyvenimai, savęs kaltinimai, nusivylimas...Aš vaiką nuo pat pačios pirmos minutės turėjau, bent dėl to nesijaudinau smile.gif
Kaip jūsų mažiukui dabar sekasi? Sveikas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fungu: 20 kovo 2013 - 22:06
QUOTE(Fungu @ 2013 03 20, 23:05)

Kaip jūsų mažiukui dabar sekasi? Sveikas?

Ne visai sveikas. Bet dabartinės problemos nesusijusios su gimimo problemomis.

Po truputį kratausi tos savigraužos. Man atrodo, kad ji būdinga mamoms, linkusioms į perfekcionizmą - tokia ilgą laiką buvau. Sunku buvo įsisąmoninti ir priimti kitokį santykį su vaiku. Ir vis dėlto labai palengvėjo po to.

Sudėtingas ir ilgas gijimo procesas. Linkiu kantrybės ir stiprybės jį pereiti, išmokti šią pamoką iki galo. Jeigu atrodo labai nepakeliama, gal nepamaišytų ir protingo psichologo pagalba...
Atsakyti
QUOTE(muce @ 2013 03 20, 11:17)
Man irgi nebuvo pilna narkoze, bet neisivaizduoju kaip butu reikeje pasirupinti vaiku, nes buvo naktis, gulejau toj intensyvios terapijos palatoj prie aparato prijungta, vyrui neleido but, puses kuno nejauciau, liepe gulet tik ant nugaros, visa laika drebejau, jau buvo kokios dvi paros kaip nemiegojus, jegu buvo 0. Dukryte atveze pamaitinti po 4 val., paskui isveze iki kol perklels i palata ir vyras atvaziuos. Jei butume is karto gave mokama palata, tai manau tikrai leistu vyrui vaikeli pasiimti.
Jei ne paslaptis, kiek priaugote per pirmaji ir antraji nestumus? Nors tiesa sakant as netikiu, kad kudikio svoris priklauso nuo mamos priaugto svorio... Tiesiog sprendziu is draugiu pavyzdziu smile.gif
4u.gif Tikrai esate labai smulkute smile.gif. Kokio svorio antras vaikelis gime?

KAi pasiskaitau kitu isgyvenimus, tai galvoju mano CP tikrai buvo super lengvas tu saremiu skausmo tikrai dar nebuvo tokie tokie gimdos susitraukimai nuo 15 , o apie 18 jau operavo, nors vandenys buvvo jau nubege 15, paskui kiek ten tetrunka ta operacija, o po mazdaug 2 val ir kojas pradejau jausti, aisku keltis negalejau bet vaikelis su manim lovoj buvo ir kad pamaitinti tik pati sukinejaus biggrin.gif sesutes ateidavo tik pakeisti sauskelnes 3 k per nakti net prireike doh.gif jos juokesi, nes zindo jis visa nakti irgi matyt nebuvo isvarges po tokia lengvo jam gimimo, tai sugalvojo pasistirpinti biggrin.gif Jom, sake lengviau ateiti pas mane (KGN juk ten viskas kitame aukste tik gimdyklos ir operacine, pooperacines palatos pirmame )nei laikyti vaikeli ir raminti jei verkia, aisku buvo pasiuliusios pasiimti, bet as tai tikrai nenorejau nebuvo man kada ten pavargti :)Vyrui irgi leido p asilikti, tik neprireike man tos jo pagalbos nes tik zindziau ir snaudziau is kart ismokau zindyti miegodama biggrin.gif
As tai per pirma 17, per antra 20kg, kuriu nelikdavo per kelis pirmus men. O siaip as tai norejau ,akd vaikelis didesnis butu, nes maciau kaip sesuo vargo su zindymu , vien del mazo vaikelio svorio(gime 2,7kg) ,jie tokie vangus, silpnuciai. Nors irgi manau, tai nelabai pirklauso nuo priaugto svorio, nes sesuo buvo daug rpiaugusi. O kas juokingiausia ji tokia pati gan stamboka, bet pati gimusi tokia pat mazyte, o as atvirksciai gimiau 3,7 , o esu smulki doh.gif
Pirmas gime 3,7 antra 3,9kg. Bet dukrytes buvo gana didele galvytes apimtis, net gydytoja nusistebejo, sako matyt del to buvo sunkoka istumti man ja, bet su dubeniu matut viska sgerai. TAigi isorine klubu apimtis visiskai noieko nereiskia, koks viduj dubuo.
DAbar galvoju svarbiausia rasti patikima gydytoja, kuris nuosirdziai ir teisingai patartu g.gif
Atsakyti
Mano mažę apie pirmą nakties išoperavo, kokią antrą jau į palatą nuvežė, ir vaikas visą naktį gulėjo ir skaudžiai dūsavo, kiekvieną kartą atsikėpdama man į ausį. Stresinosi dar pupa unsure.gif Ir tik ryte normaliai pavalgė pirmą kartą. Kaip pagalvoju, pirmas tris naktis labai blogai miegojo, po to vis geriau. Tai išvargusi buvau baisiai, galėjau ir stovėdama kaip Mr. Bynas miegoti biggrin.gif
Atsakyti
Skaitančioms angliškai straipsnis apie siaurus klubus:

http://www.bellybell...pd#.UUtwplcfuvc
Atsakyti
As irgi manau, kad visas ar bent jau beveik visas pagrauzia tas kirminas, kad kazko nepadariau, ne taip padariau ir pan. As pati buvau nusiteikusi greitai ir lengvai gimdyti, bet nebuvo labai greitai ir zinoma nebuvo lengva. Neiskentusi skausmo, pati prasiausi kad darytu cp ir greiciau, nes nebeturejau jegu stumti, bet gydytoja tik drasino, sakydama, kad ji mato jog puikiausiai pati pagimdysiu ir cp nera reikalo (dabar esu jai dekinga uz tai, kad neskubejo operuoti) bet mane grauzia kirminas, kad nesusikaupiau, kad leidau savo jegoms issekti, kad turejau buti ramesne, juk del savo kudikelio galejau susikaupti ir pasistengti labiau (zinoma taip atrodo dabar Kai nejauciu to skausmo). Dar nesustoju galvoti kodel nereikalavau tik gimusi kudikeli deti ant manes, o leidau kad tik parode nunestu po lempa apvalymui ir rengimui..... Kodel pirmomis dienomis pati primaitinau misineliu, o nesistengiau vel ir vel deti prie kruties, nors speneliai buvo labai skausmingi ir vaikelis po ilgo zindymo vis tiek nepasisotindavo.... Suprantu, kad neuzteko dar pieno is pradziu... dar visokie kirmineliai pagrauzia mane, beveik kasdien prisimenu gimdymo smulkmenas ir vis randu, kazka, ka noreciau pakeisti.... Dar turiu kirmina ir is nestumo laikotarpio: juk nekalbejau su pilvu...bet juk tai pirmas vaikelis, juk nezinojau, ka pilvui tureciau sakyti....jauciau siltus jausmus, galvodama apie busima kudikeli, bet jie visikai neprilygsta jausmams dabar. Dabar jau zinociau kaip sneketi su pilvu.... atrodo, kazkur skaiciau, kad visos mamos nori buti geriausiomis savo vaikuciams ir visos anksciau ar veliau save pagrauzia del ivairiausiu priezasciu. Pasak psichologu tai labai normalu. Bent jau pati dabar stegiuosi nedaryti nieko, del ko galetu tas kirminas mane pagrauzti, stengiuosi kuo daugiau ir kuo kokybiskiau leisti laika su savo vaikeliu. Galbut nebuvau pati geriausia gimdymo metu, bet nei vienas is musu neprisimena savo gimimo, manau neturetumeme to sureiksminti, svarbu kad vaikelis ir mama sveiki.... Bet turbut hormonai....
Atsakyti
QUOTE(Snieguota_Ela @ 2013 03 15, 02:13)
Moterys, na pradekite gyvenime vertinti ka turite, tik dziaukites kad sveikas vaikas gime. Nereikia gyventi svajoniu pasaulyje, na gi beveik niekada gyvenime nebuna taip, kaip planuoji, jei taip rimtai viska imti tai galima nusidepresuot iki galo. Svajoniu gimdymas, svajoniu darbas, svajoniu zindymas, svajoniu vaikai, svajoniu senatve-taip uzsiciklinus jokio grozio gyvenime nepamatysite, nes didele tikimybe kad tobulai neissipildys. Pavykes gimdymas yra tas, kai jo rezultate vaikelis saugiai atkeliauja i pasauli, o jusu atveju butent taip ir buvo.

VISIŠKA TIESA 4u.gif
Atsakyti
jauciausi keistai, tik buvau su pilvu, o dabar stai taip is niekur nieko nebera pilvo, o ant ranku kudikis, kazkaip truko to viso proceso gimdymo, ziuri i vaikuti ir negali patiketi kad jis tavo, kad jau viskas baigesi.
Atsakyti
tiesą pasakius, man tada rūpėjo skausmas smarkus, atsiradęs nuslopus narkotikams, ir kad vaikas sveikas ir viskas iš esmės gerai.
Dėl to, kad maitinimą pienu teko nutraukti šiek tiek graužiuos, nors mano kaltės tame irgi maža.
Keistos tos moterys ....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo devuška: 04 spalio 2013 - 22:13
QUOTE(Fungu @ 2013 03 15, 02:31)
Esu praktiškai mąstantis žmogus, visa tai, ką parašėte, žinau. Ir dėkoju kartu Dievui už gydytojus, nes gali būti, kad be operacijos numirusi būčiau. Bet ir kaltinu juos kartu dėl to, kad nepamatavo klubų anksčiau, kad aš nebūčiau sau tų nereikalingų minčių dariusis, kursus lankiusi, pinigų mokėjusi ir t.t.. Manau, jei iš anksto būčiau žinojusi, kad manęs laukia CP kaip pas Sraigę, būčiau su ta mintimi susitaikiusi ir ramiai dabar gyvenčiau, be šito kartkartėm nelauktai užplundančio skausmo ir nusivylimo, kad ne pati gimdžiau.
Žinau, skamba nelogiškai, bet taip yra. Ir kas tai supras, to nepatyręs. doh.gif

Senas postas, bet gal dar autorė paskaitys. Tai štai - neįmanoma iš anksto nustatyti, ar dubuo per siauras. Nes jis nėra absoliučiai siauras - koks nors deformuotas, po lūžių, auglių pašalinimo ar pan. Šiuo atveju dubuo yra santykinai siauras, t.y. per siauras konkrečiam vaikučiui. Kadangi gimdymo metu tempiantis kaulų jungtims dubuo kiek paplatėja, o vaisiaus galvutė taip pat keičia formą, tai realiai niekaip iš anksto negalima sužinoti, ar konkreti moteris pagimdys konkretų vaisių pati, ar teks operuoti. Tai paaiškėja tik esant pilnam gimdos kaklelio išsiplėtimui, kai vaisius turėtų imti leisti gimdymo takais, o tai neįvyksta. Kodėl? Gal vaisiaus galvutė negali pakankamai adaptuotis, gal ji per daug sukaulėjus, gal jos forma ne ta ar ji ima ir ne taip pasisuka ar atsilošia.
Beje, net ir vieną kartą atlikus operaciją dėl santykinai (mediciniškai "kliniškai") siauro dubens, tai dar nereiškia, kad moteris negalės pagimdyti kitą kartą. Žinoma sėkmės tikimybė sumažėja, bet maždaug pusė tokių moterų, jei joms leidžiama, kitą vaikutį pagimdo pačios.
Atsakyti
QUOTE(Arven @ 2013 10 16, 20:12)
Senas postas, bet gal dar autorė paskaitys. Tai štai - neįmanoma iš anksto nustatyti, ar dubuo per siauras. Nes jis nėra absoliučiai siauras - koks nors deformuotas, po lūžių, auglių pašalinimo ar pan. Šiuo atveju dubuo yra santykinai siauras, t.y. per siauras konkrečiam vaikučiui. Kadangi gimdymo metu tempiantis kaulų jungtims dubuo kiek paplatėja, o vaisiaus galvutė taip pat keičia formą, tai realiai niekaip iš anksto negalima sužinoti, ar konkreti moteris pagimdys konkretų vaisių pati, ar teks operuoti. Tai paaiškėja tik esant pilnam gimdos kaklelio išsiplėtimui, kai vaisius turėtų imti leisti gimdymo takais, o tai neįvyksta. Kodėl? Gal vaisiaus galvutė negali pakankamai adaptuotis, gal ji per daug sukaulėjus, gal jos forma ne ta ar ji ima ir ne taip pasisuka ar atsilošia.
Beje, net ir vieną kartą atlikus operaciją dėl santykinai (mediciniškai "kliniškai") siauro dubens, tai dar nereiškia, kad moteris negalės pagimdyti kitą kartą. Žinoma sėkmės tikimybė sumažėja, bet maždaug pusė tokių moterų, jei joms leidžiama, kitą vaikutį pagimdo pačios.

Ačiū už viltį 4u.gif Labai tikiuosi, kad sekantį savo vaikutį kada nors pagimdysiu pati wub.gif
Mano mamai prieš dvidešimt su viršum metų matuodavo dubenį iš išorės ir neleido manęs natūraliai gimdyti. Tai tiesiog skaudu buvo, kad aš visą nėštumą į gimdymo kursus ėjau, knygas apie natūralų gimdymą skaičiau, dešimt valandų sąrėmius kenčiau, o viskas veltui.
Bet su laiku tos žaizdos tikrai gyja, nebegalvoju apie tai taip dažnai kaip anksčiau. Ačiū dar kartą už informaciją ir paguodą 4u.gif
Atsakyti