Įkraunama...
Įkraunama...

ღღღ Rusų melsvieji. 37 tema ღღღ

QUOTE(Just Mammy @ 2014 06 13, 09:59)
Vis kalbinu savo atžalas, kad Akvulei reikia kompanjonės/-no tos pačios veislės. blush2.gif  Jos temperamentas labai skiriasi nuo kitų dvejų uodeguotojų temperamentų... Manau, ji apsidžiaugtų, jei turėtų savo išdaigų bendrinikę/bendrininką.  biggrin.gif

bet kaži, kaip suaugusios katės jauną kačiuką priimtų?.. unsure.gif Nors pas jus Monti atsirado irgi tuo metu, kai Lisa ir Aqua suaugusios buvo, ar ne? Nebuvo didelių bėdų, kiek pamenu?
Pas mus jokių šansų parnešti naują gyventoją namo schmoll.gif Aršiai gina savo teritoriją abidvi. Katiną, kurį priglaudėm priklydusį, iki šiol veja kaip didžiausią priešą vos pamačiusios. Nors jis net į namą neina. Tėvai kai jam paėst neša, tai savas kates uždarę namie laiko.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 06 17, 09:04)
bet kaži, kaip suaugusios katės jauną kačiuką priimtų?..  unsure.gif  Nors pas jus Monti atsirado irgi tuo metu, kai Lisa ir Aqua suaugusios buvo, ar ne? Nebuvo didelių bėdų, kiek pamenu?

Taip, abi buvo suaugusios ir sterilizuotos. Montį jos priėmė, kaip savo vaiką. biggrin.gif Karas buvo tarp Lisos ir Akvos... Na, rašiau jau, kad Akva atsirado, kai Lisa kentėjo nuo baisios depresijos dėl jos ilgametės vyresnės draugės - gražuolės baltos turkų angoros Markizos mirties... Matyt, Lisos psichinė būklė nulėmė karo būseną. Bet Lisute atgijo. O dabar visos trys aktyvios, pasimuša, pašnypščia, pavaiko vienos kitas. Bet mano nuomone, tai labiau "darbinė" santykių aiškinimų situacija, nei tikras karas. biggrin.gif Šiaiap, verda mūsų katiniškoje bendruomenėje gyvenimas. Joms neliūdna ir mums linksma. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Just Mammy @ 2014 06 17, 08:20)
Joms neliūdna ir mums linksma.  lotuliukas.gif

jau šituo tai tikrai neabejoju biggrin.gif
Nors man kartais atrodo, kad mano Katiai labiau patiktų vienai su žmonėmis gyvent. Basta ir šuo jai aiškūs trukdžiai biggrin.gif Bet tik iš kelio pravaro, iš namų lauk nemeta biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 06 17, 14:00)
jau šituo tai tikrai neabejoju  biggrin.gif
Nors man kartais atrodo, kad mano Katiai labiau patiktų vienai su žmonėmis gyvent. Basta ir šuo jai aiškūs trukdžiai  biggrin.gif  Bet tik iš kelio pravaro, iš namų lauk nemeta  biggrin.gif

Katia - individualistė? smile.gif

Mūsų visos trys labai šuniško būdo: eina žmogui iš paskos, spokso, ką tas žmogus veikia ir gana audringai rodo savo jausmus: glamonėjasi, trinasi, glaudžiasi ir lipa ant rankų... lotuliukas.gif Aišku, audringiausia iš visų - Akva. Lenda prie dvejų storulių su savo meilumu, o jos ne itin supranta, kad ji - geruoju ...ir ginasi... Vis tik - lauko vaikai ir jų gyvenimiškoji patirtis skiriasi nuo Akvos.
Atsakyti
QUOTE(Just Mammy @ 2014 06 17, 14:27)
Katia - individualistė? smile.gif

Mūsų visos trys labai šuniško būdo: eina žmogui iš paskos, spokso, ką tas žmogus veikia ir gana audringai rodo savo jausmus: glamonėjasi, trinasi, glaudžiasi ir lipa ant rankų...  lotuliukas.gif

ne, Katia irgi visad prie žmonių. Bet keturkojų draugų ir giminių jai nereikia smile.gif
Maniškės abi žmones (savus) myli. Bet didelio meilumo demonstruot nemėgsta, akivaizdžiai duoda suprast, kad mes namie tik jų patogumui biggrin.gif

Atostogauju dabar kaime, vėlai kačių forumą peržvelgt sugalvojau ax.gif
Atostogos - gėris. Galėčiau pastoviai kaime gyvent.. Ale baigiasi damų sausiakas, teks važiuot į Vilnių ieškot biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 07 01, 22:41)
ne, Katia irgi visad prie žmonių. Bet keturkojų draugų ir giminių jai nereikia  smile.gif
Maniškės abi žmones (savus) myli. Bet didelio meilumo demonstruot nemėgsta, akivaizdžiai duoda suprast, kad mes namie tik jų patogumui  biggrin.gif

Atostogauju dabar kaime, vėlai kačių forumą peržvelgt sugalvojau  ax.gif 
Atostogos - gėris. Galėčiau pastoviai kaime gyvent.. Ale baigiasi damų sausiakas, teks važiuot į Vilnių ieškot  biggrin.gif

Matyt, katės, kaip ir žmonės, labai skirtingo būdo. Arba mes nemokame saviškių auklėti. biggrin.gif

Gerų atostogų!

Bandau pasprukti atostogų iš darbo...
Atsakyti
Sveikos mergaites, ateinu pas jus patarimo, nes nebezinau ka daryti.
Turime ~3,5 metu rusu melsvaja (be dokumentu). Ji pas mus namine, i lauka neleidziame, nes salygos kieme ne kokios (kaimynai daug piktu sunu turi). Labai ilgai morciavo, naktimis reke, visus namus, visas sienas, daiktus ir t.t. apdirbo, grynai dideliu wc paverte. Galu gale nuvezeme daryti sterelizacijos. Po operacijos pirmas dienas ligoniukas musu buvo vangus, tai visus reikalus wc atlikdavo, viskas tvarkoje buvo. Praejo poeperacinis laikotarpis ir vel viskas prasidejo. Didelio reikalo nueina i savo wc, o sysiuko kaip kada. Arba kur namuose sumasto, ten didziausia smirdancia bala palieka, varo ant bet ko, kas pasak jos ,,nevietoje" palikta, ant sienu, grindu ir t.t. Jei nueina i savo wc, tai sededama savo wc isriecia uzpakali ir viskas pro sali ant grindu patenka. Wc isvalytas, kraikas pakeistas, visa laika tikdavo tas kraikas. Nebesuprantam, ar galejo buti taip, kad operacija nepadejo ir ji toliau morciuoja, nes ji dar i Mb pasitrynusi vel pradeda ,,kaifuoti", vartytis.
Panele pas mus tokia su charakteriu visose gyvenimo srityse, daro ka nori, jokie patarimai skaiyti forume nepadejo nei bandant atpratinti laipioti po stalus ir t.t., bet esme ne tame, ka daryti su tuo ne vietoje wc?
Nesinoretu juos atiduoti (labai pergyvename, kad jos su tokiu charakteriu niekas nelaikys ir tiesiog i gatves ismes), bet ir tokiomis salygomis neimanoma gyventi. Ne namai, o vos ne tvartas jos deka... Labai lauksiu jusu nuomoniu, klausimu, patarimu.
Atsakyti
Galit paieskoti didesnes dezutes kraikui, su aukstesniais krastais ir net dangciu, taip pat, galite dezute statyti ant silikoninio kilimelio, netaip isnesios prie kojyciu prilipusi kraika. O namus pabandykit issivalyti kapitaliai su actu. Mums padejo. Bet pas mus berniukas. Kelis kartus tik buvo pridares ne vietoje.
Atsakyti
QUOTE(*Selena* @ 2014 07 06, 17:17)
Sveikos mergaites, ateinu pas jus patarimo, nes nebezinau ka daryti.

Joo čia jau bėda, matyt nuo ankstesnių darymų visur kvapas likęs ir jai vienodai kur daryt. Kazkur esu skaičius kas po sterilizacijos dar maziausiai 10 dienų būna taip pat- nes hormonai nepasikeitę. Paskui susitvarko. Turit naikinti jos paliktus kvapus lenoru, actu ar pridėliot maisto- sako katės į maistą nedaro biggrin.gif gal padės. Sėkmės ir kantrybės 4u.gif
Atsakyti
Po operacijos praejo jau menesis. Jai kaip kada susviecia ten ir padaro. Grindis jau isvaleme, bet ne su actu. Bandysiu dar karta su actu pareiti, bet beda tame, kad ji sisiojo ir sisioja ne tik ant grindu, o ant daiktu, rubu, uzuolaidu ir t.t. tai tokiu dalyku actais ar kt purskalais apdoroti...

Dar klausimas, po operacijos labai mazai vandens laka. Apetitas normalus, net padidejes, o vat vandenukas visai nedomina. Ir pakeiciu po kelis kartus, kad sviezias butu. Tai dabar jau pradejau pienuko duoti, tai si bent laka. Ar deretu nerimauti, pas veterinara kreiptis? Man kai kurie sako, kad ji su maistu pasisavina kiek jai reikia... hmmm, na bet pries tai juk gerdavo daugiau to vandens...
Atsakyti
QUOTE(*Selena* @ 2014 07 10, 18:24)
Po operacijos praejo jau menesis. Jai kaip kada susviecia ten ir padaro. Grindis jau isvaleme, bet ne su actu. Bandysiu dar karta su actu pareiti, bet beda tame, kad ji sisiojo ir sisioja ne tik ant grindu, o ant daiktu, rubu, uzuolaidu ir t.t. tai tokiu dalyku actais ar kt purskalais apdoroti...

Dar klausimas, po operacijos labai mazai vandens laka. Apetitas normalus, net padidejes, o vat vandenukas visai nedomina. Ir pakeiciu po kelis kartus, kad sviezias butu. Tai dabar jau pradejau pienuko duoti, tai si bent laka. Ar deretu nerimauti, pas veterinara kreiptis? Man kai kurie sako, kad ji su maistu pasisavina kiek jai reikia... hmmm, na bet pries tai juk gerdavo daugiau to vandens...

Del daiktu tai negaliu patarti, isskyrus, ka imanoma, ta isskalbti. O kvapo nelike? Nes man tai ziauriai smirda kaciu sisius... Buvau karta priglaudus drauges kate porai savaiciu, kol ji atostogavo, man ji taip sum... duris (ten senybines tokios buvo, kilimu dengtos), kad as tas duris ir ploviau, ir purskiau ir valiau, o kvapas vistiek liko.

O del vandens, tai kates ne sunys, kiek nori tiek geria. Matyt pakankamai vandens gauna su maistu arba gal jums nematant laka is wc ar kriaukles vonioje, virtuveje. Musu katinas irgi nedaug vandens laka, kai duodu ir slapio maisto, o kai valgo tik sausa, ir kai lauke karsta laka daugiau siek tiek.
Atsakyti
Smirda tas jos sysius. Yra tokiu vietu namuose, kur kvapus isvalyti jau be sansu. Tai kai ypac kai buna dregnas oras kvapas jauciasi, arba kaip saule spigina i tas vietas kur pridaryta.

Del vandens man ta pati aplinkiniai sake, bet kazkaip pegyvenau.
Atsakyti