merginos kas daret krema su lecitino granulėm kaip jos tirpsta
jau radau atsakyma pas ramute bloge
Cia Alioniuko kazkada rasyta zinute su tuo kaukes receptu. As vietoj vandens dejau kazkokia istrauka (arba varnalesu arba bijunu nebepamenu) ir tikrai dar algo-zink.
kauke nuo pleiskanu:
* neem 10g
* obuolių actas 20ml
* vanduo 20ml
* ksantanas 1,5ml
* D-pantenolis 0,5ml
* arbatmedžio eterinis aliejus 6lašai
* levandų eterinis aliejus 6lašai
Neem aliejus siame recepte svarbiausias kovotojas su pleiskanomis, kvapas kaukes siaubingas , bet padeda
QUOTE(alioniukas @ 2012 04 20, 00:05)
kauke nuo pleiskanu:
* neem 10g
* obuolių actas 20ml
* vanduo 20ml
* ksantanas 1,5ml
* D-pantenolis 0,5ml
* arbatmedžio eterinis aliejus 6lašai
* levandų eterinis aliejus 6lašai
Neem aliejus siame recepte svarbiausias kovotojas su pleiskanomis, kvapas kaukes siaubingas , bet padeda
QUOTE(zydrem @ 2013 05 03, 14:45)
merginos kas daret krema su lecitino granulėm kaip jos tirpsta
Gerai kad radai. Bet tirpsta ir aliejuje, tik labai ilgai tirpint reikia. Vos pašildau aliejus, iki apie 40 laipsnių su lecitino granulėm, ir palieku šiltai per naktį - ištirpsta, reikia kelių valandų. Nors šiltame vandeniniame skystyje lengviau ištirpint, bet irgi reikia laiko kad išbrinktų.
O aš jau juoda ragana. Dažiau su indigo milteliais AZ, pastiprintais sidr miltelių trupučiu, bringharaj ir druska, plaukų švelnumui - dosniai šilko aminorūgščių. Atrodo ir žilius apdažė (kuriam laikui, jie greit atsiplauna...). Pakartosiu ir plaukų dažymo temoj, gal kam bus aktualu. Bandau naudotis keliomis teorijomis: prieš dažymą plaunu muilu - kad žvynelius pakeltų. Nudažytus nuskalauju vandeniu, tada truputį savo kondicionieriaus dedu ir tik juo lengvai perplaunu. Nebūna plaukai tada pakuliniai, aišku truputis dažo nusiplauna, bet oi dar kiek lieka.
Neringa.jn, čia tau plaukų priežiūrai sugestija: ilgai laikoma kaukė su šilku, o plovimas tik kondicionierium, be muilo ar šampūno. Užsieniuose kai kas taip plaukus nuolat prižiūri.
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2013 05 03, 16:13)
O aš jau juoda ragana. Dažiau su indigo milteliais AZ, pastiprintais sidr miltelių trupučiu, bringharaj ir druska, plaukų švelnumui - dosniai šilko aminorūgščių. Atrodo ir žilius apdažė (kuriam laikui, jie greit atsiplauna...). Pakartosiu ir plaukų dažymo temoj, gal kam bus aktualu. Bandau naudotis keliomis teorijomis: prieš dažymą plaunu muilu - kad žvynelius pakeltų. Nudažytus nuskalauju vandeniu, tada truputį savo kondicionieriaus dedu ir tik juo lengvai perplaunu. Nebūna plaukai tada pakuliniai, aišku truputis dažo nusiplauna, bet oi dar kiek lieka.
Neringa.jn, čia tau plaukų priežiūrai sugestija: ilgai laikoma kaukė su šilku, o plovimas tik kondicionierium, be muilo ar šampūno. Užsieniuose kai kas taip plaukus nuolat prižiūri.
O geras, neįsivaizduoju dabar jūsų tamsiaplaukės
O koks druskos poveikis?
Aš visada po dažymo perskalauju plaukus su kondicionierium/kauke (pas mane tai vienas ir tas pats). Nes kitaip ir neišsiplaučiau normaliai, ir plaukai ne tokie šiaudiniai lieka.
Be to aš po trečiadienio plaukų dažymo sulaukiau iš tetės "komplimento", kad dabar atrodau kaip višta su savo ryžais plaukais
QUOTE(asta_pasta_prakasta @ 2013 05 03, 16:37)
O koks druskos poveikis?
Kiek žinau, tada indigas stipriau kanda. Kadaise, kai siūlus vilnonius dažydavau, ir kai su batikom žaidžiau, druskos reikėdavo dėti, ir kiaušinius dažant ne vien tik dėl skilinėjimo, pastiprina šiek tiek dažus druska. Džinsus, jei labai dažo, tai perskalauju pasūdytu vandeniu - šiek tiek tvirtina dažą. Atrodo ir plaukų dažymo temoj buvo rašyta.
Sveikos,reik patarimu,tikiuosi atsiras galinciu patart.
Siandien gavau alergijos atsakyma,alergija man sukelia methylchloroisothiazolinonas + methylisothiazolinone ziuriu,kad sitie chemikalalai yra beveik viskame kas naudojama namie ir net tuoaletiniame popieriuje
Ar galiu pasigamint kosmetika ir kitus namams skirtus produktus pati be siu junginiu? O gal zinote firma kurioje galima isigyt be siu junginiu? Zodziu beda man cia laukiuosi 5 vaiko,reik kazkaip alergines reakcijas sumazint nes pagrinde kencia desine ranka,tai kai paumejimas su ja nieko negaliu daryt aisku ir veidas kencia
Siandien gavau alergijos atsakyma,alergija man sukelia methylchloroisothiazolinonas + methylisothiazolinone ziuriu,kad sitie chemikalalai yra beveik viskame kas naudojama namie ir net tuoaletiniame popieriuje
Ar galiu pasigamint kosmetika ir kitus namams skirtus produktus pati be siu junginiu? O gal zinote firma kurioje galima isigyt be siu junginiu? Zodziu beda man cia laukiuosi 5 vaiko,reik kazkaip alergines reakcijas sumazint nes pagrinde kencia desine ranka,tai kai paumejimas su ja nieko negaliu daryt aisku ir veidas kencia
QUOTE(goccia @ 2013 05 03, 14:39)
Oi nezinau ar islaikysit kauke su neemu per nakti... Bet plauku netepkit, tik galvos oda
Kremai su prolipidu po keliu dienu dar patirsteja
Aišku Pabandysiu pradžioj bent porą valandų palaikyt.
O prolipidinis jau ir dabar, pastovėjęs pusdienį , kietesnis atrodo. Laukiu vakaro, knieti išbandyt.
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2013 05 03, 16:13)
Gerai kad radai. Bet tirpsta ir aliejuje, tik labai ilgai tirpint reikia. Vos pašildau aliejus, iki apie 40 laipsnių su lecitino granulėm, ir palieku šiltai per naktį - ištirpsta, reikia kelių valandų. Nors šiltame vandeniniame skystyje lengviau ištirpint, bet irgi reikia laiko kad išbrinktų.
Ačiū, Ramute, aš vasarą arba po sporto, kai išpuola kasdienis plovimas, tik su savo kondicionieriumi ir plaunu, o šampūnu tik kartą per savaitę, bet dabar kas dvi-tris dienas ploviau, tai kažkaip norėjosi šampūno Pačiau juokinga: plaunu šampūnu, dedu kaukę, ją išskalavusi dar drėgnus plaukus tepu neskalaujama priemone. Vyras juokiasi: kam plauti galvą, jei vėl tepi
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2013 05 03, 17:57)
Kiek žinau, tada indigas stipriau kanda. Kadaise, kai siūlus vilnonius dažydavau, ir kai su batikom žaidžiau, druskos reikėdavo dėti, ir kiaušinius dažant ne vien tik dėl skilinėjimo, pastiprina šiek tiek dažus druska. Džinsus, jei labai dažo, tai perskalauju pasūdytu vandeniu - šiek tiek tvirtina dažą. Atrodo ir plaukų dažymo temoj buvo rašyta.
Aš visada citrinos sulčių išspaudžiu į chna dažų košę, tikrai geriau spalva "limpa".
QUOTE(Rima44 @ 2013 05 04, 15:59)
Aš visada citrinos sulčių išspaudžiu į chna dažų košę, tikrai geriau spalva "limpa".
Jei chna, - tada gerai, o jei indigas(basma), tada rūgštinimas tik blogina dažymą, dėl to jie ir su amla nelabai dera, nebent reikia kad prasčiau kąstų. Aš iš pradžių nežinojau ir maišiau indigą su amla, žilų beveik nepaveikė, spalva gavosi tamsiai ruda (dar tamsiai rudos AZ "chna" dėjau, nors ten visai ne chna).
Taip as irgi taip senose dazymo temose taip perskaiciau ir man irgi ant savo kailio tai pasitvitrtino. Chna megsta buti parugstinta, o indigo pasudyta
QUOTE(goccia @ 2013 05 05, 07:55)
Taip as irgi taip senose dazymo temose taip perskaiciau ir man irgi ant savo kailio tai pasitvitrtino. Chna megsta buti parugstinta, o indigo pasudyta
o is kur jus perkat indigo?