Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios,23 tema

Sveikos, ar priimsit mane i savo rata? labai daznai cia uzeinu ir paskaitineju...

Siuo metu labai ieskau isigyti alembika, gal kuri pirkote cia LT o gal siuntete internetu.
Mielai prisijungciau ir siusciausi kartu,nes norisi kad butu pigiau.

Atsakyti
QUOTE(zydrem @ 2013 04 29, 14:34)
biggrin.gif
kaip zoles uzpiltos tai ir per marle gerai bet va dabar visi tei milteliai pasirode tai man tik per kojine ir taip apelsinu ar roziu net po 3 kartu kosiu  ax.gif

Man irgi AZ milteliai per marle prabega. doh.gif Marle buna keliu sluoksniu. Kai buna kokios pacios rinktos zoles uzpiltos, tai taip ir per marle gerai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo goccia: 29 balandžio 2013 - 13:58
QUOTE(goccia @ 2013 04 29, 07:54)
Gaila kad nesudalyvavau susitikime. Ir stai kokios naujienos. Pati niekad apie tai net nebuvau pagalvojus, kad stipresnis spiritas negerai blink.gif  Pas mane spiritas 95%, tai irgi reikes prasiskiest.
Merginos jei ka daugiau issisnekejot ir issiaiskinot parasykit ir mums nedalyvavusioms. ax.gif
Rita9 90% spirita norint praskiesti iki 70% i 100ml reiketu dapilti 28,57143ml distiliuoto vandens 4u.gif

dekui - kaip nors prasiskiesiu, o paskui reiks ieškot pažįstamos daktarės kad receptą išrašytų 70proc smile.gif

susitikime buvo daug šnekų, man tik dar įstrigo, kad visoms lb patiko pelkinės vingiorykštės hidroliato kvapas

dar apie hialiuroną šnekėjom, kaip dėti kad nesusigimuliuotų. Tik nė viema nebuvo dėjus tiesiai į kremą-rašo, kad jei dedi tiesiai į kremą, tai reikia dėti po biškį, vis maišant-tuomet palikti pastovėti 15 min ir vėl daug maišyti-ar kas taip gaminote ir ar gavosi
Atsakyti
QUOTE(zydrem @ 2013 04 29, 13:01)
drinks_cheers.gif ir labai prisgeria aliejaus jie  doh.gif
as cia kazkada paskaiciau kad rusaites naudoja tas plonas kojinaites  biggrin.gif tai turiu sitam reikalui uzsipirkus ju ir man labai  thumbup.gif miltelius pora kartu perkosiu ,aliejui karto uztenka  ax.gif

Dažnai naudoju nepaprastai smulkų metalinį filtrą iš seno kavos aparato, minusas - kad jis toks nemažas, reikia košti į platų indą, persikošia idealiai, bet verta naudoti tik dideliems kiekiais; į jį papildomai galima įdėti kavos filtrą, iškart du sl. išeina ir popierius nebeplyšta.
Turiu dar nusipirkusi iš Rimi tokius tankaus audinio su apvaliu rėmeliu filtrus kavai (didesnis) ir arbatai (mažesnis)
Papildyta:
QUOTE(rita9 @ 2013 04 29, 16:37)
dekui - kaip nors prasiskiesiu, o paskui reiks ieškot pažįstamos daktarės kad receptą išrašytų 70proc smile.gif

susitikime buvo daug šnekų, man tik dar įstrigo, kad visoms lb patiko pelkinės vingiorykštės hidroliato kvapas

dar apie hialiuroną šnekėjom, kaip dėti kad nesusigimuliuotų. Tik nė viema nebuvo dėjus tiesiai į kremą-rašo, kad jei  dedi tiesiai į kremą, tai reikia dėti po biškį, vis maišant-tuomet palikti pastovėti 15 min ir vėl daug maišyti-ar kas taip gaminote ir ar gavosi

Seniau taip darydavau, viskas normaliai buvo, tik kelis kartus reikia permaišyti iki naudojimo
Papildyta:
QUOTE(brenda mama @ 2013 04 29, 14:39)
Sveikos, ar priimsit mane i savo rata? labai daznai cia uzeinu ir paskaitineju...

Siuo metu labai ieskau isigyti alembika, gal kuri pirkote cia LT o gal siuntete internetu.
Mielai prisijungciau ir siusciausi kartu,nes norisi kad butu pigiau.

Lietuvoj yra pirkti http://aromata.lt/kv...iavimo-aparatai ;
kitur nežinau. Iš užsienio siųstis tokio daikto kartu su kažkuo pigiau neišeis, nes siuntimo kaina - pagal svorį smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 29 balandžio 2013 - 16:29
Suokiau suokiau merginoms apie karnaubų vašką. Dabar rašau blogui įrašą - ir nors nušauk, ketinau dėti kandelilų vašką, bet realiai matyt įdėjau karnaubų. Pagal aprašymus, kandelilų labiau būtų tikęs. Bet ką pačiupinėjot, lyg ir su karnaubų buvo... Gėda pelėda. blush2.gif Viską rašausi, bet vistiek susipainioju. Faktas tas, kad kieti vaškai - ne vien lūpų balzamams. Kieno oda su linkusiomis kimštis poromis, pasibandykit atsargiau. Bet tokie vaškais patirštinti man tikrai patiko. Gal vasarą pasijaus per riebūs, o dabar tai pats tas. g.gif

Kur tariamės dėl kito susitikimo - čia ar feisbuke? Norinčias galiu prijungti aš (turim susidraugauti feisbuke, kad galėčiau tai padaryti, o tam reikia feisbuko vardų), bet ir visos dalyvės turi tą galimybę. Viešo naudojimo nedarau dėl privačios informacijos, kuri ten nori nenori atsiranda. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2013 04 29, 17:40)
Viešo naudojimo nedarau dėl privačios informacijos, kuri ten nori nenori atsiranda. ax.gif

pritariu 4u.gif
kaip tema kursiu idesi i pirma puslapi ta FB musu gupe kas nores pasiprasys prijungiamin ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zydrem: 29 balandžio 2013 - 20:05
Aromarti pirkau. Bet labai gaunasi brangiai, be pridėtinių išlaidų apie 50 lt už 30 g, o aromarti siuntimas labai brangus, kursą skaičiuoja irgi labai mums nepalankiai, tiksliai nebepamenu, bet man savikaina gavosi apie 80 lt... Susitikime su merginomis aptarinėjau truputį jo atsiradimo LT klausimą. Monika rašė ir čia, kad galbūt būtų pas ją pardavime. Bet ji turi nupirkti iškart LABAI daug. Jei mes pasidalintumėm nemažą kiekį, gera kaina, ji pirktų. Jei ne - iš jos po 20-30 g kol išpirks, pasibaigs galiojimai, o prekė brangi, investicijos didelės. Čia toks jautrus ir taip pat ne visai viešas aptarimas. Prolipidas pigesnis ir taip pat geras, nenuvertinu. Bet Nikkomulsas geresnis ir daug lengviau sukalbamas. Taigi šį klausimą irgi reiktų aptarinėti FB. Mano manymu, Prolipidas nelabai tinkamas pirmuosius kremukus gaminant, turi jis kaprizėlių, sunkiai emulsinasi. Nikkomulsui, atrodo, tik duok susiliest vandeniui su aliejais - ir va prašau kremas, tik reikia nesuklyst ir nesustot maišyti nuo jo tokio gerumo, turi susiformuoti lamelės, susidėlioti struktūra. bigsmile.gif
Su papildomais tirštikliais ir Prolipidu pagaminau (30 proc. aliejų) tvirtą atvirkštinę emulsiją, gal net kombinuotą - bet negaliu žinot be mikroskopo, kas gavosi. Tik nespėjau aprašyti. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 29 balandžio 2013 - 20:23
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2013 04 29, 15:53)
Dažnai naudoju nepaprastai smulkų metalinį filtrą iš seno kavos aparato, minusas - kad jis toks nemažas, reikia košti į platų indą, persikošia idealiai, bet verta naudoti tik dideliems kiekiais;  į jį papildomai galima įdėti kavos filtrą, iškart du sl. išeina ir popierius nebeplyšta.
Turiu dar nusipirkusi iš Rimi tokius tankaus audinio su apvaliu rėmeliu filtrus kavai (didesnis) ir arbatai (mažesnis)
Papildyta:

Seniau taip darydavau, viskas normaliai buvo, tik kelis kartus reikia permaišyti iki naudojimo
Papildyta:

Lietuvoj yra pirkti http://aromata.lt/kv...iavimo-aparatai ;
kitur nežinau. Iš užsienio siųstis tokio daikto kartu su kažkuo pigiau neišeis, nes siuntimo kaina - pagal svorį  smile.gif

Ar yra turinciu alembika? kokie atsiliepimai?
Dabar man belieka apsispresti kokios talpos pirkti...
Atsakyti
QUOTE(brenda mama @ 2013 04 29, 21:31)
Ar yra turinciu alembika? kokie atsiliepimai?
Dabar man belieka apsispresti kokios talpos pirkti...

Turiu, bet laukia naujo žolių derliaus, dar neišbandytas. Ir kai į jį žiūriu atrodo nedidelis; bet pirkau ne patį mažiausią, tai gal 10 litrų... Sakė kad didesnio geresnė išeiga gaunasi. Užeikit kada nors į KN, ar tiesiog psiskambinkite darbo metu - viską jums paaiškins. O aš pasakosiu kai ką nors išvarvinsiu... 4u.gif
Sveika prisijungusi - su pavasariu atskridusi raganaite biggrin.gif
Atsakyti
as perkosimui naudoju vaikiskas slapias serveteles, isplaunu viena gerai, isdziovinu ir kad patogiau butu idedu i metalini kostuveli, super persikosia ir ismest negaila po naudojimo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2013 04 29, 22:24)
Turiu, bet laukia naujo žolių derliaus, dar neišbandytas. Ir kai į jį žiūriu atrodo nedidelis; bet pirkau ne patį mažiausią, tai gal 10 litrų... Sakė kad didesnio geresnė išeiga gaunasi. Užeikit kada nors į KN, ar tiesiog psiskambinkite darbo metu - viską jums paaiškins. O aš pasakosiu kai ką nors išvarvinsiu... 4u.gif

Aciu uz informacija.
Buvau KN viska issiaiskinau, galbut tikrai pigiau niekur nera, o gaminti vargalis smile.gif
Beto sie alembikai labai grazus.
Agne/Ramune gal isivaizduojat i 10 litru kiek deti vaistazoliu? puse to puodo prideti?
instrukcijoj neraso nei kiek vandenio, nei kiek zoliu. sad.gif

Papildyta:
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2013 04 29, 22:24)

Aciu uz informacija.
Buvau KN viska issiaiskinau, galbut tikrai pigiau niekur nera, o gaminti vargalis smile.gif
Beto sie alembikai labai grazus.
Agne/Ramune gal isivaizduojat i 10 litru kiek deti vaistazoliu? puse to puodo prideti?
instrukcijoj neraso nei kiek vandenio, nei kiek zoliu. sad.gif

Atsakyti
QUOTE(brenda mama @ 2013 04 30, 13:05)

instrukcijoj neraso nei kiek vandenio,  nei kiek zoliu. sad.gif

Žolės dedasi ant sietelio, taigi automatiškai tūris, kurį užpildo, truputį mažėja. Vandens - tiek, kad lengvai apsemtų. Sudūrimus, kai puodas užkrautas, reikia aptepti miltų-vandens tešla, kad pro juos mažiau garuotų vanduo ir kvapiosios medžiagos. Kiek pridėti - va irgi nepamenu tiksliai, o juk tikrai aiškinausi... doh.gif Mano galva, ne daugiau 2/3 vandens, kad liktų tūrio garams susidaryti, čia panaši turėtų veikti logika kaip su garpuodžiais, negalima pilnų prikimšti.
Dar - pirmam kartui arba tokias žoles, kurių negaila, nes viskas turi išsikaitinti, užsisandarinti, arba, bent aš, galvoju pirmą užkūrimą gal net nieko augalinio nedėti - tiesog kad karštai viskas prasiplautų, pasitikrinčiau kaip kas susijungė, pakaitinti kokią valandą, išplaut, ir tada jau bandyt su augalais. Metalo kvapas gali jaustis, ir nesandaru dar bus. Normaliai gamintis pradeda koks trečias užkrovimas. smile.gif
Gal dar patikslins kurios turi puodus -kiek krauna, kiek teisingiausia. 4u.gif
Atsakyti