QUOTE(mairux @ 2013 04 30, 14:46)
Vienam aprašyme apie hidrolatų gamybą radau, kad vienam litrui vandens imama 1 kg žolių. Kažin, ar tikrai tiek daug reikia?
Niekada nesvėriau... Šlapių 1 kg įmanoma, bet sausų? Į tokį 10 litrų alembiką reiktų sukišti kokius 5 kg ar daugiau? Nežinau ar yra prasmė gaminti tokį "dinamitą". Greičiausiai, kiekvienas gaminasi kaip jam patinka - kas labiau koncentruotus, kas vos kvepiančius.
Labu visoms čia besilankančioms pavasarinėms gėlėms
Mergaitės, ar prancūziškai šlamučio eterinis aliejus yra šis - Huile essentielle d'Hélichryse de Corse (Immortelle?
Taip pat norėčiau pasikonsultuoti dėl emulsiklio ir konservanto. Iškart atsiprašau, jeigu klausimai pasirodys pradžiamoksliški, na bet toks jau tas mokymasis, - kartais be to neapseinama, norint judėti į priekį
Kadangi mano oda labai jautri, alergiška (turiu atopinį dermatitą), tad besirinkdama produktus labiausiai kreipiau dėmesį į tai. Iš emulsiklių išsirinkau Olivem 1000, o konservantą pasirinkau Leucidal. Kaip manote, ar teisingai? Dėkui
Mergaitės, ar prancūziškai šlamučio eterinis aliejus yra šis - Huile essentielle d'Hélichryse de Corse (Immortelle?
Taip pat norėčiau pasikonsultuoti dėl emulsiklio ir konservanto. Iškart atsiprašau, jeigu klausimai pasirodys pradžiamoksliški, na bet toks jau tas mokymasis, - kartais be to neapseinama, norint judėti į priekį
Kadangi mano oda labai jautri, alergiška (turiu atopinį dermatitą), tad besirinkdama produktus labiausiai kreipiau dėmesį į tai. Iš emulsiklių išsirinkau Olivem 1000, o konservantą pasirinkau Leucidal. Kaip manote, ar teisingai? Dėkui
QUOTE(Aggnesse @ 2013 04 30, 16:12)
Labu visoms čia besilankančioms pavasarinėms gėlėms
Dėkui
Dėkui
Galiu pakometuoti tik šitą dalį , taip tai šlamutis
O dėl emulsiklio ir konservanto deja, niekas atsakyti negalės. Čia tik asmeninė patirtis atsako į tokius klausimus.
QUOTE(krepsyte @ 2013 04 30, 16:15)
Galiu pakometuoti tik šitą dalį , taip tai šlamutis
Dėkui
Papildyta:
QUOTE(redazuka @ 2013 04 30, 16:26)
O dėl emulsiklio ir konservanto deja, niekas atsakyti negalės. Čia tik asmeninė patirtis atsako į tokius klausimus.
Na ir Jums dėkui Jūs esate visiškai teisi dėl patirties, tik jos stokojančioms sulaukiant patarimų išties didis palengvinimas
QUOTE(Aggnesse @ 2013 04 30, 14:12)
del emulsikio tai alionuko puslapi yra kremukas vaikiskas http://naturaltouch....erimus/6-1-0-30 ten pora emulsikliu deta gal ir jusum tiktu
ir beabejo pritariu redazuko kad tik per laika sau atsirenki kas ir kaip
del konsrevanto tai as turiu ir ta ir ta ,man cosgran kazkodel labiau patinka nezinau kodel bet leucidal nekartojamas bus
QUOTE(zydrem @ 2013 04 30, 16:41)
del emulsikio tai alionuko puslapi yra kremukas vaikiskas http://naturaltouch....erimus/6-1-0-30 ten pora emulsikliu deta gal ir jusum tiktu
del konsrevanto tai as turiu ir ta ir ta ,man cosgran kazkodel labiau patinka nezinau kodel bet leucidal nekartojamas bus
Dėkui už nuorodą, turėsiu išsisaugojusi šį receptuką
Su esteriu ir vasku nr2 gaunasi neblogi kremukai. Anksciau veidui naudodavau su siuo deriniu. Dukrytei kai po vejaraupiu dariau krema visam kunui irgi su tokiu emulsikliu deriniu buvo. Asmeniskai man sis derinys buvo geresnis nei kremai su olivem 1000. Mano odai pastarasis isvis kazkodel nepatiko... Bet jums gal tiks
QUOTE(Aggnesse @ 2013 04 30, 15:38)
Dėkui
Papildyta:
Na ir Jums dėkui Jūs esate visiškai teisi dėl patirties, tik jos stokojančioms sulaukiant patarimų išties didis palengvinimas
Papildyta:
Po ivairiu bandymu man labiausiai tiko cukraus esterio, lecitino ir cetyl palminato derinys (tiesa jo AZ nera, bet galima bandyti su CA), taciau noreciau isbadyti panasius derinius ir su kitais koemulsikliais, tad negaliu tvirtinti, kad tai galutinis variantas
Patarimas/ Statistika:
Man ir Goccia emulsiklis Oliviem 1000 netiko, o visoms kitoms jis patiko labiau nei emulsiklis nr2.
Man ir Goccia emulsiklis Oliviem 1000 netiko, o visoms kitoms jis patiko labiau nei emulsiklis nr2.
QUOTE(redazuka @ 2013 04 30, 17:45)
Patarimas/ Statistika:
AZ Nr. 2 nebenaudoju, nes veidą alergizuoja (man, dukrai, sesei - visoms giminietėms), greičiausiai dėl jame esančių kviečių glikozidų. Įtariu, kad gali netikti tiems kas yra alergiški varpiniams augalams. Bet šimtu proc. teigti negaliu, nors sau kitos priežasties neatrandu.
Kviečių sėlenų CO2 bijojau naudoti - bet nieko, viskas gerai.