Na kagi ir as prie jusu prisijungsiu Pirmas atkeliavo CP deka, o antra jau pagimdziau pati.
Irgi poergyvenau is pradziu, po tos operacijos , bet zinojau,akd jos reiks, nes vaikelis eme ir apsisuko kelios sav pries gimdyma atsisedo ir dar taip belekaip, net neteisinga padetim,aks dar butu viltie staip pagimdyti, be to buvo gana nemazas gime 3,7kg ,o as pati visai smuki ne nescia sveriu 43 kg, per nestuma buvau priaugus 17 kg
TAigi, gydytoja issamiai supazindino su galimom perspektyvom,kad nera budu tiksliai ismatuoti dubens ir vaiko galvytes, taigi nuteike,akd reiks CP, dar viltis mazyte ruseno, o gal apsisuks i teiinga padeti, net pratimus ismoktus per kursus dartiau ir gydytoja bande apsukti, veltui,kaip sedejo vaikinukas taip sedejo. Bet gydytoja patere vis teke sulaukti pirmu saremiu ir tada vaziuoti i gimdymo namus, taip sake daug geriau vaikams, bnes jie patirdami saremiussuvokia,akd gimsta, o isopertuoti planinem operacijom gali net prireikti renimuoti ir sveikus kudikius.
TAigi kai saremiai buvo mazdaug kas 5 min ir pradejo operacija, viska spraaejo gerai, kelis pieno laselius vaikelis gavo dar ant operacines stalo, vyras palaike, kol mane ten susiuvinejo. O paskui visada buvo su manim...
Nors viskas buvo gerai tas kirminukas griauze,kad va nepagimdziau pati, ypac del t,kad taip daug kas snekejo del mano smulkumo DAr ir dabar pagalvoju kartais, o kodle butent taip buvo, bet manau, ci avaiks taip pasirinko, ci abuvo jo gimimas , jo ateijmas ir matyt taip jam reikejo, kaip skaoma karaliskas gimimas O siaip pati mano fizine busena tai daug maz panasi buvo tiek po operacijos tiek po gimdymo ir abu vaikai vienodai saunus
Tikrai svarbiausia,ak dviskas gerai baigiasi, o kiokios ten priemones tikrai nesvarbu... Siais laikasi mazai visiskai sveiku moteru,kurios naturaliai lengvai pastotu, lengvai isnesiotu ir lengvai pagimdytu ir dar graziai lengvai ilgai zindytu, taigi yra kaip yra gyvenam su tuo ka turim.
MAn keistai cia pasirode, kad nuo kai kuriu jusu veikelius isnese, o kodel, matyt ne pati operacija baisesne, o sitas isgyvenimas, siaip jau senai to nebeturetu daryti?
QUOTE(muce @ 2013 03 19, 20:21)
Ech... tada ir pamokeles lankiau, buvau psichologiskai pasiruosusi ir atrodo kviepuot mokejau, vyras masazus visus zinojo, bet... visa tai padejo tik kai skausmas buvo dar pakenciamas. Visi tie dalykai tikrai padejo istverti n valandu gimdymo, bet paskui tik surakindavo visa kuna, atrodo net plaucius suspausdavo, kad ikvepti nebegali, nors ir zinai, kad tuo metu vaikelis negauna deguonies, bet nieko negali su savimi padaryti, kunas neklauso .
Aišku. Na bent kurį laiką padėjo, kaip ir mums, iki pilno atsidarymo. Na o tada tikrieji "linksmumai" prasidėjo.
O dėl lelių atskyrimo - nesuprantu, kodėl kai kuriose ligoninėse tai vis dar daro. Juk žinoma, kad leliukai daug saugiau jaučiasi ir mamai pienas greičiau gaminasi, kai nuo pat pirmos minutės kartu. Gimdžiau kūdikiams palankioje ligoninėje, tai mus atskyrė tik kad vaiką pasverti ir aprengti.
Papildyta:
QUOTE(ada21lt @ 2013 03 19, 21:39)
Na kagi ir as prie jusu prisijungsiu Pirmas atkeliavo CP deka, o antra jau pagimdziau pati.
Bet gydytoja patere vis teke sulaukti pirmu saremiu ir tada vaziuoti i gimdymo namus, taip sake daug geriau vaikams, bnes jie patirdami saremiussuvokia,akd gimsta, o isopertuoti planinem operacijom gali net prireikti renimuoti ir sveikus kudikius.
MAn keistai cia pasirode, kad nuo kai kuriu jusu veikelius isnese, o kodel, matyt ne pati operacija baisesne, o sitas isgyvenimas, siaip jau senai to nebeturetu daryti?
Bet gydytoja patere vis teke sulaukti pirmu saremiu ir tada vaziuoti i gimdymo namus, taip sake daug geriau vaikams, bnes jie patirdami saremiussuvokia,akd gimsta, o isopertuoti planinem operacijom gali net prireikti renimuoti ir sveikus kudikius.
Sveika prisijungusi, taip savanaudiškai džiaugiuosi, kad ne viena aš su tokiu jausmu.
Oho, to net nežinojau, bet kaip ir logiška.
Va, tą patį sakau. Tą ir taip su*iktą savijautą dar pablogina, kad vaiko šalia nėra.
Na jei mamai buvo daroma pilna narkozė tai ir išneša ..Reik gi laiko atsigauti ir vaistai veikia ilgokai.Man buvo atnešusios sesutės parodyt,paėmė priešpienio kelis lašus ir vėl jau atnešė ryte(praėjus 12 val po operacijos) ir tada jau nebeatidaviau daugiau joms vaiko,kad ir kaip norėjo
Man nebuvo pilna narkoze, bet po sunkios dienos buvau komine, nejauciau puse kuno, o dar naktis, iki ryto buvau poopercineje, o jau ryte 8 kai mane perveze i pogimdyvini skyriu ir atveze sunuti,tai jau buvome kartu ,nors sesute pasake,kad jeigu neturesiu kas pades, jos gali nakciai vaikiuka dar isivezti. Bet jau nebeleidome,tik papraseme seimymines palatos. Ir viena nakti as tikrai nebuciau sugebejusi, nei prie vaiko atsikelti,nei jo zindyti,ir diena tik padedama is lovos pakilau.
pas mus naujoje klinikoje operacines kitame aukste,negu pacios gimdyklos ir naujagimiu skyrius,tai nakti nesigirdi kur kas verkia ar saukia...tik taip liudna buvo,paverkiau,saves pagailejau ir isvargusi uzmigau,o gal ir vaistai veike dar.
pas mus naujoje klinikoje operacines kitame aukste,negu pacios gimdyklos ir naujagimiu skyrius,tai nakti nesigirdi kur kas verkia ar saukia...tik taip liudna buvo,paverkiau,saves pagailejau ir isvargusi uzmigau,o gal ir vaistai veike dar.
Neuzpykit ant manes, bet isvis sitas iskeltas klausimas, man kvailas. Taip gali galvoti, blogai jaustis tik tos, kurios mazai problemu turejo...Kai nestumai vienas paskui kita buna nesekmingi, nu visiskai nusispjaut, ar pati gimdei, ar cezari dare...Patikekit...Nesukit sau galvos del menkniekiu Svarbiausia, kad yra tas vaikelis ir kad jis sveikas. Viskas. Taskas. Dziaukimes ir dekokime Dievuliui
QUOTE(rasarasa... @ 2013 03 20, 10:59)
Neuzpykit ant manes, bet isvis sitas iskeltas klausimas, man kvailas. Taip gali galvoti, blogai jaustis tik tos, kurios mazai problemu turejo...Kai nestumai vienas paskui kita buna nesekmingi, nu visiskai nusispjaut, ar pati gimdei, ar cezari dare...Patikekit...Nesukit sau galvos del menkniekiu Svarbiausia, kad yra tas vaikelis ir kad jis sveikas. Viskas. Taskas. Dziaukimes ir dekokime Dievuliui
Neužpykit bet kiekvienam savi džiaugsmai ,savos ir bėdos Nieks neprisigalvotų lygioj vietoj ir kvailo klausimo nekeltų jei to(tokios būsenos) nebūtų.Kodėl jūsų problema jau turi būt problema(kad ir nesėkmingi nėštumai?aš irgi galiu pasakyt-nesukit sau dėl to galvos bet nesakau ..) o kažkieno kito problema-jau "kvailas" klausimas
Kai zmogus neturi problemu - ju prisigalvoja...Jei jus lyginat prarastus vaikelius ir sirdgela del to, kad juos turite, tik ne taip, kaip norejote...Nu tai manau, kad tai paika. Nesiruosiu bartis. Pasakiau savo nuomone.
QUOTE(rasarasa... @ 2013 03 20, 11:08)
Kai zmogus neturi problemu - ju prisigalvoja...Jei jus lyginat prarastus vaikelius ir sirdgela del to, kad juos turite, tik ne taip, kaip norejote...Nu tai manau, kad tai paika. Nesiruosiu bartis. Pasakiau savo nuomone.
Aš irgi manau kad jūsų nuomonė šiuo klausimu paika ir tiek .taškas
Man irgi nebuvo pilna narkoze, bet neisivaizduoju kaip butu reikeje pasirupinti vaiku, nes buvo naktis, gulejau toj intensyvios terapijos palatoj prie aparato prijungta, vyrui neleido but, puses kuno nejauciau, liepe gulet tik ant nugaros, visa laika drebejau, jau buvo kokios dvi paros kaip nemiegojus, jegu buvo 0. Dukryte atveze pamaitinti po 4 val., paskui isveze iki kol perklels i palata ir vyras atvaziuos. Jei butume is karto gave mokama palata, tai manau tikrai leistu vyrui vaikeli pasiimti.
QUOTE(klaara @ 2013 03 19, 22:56)
Tiesa,per antrą nėštumą labai stengiaus nepriaugti tiek, kiek per pirmą,bijojau ir kad sunku bus daug priaugus gimdyt ,ir kad kūdikis užaugs didelis ir bus tokį sunku išgimdyt
Jei ne paslaptis, kiek priaugote per pirmaji ir antraji nestumus? Nors tiesa sakant as netikiu, kad kudikio svoris priklauso nuo mamos priaugto svorio... Tiesiog sprendziu is draugiu pavyzdziu QUOTE(ada21lt @ 2013 03 19, 23:39)
Tikrai esate labai smulkute . Kokio svorio antras vaikelis gime?QUOTE(muce @ 2013 03 20, 11:17)
Man irgi nebuvo pilna narkoze, bet neisivaizduoju kaip butu reikeje pasirupinti vaiku, nes buvo naktis, gulejau toj intensyvios terapijos palatoj prie aparato prijungta, vyrui neleido but, puses kuno nejauciau, liepe gulet tik ant nugaros, visa laika drebejau, jau buvo kokios dvi paros kaip nemiegojus, jegu buvo 0. Dukryte atveze pamaitinti po 4 val., paskui isveze iki kol perklels i palata ir vyras atvaziuos. Jei butume is karto gave mokama palata, tai manau tikrai leistu vyrui vaikeli pasiimti.
Jei ne paslaptis, kiek priaugote per pirmaji ir antraji nestumus? Nors tiesa sakant as netikiu, kad kudikio svoris priklauso nuo mamos priaugto svorio... Tiesiog sprendziu is draugiu pavyzdziu
Tikrai esate labai smulkute . Kokio svorio antras vaikelis gime?
Jei ne paslaptis, kiek priaugote per pirmaji ir antraji nestumus? Nors tiesa sakant as netikiu, kad kudikio svoris priklauso nuo mamos priaugto svorio... Tiesiog sprendziu is draugiu pavyzdziu
Tikrai esate labai smulkute . Kokio svorio antras vaikelis gime?
Per pirmą priaugau 25 kg,per antrą-14.Vaikelio svorio neįtakoja,tačiau pačios savijauta buvo visai kita prieš gimdymą ir per gimdymą-turėjau pakankamai jėgų,energijos,ne taip kaip pirmą kart būdama visiška meška
QUOTE(benga @ 2013 03 19, 19:35)
labiausia zeidzia poziuris...tu nevykele...visos pagimdo ,o tu nepagimdei visos maitina, o tu ne ir kai kalba vejus apie cezariuku sveikta ir ju kitoniskuma
nu ir poziuris jusu pazystamu ir draugu, gal keiskit draugu rata, mane, tai tik sveikino visi sekmingai pagimdzius (2 Cp), sveikus zavius vaikus.
QUOTE(muce @ 2013 03 19, 21:50)
Na as tik tiek parasiau apie savo gine, tai noreciau reabilituoti ja dabar Is tiesu ji puiki gydytoja, puikus zmogus, visada yra uz naturaluma ir pan., ji seniai priimineja gimdymus ir tiesiog kalbejo is savo patirties. Ji sake, kad aisku bus kaip as noresiu, bet sake nusiteikti, kad antras vaikelis, labai didele tikimybe, kad bus didesnis ir ji bus linkusi siusti mane CP. As ja pasitikiu 100%, todel, jei ji matys kazkokiu problemu, del kuriu negaleciau pati, as nerizikuosiu nei savo, nei vaikelio sveikata, nes ir tas CP dabar nebeatrodo toks baubas. Be to, kai viskas suplanuota, sutarta, juk ir vyras salia gali buti ir vaikeli jam ant krutines uzdeda, o gal, jei labai paprasyciau, ir man uzdetu .
jei gine Jums siulo Cp tai patikekit, ji geriau zino, ji tukstancius vaiku priemus, nerizikuokit savo ir vaikelio sveikata, del tu naturalistiniu veju, tie vejai papus ir aprims, atsikas visi to "naturalumo". Moterys mylekit save, nekankinkit
QUOTE(rasarasa... @ 2013 03 20, 08:59)
Na jau, tada eikite ir į depresikių temą joms paaiškinti, kaip žmonės lygioje vietoje problemų ieško Ir niekas tokių dalykų neišsigalvoja, lyg po vaiko gimimo nebūtų kas veikti
QUOTE(justejan @ 2013 03 20, 09:47)
jei gine Jums siulo Cp tai patikekit, ji geriau zino, ji tukstancius vaiku priemus, nerizikuokit savo ir vaikelio sveikata, del tu naturalistiniu veju, tie vejai papus ir aprims, atsikas visi to "naturalumo". Moterys mylekit save, nekankinkit
toli gražu negalima visais ginekologas pasitikėti, lyg jie šventieji būtų. Daugelis darosi biznį iš CP, ir kiek tokių atvejų žinau.