Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios,23 tema

QUOTE(Gutka @ 2013 05 18, 18:10)
jei ne paslaptis kiek dedat lecitino? tirpinat vandeni ir po to jungiat su ice sunflower?  ax.gif

Juos abu kartu brinkinu, tada jie susijungia, gaunasi tarsi kitas emulsiklis. Su lecitinu ir Ice man iki maždaug 18 proc. aliejų normaliai susijungė. Su lecitinu mažinu Ice procentą, lecitiną esu įvairiai naudojus, ir po daugiau, ir mažai. Reikia užmerkt ir pamaišant palaikyt mažiausiai pusvalandį, iki valandos, kol gaunasi vienalytis lyg kremas, tada įvedu aliejus ir priedus. Čia pasakojau.
Atsakyti
aciu 4u.gif bandysiu makaluot naujoves smile.gif Jusu bloga seku bet kai neturejau ice sunflower matomai greitai tik permeciau akimis ax.gif
Atsakyti
laba mergiukai biggrin.gif
as ka tiki pasidariau kremuka su sausu lecitinu ir ice sunflower nu kaip faina su situo deriniu gaminti ax.gif oi privargau tik kol visa uzsirasiau biggrin.gif einu meginti brunette.gif
Atsakyti
Laba 4u.gif
toks klausimėlis, gal kuri turit pasižymėjus KN erškėtuogių kremo vandeninės dalies proporcijas? blush2.gif ir kiek reikia pelargonijų ea? blush2.gif kažkaip nedarašiau blush2.gif
Atsakyti
Mergaites kai darot vabzdžius atbaidantį purškalą, tai kokią max koncentacija procentais eterinių naidojat? Aš 4 proc. padariau, bet galvoju gal per silpnas bus .

Ir dar jei aliejinį tokį patį darai vaikams tai kokia tada max. eterinių koncentracija? Aliejiniams kaip suprantu mažesnės koncentacijos reikia.
Atsakyti
Esu visai žalia šiuose reikaluose, tad gal galite pakuždėti receptuką apsaugai nuo saulės, kad tiktų ir mažyliui, ir man 4u.gif
Anksčiau darydavau kokosų aliejų su morkų fitoliu arba e.a. + primakalūzindavau įv. aliejų (pvz. avokadų, abrikosų kauliukų ir pan.) ir dar ko nors kvapui.
Ir, jei labai neapsunkinčiau - nuo skraidančių ir ropojančių parazitų kraujasiurbių.
Tepdavausi gvazdikėlių e.a., bet gal yra ko veiksmingesnio smile.gif

Atsakyti
Čia apie pienių naudą:
http://gyvenimas.del...s.d?id=61435249

Ką iš jų pasidaryti? Sulčių, hidrolatą? Ką dar?
Atsakyti
QUOTE(Sidabražolė @ 2013 05 21, 14:02)
Čia apie pienių naudą:

įdomus straipsnis, reiks prisirinkt smile.gif . O ką dar šiuo metu renkat ir ką gaminat iš gamtos augalų?
Aš jau prisirinkau alyvų žiedų - kadangi žiedai kaupia nuodingas medžiagas, tai hidroliatas nesigaus, bet spiritinė ištrauka rašo puikiai nuo sąnarių skausmo, dar į druską įdėsiu kaip alioniuko bloge aprašyta. Dar rinksiu trispalves našlaites, užmačiau kur auga, darysiu hidroliatą. Aplink daug augalų, bet tik po truputį pažindinuos smile.gif

gal daug diskutuota, bet pasidalinkit veiksmingom priemonėm po uodų sukandimų (ypač vaikams) - tiek naktį mažiukas verkė, nes taip sukando galvytę, kad baisu. Padariau tokį mišinį su puiklapiais, migdolų ir erškėtuogių aliejais ir levandų eteriniu. Dar radau, kad pipirmėčių hidroliatas padeda
Atsakyti
QUOTE(Sidabražolė @ 2013 05 21, 14:02)
Čia apie pienių naudą:

Iš straipsnio receptas:
• Pienių losjonas – puiki priemonė, gilai ir saugiai nuvalanti veido ir kaklo odą. Išsikaskite 3-4 augalus kartu su šaknimis, stiebais, lapais ir žiedais, kruopščiai nuplaukite, nudžiovinkite servetėle, supjaustykite, sudėkite į švarų stiklinį indą, užpilkite degtine (vienai stiklinei smulkintos žalumos – stiklinė degtinės), sandariai uždarykite ir 10 dienų palaikykite tamsioje vietoje. Po to antpilą perkoškite ir atskieskite virintu vandeniu (pusei stiklinės antpilo – viena stiklinė vandens). Naminiu pienių losjonu valykite veido ir kaklo odą du-tris kartus per dieną.

O jeigu perkoštą antpilą pastatytume švelniam nugarinimui, kad išsigaruotų spiritas, o paskui dėl konservavimo papidytume likusį mišinį glicerinu g.gif Ar nebūtų geresnis produktas odai, negu paprasta spiritinė ištrauką? ax.gif
Atsakyti
drauges mergaite alergiska uodmas sake jai labai padejo sitas gelis, tai as kazka panasiai darysiu nes maniskei irgi labai nemazi guzai pasidaro ir kasosi labai smile.gif
Atsakyti
mano vaikui ir nuejo visa nugara ir kojos gumbais nuo uodu ikandimu, tai dabar ieskau ir kai tik rasiu darysiu nuo uodu, nes jau gaila vaiko
Atsakyti
QUOTE(rita9 @ 2013 05 21, 13:54)
gal daug diskutuota, bet pasidalinkit veiksmingom priemonėm po uodų sukandimų (ypač vaikams) - tiek naktį mažiukas verkė, nes taip sukando galvytę, kad baisu. Padariau tokį mišinį su puiklapiais, migdolų ir erškėtuogių aliejais ir levandų eteriniu. Dar radau, kad pipirmėčių hidroliatas padeda

Aš savo metukų mažyliui padariau aliejuką su varpinės levandos ir arbatmedžio eteriniais (tik per skubėjimą nepagalvojau ir vietoj puiklapių į sezamus juos sulašinau). Labai greit - per kelias dienas - vos matomi šašiukai liko po įkandimų, bet ir tepdavau dažnai - kokius penkis kartus per dieną.
Atsakyti