Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios,23 tema

QUOTE(goccia @ 2013 04 29, 06:54)
Gaila kad nesudalyvavau susitikime. Ir stai kokios naujienos. Pati niekad apie tai net nebuvau pagalvojus, kad stipresnis spiritas negerai blink.gif  Pas mane spiritas 95%, tai irgi reikes prasiskiest.
Merginos jei ka daugiau issisnekejot ir issiaiskinot parasykit ir mums nedalyvavusioms. ax.gif
Rita9 90% spirita norint praskiesti iki 70% i 100ml reiketu dapilti 28,57143ml distiliuoto vandens 4u.gif

Kiek žinau, į spiritą vandens pilti negalima, čia seniai man pasakojo technologė iš alkoholio gamyklos; reikia atsimatuoti vandenį, spiritą ir tada pilti spiritą į vandenį 4u.gif
Bet gal čia tik apie didelius kiekius g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 29 balandžio 2013 - 08:08
QUOTE(Liurda @ 2013 04 24, 13:59)
Ir dar klausimas del Q10 milteliu, ar gerai jie jum kreme istirpsta ir pasiskirsto idejus i atvesusi gamini? Kaitinti ju negalima, bet galvoju, gal butu galima juos kazkur istirpinti ir naudoti skystam pavidale, panasiai kaip AZ  g.gif Butu daug patogiau sulasinti.

Kiek reikia, išsitirpinu vitamine E ir eteriniuose, arba karščiui neatspariame aliejuje, jei tokį ketinu dėti 40 laipsnių temperatūroje - labai lengvai tirpsta net mažam kiekyje riebalų. Manyčiau, galima aliejuje kokiame ar kaprilyje išsitirpinti, apsiskaičiuot procentą ir tada lašint. Bet nežinau dėl stabilumo. Paprastai dedu kažkokius priedus ir randu kame ištirpint, kol kas taip ir naudoju. Makingcosmetics Q10 mišinyje su vit. E ir C, kitų medžiagų ten lyg ir nėra, greičiausiai Q10 jame 15-25 proc. 4u.gif
Indeliams gryno spirito man gaila... Naudoju Salicilo spiritą, jį be receptų parduoda. Tik reikės susirast kiek jame spirito, ant buteliuko nėra. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 29 balandžio 2013 - 08:26
Saule/Guoda aciu 4u.gif pilsiu spirita i vandeni

Agne/Ramute pamenu, kad ant buteliuko salicilo spirito raso 2%, bet ten greiciausia rugsties 2%. Kazkada naudojau, kai auskarai ausyse atsirado. O spirito nezinia kiek...Bet itariu, kad tikrai maziau nei 70% rolleyes.gif Jei turit, tai gal ant buteliuko raso
Atsakyti
QUOTE(rita9 @ 2013 04 29, 00:41)
will cross-link and precipitate rather than break-down and dissipate.[/i]

Kadangi pas mane 90proc., tai teks skiesti, tik reik dar paieškot formulių kaip smile.gif
Ir dar-o kur jūs perkat spiritą, nes kiek pamenu 70proc kai pirkau vaiko bambai dezinfekuot, tai receptą išrašė, o kaip dabar nusipirkt?

Pasiskaičiuoti paprasta pagal tokią formulę:
C1*V1=C2*V2,
iš čia C1, C2 - atitinkamai turima ir norima koncentracija; V1 ir V2 - atitinkamai turimas ir gautinas kiekis. Taigi, kaip kitam poste paskaičiavo Goccia
90*100=70*x
x=90*100/70=128.571428, vadinasi į turimą 100 ml 90 laipsnių spirito įpilti 28.571428 ml vandens, kad gautųsi galutinis stiprumas 70, o gautinas kiekis 128,571428
Tikiuosi, paaiškinau suprantamai ir dabar galėsit pasidaryti kokio norit stiprumo 4u.gif
Atsakyti
Ką naudojat įvairių ištraukų perkošimui?

Iki šiol žaisdavau su steriliais bintais, bet man nepatogu, nusprendžiau nusipirkti kavos filtrų popierinių, bet dideliam prekybcentry niekur jų neradau... Prie kokių prekių jie būna?
Atsakyti
QUOTE(Sidabražolė @ 2013 04 24, 13:47)
Ačiū, merginos, už komentarus dėl Oliwax. Bandysiu rasti savo formulę. Ir skystų emulsiklių ar želintojų amerikietiškų reikės įsigyti su kitu pirkimu. Nes, pabadžius į veido kremą ksantano mažą kiekį, jau ir bet kokio nesinorėjo bandyti.

Sveikos merginos, noriu patarti dėl buteliukų dezinfekavimo. Labai patogu Manjanoje pirktos dezinfekavimo priemonės. Tikrai nebereikia sukti galvos, ar gerai dezinfekuota, ar ne wink.gif
Atsakyti
QUOTE(arabas1 @ 2013 04 29, 12:37)
Sveikos merginos, noriu patarti dėl buteliukų dezinfekavimo. Labai patogu Manjanoje pirktos dezinfekavimo priemonės. Tikrai nebereikia sukti galvos, ar gerai dezinfekuota, ar ne wink.gif

Tai kad ten cheminiai plovikliai blink.gif
Manau geresnis variantas isplauti muilu (pas mane muilas savas) ir pradezinfekuoti spiritu. Ir zinai kuo isplovei 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Pimkie @ 2013 04 29, 10:20)
Ką naudojat įvairių ištraukų perkošimui?

Iki šiol žaisdavau su steriliais bintais, bet man nepatogu, nusprendžiau nusipirkti kavos filtrų popierinių, bet dideliam prekybcentry niekur jų neradau... Prie kokių prekių jie būna?

Filtrus pirkau didesneje iki. Bet buvo tikrai ne prie kavos. Berods buvo ten kur vienkartiniai indai ir visokios kepimo rankoves, folijos.
Tik su tais filtrais kartais buna avariju. Ima ir bekosiant pasileidzia ten kur filtras sukabintas doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo goccia: 29 balandžio 2013 - 11:54
QUOTE(goccia @ 2013 04 29, 11:57)
Filtrus pirkau didesneje iki. Bet buvo tikrai ne prie kavos. Berods buvo ten kur vienkartiniai indai ir visokios kepimo rankoves, folijos.
Tik su tais filtrais kartais buna avariju. Ima ir bekosiant pasileidzia ten kur filtras sukabintas doh.gif

Aš ieškojau didelėj Rimi ir prie kavos, ir prie kavos aparatų, ir prie folijos bei kepimo popieriaus. Reikės kitose pardėse paieškoti. Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(goccia @ 2013 04 29, 11:57)
. Ima ir bekosiant pasileidzia ten kur filtras sukabintas doh.gif

drinks_cheers.gif ir labai prisgeria aliejaus jie doh.gif
as cia kazkada paskaiciau kad rusaites naudoja tas plonas kojinaites biggrin.gif tai turiu sitam reikalui uzsipirkus ju ir man labai thumbup.gif miltelius pora kartu perkosiu ,aliejui karto uztenka ax.gif
Atsakyti
As varske visad taip nukosineju, o va kosmetikai skirtu uzpilu, nuoviru taip nukost nesugalvojau doh.gif Ir siandien darant kondicionieriu tas filtras man truko doh.gif Aciu Zydrem 4u.gif
Atsakyti
Aš su marle perkošinėju, audinio vaistinėje pirkau. Nesistengiu kad būtų sterili. Juk žaliavos, žolių tai nedezinfekuojam... Kavos tai ne, netinka, trūksta dažnai per sudūrimą, buvo ir man avarijų. blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(goccia @ 2013 04 29, 12:14)
As varske visad taip nukosineju, o va kosmetikai skirtu uzpilu, nuoviru taip nukost nesugalvojau doh.gif Ir siandien darant kondicionieriu tas filtras man truko doh.gif Aciu Zydrem 4u.gif

biggrin.gif
kaip zoles uzpiltos tai ir per marle gerai bet va dabar visi tei milteliai pasirode tai man tik per kojine ir taip apelsinu ar roziu net po 3 kartu kosiu ax.gif
Atsakyti