Fungu, 15 Kov 2013 - 00:31, paraĆā€˛Äā‚¬Ā Ć„ĀÄā€Ā¬Ä€Ā¦Ä†ā€˛Ä€Ā¼Ć„ā€ Ä€Ā¦Ć„ā‚¬Ä€Ā½Ä†ā€˛Äā‚¬Ā Ć„ĀÄā€Ā¬Ä–ā€ŗĆā€˛Ä€ĀĆ„ĀÄā‚¬ĀÄ€Ā¬Ć„ĀÄā€Ā¬Ä€Ć†:
Fungu, 15 Kov 2013 - 00:31, paraĆā€˛Äā‚¬Ā Ć„ĀÄā€Ā¬Ä€Ā¦Ä†ā€˛Ä€Ā¼Ć„ā€ Ä€Ā¦Ć„ā‚¬Ä€Ā½Ä†ā€˛Äā‚¬Ā Ć„ĀÄā€Ā¬Ä–ā€ŗĆā€˛Ä€ĀĆ„ĀÄā‚¬ĀÄ€Ā¬Ć„ĀÄā€Ā¬Ä€Ć†: ![]()
Bet ir kaltinu juos kartu dėl to, kad nepamatavo klubų anksčiau, kad aš nebūčiau sau tų nereikalingų minčių dariusis, kursus lankiusi, pinigų mokėjusi ir t.t..
siauru klubu dazniausiai ir neimanoma diagnozuoti is anksto... jau vien del to, kad "siauri klubai" dazniausiai yra situacine diagnoze, kai jau vykstant gimdymui paaiskeja, kad vaikelis stambus arba statosi netaisyklingai, todel "nepralenda"... jeigu paskaitytumete israsa, rastumete diagnoze "anatomiskai siauras dubuo" arba "kliniskai siauras dubuo"... pirmuoju atveju, tai jau jusu anatomine savybe... ir ja galima nustatyti is anksto (paprastai per pirmuosius apsilankymus dubeni matuoja priziurinti ginekologe). antruoju atveju - tai situacine diagnoze, kurios is anksto nenumatysi...
pyktis, priezasciu ir kaltuju paieska - naturalus etapas po patirto streso. praeis.

ragnez, 15 Kov 2013 - 12:02, paraĆā€˛Äā‚¬Ā Ć„ĀÄā€Ā¬Ä€Ā¦Ä†ā€˛Ä€Ā¼Ć„ā€ Ä€Ā¦Ć„ā‚¬Ä€Ā½Ä†ā€˛Äā‚¬Ā Ć„ĀÄā€Ā¬Ä–ā€ŗĆā€˛Ä€ĀĆ„ĀÄā‚¬ĀÄ€Ā¬Ć„ĀÄā€Ā¬Ä€Ć†:
ragnez, 15 Kov 2013 - 12:02, paraĆā€˛Äā‚¬Ā Ć„ĀÄā€Ā¬Ä€Ā¦Ä†ā€˛Ä€Ā¼Ć„ā€ Ä€Ā¦Ć„ā‚¬Ä€Ā½Ä†ā€˛Äā‚¬Ā Ć„ĀÄā€Ā¬Ä–ā€ŗĆā€˛Ä€ĀĆ„ĀÄā‚¬ĀÄ€Ā¬Ć„ĀÄā€Ā¬Ä€Ć†: ![]()
siauru klubu dazniausiai ir neimanoma diagnozuoti is anksto... jau vien del to, kad "siauri klubai" dazniausiai yra situacine diagnoze, kai jau vykstant gimdymui paaiskeja, kad vaikelis stambus arba statosi netaisyklingai, todel "nepralenda"... jeigu paskaitytumete israsa, rastumete diagnoze "anatomiskai siauras dubuo" arba "kliniskai siauras dubuo"... pirmuoju atveju, tai jau jusu anatomine savybe... ir ja galima nustatyti is anksto (paprastai per pirmuosius apsilankymus dubeni matuoja priziurinti ginekologe). antruoju atveju - tai situacine diagnoze, kurios is anksto nenumatysi...
pyktis, priezasciu ir kaltuju paieska - naturalus etapas po patirto streso. praeis.

Mano motinos pase neparašyta apie tai nieko, tik nurodytas ilgis milimetrais tarp dubens kaulų, kad kitą nėštumą jau nebesimaudyčiau svajonėse apie natūralų gimdymą. Bet kiek man mano ginekologas jau po visko aiškino, mano kaulai siauri, ir vaiko galvytė turi būti siaura, kad pralįstų. Tai reiškia, tai galėjo jau ir nėštumo metu pamatuoti. O manęs niekada nematavo. Na bet DE gal ir kitokios procedūros nei LT, nežinau. Arba mano ginekologas apsileidęs

Beje, vaiko padėtis buvo tobula..

Papildyta:
Polina, 15 Kov 2013 - 11:41, paraĆā€˛Äā‚¬Ā Ć„ĀÄā€Ā¬Ä€Ā¦Ä†ā€˛Ä€Ā¼Ć„ā€ Ä€Ā¦Ć„ā‚¬Ä€Ā½Ä†ā€˛Äā‚¬Ā Ć„ĀÄā€Ā¬Ä–ā€ŗĆā€˛Ä€ĀĆ„ĀÄā‚¬ĀÄ€Ā¬Ć„ĀÄā€Ā¬Ä€Ć†:
Polina, 15 Kov 2013 - 11:41, paraĆā€˛Äā‚¬Ā Ć„ĀÄā€Ā¬Ä€Ā¦Ä†ā€˛Ä€Ā¼Ć„ā€ Ä€Ā¦Ć„ā‚¬Ä€Ā½Ä†ā€˛Äā‚¬Ā Ć„ĀÄā€Ā¬Ä–ā€ŗĆā€˛Ä€ĀĆ„ĀÄā‚¬ĀÄ€Ā¬Ć„ĀÄā€Ā¬Ä€Ć†: ![]()
O gal jums visai ne del to, kad gimdymas nebuvo toks koki isivizdavote, lidnos mintys uzeina? Gal jums vadinamoji motinystes melancholija arba pogimyvines depresijos simptomai?
Turėjau ir šitą malonumą kelias savaites nuo gimdymo, vakarais liūdėdavau, dienomis viskas ok būdavo. Nemanau, kad čia depresija.

O issikalbet mane priverte vyras,siaip viska laikiau savyje.Net pacio gimdymo prisimint negalejau,pasamone uzblokavo.Praejus savaitei po gimdymo pradejau sapnuot kosmarus,rekt per miegus.Vyras kantriai klausdavo ka sapnuoju,kas yra del ko nerimauju.Po truputi iskalbejau ir psio ,kosmarai baigesi.Linkiu vidines ramybes ir jums

Fungu, 15 Kov 2013 - 13:21, paraĆā€˛Äā‚¬Ā Ć„ĀÄā€Ā¬Ä€Ā¦Ä†ā€˛Ä€Ā¼Ć„ā€ Ä€Ā¦Ć„ā‚¬Ä€Ā½Ä†ā€˛Äā‚¬Ā Ć„ĀÄā€Ā¬Ä–ā€ŗĆā€˛Ä€ĀĆ„ĀÄā‚¬ĀÄ€Ā¬Ć„ĀÄā€Ā¬Ä€Ć†:
Fungu, 15 Kov 2013 - 13:21, paraĆā€˛Äā‚¬Ā Ć„ĀÄā€Ā¬Ä€Ā¦Ä†ā€˛Ä€Ā¼Ć„ā€ Ä€Ā¦Ć„ā‚¬Ä€Ā½Ä†ā€˛Äā‚¬Ā Ć„ĀÄā€Ā¬Ä–ā€ŗĆā€˛Ä€ĀĆ„ĀÄā‚¬ĀÄ€Ā¬Ć„ĀÄā€Ā¬Ä€Ć†: ![]()
Dėl skirtingų komentarų nesijaudinu, ačiū visoms pasisakiusioms, juk sakiau, kad kas to nepatyrė, nesupras. O visa tai, kad svarbiausia, jog aš ir vaikas sveikas, suprantu labai gerai galva.
Tik va kaip jūs klaara sakote, galva atrodo dirba, bet hormonai ar kas tai bebūtų irgi. Ir atrodo nei kokia jautruolė nesu nei ką
Galvojau, gal susirinks būrelis panašaus likimo moterų pasiguosti ir būtų įdomu, kaip tas depresyvas mintis nugalėti galima. Nes jau atsibodo

manau reikia tik siek tiek laiko ir jusu mintys susidelios i reikiamas vietas

Dubens deja ismatuoti negali,nes gimdymo metu dubens kaulai pleciasi
Fungu, 15 Kov 2013 - 00:31, paraĆā€˛Äā‚¬Ā Ć„ĀÄā€Ā¬Ä€Ā¦Ä†ā€˛Ä€Ā¼Ć„ā€ Ä€Ā¦Ć„ā‚¬Ä€Ā½Ä†ā€˛Äā‚¬Ā Ć„ĀÄā€Ā¬Ä–ā€ŗĆā€˛Ä€ĀĆ„ĀÄā‚¬ĀÄ€Ā¬Ć„ĀÄā€Ā¬Ä€Ć†:
Fungu, 15 Kov 2013 - 00:31, paraĆā€˛Äā‚¬Ā Ć„ĀÄā€Ā¬Ä€Ā¦Ä†ā€˛Ä€Ā¼Ć„ā€ Ä€Ā¦Ć„ā‚¬Ä€Ā½Ä†ā€˛Äā‚¬Ā Ć„ĀÄā€Ā¬Ä–ā€ŗĆā€˛Ä€ĀĆ„ĀÄā‚¬ĀÄ€Ā¬Ć„ĀÄā€Ā¬Ä€Ć†: ![]()
Klubu jau seniai niekas nematuoja

Beje, echoskopu matuojant galvytes apimti, buvo 3 cm paklaida.

Na ir ką - žinokit, irgi neplanavau CP

Taigi reikia pakeisti mąstymą - ne liūdėti, kad gimdymas netobulas, bet džiaugtis, kad rezultatas yra tobulas, nors gamtos gal mums buvo numatyta ir liūdnesnė baigtis.
Dėl dubens kaulų ir galvytės matavimų - dubens kaulų ir man nematavo, ir negirdėjau, kad kam nors matuotų. O vaiko matavimai per echoskopą yra su didele paklaida. Nemanau, kad gydytojo kaltė, kad nenumatė per siauro dubens. Esu girdėjusi tokių istorijų, kad ginė pasižiūri į itin smulkią, žemo ūgio nėščiąją ir sako - brangioji, darome tau planinį CP, nepagimdysi tu. Bet tai daugiau išimtis nei taisyklė, ir turbūt labiau neoficiali negu oficiali

Man ir vaiko nei dydžio, nei svorio nematavo, apskritai toks atsipūtęs mano ginekologas. Galvoja matyt, kad jauna, tai ir viskas natūraliai ir be problemų vyks. Ale labai apsiriko. Manau, su kitu nėštumu jau bus gydytojai atsargesni ir jau tikriausiai planinį CP siūlys.
Fungu, 18 Kov 2013 - 00:59, paraĆā€˛Äā‚¬Ā Ć„ĀÄā€Ā¬Ä€Ā¦Ä†ā€˛Ä€Ā¼Ć„ā€ Ä€Ā¦Ć„ā‚¬Ä€Ā½Ä†ā€˛Äā‚¬Ā Ć„ĀÄā€Ā¬Ä–ā€ŗĆā€˛Ä€ĀĆ„ĀÄā‚¬ĀÄ€Ā¬Ć„ĀÄā€Ā¬Ä€Ć†:
Fungu, 18 Kov 2013 - 00:59, paraĆā€˛Äā‚¬Ā Ć„ĀÄā€Ā¬Ä€Ā¦Ä†ā€˛Ä€Ā¼Ć„ā€ Ä€Ā¦Ć„ā‚¬Ä€Ā½Ä†ā€˛Äā‚¬Ā Ć„ĀÄā€Ā¬Ä–ā€ŗĆā€˛Ä€ĀĆ„ĀÄā‚¬ĀÄ€Ā¬Ć„ĀÄā€Ā¬Ä€Ć†: ![]()
Ačiū už informaciją, merginos. Man keista, kad nebematuoja niekur dubens kaulų. Mano mamai, kai su manimi nėščia buvo, matavo ir gerai pamatavo, nes tikrai nebūčiau pralindusi. Matyt, paveldėjau šį "džiaugsmą". Dėl to ir pikta buvo dėl patirtų kančių ir veltui.
Man ir vaiko nei dydžio, nei svorio nematavo, apskritai toks atsipūtęs mano ginekologas. Galvoja matyt, kad jauna, tai ir viskas natūraliai ir be problemų vyks. Ale labai apsiriko. Manau, su kitu nėštumu jau bus gydytojai atsargesni ir jau tikriausiai planinį CP siūlys.
Noriu kartu su tavimi pasidžiaugti, kad turi nuostabų vaikutį ir gimdymas baigėsi gerai. Kita vertus - nustok kaltinti. Manęs ir mano pilvinuko irgi niekas nematavo nė karto. Ir nenorėjau, kad matuotų, nes paklaidos būna labai jau nemažos. Pati gimiau didelio svorio, todėl buvau tikra, kad ir vaikutis sieks 4 kg. Buvau teisi, nors gydytoja netikėjo

Patikėk, nė vienas gydytojas specialiai nesiekia iškankinti gimdyvės iki ribos, o paskui extra CP daryti. Jis irgi jaučia didelę atsakomybę bei nerimą.
O klubus matuoja. Man matavo su CM, pamenu kaip kauliukus maigė ir cypiau iš juoko nes labai kuteno. Ginė iš Mažylio GN. Nematuoja tie kas mėgsta rėkti kaip tada anais laikais viskas buvo nesąmonė o dabar viskas taip kaip Dievas duos. Kas nenori tas nematuoja, tingi, yra kas ir echo nežiūri, ypač valdiškose poliklinikose. Visko yra. Labai tikiuosi kad autorė nebeliūdi ir kleckas gražiai auga. Linkėjimai nuo kito klecko cezariuko