Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios,23 tema

Gal jusu odai per riebus g.gif Dabar gi karsta, tai gal kudesnio reiketu...Nors as ir siuo karstu metu naudoju su 18% alieju. Viskas gerai. Paziurekit kokius aliejus naudojot kreme. Gal per sunkus - daug sociuju rugsciu.
Man nuo naturaliu kremu nekyla spuogai, nesikemsa poros schmoll.gif O su pirktiniais visko budavo. Aisku pries mmm buna koks nenaudelis islenda. Bet cia ne nuo kremo. rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo goccia: 11 gegužės 2013 - 05:57
QUOTE(mintyliciouss @ 2013 05 11, 02:22)
help.gif  skaiciau skaiciau jusu diskusijas, patarimus, receptus, kol pagaliau nutariau pati pasigaminti kremuka 4u.gif ... Viskas pavyko kuo puikiausiai, oda svelni, pamaitinta... zodziu, viskas kuo puikiausiai thumbup.gif ...
deja deja... po geros savaites naudojimo pradejo kilti spuogai, pradzioj buvo gausiai, dabar lyg ir maziau, bet po viena kita vis atsiranda... Tai klausimas - ar gali spuogai atsirasti nuo naturaliu produktu, ar vel pereiti prie parduotuviniu kremu ( o taip nesinoretu), ar laukti, ir kiek ilgai? ka patartumet daryt, raganaites? g.gif Kremas  buvo su emulsiniu vasku, 20% alieju, roziu hidrolatas, zodziu, pats paprasciausias...

Parašyk, kokius aliejus naudojai. Kartais spuogai kyla ir nuo nesočiųjų rūgščių, pav. nuo agurklės, vadinamas "permaitinimas" ( nespėja įsisavinti) 4u.gif
Atsakyti
Labas rytas Mielosios,

atejau jums pasiguosti ;( atsikeliau su dideliu galvos skausmu, negalvojau kad mano vyras taip iniks i mano daroma kosmetika. Siandien is pacio ryto atsikele ir pareiske, kad jam reikia ranku darbo skutimosi putu
Dabar ieskau taip "ant greituju" kaip jam jas padaryti, bet nerandu
Gal Jus galite man padeti nes verysad.gif
Atsakyti
Skutimosi putų ir kremo receptai AZ, 7 skyrelis, VYRAMS:
http://translate.goo...s_visage_hommes
Dar negaminau teisybę sakant, skutasi su kadaise padarytu kreminiu muilu ir tyli... biggrin.gif

Dėl spuogų: Kentėt ir laukt nereikia, nes gali tik blogiau būti - teisingai darai, aiškinkis priežastis, pasigamink veidui kitą, šitą sunaudok rankoms, kūnui. Dar parašyk, koks konkrečiai buvo emulsiklis, gal irgi odai neįtiko? Ir nors sau gaminuosi su panašiai ar daugiau aliejų, nes oda vyresnė, jaunoms merginoms dažnai reikia daug daug mažiau riebalų. Parduotuviniuose būna keli proc. aliejų, kaip pagerinimas, truputis nekemšančio kaprilio ir emulsiklių, drėkiklių kompleksas. Panagrinėk anti-acne receptą pvz. čia. Aliejaus 4 proc., kaprilis 8.
http://www.makingcos.....ylic Acid.pdf
Internete yra galybė lentelių su aliejų ir priedų komedogeniškumu. Peržvelg, ko tau reikia vengti, įsivertink savo receptą.
http://www.beneficia...nic-rating.html
Dar viena su komedogeniškumais:
http://www.acne-skin...ingredients.pdf
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 11 gegužės 2013 - 08:39
Sveikos ax.gif
aš čia kaip jaunas mėnulis pasirodau, bet gal dar kas prisimins blush2.gif pakeičiau šalį, susiradau darbą, išsikrausčiau į kitą miestą, mano visi ištekliai, žinoma, liko kitoje šalyje doh.gif , o kuo daugiau skaitau apie natūralią produkciją, tuo labiau norisi kibti į darbus, gal yra kur surašyta, koks pagrindinis rinkinukas, ką reikia turėti, norint pradėti gaminti kremukus - čia iki tol kol mane pasieks mano jau susipirkti produktai ? aš pati išmąsčiau šitaip:

sviestmedis, mangų sviestas, kokosų aliejus.
kokie du pagrindiniai aliejai, galbūt jojobos ir abrikosų g.gif ,
pora hidrolatų: galbūt levandų, ir rugiagėlių/rožių?
gal koks aktyvus komponentas, bet koks? g.gif aha rūgštys? mastau.gif
rozmarinų co2, ir gse? ar dar reikia ir vit.E? g.gif
ir pora ea, o kokių? blush2.gif

gal kas pakomentuosit, ir patarsit? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(CrazyGirlfriend @ 2013 05 11, 11:27)
gal kas pakomentuosit, ir patarsit?  blush2.gif

Gerai kad ne kaip piktas griaustinis. lotuliukas.gif
Tavo išvardinti aliejai - jei esi jauna, veidui tik abrikosai. Sviestai-kūnui, arba laaabai mažai šaltu metu. Jojoba gerai, bet irgi kaip priedas. Odos tipą pasakyk, bus lengviau patarinėt. Hidroliatus ir ea rinkis dar ir pagal kvapą, kas tau patinka, ir pagal odos tipą. Paskui išsiplėsi. Iš priedų - Pantenolis, arba vit. B5, hialuronas. AHA - jei reikia. GSE nepatariu pirkti. Konservuoja prastai, problemų kremams ir odai kelia dažnai, kokybė gali būt neaiški. Konservanto normalaus reikia, Cosgard ar pan.
O pagrindinis daikltas, be kurio kremo nebus - emulsiklis. Aliejai tinka nerafinuoti, kokybišai iš maisto prekių parduotuvės. Saulėgrąžų, nesvarbu kad pigus, jei turi ekologiško, ar vynuogių , mandresnis, bet sudėtis panaši - lengvų reikia turėti. cool.gif cool.gif Dėl EA - irgi, žiūrėk savo nosies ir odos tipo. biggrin.gif biggrin.gif Iš sviestų pirmai pradžiai pakaks gero sviestmedžio. rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 11 gegužės 2013 - 10:48
piktas griaustinis buvau, kai suvokiau, ką palikau doh.gif unsure.gif net temą skaityti nustojau blush2.gif
mano oda mišri, jautri, linkusi į riebumą, ir, įtariu, dar dehidratuota, plius labai matosi streso naujame darbe pasėkmės doh.gif unsure.gif
levandų hidrolatą būtent dėl kvapo minėjau, o rugiagėlių esu skaičiusi, kad tinka jautriai odai, jei nemaišau g.gif
tikrai, konservantą ir emulsiklį pamiršau doh.gif blush2.gif
man jau netoli 30, tai jau nebe jauniklė hihihi.gif
Atsakyti
Jei jau iki isvykimo gaminot kremukus, tai turbut turit aliejus, emulsiklius, ea kur tiko, patiko. rolleyes.gif
Man asmeniskai patinka uogyciu aliejai ax.gif Svarstykliu dar nepamirskit 4u.gif
Jei sakot, kad levandu hidrplato kvapas patinka, tai gal ir ea patiktu. Priklauso nuo to kokia suma pirmam pirkimui galit isleisti 4u.gif I veido kremus dedu ivairiu ea. Is megstamiausiu: levandos AOC, rozmedziu, cistu, frankensince, palergonijos. Dar rozes, nerolis bet sitie jau brangesni, tai gal pirmam pirkimui per daug...
Papildyta:
Kaip tik MB pries kelias dienas paziurejo i vis didejancias dezes, ir buteliukais pildoma saldytuva ir sako: ka darytum jei reiktu kur isvaziuoti (ta prasme persiraustyti). Net nemirktelejus atsakiau svarbiausius pasiimciau (eteriniu dezutes negaleciau palikti) visa kita ir kitoj sali kurjeriai atveztu smile.gif
Atsakyti
girdejau tokia naujiena kosmetikos fronte, kad kremu, pieneliu serumu ir pan nekonservuoja bet su angliarugste supilsto i vakuminius buteliukus ir jie negenda, galioja 36men.cia daro firmos bet man idomu kaip taip cia yra g.gif kremas tarsi ispurskiamas toks kaip grietinele, skystos priemones kaip putos ispurskiamos. Ar gali angliarusgte saugoti nuo sugedimo ir kaip taip supilsto ax.gif
Atsakyti
QUOTE(goccia @ 2013 05 11, 13:05)
Jei jau iki isvykimo gaminot kremukus, tai turbut turit aliejus, emulsiklius, ea kur tiko, patiko. rolleyes.gif
Man asmeniskai patinka uogyciu aliejai ax.gif Svarstykliu dar nepamirskit 4u.gif

goccia, tai kad nespėjau pradėti gaminti, tik susipirkau doh.gif ir, kaip aš sakau, visus smirdančius rolleyes.gif ta prasme pačiuli, vetiverijas, dar ten kažką rolleyes.gif norėčiau max su šimtu litu iš kitos algos apsieiti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Gutka @ 2013 05 11, 15:48)
girdejau tokia naujiena kosmetikos fronte, kad kremu, pieneliu serumu ir pan nekonservuoja bet su angliarugste supilsto i vakuminius buteliukus ir jie negenda, galioja 36men.cia daro firmos bet man idomu kaip taip cia yra  g.gif  kremas tarsi ispurskiamas toks kaip grietinele, skystos priemones kaip putos ispurskiamos. Ar gali angliarusgte saugoti nuo sugedimo ir kaip taip supilsto  ax.gif

butent kokios firmos g.gif
Atsakyti
QUOTE(CrazyGirlfriend @ 2013 05 11, 16:55)
goccia, tai kad nespėjau pradėti gaminti, tik susipirkau  doh.gif ir, kaip aš sakau, visus smirdančius  rolleyes.gif ta prasme pačiuli, vetiverijas, dar ten kažką  rolleyes.gif norėčiau max su šimtu litu iš kitos algos apsieiti  blush2.gif

Paciuliai man irgi kazkada smirdejo. biggrin.gif Ir gan ilgai juos pratinausi, bet dabar jau nebesmirda. Jeigu turit galimybe nueikit pauostyti eteriniu alieju. Zinosit koks jums kvapas priimtinas. Pries tai kai rasiau pamirsau dar ylang ylang ea pamineti, bet jis ne visiems patinka 4u.gif
Ar pirma karta nieko neturint issiversi su simtu litu (apie 30euru) g.gif man butu sunkoka. Nebent viska labai mazais kiekias pirkti pabandymui. Gal tada, tai ka buvot susipirkus kazkas galetu atsiusti. Siuntimas pigiau kainuos nei vel viska susipirkt mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo goccia: 11 gegužės 2013 - 17:43