Įkraunama...
Įkraunama...

ღღღ Rusų melsvieji. 37 tema ღღღ

QUOTE(*Selena* @ 2014 07 13, 13:07)
Smirda tas jos sysius. Yra tokiu vietu namuose, kur kvapus isvalyti jau be sansu. Tai kai ypac kai buna dregnas oras kvapas jauciasi, arba kaip saule spigina i tas vietas kur pridaryta.

Del vandens man ta pati aplinkiniai sake, bet kazkaip pegyvenau.

Pabandyk tas vietas ispurksti grynu actu,labai gerai naikina kvapus thumbup.gif
Atsakyti
pabandykit vet.vaistinėj paklaust, gal jie turi specialiai tam skirtų efektyvių priemonių.
Atsakyti
Labuks. Permetu straipsni is ineto, kaip isnaikinti kaciu kvapus. Gal ir labai ilgas straipsnis, nu bet as nuo dusios smile.gif
Я перепробовала раньше всякие дорогие штуки из зоомагазинов, но ничто не давало такого эффекта, как это соединение элементарных уксуса, соды и перекиси водорода.
Иногда с любителями домашних животных случается такая неприятность как использование обуви, ковров, кровати и пр. в качестве туалета ваших домашних любимцев. В 99% случаев их вины в этом нет, виноват хозяин который не обеспечил нормальных условий для питомца или просто не кастрировал¬.
Вымыть запах кошачьей мочи, а тем более меток территории котов, обычными моющими средствами невозможно. В состав мочи входят урина, уриновая кислота, урохром/уробилин, креатинин, натрий и другие электролиты. Кристаллы уриновой кислоты (uric acid) не растворяются в воде, поэтому их невозможно удалить обычными моющими средствами. Когда моча высыхает, мочевина разлагается бактериями, что дает явный запах аммония. При дальнейшем разложении образуются тиоли (thiols) которые делают запах мочи кота еще хуже, а помеченный предмет навсегда становится туалетом для животного.
К счастью есть простой метод избавиться от этой неприятности. Первоначально этот рецепт был разработан химиком для удаления запаха скунса (это самый сильный запах из существующих!), в моче которого содержатся те же белки что и в кошачьей моче придающие столь отвратительный и неистребимый запах.

Удаление мочи делается в два этапа. Сначала удаляется уриновая кислота, а потом тиоли.
Вам понадобятся - столовый уксус 9%, пищевая сода, перекись водорода 3% H2O2 hydrogen peroxide (в аптеке), и любое моющее средство для ручного мытья посуды или жикое мыло.

1) Замочить уксусом.
Пострадавший предмет нужно сначала тщательно промокнуть бумажными салфетками. Намного лучше засыпать самым мелким бентонитовым или цеолитовым абсорбентом для кошачьего туалета. Когда все впитается, пропылесосить. Ни в коем случае не пытайтесь замыть пятно водой - вы только распространите мочу на огромную область! Затем полить место злодеяния разбавленным втрое водой столовым уксусом. Чтобы моча не распространилась на большую область накройте обработанное место бумагой. Оставить до полного высыхания чтобы уксус не мешал следующим шагам. Это разрушит собственно урину, но после этого останутся другие вещества - тиоли (thiols), которые источают намного более неприятный запах чем сама урина. Тиоли разрушит следующий шаг.

2) Посыпать содой.
Слегка притрушиваем пятно пищевой содой, и сразу приступаем к следующему шагу.
Прим.: Перед этим шагом уксус должен полностью высохнуть чтобы он не нейтрализовал соду!

3) Опрыскать перекисью водорода.
Наливаем в емкость с распылителем 100мл 3% перекиси водорода H2O2, добавляем 0.5 чайной ложки моющего средства для ручной мойки посуды или жидкого мыла, доливаем воды доводя объем до 200мл, и слегка взбалтываем. Разбрызгиваем эту смесь по насыпанной соде, так чтобы она покрылась пеной. Оставить на пару-тройку часов. Реакция перекиси водорода и соды производит большое количество кислорода который связывается с тиолями, реакция окисления разлагает их до углекислого газа CO2 и аммония NH4 который быстро испаряется, тиоли полностью исчезают вместе со своим ужасным запахом, как и все следы данной реакции. Вымывать от химикатов не придется. Теперь можно почистить ковер или паркет от моющего средства при помощи моющего пылесоса. Моющее средство для посуды здесь для того чтобы сделать состав пенистым, замедлить реакцию, и задержать кислород в пузырьках пены.

Запах исчезнет НАВСЕГДА потому что вы химически разложили мочу!Даже ваш кот/пес больше никогда не определит своих меток. Если животное имеет нормальный туалет с наполнителем который ему нравится и оно кастрировано (или стерилизовано), оно больше не будет ходить в неположенном месте потому что запах полностью исчез. Если он возвращается к этому месту снова и снова, значит обработка была недостаточно эффективной, или же Вы обработали область намного меньше чем следовало бы.
Atsakyti
Sveikos, merginos, jeigu leisite, prisijungsiu ir as i jusu buri 4u.gif
Turiu ir as toki grozi, jai dabar 8 men, noriu pakausti patarimo , mano katyte karts nuo karto ciulpia uodegos galiuka ar cia normalu, (bet daugiau taip daro artejant morciui) ar taip turi buti? schmoll.gif Maisteli perku pati geriausia, nuvaziavau pasikonsultuoti i veterinarijos klinika, bet pacios gydytojos neradau, padejeja patare sterilizuoti, nezinau kaip teisingai pasielgti, kad nepakenkti katytei g.gif
Atsakyti
QUOTE(Denira76 @ 2014 07 22, 12:10)
Sveikos, merginos, jeigu leisite, prisijungsiu ir as i jusu buri 4u.gif
Turiu  ir as toki grozi, jai  dabar 8 men, noriu pakausti patarimo , mano katyte karts nuo karto ciulpia uodegos galiuka ar cia normalu, (bet daugiau taip daro artejant morciui) ar taip turi buti? schmoll.gif  Maisteli perku pati geriausia, nuvaziavau pasikonsultuoti i veterinarijos klinika, bet pacios gydytojos neradau,  padejeja patare sterilizuoti, nezinau kaip teisingai pasielgti, kad nepakenkti katytei g.gif

sveika prisijungus 4u.gif
Mano katės lyg ir nečiulpė uodegos..
Jei neturit veislyno ir nežadat veisti, be abejo, geriau sterilizuoti. Bus kur kas geriau ir katei, ir Jums.
O kuo maitinat katytę?
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 07 22, 20:46)
sveika prisijungus  4u.gif
Mano katės lyg ir nečiulpė uodegos..
Jei neturit veislyno ir nežadat veisti, be abejo, geriau sterilizuoti. Bus kur kas geriau ir katei, ir Jums.
O kuo maitinat katytę?

As galvoju jog viena karta bandysime suleisti, nezinau ar tai mitas, ar tiesa, bet kalba jog vienas kartas butinas, o paskui sterilizuosiu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Denira76: 23 liepos 2014 - 07:27
mitas.
Kuo anksciau sterilizuosite, tuo visiems bus geriau, katei irgi.
Uodegos ciulpimas gali buti streso pozymis.
Atsakyti
QUOTE(moocho @ 2014 07 23, 07:34)
mitas.
Kuo anksciau sterilizuosite, tuo visiems bus geriau, katei irgi.
Uodegos ciulpimas gali buti streso pozymis.

Aciu labai uz info, manau jog reiks taip daryti, nes labai jau dazni tie jos morciavojimai doh.gif ir man labai gaila kaip ji kankinasi verysad.gif Tiesa, o kaip po sterilizacijos? Kiek man zinoma duodamas specialus maistas, siai dienai as ja maitinu Hillsu arba Royaliu, vieni kalba jor rusiukes linke labai storeti, su viena moterimi kalbejau , kuri laiko taip pat rusuke ir jau po sterilizacijos, sake jog ruses vieninteles kates, kurios nelinke stambeti, tai suprask kaip nori o kaip yra is tikruju???
Atsakyti
QUOTE(moocho @ 2014 07 23, 07:34)
..........

oi, kaip seniai matyta moocho bigsmile.gif Kaip gyvenat? Kaip katytės? Ar susidraugavo galų gale?
Papildyta:
QUOTE(Denira76 @ 2014 07 23, 07:47)
manau jog reiks taip daryti, nes labai jau dazni tie jos morciavojimai doh.gif ir man labai gaila kaip ji kankinasi  verysad.gif Tiesa, o kaip po sterilizacijos? Kiek man zinoma duodamas specialus maistas, siai dienai as ja maitinu Hillsu arba Royaliu, vieni kalba jor rusiukes linke labai storeti, su viena moterimi kalbejau , kuri laiko taip pat rusuke ir jau po sterilizacijos, sake jog ruses vieninteles kates, kurios nelinke stambeti, tai suprask kaip nori o kaip yra is tikruju???

sterilizuokit kuo anksčiau, nes tikrai mitas apie tą pirmą vadą. Po sterilizacijos viskas gerai. Tas svorio augimas toks pat individualus kaip ir žmonėms, manyčiau. Aš turiu dvi rusiukes. Viena liekna ir liko, kita pastambėjo. Maitinu Royaliu sterilizuotoms katėms.
O šiaip pažiūrėkit temos pradžioj koliažą. Pas mus turbūt didžioji dauguma katyčių sterilizuotos (išskyrus priklausančias veislynui), visos grakščios ir žavios wub.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 07 23, 11:02)
oi, kaip seniai matyta moocho  bigsmile.gif  Kaip gyvenat? Kaip katytės? Ar susidraugavo galų gale?
Papildyta:
sterilizuokit kuo anksčiau, nes tikrai mitas apie tą pirmą vadą. Po sterilizacijos viskas gerai. Tas svorio augimas toks pat individualus kaip ir žmonėms, manyčiau. Aš turiu dvi rusiukes. Viena liekna ir liko, kita pastambėjo. Maitinu Royaliu sterilizuotoms katėms.
O šiaip pažiūrėkit temos pradžioj koliažą. Pas mus turbūt didžioji dauguma katyčių sterilizuotos (išskyrus priklausančias veislynui), visos grakščios ir žavios  wub.gif

Aciu, merginos, uz patarimus 4u.gif , lendu ziureti ax.gif
Atsakyti
O kada prasideda morcius katei t.y. nuo kokio amziaus ir kada jau laikas sterilizuot? Palaukt kol prasides morcius ar dar pries ji?
Atsakyti
QUOTE(Denira76 @ 2014 07 23, 07:47)
Aciu labai uz info, manau jog reiks taip daryti, nes labai jau dazni tie jos morciavojimai doh.gif ir man labai gaila kaip ji kankinasi  verysad.gif Tiesa, o kaip po sterilizacijos? Kiek man zinoma duodamas specialus maistas, siai dienai as ja maitinu Hillsu arba Royaliu, vieni kalba jor rusiukes linke labai storeti, su viena moterimi kalbejau , kuri laiko taip pat rusuke ir jau po sterilizacijos, sake jog ruses vieninteles kates, kurios nelinke stambeti, tai suprask kaip nori o kaip yra is tikruju???

Sterilizuokit be kalbų, nežinos kas yra morčius, nepatirs ir streso. Blogiau ne miauksėjimai ir morčiavimaisi, baisiausias dalykas kai katytės ima žymėti sienas, baldus ir pan. Va tada tai jau bus bėda. O katinėlių kvapas sunkiai išnaikinamas.
Atsakyti