Įkraunama...
Įkraunama...

Tu negimdei - CP..

O gal jums visai ne del to, kad gimdymas nebuvo toks koki isivizdavote, lidnos mintys uzeina? Gal jums vadinamoji motinystes melancholija arba pogimyvines depresijos simptomai? Atleiskit, kad as cia taip tiesmukiskai, bet sie dalykai nepriklauso ar naturalus gimdymas buvo ar CP gali aplankyti bet kuria. Tai sakau is savo asmenines patirties. Pirma vaika gimdziau pati, antras - planinis cezaris, nors gydytojai ir prognozavo, kad galiu pagimdyti pati, bet as nusprendziau nerizikuoti, kad butent taip neatsitiktu, po keliu valandu pastangu visvien atsidurt ant operacines stalo. Ir, zinau, kad jeigu nebuciau taip nusprendusi, o gydytoju sprendimas butu extra CP, tik dziaugciausi, kad viskas mano vaikeliui gerai. Ir as pritariu daugelio cia issakytai nuomonei, svarbu sveikas vaikas ir sveika mama. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Fungu @ 2013 03 15, 00:31)
Bet ir kaltinu juos kartu dėl to, kad nepamatavo klubų anksčiau, kad aš nebūčiau sau tų nereikalingų minčių dariusis, kursus lankiusi, pinigų mokėjusi ir t.t..

siauru klubu dazniausiai ir neimanoma diagnozuoti is anksto... jau vien del to, kad "siauri klubai" dazniausiai yra situacine diagnoze, kai jau vykstant gimdymui paaiskeja, kad vaikelis stambus arba statosi netaisyklingai, todel "nepralenda"... jeigu paskaitytumete israsa, rastumete diagnoze "anatomiskai siauras dubuo" arba "kliniskai siauras dubuo"... pirmuoju atveju, tai jau jusu anatomine savybe... ir ja galima nustatyti is anksto (paprastai per pirmuosius apsilankymus dubeni matuoja priziurinti ginekologe). antruoju atveju - tai situacine diagnoze, kurios is anksto nenumatysi...

pyktis, priezasciu ir kaltuju paieska - naturalus etapas po patirto streso. praeis. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2013 03 15, 12:02)
siauru klubu dazniausiai ir neimanoma diagnozuoti is anksto... jau vien del to, kad "siauri klubai" dazniausiai yra situacine diagnoze, kai jau vykstant gimdymui paaiskeja, kad vaikelis stambus arba statosi netaisyklingai, todel "nepralenda"... jeigu paskaitytumete israsa, rastumete diagnoze "anatomiskai siauras dubuo" arba "kliniskai siauras dubuo"... pirmuoju atveju, tai jau jusu anatomine savybe... ir ja galima nustatyti is anksto (paprastai per pirmuosius apsilankymus dubeni matuoja priziurinti ginekologe). antruoju atveju - tai situacine diagnoze, kurios is anksto nenumatysi...
pyktis, priezasciu ir kaltuju paieska - naturalus etapas po patirto streso. praeis.  4u.gif

Mano motinos pase neparašyta apie tai nieko, tik nurodytas ilgis milimetrais tarp dubens kaulų, kad kitą nėštumą jau nebesimaudyčiau svajonėse apie natūralų gimdymą. Bet kiek man mano ginekologas jau po visko aiškino, mano kaulai siauri, ir vaiko galvytė turi būti siaura, kad pralįstų. Tai reiškia, tai galėjo jau ir nėštumo metu pamatuoti. O manęs niekada nematavo. Na bet DE gal ir kitokios procedūros nei LT, nežinau. Arba mano ginekologas apsileidęs rolleyes.gif
Beje, vaiko padėtis buvo tobula.. unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Polina @ 2013 03 15, 11:41)
O gal jums visai ne del to, kad gimdymas nebuvo toks koki isivizdavote, lidnos mintys uzeina? Gal jums vadinamoji motinystes melancholija arba pogimyvines depresijos simptomai?

Turėjau ir šitą malonumą kelias savaites nuo gimdymo, vakarais liūdėdavau, dienomis viskas ok būdavo. Nemanau, kad čia depresija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fungu: 15 kovo 2013 - 13:37
Ta pati patyriau kaip ir jus.Pries pusantro meneseio extra cp gime dukryte.Labai gerai jus suprantu ir pritariu nuomonei,kad reikia zmogaus kuris isklausytu ir suprastu.Mano atveju buvo vyras dalyvaves gimdyme ir viska kartu patyres.Asmeniskai man sunkiausia buvo ta vidine kapituliacija kai supranti ,kad psio,vaikiukas uzstrigo ir NIEKO PATI NEPADARYSI sad.gif Ziauru tai suvokti kai tiek nueita.Bet...visada yra bet...leliukai gi ant ranku wub.gif
O issikalbet mane priverte vyras,siaip viska laikiau savyje.Net pacio gimdymo prisimint negalejau,pasamone uzblokavo.Praejus savaitei po gimdymo pradejau sapnuot kosmarus,rekt per miegus.Vyras kantriai klausdavo ka sapnuoju,kas yra del ko nerimauju.Po truputi iskalbejau ir psio ,kosmarai baigesi.Linkiu vidines ramybes ir jums 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Fungu @ 2013 03 15, 13:21)
Dėl skirtingų komentarų nesijaudinu, ačiū visoms pasisakiusioms, juk sakiau, kad kas to nepatyrė, nesupras. O visa tai, kad svarbiausia, jog aš ir vaikas sveikas, suprantu labai gerai galva.  biggrin.gif Tik va kaip jūs klaara sakote, galva atrodo dirba, bet hormonai ar kas tai bebūtų irgi. Ir atrodo nei kokia jautruolė nesu nei ką biggrin.gif Galvojau, gal susirinks būrelis panašaus likimo moterų pasiguosti ir būtų įdomu, kaip tas depresyvas mintis nugalėti galima. Nes jau atsibodo blink.gif

manau reikia tik siek tiek laiko ir jusu mintys susidelios i reikiamas vietas 4u.gif o forume tai kiek zmoniu tiek nuomoniu, negali visi vienodai mastyt, tad tenka kartais atsirinkti kas tinka o i ka nekreipri demesio ax.gif
Atsakyti
Abu vaikai po CP, viskas puiku ir jokiu net minciu nekilo thumbup.gif
Atsakyti
Pirmasis gime po extra CP,su antruoju net minciu nebuvo gimdyti paciai,neskaip uzrasyta korteleje kliniskai per siauras dubuo,ir treciaji karta jei kada pastociau rinkciausi tik CP.
Dubens deja ismatuoti negali,nes gimdymo metu dubens kaulai pleciasi
Atsakyti
QUOTE(Fungu @ 2013 03 15, 00:31)

Klubu jau seniai niekas nematuoja schmoll.gif Net jei ir imanoma butu tiksliai ismatuoti klubus, dar reikia tikslaus kudikio galvytes matmens. Tai atliekama echoskopu, o jis kaip zinia gali tureti nemaza paklaida. As pati pirma savo dukryte taip pat neisgimdziau del kliniskai siauro dubens. Kita nestuma man zadejo jog galesiu gimdyt pati, jei numatomas kudikio svoris bus mazesnis uz pirmosios dukros (o ji gime 3,4kg) Pries antrosios gimdyma echoskopu buvo matuojama kudikio galvytes apimtis, ji rodos buvo mazesne uz pirmosios. Deja antras gimdymas taip pat baigesi CP. Bet as to labai nesureiksminu-turiu dvi sveikas grazias dukrytes, tai kad jos gime ne taip kaip gamtos suredyta mano meiles joms nekeicia wub.gif
Beje, echoskopu matuojant galvytes apimti, buvo 3 cm paklaida.
Atsakyti
Mano gimdymas klojosi panašiai kaip šios temos autorės 4u.gif Irgi ekstrinis CP su pilnu atsidarymu, jau po mėginimų stumti. Na, tas mano gimdymas nei viename etape nepriminė to ,,kaip turėtų būti", nes kaklas sunkiai vėrėsi, ir skatino, ir epidūrą įsiūlė, ir tampė rankomis, kai šiaip ne taip kaklas atsidarė - paaiškėjo, kad dukrytė stringa. Eigoje kelis kartus vaiko širdies tonai krito, tai pagreitino gydytojo sprendimą dėl CP. Nors vaikas buvo 3600 ir 53 cm- ne didžiulis, tačiau toje situacijoje ji man buvo per didelė. Gimė 9/10 balų, o jei dar būtų delsę, klausimas, kaip ten būtų...

Na ir ką - žinokit, irgi neplanavau CP biggrin.gif ir net neprisileidau tokios minties prieš tai, nors beveik visos artimos draugės pačios nepagimdė. Buvo ir man šioks toks skaudulys dėl to, kad ,,ne pati", ir nors praėjo jau metai, vis tokia mintis kartais išlenda. Bet veju jas lauk schmoll.gif Iš tiesų, svarbiausia, kad man ir dukrytei viskas puiku. Negalima būti nedėkingai ir kaip sakoma ,,vyti dievą į medį", nes juk ne visoms komplikuotoje situacijoje be jokių pasekmių viskas baigiasi (išskyrus randą, kuriam aš pati visai abejinga thumbup.gif) 4u.gif
Taigi reikia pakeisti mąstymą - ne liūdėti, kad gimdymas netobulas, bet džiaugtis, kad rezultatas yra tobulas, nors gamtos gal mums buvo numatyta ir liūdnesnė baigtis.

Dėl dubens kaulų ir galvytės matavimų - dubens kaulų ir man nematavo, ir negirdėjau, kad kam nors matuotų. O vaiko matavimai per echoskopą yra su didele paklaida. Nemanau, kad gydytojo kaltė, kad nenumatė per siauro dubens. Esu girdėjusi tokių istorijų, kad ginė pasižiūri į itin smulkią, žemo ūgio nėščiąją ir sako - brangioji, darome tau planinį CP, nepagimdysi tu. Bet tai daugiau išimtis nei taisyklė, ir turbūt labiau neoficiali negu oficiali 4u.gif Dabar gimdymo namai jaučia nemenką spaudimą dėl per gausių CP, o ir ginių požiūriai į CP skiriasi - vienos skubiau padaro, kitos leidžia moteriai kankintis iki paskutinio... vienžo, subjektyvus dalykas, paremtas gana subjektyviais situacijos įvertinimais. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bride: 17 kovo 2013 - 22:27
Ačiū už informaciją, merginos. Man keista, kad nebematuoja niekur dubens kaulų. Mano mamai, kai su manimi nėščia buvo, matavo ir gerai pamatavo, nes tikrai nebūčiau pralindusi. Matyt, paveldėjau šį "džiaugsmą". Dėl to ir pikta buvo dėl patirtų kančių ir veltui.
Man ir vaiko nei dydžio, nei svorio nematavo, apskritai toks atsipūtęs mano ginekologas. Galvoja matyt, kad jauna, tai ir viskas natūraliai ir be problemų vyks. Ale labai apsiriko. Manau, su kitu nėštumu jau bus gydytojai atsargesni ir jau tikriausiai planinį CP siūlys.
Atsakyti
QUOTE(Fungu @ 2013 03 18, 00:59)
Ačiū už informaciją, merginos. Man keista, kad nebematuoja niekur dubens kaulų. Mano mamai, kai su manimi nėščia buvo, matavo ir gerai pamatavo, nes tikrai nebūčiau pralindusi. Matyt, paveldėjau šį "džiaugsmą". Dėl to ir pikta buvo dėl patirtų kančių ir veltui.
Man ir vaiko nei dydžio, nei svorio nematavo, apskritai toks atsipūtęs mano ginekologas. Galvoja matyt, kad jauna, tai ir viskas natūraliai ir be problemų vyks. Ale labai apsiriko. Manau, su kitu nėštumu jau bus gydytojai atsargesni ir jau tikriausiai planinį CP siūlys.

Noriu kartu su tavimi pasidžiaugti, kad turi nuostabų vaikutį ir gimdymas baigėsi gerai. Kita vertus - nustok kaltinti. Manęs ir mano pilvinuko irgi niekas nematavo nė karto. Ir nenorėjau, kad matuotų, nes paklaidos būna labai jau nemažos. Pati gimiau didelio svorio, todėl buvau tikra, kad ir vaikutis sieks 4 kg. Buvau teisi, nors gydytoja netikėjo biggrin.gif

Patikėk, nė vienas gydytojas specialiai nesiekia iškankinti gimdyvės iki ribos, o paskui extra CP daryti. Jis irgi jaučia didelę atsakomybę bei nerimą.
Atsakyti
Labai suprantu. Kai laukiausi dukrytės irgi staiga gimdymo metu prireikė CP, staigiai, pirma reakcija buvo-ašaros, aš netikus mama, vieno neišnešiojau, kito va nepagimdysiu, žodžiu tiek buvau prisiskaičius knygučių apie tobulus dvasinius natūralius gimdymus (beje pirmas irgi buvo tobulas) ir netobulus CP po kurių vaikai būna 'ne tokie'-kaip reikiant išsiplovus smegenis trumpai sakant. Ačiū tik MB kuris iškart pasakė-ei man taip labiau patinka, pamatysi taip dar geriau, bac ir viskas, juk mažytė svarbu-o be to aš pirmas gausiu, žodžiu truputis sveiko humoro, truputis sveiko proto, ir jau nebliaunu, o geriausi ir sakyčiau šventi žodžiai iš anesteziologės lūpų-JEI GAMTA PASAKĖ STOP, VADINASI KAŽKĄ TAU NORĖJO PASAKYTI. Kaip vėliau paaiškėjo, buvo tikrai ne viena rimta priežastis kodėl ta Gamta (rašau iš didžiosios raidės) pasakė tą lemtingą STOP. Mano atveju ne klubuose esmė, bet vis tiek-pas mus per daug gąsdinama tuo CP, na taip jei galima nedaryt operacijų tai ir nedarom, bet medicina tam ir yra kad šiek tiek padėtų gamtai, jei kas ne taip. Nebegyvenam jau urvuose.
O klubus matuoja. Man matavo su CM, pamenu kaip kauliukus maigė ir cypiau iš juoko nes labai kuteno. Ginė iš Mažylio GN. Nematuoja tie kas mėgsta rėkti kaip tada anais laikais viskas buvo nesąmonė o dabar viskas taip kaip Dievas duos. Kas nenori tas nematuoja, tingi, yra kas ir echo nežiūri, ypač valdiškose poliklinikose. Visko yra. Labai tikiuosi kad autorė nebeliūdi ir kleckas gražiai auga. Linkėjimai nuo kito klecko cezariuko 4u.gif nebegraužkitės, visko būna su tom nuotaikom, normalu-ir tikrai praeis 4u.gif
Atsakyti